Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχεις android, υπαρχει η εφαρμογη "Ποσο ρευμα καιει".Θα σε βοηθησει να υπολογισεις γρηγορα, ποσο θα σου ερθει περιπου το ρευμα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοίγω άλλο thread.

Σήμερα ήρθε ο πρώτος μου λογαριασμός ΔΕΗ, γράφει ότι είναι 'ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ', και περίοδος κατανάλωσης από 18/9/14 έως 20/01/15.
(Εγώ μπήκα στο σπίτι 1/12/14, από τότε άρχισε το συμβόλαιό μου. Επίσης, απ'όσο ξέρω, 1-2 μήνες πριν μπω, το σπίτι ήταν άδειο, δεν ήταν κάποιος άλλος ενοικιαστής μέσα.)

1ον: Στο πίσω μέρος του λογαριασμού που λέει τα πάντα αναλυτικά, βλέπω ότι χρεώνεται και αυτό το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας).

Wtf people???!!! Γιατί μου το χρεώνει αυτό; Αφού το σπίτι απλά το νοικιάζω, ΔΕΝ είναι δικό μου, ΔΕΝ είναι ακίνητη περιουσία ΜΟΥ!

Έτσι γίνεται δλδ; Πρέπει να μιλήσω στον ιδιοκτήτη (edit);

2ον: Το συνολικό ποσό πληρωμής είναι 28 ευρώ (μόνο!!! Είναι πιο μικρό το κόστος επειδή λέει 'ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ' άραγε; ) Στο μπροστινό μέρος του λογαριασμού λέει 'Έναντι Χρέωση / Πίστωση' -48,56 ευρώ.
Προσπαθώ να κάνω μια εκτίμηση για το κόστος ΔΕΗ που θα μού'ρχεται κάθε φορά. Τί να υπολογίζω δλδ; Καμιά 50αριά ευρώ;

[Σημ.: από ηλεκτρικές συσκευές βάζω πλυντήριο 1 φορά την εβδομάδα, τον φούρνο της κουζίνας τον χρησιμοποιώ 2 φορές την βδομάδα, τα μάτια της κουζίνας 3-4 φορές την βδομάδα, τον υπολογιστή μου (laptop) κάθε μέρα περίπου 5 ώρες, TV σπάνια. Από θέρμανση έχει πετρέλαιο η πολυκατοικία οπότε το πληρώνω στα κοινόχρηστα.]

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ.

Λογικά επειδή ο έναντι είχε πληρωθεί και το σπίτι μετά έμεινε κλειστό χωρίς να καίει ρεύμα το ποσό αφαιρέθηκε από τον εκκαθαριστικό γι'αυτό σου ήρθε τόσο λίγο. Δεν μπορείς να υπολογίσεις ακόμα πόσα θα πληρώνεις...είναι στο όνομά σου το ρεύμα?

Δημοσ.

Λογικά επειδή ο έναντι είχε πληρωθεί και το σπίτι μετά έμεινε κλειστό χωρίς να καίει ρεύμα το ποσό αφαιρέθηκε από τον εκκαθαριστικό γι'αυτό σου ήρθε τόσο λίγο. Δεν μπορείς να υπολογίσεις ακόμα πόσα θα πληρώνεις...είναι στο όνομά σου το ρεύμα?

Ααα οκ κατάλαβα. Οπότε θα δούμε στο μέλλον...

Δεν είναι στο όνομά μου (το σπίτι ανήκει στην εταιρεία που δουλεύω).

Δημοσ.

Ααα οκ κατάλαβα. Οπότε θα δούμε στο μέλλον...

Δεν είναι στο όνομά μου (το σπίτι ανήκει στην εταιρεία που δουλεύω).

Το ΤΑΠ νομίζω το πληρώνει ο ενοικιαστής...εσύ δηλαδή :)

Δημοσ.

Το ΤΑΠ νομίζω το πληρώνει ο ενοικιαστής...εσύ δηλαδή :)

O ιδιοκτήτης κανονικά το πληρώνει, άλλο αν συνήθως το πληρώνουν οι ενοικιαστές επειδή είναι μικρό ποσό.

Αν και πλέον με τις αυξήσεις έχει αυξηθεί και αυτό.

Τέλος ακίνητης περιουσίας είναι, άρα φόρος που επιβαρύνει τον κάτοχο του ακινήτου.

Από το άρθρο 24 του ν.2130/1993:

Αρθρο 24. Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

...

3. Το τέλος βαρύνει τον κατά την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους κύριο του ακινήτου και σε περίπτωση επικαρπίας ή νομής τον επικαρπωτή ή νομέα.

...

14. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. εκδίδεται στο όνομα του μισθωτή του ακινήτου, το τέλος καταβάλλεται απ' αυτόν μαζί με το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αφαιρείται από το καταβαλλόμενο μίσθωμα.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο thread.

Σήμερα ήρθε ο πρώτος μου λογαριασμός ΔΕΗ, γράφει ότι είναι 'ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ', και περίοδος κατανάλωσης από 18/9/14 έως 20/01/15.

