kistos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Χαίρεται! Αυτές τις μέρες σκέφτομαι να προβώ στην αγορά μίας μηχανής εσπρέσο , ωστόσο έχω μπερδευτεί με τα τόσα θέματα που υπάρχουν και τις εκατοντάδες απόψεις. Μιας κι έρχονται Χριστούγεννα, που σημαίνει πως οι τιμές θα πέσουν, θέλω μία μηχανή που να κάνει καλό εσπρέσο γιατί ενδιαφέρομαι (κυρίως) να πίνω καπουτσίνο. Το μπάτζετ μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (μέχρι 50-60 ευρώ). Υπάρχει κάποια σε αυτά τα χρήματα που να κάνει και αφρόγαλα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
RottenLungs Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εγω έχω Gaggia (Ιταλικές) το φθηνό μοντέλο και είμαι πολυ ευχαριστημένος... Αν δεν διπλασιάσεις (μην σου πω τριπλασιάσεις) το budget σου, δύσκολα θα απολαύσεις espresso σπίτι. Τώρα στα 50 δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι. Άντε αυτές με τις κάψουλες, οι nespresso. Γενικά είναι πολυ ακριβό σπορ αν θέλεις να ασχοληθείς. Κανονικά πέραν της μηχανής (που μία μέτρια είναι στο 250ρι), θέλει μηχανή για να αλέθεις κόκκους (κανα 100ρι), μία στάμπα για να πατάς τον καφέ (ένα 50ρι) κτλ κτλ. Επίσης θέλει και χρόνο (ζέσταμα την μηχανή 15-30 λεπτά το λιγότερο και καθάρισμα κάθε μέρα (εγω τουλάχιστον σιχαίνομαι να φτιάχνω με τα υπολείμματα, άσε που χαλάει και η γεύση), επίσης το αφρόγαλα είναι ακόμα πιο μπελαλίδικο - δεν το έχω πολυπροσπαθήσει γιατι δεν μ'αρέσει) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από RottenLungs 1
ge000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Καφετιέρα με κάψουλες μην πάρεις σε καμία περίπτωση.
d_gkal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 δες καποιες που εχει το eshop. φθηνες και απο οτι διαβασα ειναι πολυ καλες. για χυμα καφε
AntiCambeR Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Εγω εχω παρει 1 της Delohngi με 100€ η οποια παιρνει η pods που δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε η αλεσμενο καφε.Δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις και μυλο,υπαρχουν 1 χαρα συσκευασμενοι αλεσμενοι καφεδες.Οσο κοστιζει ο μυλος κοστιζει και η μηχανη,θες διπλασια χρηματα.Επειτα δοκιμαζεις οτι μαρκα καφε θες και πινεις οποτε θες.Τα βγαζει τα χρηματα της σε λιγο καιρο.Δεν συμφερει να παραγγελνεις απ'εξω.Ομως για cappucino που θες πρεπει να μαθεις να φτιαχνεις αφρογαλα σωστο. Αν θες ο καφες να ειναι σε κοκκους και να κοπει εκεινη την στιγμη πας σε 1 καφεκοπτειο και τους λες να κοψει πχ 100 γραμμαρια,αναλογα την καταναλωση που κανεις για να μην χασει με τις μερες την γευση του.Και τον συντηρεις σε γυαλινο η ακομα καλυτερα σε αλουμινενιο κουτι που κλεινει σωστα. Απλα μολις φτιαχνεις τον καφε πρεπει να πλενεις τα εξαρτηματα,θεμα 1 λεπτου ειναι.Και σκουπιζεις το στομιο απο οπου βγαινει το νερο απο τα υπολειματα του καφε.Προσεχεις παντα να εχει νερο η μηχανη.Εγω δεν χρησιμοποιω σταμπα για να πρεσαρω τον καφε γιατι εχει 1 πλαστικο η μηχανη.Την 1η φορα πρεπει να αφησεις την μηχανη αναμμενη για να ζεσταθει. Παντως οσο πιο ακριβη η μηχανη τοσο πιο καλη.Για τις 2 καφετιερες που πουλαει το e-shop μαρκας Arrieli υπαρχει θεμα στην ενοτητα προσφορες νομιζω,ριξε 1 ματια. Εμενα μου αρεσει να φτιαχνω μονος μου τον καφε και να δοκιμαζω διαφορες μαρκες.Εχε υποψην σου οτι καποιες μαρκες ειναι πιο καταλληλες για ζεστο καφε(espresso η cappucino) και αλλες για κρυο( Freddo espresso). Μην αγορασεις μηχανη που παιρνει μονο καψουλες,ειναι πολυ πιο ακριβες απο τον αλεσμενο καφε.
The_Judas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δώσε λίγα παραπάνω και πάρε μια Delonghi EC155. Οσον αφορά το αφρόγαλα λίγες μηχανές το κάνουν καλό. Προσωπικά χρησιμοποιώ μια χειροκίνητη συσκευή με έμβολο. Κάτι σαν και αυτό: http://www.lazaridis-k.gr/product_info.php?cPath=226_674&products_id=14063 Πιο φθηνή μηχανή αυτή του lidl γύρω στα 50 ευρώ αλλά την φέρνει μια στο τόσο.
GIOVINCO Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 να κοιταξεις να εχει καλη πιεση εχω την Rohnson (κωτσοβολος) 15 bar που φτιαχνει και αφρογαλα. στα λεφτα σου Sent from my iPhone using Insomnia
logokrimenos Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Έχουμε να προτείνουμε καμία ΚΑΛΗ? Λεφτά γύρω στα 200€ Με νοιάζει να έχει αρκετά καλό ακροφύσιο για το αφρόγαλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα