Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλημέρα,

ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς το παρακάτω:

Θα φύγω εξωτερικό για 4 μέρες και μου έχουν ζητήσει κάτι τσούπρες να τους πάρω κάτι κρέμες από τα duty free. Το θέμα είναι ότι οκ πάω στο αεροδρόμιο, τις αγοράζω, μου τις βάζουν σε σακούλα μου τις κλέινουν (τι κάνουν τέλος πάντων για να περνάνε τα υγρά) και φεύγω. Τι γίνεται όμως στην επιστροφή; Εφόσον μείνει έτσι η σακούλα θα μπορέσω να την περάσω ξανά ελλάδα; Θα μου την κρατήσουν; Θα την περάσω αλλά θα πληρώσω κάνα ΦΠΑ; Γνωρίζει κανείς τπτ, γιατί από γκούγκλη δεν έβγαλα άκρη.

ΥΓ: Είδα σε κάποια αεροδρόμια στο εξωτερικό που αγοράζεις τα προϊόντα που θες, και τα παραλαμβάνεις στην επιστροφή σου. Ξέρεις κανείς αν γίνεται κι εδω αυτό;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

1. Τα αγοράζεις απ'το αεροδρόμιο (του προορισμού σου στο εξωτερικό) κατά την επιστροφή.

2. Τα αγοράζεις απ'το αεροδρόμιο στην Ελλάδα και στον γυρισμό απλά τις βάζεις στην βαλίτσα σου, με ή χωρίς την σακούλα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Σε χώρες της Ευρώπης που έχω επισκεφτεί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είχα την σακούλα με τα καλλυντικά στο σακίδιο μου - δηλαδή την είχα μέσα στο αεροπλάνο- με έλεγξαν και όλα οκ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, άρα πρακτικά παίρνω αυτό που θέλω (γιατί δεν ξέρω εάν θα το βρω στο κατάστημα μου εξωτερικού) και το κρατάω ως έχει μέχρι να γυρίσω και είμαι οκ. Σωστά; (η πλάκα είναι ότι μέσω ebay τα βρίσκω φθηνότερα, αλλά έχω φάει την απίστευτη μουρμούρα να τους τα φέρω από duty free....)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, άρα πρακτικά παίρνω αυτό που θέλω (γιατί δεν ξέρω εάν θα το βρω στο κατάστημα μου εξωτερικού) και το κρατάω ως έχει μέχρι να γυρίσω και είμαι οκ. Σωστά; (η πλάκα είναι ότι μέσω ebay τα βρίσκω φθηνότερα, αλλά έχω φάει την απίστευτη μουρμούρα να τους τα φέρω από duty free....)

Κατάλοιπα παλαιότερων εποχών (80s και...βγάλε) που στα duty free (1η επιλογή) και από εξωτερικό γενικότερα (2η επιλογή) τα πράγματα ήταν φθηνότερα και πάντα ήθελαν όλοι (από αδερφό μέχρι περιπτερά) να τους φέρεις κάτι που "δεν το βρίσκω εδώ" ή "είναι πολύ φθηνότερο εκεί".

• Like 3
Δημοσ.

Το αστείο είναι πως παίζει και εδω να τα βρεις φθηνότερα από τα DF. 

Πες το ψέμματα. Μου έχουν ζητήσει έτσι για την ιστορία μια κρέμα της Biotherm 400ml με dispenser (τσουτσουνάκι από πάνω δλδ)

Είναι αυτή μου λένε

http://www.ebay.co.uk/itm/Biotherm-Anti-Drying-Milk-with-Citrus-Extracts-400ml-/360972840840?pt=UK_HeathBeauty_BathShowCons_RL&hash=item540ba86f88

την οποία στα duty free έχει 29€ αντί 24€ που κάνει στο ebay.

Εγώ βρίσκω κι αυτή

http://portarossa.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=797

που είναι σχεδόν ίδια, αλλά ποιος αντέχει την γκρίνια...

Έκανα εν τω μεταξύ το λάθος να προτείνω να την πάρω από ebay και μόνο που δεν με φάγανε. Αρρώστια για τα duty free, μάλλον στην ψυχολογία ότι αν ψωνίσω από εκεί γ@μαω και είμαι πονηρός και αλάνι... Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Μωρέ ας το ήξερα 1 βδομάδα πριν, να δεις πως θα την τσιμούσα από ebay και τα την παρουσίαζα duty free, αλλά δεν μου φτάνουν οι μέρες τώρα...

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

vodka κτλ έχει διαφορά στη τιμή αν τα πάρεις απο ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με το σουπερ μαρκετ;

Δημοσ.

τα duty free ειναι πλεον ιδεα και μονο. πολυ σπανια και σε ελαχιστες περιπτωσεις θα βρεις κατι πιο φθηνα, κυριως:

καποια αρωματα σε προσφορα

καποια ελαχιστα ειδη ταξιδιου (ανταπτορες ρευματος κλπ)

και μονο στις αραβικες χωρες, τσιγαρα (πχ 25 ευρω αντι 40)

οτιδηποτε αλλο το χρυσοπληρωνεις

Δημοσ.

vodka κτλ έχει διαφορά στη τιμή αν τα πάρεις απο ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με το σουπερ μαρκετ;

νομιζω πως ναι συμφερουν κυριως γιατι εχουν μεγαλυτερα μπουκαλια. Πχ ξερω πως ουζο στα dutu free πουλαν 2/3λιτρο ενώ στα σ/μ βρισκεις μονο 1 λιτρο ( ; ). Δεν ειμαι πολυ σιγουρη αλλά ο πατερας μου που ξερει απο ουζα (λολ) λεει οτι απο τα dutu free συμφερει λογω ποσοτητας.

Δημοσ.

νομιζω πως ναι συμφερουν κυριως γιατι εχουν μεγαλυτερα μπουκαλια. Πχ ξερω πως ουζο στα dutu free πουλαν 2/3λιτρο ενώ στα σ/μ βρισκεις μονο 1 λιτρο ( ; ). Δεν ειμαι πολυ σιγουρη αλλά ο πατερας μου που ξερει απο ουζα (λολ) λεει οτι απο τα dutu free συμφερει λογω ποσοτητας.

το μονο σιγουρο που παιζει σε καλα duty free εξω, ειναι η ποικιλια στα αλκοολουχα. μπορεις να βρεις σχεδον ο,τι φανταστεις. αλλα σε γενικες γραμμες ειναι παντα πιο ακριβα

Δημοσ.

Καλύτερα σουπερ μαρκετ και βαλίτσα που παραδίνεις δηλαδή

Απο τρίτες χώρες προς ελλάδα λόγικα συμφέρει λόγο και επιστροφής φπα έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...