Προς το περιεχόμενο

LG L Fino Review


crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκινώντας από τη Βραζιλία το smartphone της LG L Fino ήρθε και στην Ελλάδα. Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του G3, το L Fino φέρει το ίδιο γραφικό περιβάλλον και σχεδιασμό, διαθέτει πολύ καλή ποιότητας κατασκευής και απευθύνεται περισσότερο σε απλούς χρήστες. Έχει μια μετρίων, για τα σημερινά πλέον δεδομένα, διαστάσεων touch screen οθόνη και παρόμοιες λειτουργίες με αυτές που διαθέτει η flagship συσκευή της εταιρείας, η G3. Επίσης εξοπλίζεται με μια κάμερα των 8 ΜΡ και η τιμή του στην ακριβή Ελληνική αγορά κυμαίνεται από 135,75? -189,90€. Η συσκευή διατίθεται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο (titan) και στο εσωτερικό της κεντρικό ρόλο παίζει ένας τετραπύρηνος επεξεργαστή με χρονισμό στα 1,2 GHz. Τέλος, η οθόνη είναι TRUE IPS με διαγώνιο 4,5 ίντσες και ανάλυση 800 x 480, με την πυκνότητα των pixels να ανέρχεται στα 207ppi.

 

Το L Fino με οδηγίες στα Ελληνικά και συνεχής επεξήγηση σε κάθε εφαρμογή και επιλογή βοηθά ακόμη και έναν αρχάριο να εισέλθει στον κόσμο τον smartphone. Με επιφάνεια εργασίας που εμπεριέχει τις απαραίτητες εφαρμογές ώστε να μένει αρκετός χώρος για υπενθυμίσεις, Emoji (τα γνωστά σε όλους πλέον emoticons) παντού, KNOCKcode, ρυθμιζόμενο εικονικό πληκτρολόγιο και με εφαρμογές όπως QuickMemo+, φακό, RemoteCall Services, ραδιόφωνο και αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά αποτελεί μια τίμια επιλογή για την κατηγορία του.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά του LG L Fino παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

 

Fino_specs.jpg

 

Το smartphone εξοπλίζεται με έναν τετραπύρηνο Snapdragon 400 SoC επεξεργαστή της Qualcomm (ArmV7 rev 3, v7I), χρονισμένο στα 1.2 GHz και διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν εύκολα να επεκταθούν έως τα 32 GB μέσω μιας microSD κάρτας. Η μνήμη φθάνει το 1 GB RAM, τη στιγμή που οι κορυφαίες συσκευές σήμερα διαθέτουν 3 GB. Παρόλο που δεν εντυπωσιάζετε κανείς από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτή η συσκευή στην ουσία δε γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη lag τουλάχιστον στις καλογραμμένες εφαρμογές. Στον παραπάνω πίνακα βλέπουμε επίσης τη γνωστή Adreno 305 GPU με έκδοση OpenGL ES 3.0, και την ενεργειακή υποστήριξη όλων των υποσυστημάτων αναλαμβάνει μια μπαταρία των 1.900 mAh. Τέλος, το συγκεκριμένο smartphone υποστηρίζει δίκτυα 3G (αλλά όχι 4G), WiFi , A-GPS & GLONASS GPS, Bluetooth 4.0, ραδιόφωνο NFC, Android Beam, και φέρει επιταχυνσιόμετρο καθώς και αισθητήρες απόστασης (proximity sensors).

 

Συσκευασία & Παρελκόμενα

 

IMG_7989_small.jpg IMG_7993_small.jpg

Η συσκευασία είναι μικρή και αρκετά στιβαρή, για να αντέξει τις κακουχίες του ταξιδιού μέχρι να φτάσει στα χέρια σας.

 

IMG_7997_small.jpg IMG_7998_small.jpg

Η συσκευή βρίσκεται μέσα σε ένα προστατευτικό ναύλον και η οθόνη καλύπτεται από μια μεμβράνη.

 

IMG_8004_small.jpg IMG_8005_small.jpg IMG_8006_small.jpg IMG_8034_small.jpg

Τα παρελκόμενα περιλαμβάνουν το φορτιστή, ακουστικά, οδηγίες και στα Ελληνικά και φυσικά την μπαταρία. Η τελευταία είναι Li-Ion με 1900 mAh χωρητικότητα και είναι διαφορετική σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα της ίδιας εταιρείας.

 

IMG_8012_small.jpg IMG_8014_small.jpg IMG_8015_small.jpg IMG_8016_small.jpg IMG_8018_small.jpg

Όλα τα διαθέσιμα πλήκτρα βρίσκονται στην ευχέρεια του δείκτη σας. Δεν υπάρχουν ούτε εμπρός, ούτε πλαϊνά πλήκτρα. Τα τρία και μοναδικά πλήκτρα που προεξέχουν από αυτή την συσκευή είναι συγκεντρωμένα στο πίσω καπάκι. Το κεντρικό «Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο» το οποίο ανοίγει και κλείνει την οθόνη αλλά και τη συσκευή και το πάνω και κάτω πλήκτρο που αναλαμβάνει τον έλεγχο της έντασης του ήχου. Το πλαστικό ανάγλυφο καπάκι στο πίσω μέρος δε γλιστράει, καθαρίζει πολύ εύκολα ενώ δεν αφήνει δαχτυλιές, κυρίως λόγο του άσπρου χρώματος του. Επίσης δε γρατζουνιέται εύκολα.

 

 

IMG_8017_small.jpg

Το πάχος του κινητού κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα.

 

 

IMG_8025_small.jpg IMG_8024_small.jpg IMG_8026_small.jpg IMG_8032_small.jpg IMG_8033_small.jpg

Μερικές φωτογραφίες χωρίς το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία.

 

 

Screenshots

 

Screenshot4.jpgScreenshot5.jpgScreenshot5.jpgScreenshot6.jpg

 

Το λογισμικό του L Fino και ειδικότερα αυτό που ελέγχει την κάμερα προσφέρει λειτουργίες όπως:

 

Touch & Shoot, η οποία βοηθά τον χρήστη να κάνει focus και να "τραβά" φωτογραφίες αγγίζοντας οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, εύκολα και με μία μόνο κίνηση.

 

Gesture Shot, η οποία περιλαμβάνει χρονοδιακόπτη τριών δευτερολέπτων κάνοντας μια απλή κίνηση - ανοίγοντας και κλείνοντας την παλάμη μπροστά από το φακό της κάμερας.

 

Front Camera Light, μικραίνει τις διαστάσεις της οθόνης προεπισκόπησης και προσθέτει λευκό φόντο σε λήψεις με self-portrait mode.

 

Cheese shutter φωτογραφίες με φωνητικές εντολές.

 

Επίσης το L Fino υποστηρίζει το Knock Code με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει το smartphone με μια απλή κίνηση, κάνοντας input στην οθόνη του κινητού του τον προσωπικό του κωδικό, double tap κ.α

 

 

Benchmarks

Μετά από κάποια test που πραγματοποιήθηκαν με τις εφαρμογές Antutu Benchmark και Quadrant λάβαμε τα κάτωθι αποτελέσματα.

 

Screenshot10.jpgScreenshot11.jpgScreenshot14.jpgScreenshot12.jpgScreenshot13.jpg

 

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των παραπάνω δοκιμών η συσκευή ζεστάθηκε ελάχιστα.

 

Display, Camera & Sound

Η οθόνη από μόνη της καταλαμβάνει το 66.65% της επιφάνειας του smartphone. Διαθέτει 4.5" μέγεθος, είναι TRUE IPS και έχει ανάλυση WVGA (800 x 480) και περί τα 207 ppi. Οι γωνίες θέασης είναι αρκετά καλές και η αναπαραγωγή των χρωμάτων αφήνει μια ευχάριστη εντύπωση συγκριτικά με το κόστος αγοράς. Το λευκό έχει τόνους γκρι, δεν είναι και τόσο λευκό δηλαδή, ενώ αντιθέτως το μαύρο είναι αρκετά βαθύ και έντονο.

 

photos1_small.jpg photos2_small.jpg

 

Όλοι μπορούν εύκολα με ένα πάτημα σε οποιοδήποτε σημείο στην οθόνη να "τραβήξουν" μια καλή φωτογραφία ή ένα βίντεο, κάνοντας zoom από την οθόνη με διπλό tap ή με τη μέθοδο slide, αφήνοντας τη συσκευή να ρυθμίσει τα πάντα. Υπάρχει μια κεντρική κάμερα που αποτυπώνει τη ζωντάνια των χρωμάτων ακόμη και υπό σκιά. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει αισθητήρα με 8 Megapixels και ένα πολύ καλό LED φλας ενώ η ποιότητα της εικόνας δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα ακόμη και στο maximum zoom. Υπάρχει και μια δευτερεύουσα κάμερα με μόλις 0.3 megapixels αισθητήρα για selfies, η οποία λόγω της χαμηλής ανάλυσης δεν είναι ότι το καλύτερο. Τέλος, το λογισμικό της κάμερας υποστηρίζει λειτουργίες όπως Back-illuminated sensor (BSI), Autofocus, Touch to focus, Face detection, Smile detection, Digital zoom, Geo tagging, Panorama .

 

photos3_small.jpg photos4_small.jpg

Μερικές ακόμη φωτογραφίες που τραβήξαμε με το κινητό. Η πρώτη από τις παραπάνω είναι με το max zoom της κάμερας και στη δεύτερη, εκτός της χρήση zoom, οι συνθήκες φωτισμού δεν ήταν ιδανικές.

 

Τραβήξαμε και ένα σύντομο βίντεο με το κινητό. Όπως θα διαπιστώσετε η ποιότητα βίντεο της κάμερας δεν είναι και ότι το καλύτερο.

 

Όσον αφορά το ηχητικό κομμάτι του κινητού τώρα, το ηχείο και το ραδιόφωνο έχουν καθαρό και δυνατό ήχο και τα ακουστικά για το ραδιόφωνο εμπεριέχονται στην συσκευασία. Τα τελευταία παίζουν και το ρόλο της κεραίας, οπότε αν δεν είναι συνδεδεμένα δε λειτουργεί το ραδιόφωνο.

 

Display Test Results: Luminance, Contrast Ratio & Color Temp.

Μιας και διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την επαγγελματική αξιολόγηση οποιουδήποτε τύπου οθόνης, μετρήσαμε τα επίπεδα φωτεινότητας, μαύρου και το λόγο αντίθεσης, καθώς και τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης του L Fino. Όλες οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με ένα i1 Pro Spectrophotometer (φασματοφωτόμετρο) της X-rite και με ένα i1 Display Pro colorimeter της ίδιας εταιρία.

 

Τα επίπεδα φωτεινότητας τα μετράμε σε καντέλες ανά τετραγωνικό μέτρο (cd/m2) ή nits και όσο υψηλότερη είναι η τιμή τόσο πιο φωτεινή είναι και η οθόνη, κάτι που βοηθά σημαντικά την απεικόνιση ειδικά σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα (π.χ. στο φως του ήλιου). Ο λόγος αντίθεσης (contrast ratio) τώρα είναι στην ουσία ο λόγος της φωτεινότητας του άσπρου χρώματος προς τη φωτεινότητα του μαύρου και όσο πιο υψηλή η αντίθεση σε μια οθόνη τόσο το καλύτερο το οπτικό αποτέλεσμα.

 

Η θερμοκρασία χρώματος μετράται σε βαθμούς Kelvin (°K) και αποτελεί ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ορατού φωτός. Πολύ συνοπτικά κάθε πηγή φωτός έχει το δικό της χαρακτηριστικό χρωματισμό ή αλλιώς τη δική της θερμοκρασία χρώματος η οποία είναι στην ουσία η ισορροπία μεταξύ του κόκκινου και του μπλε χρώματος. Η ιδανική θερμοκρασία χρώματος είναι οι 6500 βαθμοί Kelvin για μια οθόνη. Θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 6500 Κ χαρακτηρίζονται ως ψυχρές (επειδή το μπλε χρώμα κυριαρχεί) και μικρότερες ως θερμές (λόγω της υπερίσχυσης του κόκκινου χρώματος). Να σημειώσουμε ότι τη θερμοκρασία χρώματος τη μετρήσαμε με τη φωτεινότητα της οθόνης ρυθμισμένη στο 100%.

 

 

Brightness.jpg

 

Τόσο η φωτεινότητα της οθόνης όσο και η λόγος αντίθεσης κρίνονται ως ικανοποιητικά, δεδομένης της κατηγορίας και της τιμής του L Fino.

 

Η θερμοκρασία χρώματος που μετρήσαμε ήταν 8473 Κ, μια όχι και τόσο καλή τιμή μιας και απέχει πολύ από τα 6500 Κ που θεωρούνται ιδανικά.

 

 

Επίλογος

Με το L Fino η LG προσφέρει μια αρκετά ποιοτική συσκευή η οποία μπορεί να συγκριθεί με το MOTO G smartphone που ανήκει στην ίδια περίπου, budget κατηγορία. Αναμένοντας να κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου 2014 το L Bello με τιμή να κυμαίνεται περί τα 250 ? (διαστάσεις 138,2 x 70,6 x 10,7 χιλιοστά, οθόνη 5-inch, ανάλυση 854 x 480 -196ppi-,1.3GHz quad-core, 1GB RAM, 8GB ROM, ίδια κάμερα, διαθέσιμο και σε χρυσό χρώμα) μπορούμε να πούμε ότι το L Fino είναι η mini έκδοση του L Bello, με το δεύτερο να υπερέχει κυρίως σε τέσσερα σημεία:

  1. Μέγεθος οθόνης (5 ίντσες)
  2. 2.540 mAh μπαταρία
  3. 8 GB ROM
  4. 1 Megapixel εμπρόσθια κάμερα

Το L Fino της LG το βρήκαμε από 135,75 - 189,90€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα του είναι τα παρακάτω:

Πλεονεκτήματα

  • Μπορείτε να το βρείτε σε καλή τιμή
  • Αρκετά γρήγορη συσκευή (δεδομένης της κατηγορίας και τιμής της) η οποία χάρης στο τροποποιημένο λειτουργικό που φέρει προσφέρει εύκολη κατανόηση των διάφορων λειτουργιών και εφαρμογών
  • LG 3.0 UI (User Interface) με Knock Code και άλλες λειτουργίες
  • Καλή ανάλυση κάμερας κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και σε σκιερά μέρη
  • Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα με το ένα χέρι
  • Η μπαταρία διαρκεί αρκετά με κανονική χρήση
  • Δυνατότητα επέκταση της Flash μνήμης μέσω microSD (ως 32 GB)

Μειονεκτήματα

  • Μικρή μνήμη Flash (4 GB)
  • Ποιότητα αναπαραγωγής ήχου των παρεχόμενων ακουστικών
  • Η ποιότητα βίντεο δεν είναι και τόσο καλή

Σύνταξη: Erasmia Grigorelli

Επιμέλεια κειμένου: crmaris

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος εκο!

το κινητο αυτο θα πρεπει να παιξει στα~120ευρο..

αν θελει να κανει πωλησεις και να εχει και ευχαριστημενους καταναλωτες η lg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος εκο!

το κινητο αυτο θα πρεπει να παιξει στα~120ευρο..

αν θελει να κανει πωλησεις και να εχει και ευχαριστημενους καταναλωτες η lg

 

Toσο εχει ,το αγορασε προσφατα γνωστος απο το σκρουτζ κ επειδη επαιξα λιγο μαζι του, η χαμηλη αναλυση για καποιο περιεργο τροπο δεν την καταλαβανεις,ειναι τοσο ωραια η οθονη του τοσο φωτεινη που οταν το επιασα στα χερια μου ημουν σιγουρος οτι ειναι τουλαχιστον qhd ή hd :P Επισης ηταν κ ποιοτικη συσκευη,θυμιζει αρκετα σε ποιοτητα τα moto g με τα πισω "μαλακά" καπακια ..

Ειναι σιγουρο οτι με αυτη την αναλυση και επεξαργαστη θα εχει αριστη αυτονομια κ απο την εμπειρια μου πολυ σβελτο χωρις κολληματα.

 

Μονο αρνητικο ειναι το βιντεο που δεν τραβαει καν hd,παραμονο 800χ480

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και όμως lostresam το αποτέλεσμα δε πάει με τα Pixel, αλλά απ' το φακό.
Τι να τα κάνει να είναι πολλαπλάσια αν έχουν noise, όπως βλέπεις συνήθως στις high pixel / low cost που κυκλοφορούν..

 

Και εμένα το κινητό στην αρχή πατάτα κυκλοφορία μου φάνηκε δεδομένων των 180€ (proud owner κιόλας 2 μήνες τώρα του MI3), αλλά η LG ξέρει τι κάνει για αυτά που έχουμε δεδομένα στο western μοτίβο τουλάχιστον.

Για 130€ φτάνουν και περισσεύουν αυτά που δίνει με τη ποιότητα κατασκευής που τα δίνει. Μετά από τέτοιες ξεφτύλες τιμών στα specs, αναρωτιέμαι που θα μας πάνε για να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας..

Όπου "Ενδιαφέρον" = Άνα 1 ημερολογιακό έτος 'χρειάζομαι' νέα αναβαθμισμένη τελεφωνική συσκευή και κάνω με το ζόρι τουμπεκί 1 ημερολογιακό έτος ακόμα, πριν την τσιμπήσω επίσημα.

Αυτό που πετύχαιναν επιτυχώς μέχρι τώρα, ήταν οι νέες κυκλοφορίες κινητών στα μάρκετ.. να κάνουν τις παλιές να δείχνουν άσχημες. Τώρα κρατάω το MI3 και αναρωτιέμαι πως γίνεται, αν δεν φθαρεί, να πω πως θέλω κάτι "επόμενο". Σπάω το κεφάλι μου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ερωτηση @crmaris. Το κινητο εχει σιγουρα πανω τον snapdragon 400 ή τον 200?

Οταν το ειχα ψαξει, αρχικα, ειχα δει και εγω οτι "φορουσε" τον 400, αλλα βλεπω στο gsmarena γραφουν οτι "φοραει" τον 200.
Μπορεις καπως να το δεις αυτο? μιας και το προτεινα σε φιλο, ο οποιος το αγορασε τελικα και θελω να ξερω τι παιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...