Green Dragon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για να φτιάξω ένα οικονομικό σύστημα, για έναν ηλικιωμένο φίλο μου, που να τον βγάλει για 5-6 χρόνια - αν γίνεται αυτό! i) Το ποσό που διαθέτει: 250 euro, λίγο συζητήσιμο. υπόψιν ότι δεν θα χρειαστεί σκληρό δίσκο. Θα βάλω έναν που έχω εγώ. ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Εντελώς βασική και απλή χρήση. Office, internet - σερφάρισμα, παιχνίδια μόνο του facebook. Ούτε καν ταινίες, τις βλέπει στην TV. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Όχι, υπάρχει. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, υπάρχουν. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση). Από οποιοδήποτε κατάστημα. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω μόνος μου. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Όχι...θα μπουν Win 8 Καταλαβαίνω ότι σας βάζω δύσκολα, αλλά δεν μπορεί να πάει πολύ παραπάνω. Ευχαριστώ!!!!
pnick Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Βάλε και ένα dvd-rw με +15€. Μπορούσε να μπεί φτηνότερη μητρική (Β85 ή Η81) με έναν 3220, αλλά καλό είναι να μπεί η τελευταία για να αναβαθμίζεται πιό εύκολα στο μέλλον (αν χρειαστεί). 2
zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 ^ Μια χαρά, μπορείς να κόψεις και επιπλέον από την σύνθεση του pnick. Πιο φτηνό κουτί, μητρική, τροφοδοτικό και μνήμες. Δεν θα δει κάποια διαφορά για τη χρήση που θέλει. Κάτι τέτοιο ας πούμε: edit, ξέχασα κι εγώ το dvd. Πάει στα 200€
pnick Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Από το τροφοδοτικό ειδικά δεν θα έκοβα για να παω σε κάτι όπως MS-Tech. Τα Be Quiet είναι όλα και Haswell compatible συν τοις άλλοις και πολύ ήσυχα. Το Ν200 επίσης είναι ένα εξαιρετικό vfm. Αυτά τα κομμάτια μένουν και δεν αλλάζουν συχνά, οπότε από εκεί μη κόψει. Είπα και παραπάνω, μπορεί να δεί έναν 3220 με μια Β85Μ μητρική των 60-65€ και να πέσει 10-15€. Από τα άλλα δεν αξίζει να κόψει κατά την γνώμη μου. Αυτά για το θέμα.
Green Dragon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Θα προτιμούσα και εγώ έναν 3220 με μία Β65Μ μητρική για την χρήση που τον θέλουμε. Για κουτί και τροφοδοτικό το coolermaster 200 και το Be Quiet μου κάνουν. Κόβοντας από εδώ και από εκεί, σκεφτόμουνα να του προτείνω να βάλει ακόμη κάτι και να πάρει μία οθόνη, που είναι ακόμη με μία χάλια 17 άρα Νομίζετε ότι με σύνθεση AMD που να καλύπτει τη χρήση, μπορώ να χαμηλώσω ακόμη το budget για να εξοικονομήσω για οθόνη;;; Αυτά πως σας φαίνονται: AMD A6 series A6-6400K Gigabyte F2A58M-DS2
TheELF Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Αφού θες να αντέξει και 5-6 χρόνια μην πας σε amd apu,πόσο μάλλον σε 2core, έχουν πολύ αδύναμες cpu σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις και η λίγο δυνατότερη vga θα πάει χαμένη αφού δεν θα την δουλεύει. Πάνε στην αρχική σύνθεση του pnick, μην σου πω να βάλετε άλλα 5-6€ για τον pentium anniversary για να υπάρχει η επιλογή για υπερχρονισμό κάποια στιγμή αφού τα χρόνια είναι πολλά. Οθόνη άφησέ τον να την σιχαθεί από μόνος του γιατί τα μικρά γράμματα/εικονίδια στης μεγάλες αναλύσεις θα του κακοφανούν σίγουρα.
pnick Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για να φτιάξω ένα οικονομικό σύστημα, για έναν ηλικιωμένο φίλο μου, που να τον βγάλει για 5-6 χρόνια - αν γίνεται αυτό!
zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Αφού θες να αντέξει και 5-6 χρόνια μην πας σε amd apu,πόσο μάλλον σε 2core, έχουν πολύ αδύναμες cpu σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις και η λίγο δυνατότερη vga θα πάει χαμένη αφού δεν θα την δουλεύει. Πάνε στην αρχική σύνθεση του pnick, μην σου πω να βάλετε άλλα 5-6€ για τον pentium anniversary για να υπάρχει η επιλογή για υπερχρονισμό κάποια στιγμή αφού τα χρόνια είναι πολλά. Οθόνη άφησέ τον να την σιχαθεί από μόνος του γιατί τα μικρά γράμματα/εικονίδια στης μεγάλες αναλύσεις θα του κακοφανούν σίγουρα. Τι να τον κάνει τον υπεργχρονισμό για αυτά που θέλει? Εγώ λέω να κόψει ό,τι μπορεί, τζάμπα θα πάνε. Μια χαρά σύστημα φτιάχνει και με λιγότερα για αυτά που θέλει
Green Dragon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Με βάση όλα τα παραπάνω φαίνεται να μου ταιριάζουν καλύτερα τα εξής: κουτί: coollermaster N200 τροφοδοτικό: Be Quaiet 350 επεξεργαστής: Intel Pentium G3220 περίπου στα 130e μέχρι τώρα δεν έχω καταλήξει για μητρική και μνήμες Για τη μητρική μεταξύ Η81, Β85 και Η97 τί λέτε;; Για μνήμες πάλι, δεν το κατέχω
zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μια χαρά! Για μένα πάρε μια φτηνή μητρική στο 50άρικο και μια φτηνή 4άρα μνήμη. Δεν έχει νόημα να πάρεις ακριβά πράγματα (γνώμη μου πάντα ξαναλέω)
TheELF Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Τι να τον κάνει τον υπεργχρονισμό για αυτά που θέλει? Τίποτα,αλλά τα 6 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα και για 5€ θα έχει μια επιλογή παραπάνω. Κατά τα άλλα μαζί σου,ακόμα και g1840 με 40€ μητρική να πάρει θα είναι πολύ καλά για αυτά που θέλει για μερικά χρόνια. 1
Green Dragon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μια χαρά! Για μένα πάρε μια φτηνή μητρική στο 50άρικο και μια φτηνή 4άρα μνήμη. Δεν έχει νόημα να πάρεις ακριβά πράγματα (γνώμη μου πάντα ξαναλέω) Ok...λέω λοιπόν Asrock H81Μ-DGS R2.0 και kingston KVR 1600 μισά από τον pnick και μισά από τον zio....xaxaxa θα είμαι εντάξει με αυτά;;;
Green Dragon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Παίδες σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! Κλείσαμε με το pc του φιλαράκου μου. Θα δει τεράστια διαφορά!! Να ρωτήσω και κάτι για το pc της υπογραφής μου Θα χρειαστεί νομίζετε να το αναβαθμίσω κάπως για να μπορεί ο γιός μου να παίζει παιχνίδια όπως το football manager και το fifa, nba και κάτι τέτοια παρόμοια; να αλλάξω κάτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα