daPro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 www.autosock.gr: Τάχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα υφάσματα?είναι τόσο εύκολο να τα βάλεις όπως δείχνει στο βίντεο? Κάνουν δουλειά στο χιόνι?
zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Εγώ έχω τέτοια (αλυσίδες και να ήθελα δεν παίρνει το αμάξι). Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και μια χαρά δουλίτσα κάνανε όποτε χρειάστηκε! (άλλη μάρκα νομίζω τα δικά μου αλλά ίδιας φιλοσοφίας) 1
haris_216 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Αν και δεν τα έχω δοκιμάσει, η απλή λογική (κι ένα μικρό googlάρισμα) λέει ότι: Είναι εύκολα να μπουν. Μπαίνουν σε τροχούς με λίιγότερο ελεύθερο χώρο γύρω (σε σύγκριση με τις αλυσίδες). Δίνουν έλεγχο και πρόσφυση (σε σχέση με τον "γυμνό" τροχό). Δεν έχουν τους κραδασμούς των αλυσίδων Από την άλλη όμως: Δεν συνίσταται για σοβαρές καταστάσεις (αρκετό χιόνι) και σίγουρα όχι σε πάγο (πολύ ή λίγο). Φθείρονται πιο εύκολα Μάλιστα εξαιτίας του γεγονότος ότι ο έλεγχος που δίνουν είναι πολύ μικρός (σε σύγκριση με τις αλυσίδες) σε ορισμένα μέρη του κόσμου και σε περιοχές που υπάρχει σήμανσης για υποχρεωτική χρήση αλυσίδων ή ελαστικών για χιόνια, δεν θεωρούνται σαν ικανό (και άρα νόμιμο) υποκατάστατο. Τώρα αν τα θες γιατί μένεις στην Δροσιά και κάποια στιγμή μπορεί να ρίξει λίγο χιονάκι και θες να κατέβεις στην Κηφισιά (που έτσι κι αλλιώς δεν κλείνουν οι δρόμοι) νομίζω θα είναι οκ. 1
daPro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχω ξαναβάλει ποτε αλυσίδες..δεν έχω ιδέα.τα υφάσματα πρώτη φορά τα βλέπω. λέμε να πάμε στα χιόνια τα Χριστούγεννα προς Βοιωτία αγια Άννα κ πρέπει ναχω κάτι μαζί μου αν χρειαστεί.
cuspid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Για τις συνθήκες της χώρας μας και για περιστασιακή χρήση, δουλεύουν πολύ καλά. Μην τις ξεχάσεις στην καθαρή από χιόνι άσφαλτο (δεν κάνουν θόρυβο και δεν δημιουργούν κραδασμούς όπως οι αλυσίδες, οπότε είναι εύκολο να ξεχαστείς) γιατί θα διαλυθούν αμέσως... 1
zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Αλυσίδες νομίζω βγαίνουν μέχρι μια συγκεκριμένη διάσταση. Για το δικό μου δεν υπήρχαν πχ (17"). Για περιστασιακή χρήση είναι μια χαρά, συμφωνώ με τον Χάρη
daPro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Αλυσίδες νομίζω βγαίνουν μέχρι μια συγκεκριμένη διάσταση. Για το δικό μου δεν υπήρχαν πχ (17"). Για περιστασιακή χρήση είναι μια χαρά, συμφωνώ με τον Χάρηστην αντοχή πως είναι?αυτό που λέει ο φίλος από πάνω ότι στην άσφαλτο χαλάνε ισχύει?
zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 στην αντοχή πως είναι?αυτό που λέει ο φίλος από πάνω ότι στην άσφαλτο χαλάνε ισχύει? Να σου πω την αλήθεια 2-3 φορές χρειάστηκε να τα βάλω οπότε δεν ξέρω...για την άσφαλτο έτσι έχω ακούσει κι εγώ, ότι φθείρονται. Είναι και αρκετά πιο ακριβά από απλές αλυσίδες πάντως, πρέπει να έχουν 70-80€
zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Τότε ή πέσανε οι τιμές, ή υπάρχουν πολλές ποιότητες ή με κοροϊδέψανε! 1
haris_216 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Επειδή έχω βρεθεί αρκετές φορές σε χιονισμένο δρόμο να επισημάνω κάτι προς όλους. Παιδιά, καλό είναι να έχετε αλυσίδες, υφάσματα ή δεν ξέρω γω τι άλλο αλλά μάθετε πρώτα να τις βάζετε. Καθίστε μια μέρα έξω από το σπίτι σας με καλό καιρό και βάλτε τις και μετά βγάλτε τις (δεν χρειάζεται να βγείτε βόλτα). Απλά για να εξοικειωθείτε με την διαδικασία. Εϊναι πολύ συνηθισμένο (και χαζό αλλά και επικίνδυνο) να βλέπεις ανθρώπους να έχουν τον εξοπλισμό και να μην ξέρουν να τον χρησιμοποιήσουν με κίνδυνο και για τους ίδιους (ν' αποκλειστούν) αλλά και για άλλους (να μπλοκάρουν το δρόμο). Και να ξέρετε ότι άλλο το να βάζεις αλυσίδες (ή ότι άλλο) με καλό καιρό έξω από το σπίτι και άλλο με ψοφόκρυο, χιόνι και αέρα στη μέση του πουθενά με χέρια κρύσταλλο. Αν στο σπίτι μπορείς να τα βάλεις σε 3 λεπτά υπολόγιζε 13+ στην "εξοχή". 4
daPro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ένας φίλος χρειάστηκε να βάλει αλυσίδες για πρώτη φορα κ του πήρε 2 ώρες... φοβάμαι μην την πατήσω κ εγώ έτσι...
cuspid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ένας φίλος χρειάστηκε να βάλει αλυσίδες για πρώτη φορα κ του πήρε 2 ώρες... φοβάμαι μην την πατήσω κ εγώ έτσι... Προπονήσου λοιπόν σε στεγνές συνθήκες! Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά πρέπει να το κάνεις πολλές φορές.... Ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια κουζίνας είναι πολύτιμα στο χιόνι, θα κρατήσουν τα χέρια σου στεγνά και καθαρά για να ξαναπιάσεις το τιμόνι. Δεν πρέπει να ξεχάσεις μετά από μερικά χιλιόμετρα να ξανασφίξεις τις αλυσίδες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα