Προς το περιεχόμενο

Rosetta mission: Ο Philae κοιμήθηκε, εκτέλεσε όμως την αποστολή του


panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Αν είχες μερικες γνώσεις σχετικά με τις διαστημικές αποστολές θα ήξερες οτι είναι πολύ συνηθισμένο να μπαίνει σε χειμερία νάρκη μια συσκευή και να ξυπνάει πολλούς μήνες μετά. Έτσι για να μαθαίνεις, δες τι έγινε με το Spirit.

Για την ωρα, ξέρω απλα να ...διαβάζω. Η φαντασία ακολουθεί στη συνέχεια. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εδώ έχουμε προβλήματα και προβλήματα και άλλοι στέλνουν διαστημικά οχήματα να βγάζουν φωτογραφίες από κομήτες.

20 χρόνια δηλαδή πληρώναμε ένα τσούρμο επιστήμονες, μιλάμε για δισεκατομύρια, για να βγάλουν μερικές φωτογραφίες,

Τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που πεθαίνει από πείνα, καρκίνο, AIDS κλπ.

Ε ναι. Τι να τις κάνουμε τόσες ιδιοφυίες; Να πάνε χαμένες; Να μην τους δώσουμε μερικά δις για να βγάλουν καμιά φωτογραφία από έναν κομήτη;

Για την ακριβεια του πραγματος στοιχισε 1.5 δις στον Ευρωπαιο.... Οταν μια Αμερικη για παραδειγμα ξεκιναει εναν πολεμο με 1.5 δις πληρωνει μονο τις τσιχλες που θα φανε οι φανταροι οποτε αναλογισου οτι ειναι αστειο το ποσο για το ποσο μεγαλο project ειναι. Επισης ειναι 1.5 δις απο ολους τους Ευρωπαιους που δαπανηθηκε σωστα, μηπως θες να ξεκινησω ποσα εχουν δαπανηθει στην Ελλαδα μονο και τα πληρωνουν ολα οι Ευρωπαιοι? Ασε την πεινα και τις αρρωστιες για τις ιδιωτικες εταιριες που εχουν το χρημα να κανουν αυτες οτι θελουν.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσα δις χιλιόμετρα και δεν το στείλαμε σε κανέναν άλλον πλανήτη να χουμε καλύτερο υλικό. Δεν μιλάω για τον πλανήτη Άρη φυσικά που έχει γίνει hype μετά από την σελήνη. Τι τον θέλουν αυτό το κομμάτι πέτρας;

 

Κατ΄ αρχάς δεν είναι μια σκέτη "πέτρα" όπως λες. Αποτελείται, όπως και όλοι οι κομμήτες, από πάγο, αμωνία, οργανικές ενώσεις κ.α. Ο πάγος και η αμμωνία ευθύνονται για την εντυπωσιακή κόμη των κομμητών όταν πλησιάζουν τον Ήλιο. Τα συστατικά των κομμητών είναι αρχέγονα, απείραχτα από την απαρχή του ηλιακού συστήματος και αυτό είναι που κινεί το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων. Μελετώντας ένα κομμήτη μελετάς τις αρχικές συνθήκες του ηλιακού συστήματος και βγάζεις συμπεράσματα για τη δημιουργία του. Η μελέτη ενός πλανήτη δεν σου δίνει τέτοιες πληροφορίες γιατί οι πλανήτες έχουν υποστεί πολλές αλλαγές, όπως συγκρούσεις με άλλα σώματα, ηφαιστειακή δραστηριότητα, διαβρώσεις κλπ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον επιδη οι συνθηκες σε εναν κομητη ειναι πιο "raw" αποτι σε εναν πλανητη .... ισως επιδη μπορει να φερει δειγματα απο οσους γαλαξιες εχει ταξιδεψει ? Ισως επιδη το να το προσεδαφισουν σε κομητη ηταν πιο ευκολο ? Παντος κατι θα ξεραν παραπανω για να το επιλεξουν . 

 

Ειναι φανταστικο τι καταφεραν παντος με εναν εξοπλισμο 10 χρονων 

 

Όπα μεγάλε στάσου. Οι κομμήτες κινούνται εντός ηλιακού συστήματος. Για τους γαλαξίες που αναφέρεις μάλλον δεν έχεις αίσθηση των μεγεθών και των αποστάσεων στο σύμπαν. Το φως απ΄ το κοντινότερο αστέρι θέλει 4 χρόνια για να μας φτάσει (ταχύτητα φωτός= 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο), ο γαλαξίας μας έχει διάμετρο 100.000 ετών φωτός, ο κοντινότερος γαλαξίας απέχει 3.000.000 έτη φωτός και η "ακτίνα" του γνωστού σύμπαντος είναι 13,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κοσμος πεθαινει απο πεινα γιατι δεν υπαρχει αρκετο φαι να καλυψει ολο τον πλανητη. Αν αυτο που προτεινεις δεν ειναι το να αρχισουμε να τρωμε δολλαρια, τοτε δεν μπορω να καταλαβαω τι σχεση εχει το ενα με το αλλο. 

 

προτεινει να στειλουμε τους φυσικους και μηχανικους στην αφρικη να φυτευουν ντοματες και πατατες

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...