Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σχετικά με όλες αυτές τις παράνομες σελίδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και προσφέρουν ταινίες και σειρές σε βάρος όλων των επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με τον τομέα της ψυχαγωγίας.

υπάρχει μια πληθώρα τέτοιων σελίδων που ακόμα και κάποιος μη εξοικειωμένος με το internet μπορεί να βρει πολύ εύκολα με μερικά κλικ.

γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν κάτι για αυτό?

ποιος είναι υπεύθυνος τέλος πάντων για αυτή την κατάσταση?

Οι διαχειριστές και ιδιοκτητες αυτών των σελίδων προσφέρουν το περιεχόμενο και βγάζουν χρήματα ανάλογα με την επισκεψιμότητα των συνδέσμων που διαμοιράζουν.Αυτό δεν το κάνει ακόμα πιο παράνομο αφού κερδοσκοπούν?

οι σελίδες αυτές χρησιμοποιούν παρόχους όπως η adf.ly που δίνουν την δυνατότητα στα άτομα αυτά να βγάζουν χρήματα κάθε φορα που κάποιος επισκέπτεται τον σύνδεσμο που αναρτούν.Όσοι δηλαδή βλέπουν ταινίες ακόμα και εάν δεν το γνωρίζουν πληρώνουν έμμεσα το διαχειριστή τις σελίδας.

η κατάσταση έχει ξεφύγει,διότι τα άτομα αυτά δεν κάνουν ότι κάνουν από hobby αλλα το αντιμετωπίζουν ως επάγγελμα βγάζοντας όσο περισσότερα χρήματα μπορούν και κατ επέκτεση κερδοσκοπούν κάνοντας κάτι απόλυτα παράνομο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΙ?

και το αναρωτιέμαι αυτό διότι εγώ που δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από computers μπορώ να βρω στοιχεια για τους ιδιοκτητες πίσω από τις σελίδες αυτές αφού μονοι τους έχουν το θράσος να τα αναρτούν οι να προωθούν τις δραστηριότητες τους από τον λογαρισμό του facebook τους

θα σας δώσω και και παραδείγματα από σελίδες που λειτουργούν 4 και βάλε χρονια και συνεχίζουν ακάθεκτες

παράδειγμα 1

@$?.com/

όπου θρασύτατα ζητάνε και χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό

http://@$?.com/page/donate

παράδειγμα 2

@$?.com

το όνομα του ιδιοκτητη είναι ############

και η σελίδα του από facebook είναι αυτή - @$?.com

και μπορώ να παραθέσω και μια μεγάλη λίστα από blogspots που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά και που σίγουρα εκεί στοιχεια μπορούν να βρούν οι ειδικοί πιο εύκολα

τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση?

σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ζητω συγγνώμη αν σας κούρασα αλλα δυστυχώς είμαι ένας από τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί τραγικά πολύ από την κατάσταση αυτή

• Like 1
Δημοσ.

έχω γράψει ένα ποστ με την άποψη μου αλλά να σε ρωτήσω κάτι πρώτα.. χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός.

Όταν δεν υπήρχαν αυτά τα site και είχαν κόσμο τα βίντεο κλαμπ και χρεώναν 5+ ευρώ την ταινία και κυκλοφορούσαν όλοι οι ιδιοκτήτες με Mercedes και χρέωναν και ποσά για καθυστερήσεις που δεν ξέρω αν ήταν νόμιμα (π.χ 70-100 ευρώ χωρίς καν τηλεφωνική ενημέρωση προς τον πελάτη), ήταν καλά..?? 

• Like 3
Δημοσ.

θα σου πω ένα παράδειγμα
ανάμεσα σε 1000 επιχειρήσεις που ασχολούνται με ένα αντικείμενο σίγουρα θα υπάρχουν και 100 που με τις πράξεις τους θα σπιλώνουν την δουλειά των υπολοιπων

πολύ κακώς λειτουργούσαν έτσι οι επιχειρήσεις αυτές και δικαίως θα έλεγε κανεις να μην είχαν πελάτες.
το παράπονο μου όμως και η αγανάκτηση μου δεν έχει να κάνει με αυτούς

Δημοσ.

πολύ κακώς λειτουργούσαν έτσι οι επιχειρήσεις αυτές και δικαίως θα έλεγε κανεις να μην είχαν πελάτες.

το θέμα είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις με τον τρόπο τους αναγκάζουν τον κόσμο να ψάξουν άλλες λύσεις. και όταν βρεθούν αυτές οι λύσεις, μετά είναι μάλλον αργά. Ουσιαστικά όσο φταίνε αυτοί που φτιάχνουν τα site αυτά, άλλο τόσο φταίνε και όσοι εκμεταλλεύονταν τον κόσμο τόσα χρόνια. Και την πληρώνουν και όσοι δεν φταίνε φυσικά, όπως γίνεται και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα.

Υπεύθυνοι είναι το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος, κάθε 1-2 χρόνια κάνουν κανα ντου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις μάλλον.

για να μην το κουράζω το θέμα, έχεις και εσύ δίκιο όσο έχουν και αυτοί που κατεβάζουν από τα παράνομα sites. Το θέμα είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι. θα κλείσει ένα site, θα ανοίξει άλλο. Εγώ στην θέση σου θα κοίταγα να προσαρμοστώ στην κατάσταση.

Επίσης μπορεί σαν ιδιοκτήτης καταστήματος να βλέπεις μόνο αρνητικά, αλλά έχει και πολλά θετικά η κατάσταση. Για παράδειγμα ο κόσμος βάζει ADSL/VDSL για να κατεβάζει παράνομα ταινίες, άρα βοηθάει την ανάπτυξη του broadband έμμεσα. Έτσι, αντί να έχουμε καταστήματα που να νοικιάζουν ταινίες, μπορούμε θεωρητικά να έχουμε ηλεκτρονικά καταστήματα. (Χωρίς έξοδα για νοίκια κτλπ) Δεν ξέρω αν είναι άπιαστο όνειρο, αλλά αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο μπορείς να ψάξεις αν έχει νόημα να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν έχω ιδέα αν έχει, απλά κάπως πρέπει να προσαρμοστείς και εσύ.

Δεν θέλω να φανεί ότι δίνω δίκιο στην πειρατεία, αν και δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα κάτι το κακό, αλλά θα προσπαθούσα να το δω σαν κάτι που μου δημιουργεί ανταγωνισμό παρά σαν κάτι που πρέπει να το πολεμήσω.

• Like 1
Δημοσ.

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Ευχαριστουμε για τα link...

Περα απο την πλακα το επαγγελμα σου βρισκεται ενα βημα πριν τον θανατο και σε καποια λιγα χρονια θα πεθανει οριστικα.

Και δεν μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο ουτε εσυ, ουτε οι αρχες. Το φαινομενο ειναι παγκοσμιο...

• Like 1
Δημοσ.

Να κλείσουμε και το insomnia που κάνει ζημιά στης εφημερίδες και στα καφενεία.... οοοοοοοοοεεεεεεεεεε που πέσαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

• Like 1
Δημοσ.

θα σου πω ένα παράδειγμα

ανάμεσα σε 1000 επιχειρήσεις που ασχολούνται με ένα αντικείμενο σίγουρα θα υπάρχουν και 100 που με τις πράξεις τους θα σπιλώνουν την δουλειά των υπολοιπων

το παράπονο μου όμως και η αγανάκτηση μου δεν έχει να κάνει με αυτούς

Αγαπητέ, σε πληροφορώ οτι πριν 15-20 χρόνια που ανθούσε το επάγγελμά σας , σε ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα βιντεοκλαμπ της περιοχής μου , οι ιδιοκτήτες τους μαζί με τις ταινίες που νοίκιαζαν , κάνανε και τα εξής όμορφα:

Νοίκιαζαν στους πιτσιρικάδες αντεγραμμένα βιντεοπαιχνίδια , έγραφαν οι ίδιοι ταινίες με μεγάλη ζήτηση σε πολλά αντίτυπα ώστε να προλαβαίνουν να τις νοικιάζουν σε όσο περισσότερους μπορούν , και πολλά άλλα που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ.

Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται, εκείνη η γενειά των 15άρηδων που οι γονείς τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τους πάρουν υπολογιστή όπως τώρα, έρχεται να σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Δεν λέω οτι δεν υπήρχαν έντιμοι στο επάγγελμά μας , αλλά τα νούμερα που παρέθεσες μάλον ανάποδα τα είπες.Τουτέστην , στους 1000 μαγαζάτορες οι 900 σπίλωσαν το επάγγελμά σας και οι 100 ήταν οι έντιμοι και σωστοί.Και επειδή δυστυχώς στη ζωή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, πήρε η μπάλα και εσάς τους έντιμους.

Προσωπική άποψη , εφόσον μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας , δεν σας φταίει ούτε η πολιτεία με την προφανή ανεπάρκειά της, ούτε ο κόσμος που στρέφετε σε άλλες λύσεις και κοιτάει την τσέπη του (είτε έχει τη δυνατότητα να αγοράσει και δεν το κάνει κατεβάζοντας πειρατικές ταινίες, είτε δεν έχει τη δυνατότητα).

• Like 6
Δημοσ.

Δυστυχως η εξελιξη αυτα εχει και καποια επαγγελματα εξαφανιζονται 

Καθε επαγγελμα πρεπει να ακολουθει την εξελιξη για να μεινει εν ζωη

Θα μπορουσατε πχ με καποιο τροπο να προσφερατε με συνδρομη αυτα που προσφερουν οι πειρατες με συνδρομη

Δημοσ.

Και αφού έχεις όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία οδηγούν σε παράνομες πράξεις, γιατί δεν κάνεις κάτι εσύ?

Για δεν προχωράς σε επώνυμες καταγγελίες ? Το προσπάθησες και κουτούλησες τοίχο ? Αν όχι, ποιος περιμένεις να ασχοληθεί με το μέλλον σου αν όχι εσύ ?

Δημοσ.

Και το 100/1000 που αναφέρεις πολύ επιεικές είναι.

Αγαπητέ, σε πληροφορώ οτι πριν 15-20 χρόνια που ανθούσε το επάγγελμά σας , σε ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα βιντεοκλαμπ της περιοχής μου , οι ιδιοκτήτες τους μαζί με τις ταινίες που νοίκιαζαν , κάνανε και τα εξής όμορφα:

Νοίκιαζαν στους πιτσιρικάδες αντεγραμμένα βιντεοπαιχνίδια , έγραφαν οι ίδιοι ταινίες με μεγάλη ζήτηση σε πολλά αντίτυπα ώστε να προλαβαίνουν να τις νοικιάζουν σε όσο περισσότερους μπορούν , και πολλά άλλα που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ.

Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται, εκείνη η γενειά των 15άρηδων που οι γονείς τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τους πάρουν υπολογιστή όπως τώρα, έρχεται να σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Δεν λέω οτι δεν υπήρχαν έντιμοι στο επάγγελμά μας , αλλά τα νούμερα που παρέθεσες μάλον ανάποδα τα είπες.Τουτέστην , στους 1000 μαγαζάτορες οι 900 σπίλωσαν το επάγγελμά σας και οι 100 ήταν οι έντιμοι και σωστοί.Και επειδή δυστυχώς στη ζωή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, πήρε η μπάλα και εσάς τους έντιμους.

Προσωπική άποψη , εφόσον μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας , δεν σας φταίει ούτε η πολιτεία με την προφανή ανεπάρκειά της, ούτε ο κόσμος που στρέφετε σε άλλες λύσεις και κοιτάει την τσέπη του (είτε έχει τη δυνατότητα να αγοράσει και δεν το κάνει κατεβάζοντας πειρατικές ταινίες, είτε δεν έχει τη δυνατότητα).

• Like 1
Δημοσ.