(Εγώ μπήκα στο σπίτι 1/12/14, από τότε άρχισε το συμβόλαιό μου. Επίσης, απ'όσο ξέρω, 1-2 μήνες πριν μπω, το σπίτι ήταν άδειο, δεν ήταν κάποιος άλλος ενοικιαστής μέσα.)

1ον: Στο πίσω μέρος του λογαριασμού που λέει τα πάντα αναλυτικά, βλέπω ότι χρεώνεται και αυτό το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας).

Wtf people???!!! Γιατί μου το χρεώνει αυτό; Αφού το σπίτι απλά το νοικιάζω, ΔΕΝ είναι δικό μου, ΔΕΝ είναι ακίνητη περιουσία ΜΟΥ!

Έτσι γίνεται δλδ; Πρέπει να μιλήσω στον ιδιοκτήτη (edit);

2ον: Το συνολικό ποσό πληρωμής είναι 28 ευρώ (μόνο!!! Είναι πιο μικρό το κόστος επειδή λέει 'ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ' άραγε; ) Στο μπροστινό μέρος του λογαριασμού λέει 'Έναντι Χρέωση / Πίστωση' -48,56 ευρώ.

Προσπαθώ να κάνω μια εκτίμηση για το κόστος ΔΕΗ που θα μού'ρχεται κάθε φορά. Τί να υπολογίζω δλδ; Καμιά 50αριά ευρώ;

[Σημ.: από ηλεκτρικές συσκευές βάζω πλυντήριο 1 φορά την εβδομάδα, τον φούρνο της κουζίνας τον χρησιμοποιώ 2 φορές την βδομάδα, τα μάτια της κουζίνας 3-4 φορές την βδομάδα, τον υπολογιστή μου (laptop) κάθε μέρα περίπου 5 ώρες, TV σπάνια. Από θέρμανση έχει πετρέλαιο η πολυκατοικία οπότε το πληρώνω στα κοινόχρηστα.]

κοιτα για ενα ατομο η φυσιολογικες κιλοβατωρες το τετραμηνο ειναι μεχρι 400kw για τους καλοκαιρινους μηνες και μεχρι 800kw για τους χειμερινους. Η κιλοβατωρα κοστολογειται 0.12ευρω επι 800 = 96E προσθεσε και τα τελη δημου-νεριτ. Αυτα που καινε πολυ ρευμα ειναι ο θερμοσιφωνας,βραστηρας,σιδερο,φουρνος-ματια,θερμαντικες συσκευες,επιτραπεζιος υπολογιστης οταν τον εχεις με τις ωρες ανοιχτο.. Ενημερωτικα κατεβαζεις τις κιλοβατωρες οταν ζεσταινεις νερο στον θερμοσιφωνα οσο χρειαζεσαι(δηλαδη να μην μενει ζεστο νερο) το ιδιο και με τον βραστηρα.. και για μενα επειδη εισαι ενα ατομο να παρεις ενα φουρνακι ρομποτακι..

Επισης στο πλυντηριο ανεβαζεις τις κιλοβατωρες οταν ανεβαζεις την θερμοκρασια. Να τα πλενεις μεχρι τους 40 βαθμους(οπου σε παιρνει και 30!) Στην λειτουργια του πλυντηριου το 80% της καταναλωσης πηγαινει στην αντισταση.. οποτε δωσε βαση στην θερμοκρασια και οχι στα μικρα προγραμματα..

Για βραστηρα δεν ειπες απλα το αναφερω..

• Like 2
Δημοσ.

Θερμοσίφωνας 30' ανοιχτός μέρα παρά μέρα. Σίδερο 1 φορά στις 2 βδομάδες. Βραστήρας κάθε 3 μέρες περίπου.

Οπότε δεν παίζει να φτάνω πάνω από 450kw σε 4 μήνες  (θέλω να πιστεύω).

Δημοσ.

Θερμοσίφωνας 30' ανοιχτός μέρα παρά μέρα. Σίδερο 1 φορά στις 2 βδομάδες. Βραστήρας κάθε 3 μέρες περίπου.

Οπότε δεν παίζει να φτάνω πάνω από 450kw σε 4 μήνες  (θέλω να πιστεύω).

Ο θερμοσιφωνας στα 30 λεπτα θα σου καψει 2000watt δηλαδη 0,25Ε

εγω βαζω 0,20ε την κιλοβατωρα με δημο-νεριτ μεσα..

Δημοσ.

Παιδιά εσείς θα ξέρετε. ο θερμοσίφωνας έχει ένα διακόπτη επάνω να ρυθμίσεις την θερμοκρασία. πόσο πρέπει να είναι αυτό; παίζει κι αυτό ρόλο στην κατανάλωση ρεύματος λογικά ε;

Δημοσ.

Παιδιά εσείς θα ξέρετε. ο θερμοσίφωνας έχει ένα διακόπτη επάνω να ρυθμίσεις την θερμοκρασία. πόσο πρέπει να είναι αυτό; παίζει κι αυτό ρόλο στην κατανάλωση ρεύματος λογικά ε;

θερμοστατης.. ρυθμιζεις την θερμοκρασια απο κει.. οσο πιο χαμηλα τοσο πιο γρηγορα σταματαει..
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...