Προς ts. Ποτέ πολέμησες να μην μείνουμε άνεργοι; Να μην μειωθούν τα μεροκάματα; Να μην κόψουν τους μισθούς μας; Να μην μένουμε στα νοίκια; Να μην είμαστε σα ζώα στις ουρές των νοσοκομείων;

Άραγε αυτούς που "απασχολούσες" στο μαγαζί σου τους πλήρωνες; Ένσημα τους κολλούσες; Άδειες τους έδινες;

Βρες αυτά με τον εαυτό σου και μετά σήκωσε το δάχτυλο για όσους κατεβάζουν ταινίες και δεν σου δίνουν 2 ευρώ για κάθε μέρα ενοικίασης...

Ξύδι. Δις.

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα με τον τομέα "ψυχαγωγίας" (ταινείες, μουσική) είναι πως οι πολυεθνικές φημολογείται

πως κερδοσκοπούσαν ακόμα και εις βάρος των δικών τους καλλιτεχνών (ηθοποιών/τραγουδιστών),

με παράλογες ή ανήθικες χρεώσεις. Πόσους ξέρουμε από τους γνωστούς καλλιτέχνες που πραγματικά

έχουνε βγάλει δικά τους λεφτά; 50-100-1000; Από τα πόσα εκατομμύρια υποψήφιων; ;)

Κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια και ταινεία με μουσικό συγκρότημα που περιγράφει τους τρόπους

που ακολουθούσαν οι πολυεθνικές. Περιγράφει "ενδιαφέρουσες" τακτικές με σκοπό το κέρδος που κάποιος που είναι έξω από το κύκλωμα, δύσκολα τις γνωρίζει. (Μου διαφεύγει το όνομα της ταινείας).

Αντίθετα, "εταιρείες παραγωγής" δεν γνωρίζουμε και λίγες που τρώνε με χρυσά κουτάλια και σκορπάνε λεφτά

σε δικηγόρους για μηνύσεις σε οποιονδήποτε τους κατέβει. "Πνευματικό δικαίωμα" λένε τον λόγο, ένας ορισμός που ηχεί οξύμωρος στα αυτιά μου, από μια νομοθεσία που ψηφίστηκε επειδή εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αν τώρα κάποιος αποτελεί απλά ένα μικρό γρανάζι στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, λογικό είναι να γκρινιάζει για "διαφυγόντα κέρδη", λογικό είναι να θέλει κ αυτός χρυσό κουτάλι αν τα βλέπει συνέχεια τριγύρω του. 

Πριν από την έλευση ακόμα και του dialup internet, προσωπικά, δεν γνώριζα δισκάδικο ή video club που να μην παρείχε κόπιες με αντίτιμο στους πελάτες του. Από κάπου έπρεπε να βγάλουν και αυτοί τα λεφτά τους όταν η "εταιρεία" τους πουλούσε μια blockbuster ταινεία μόνο πακέτο με 4ις σαβούρες, από κάπου ήθελαν και αυτοί να βρούνε το χρυσό τους κουτάλι.

Η τάση ή η ανάγκη προυπήρχε λοιπόν. Με τη δημιουργία των αλγόριθμων συμπίεσης (divx/xvid, mp3 κοκ) και την έλευση του γρήγορου internet το φαινόμενο απλά έγινε mainstream.

Με τους περίφημους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας λοιπόν, έχουμε καταλήξει επί του παρόντος με κόπιες σαβουροπροϊόντων, κόπιες σαβουροταινειών, κόπιες σαβουροτραγουδιών, και κόπιες σαβουροδικηγόρων να ωρύονται για τα δήθεν δικαιώματα και τα δήθεν διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας τους. Λες κ ο μέσος καταναλωτής στην Ελλάδα θα πήγαινε να πληρώσει 7€ στο σινεμά να δει το "Σαβούρα Νο 4" με 550 βασικό και 500 πάγια έξοδα νοικοκυριού, επειδή έχει φανταστικό κώλ... εεε προσωπικότητα η πρωταγωνίστρια. Θα την κατεβάσει, θα κάνει 5 κλικ στο timeline και αφού δει ότι δεν αξίζει να τη δει θα τη σβήσει μην του πιάνει και χώρο στο σκληρό.

Αυτό κύριοι, δεν μετράει στα διαφυγόντα κέρδη, όσο και να το ταλαιπωρείτε, γιατί πολύ απλά δεν θα πλήρωνε ποτέ 7 ευρώ να τη δει στο σινεμά η 3/5 να τη νοικιάσει, ο μέσος καταναλωτής με τέτοιο βασικό.

Όταν συμπυκνώνουμε όλο το κέρδος μιας βιομηχανίας στο κεφάλι λοιπόν, δίνουμε παράλογους όρους συνεργασίας στα γρανάζια της, παράλογες ή ανήθικες χρεώσεις σε καλλιτέχνες, συνεργάτες και καταναλωτές, λογικό είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Είναι ερώτηση του "πότε" θα φτάσουμε όχι του "αν" θα φτάσουμε. Το "πως" μπορείτε να το κατηγορείτε όσο θέλετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να το μετριάσετε και όσο γίνεται, γιατί αυτή είναι η τακτική σας. Όλοι γνωρίζουμε όμως πως για το "γιατί" φτάσαμε μέχρι εδώ, είσαστε υπεύθυνοι οι ίδιοι.

Αν αποφασίζατε να χρεώνεται λογικά τους καταναλωτές, να αμοίβετε ηθικά τους καλλιτέχνες για το έργο τους, και να μην χρησιμοποιείτε αθέμιτες τακτικές στους συνεργάτες σας, ο καταναλωτής ίσως να μην είχε καν λόγο να στραφεί σε οποιασδήποτε μορφής πειρατεία. Δεν θα είχατε υπερκέρδη, αλλά πάλι θα είχατε κέρδη. 

Το υπόλοιπο ποσοστό της πίτας απλά θα μοιράζοταν στην υπόλοιπη βιομηχανία.

Αλλά δεν γίνεται. Όταν έχουμε το μαχαίρι θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

/sc

• Like 4
Δημοσ.

και αν παμε ακομα πιο πισω (οταν υπηρχαν οι κασετες κασετοφωνου), απο οσο θυμαμαι εγω, οταν πηγαιναμε στα δισκαδικα, ζηταγαμε μια διαλογη τραγουδιων και μας εγραφαν αντεγραμμενη κασετα.

Δημοσ.

θα πω και εγώ αυτό που είπαν οι προηγούμενοι, όταν πληρώναμε τον ιδιοκτήτη για να αντιγράψει πειρατική ταινία ήταν καλά τότε έτσι;

Αλλά έτσι είναι όλα στην ζωή έχουν έναν κύκλο ζωής και κάποτε όλα τα ωραία τελειώνουν.

Εμένα προσωπικά μου έτυχε να νοικιάσω ταινία και να είναι πειρατική και όχι original και να την πληρώσω κανονικά όπως την original.

Κάνατε την μπάζα σας, ήρθε η ώρα να προσαρμοστείτε στη νέα τάξη πραγμάτων.

Και επειδή είμαι large θα σου δώσω και μια tip, μπορείς να ασχοληθείς με τη διαδυκτιακή ενοικίαση να ανοίξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου με την αντίστοιχη συνδρομή ο άλλος να μπορεί να βλέπει ταινίες,σειρές απεριόριστα, αλλά και να μπορεί να παίξει μέσω της κονσόλας(PS,xbox,wii) ή απο το pc του διαδικτυακά παιχνίδια.

και το να κατεβάζουμε ταινίες και παιχνίδια μέσα απο τορεντς είναι η εκδίκηση της γενιάς των 700,500,200 € ευρώ που μοναδική της διασκέδαση είναι οι ταινίες και τα παιχνίδια.

Υ.Γ. Αν θέλουν να σταματήσουν την πειρατία ας ρίξουν τις τιμές στις ταινίες και να ανεβάσουν τους μισθούς, έτσι είναι στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις. Thats the deal take it or leave it

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...