Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μητέρα μου έχει οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα και ψάχνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Πριν από 5-6 μήνες έχοντας πόνους και χωρίς κίνηση στα γόνατα πήγαμε σε γιατρό και καταλήξαμε να κάνουμε 4 ενέσεις hyalard και στα 2 γόνατα σε 4 συνεδρίες. [ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί μόνο δύο τον χρόνο ενώ η ελάχιστη συνιστώμενη δοσολογία είναι 4 συνήθως για διάστημα πολύ μικρότερο του έτους, Κόστος: 20 για κάθε χορηγούμενη ένεση ή 80 για μη χορηγούμενη).
  2. Οι ενέσεις hyalard είναι ποιοτικά χειρότερες και πιο παλιάς τεχνολογίας του ενέσεων υαλουρονικού νατρίου που είναι η λύση γι αυτές τις περιπτώσεις. Είναι οι μόνες που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ και μάλιστα μόνο 2 τον χρόνο.
  3. Ο οξύς πόνος πέρασε και μειώθηκε λίγο και ο πόνος κατά το βάδισμα αλλά μερικές μόνο εβδομάδες μετά ο πόνος κατά το βάδισμα επανήλθε στα προηγούμενα επίπεδα.
  4. Έτσι πήγαμε πριν λίγες ημέρες ξανά σε άλλον γιατρό αυτή την φορά, ξαναβγάλαμε ακτινογραφίες όπου δεν φαίνεται έντονη διαφορά με τις προ εξαμήνου και δείχνουν οστεοαρθρίτιδα μέσης σοβαρότητας. Ο γιατρός αυτός μας πρότεινε δύο εναλλακτικές λύσεις:
  • Ενέσεις ξανά καλύτερης ποιότητας (που σημαίνει μη συνταγογραφούμενες και πολύ ηψυλού κόστους). Πιο συγκεκριμένα πρότεινε τις ενέσεις "chondrial" που δεν τις βρίσκω πουθενά online, είναι απ ότι μας είπε one-shot (ενέσεις μιας συνεδρίας) και στοιχίζουν σε φιλική τιμή μαζί με την αμοιβή του 350€.
  • Μέθοδος PRP: Σου παίρνουν αίμα, στο κάνουν φυγοκέντριση, παίρνουν τα αιμοπετάλια με κάτι αυξηντικούς παράγοντες, στο βάζουν στην άρθρωση με ένεση και υποτίθεται πως έχεις πιο γρήγορη επούλωση στην περιοχή και μεγάλη βελτίωση. Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος, και ψάχνοντας στο internet οι απόψεις είναι διφορούμενες ως προς την αποτελεσματικότητα τους. Κόστος με φιλική τιμή κτλ 350€.

Όπως είναι λογικό, δεν ξέρω τι να κάνω και έχω μπερδευτεί. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:

1. Έχει κανείς εμπειρία με τέτοιου είδους θεραπεία για να μου πει κάποια γνώμη?
  2. Γνωρίζει κανείς αυτό το "chondrial"?, Το ψάχνω για να δω πόσο καλό είναι στα συστατικά του σε σχέση με τα άλλα γνωστά που κυκλοφορούν και για να δω πόσο φιλική είναι η τιμή των 350.
  3. Έχει κανείς γνώμη για το δίλημμα μεταξύ ενέσεων υαλουρονικού και PRP?
  4. Έχει κάποια άλλη πρόταση είτε για μάρκα ενέσεων είτε για κάποια άλλη θεραπέια?

Δημοσ.

φίλε funbreaker αυτό που ρωτάς είναι πολύ εξειδικευμένο για να απαντηθεί από εδώ. εάν συμμετέχει κανένας ιατρός με πλήρη γνώση και εξειδίκευση στην οστεοαρθρίτιδα παρακαλείται να απαντήσει. σε κάθε περίπτωση προτείνω και δεύτερες και τρίτες γνώμες. δε γνωρίζω εάν υπάρχουν και κλινικές on-line που να απαντούν σε e-mail. εύχομαι τα καλλίττερα πάντα , να αναρρώσει πλήρως και σε εύλογο χρονικό διάστημα η μητέρα σου. σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως πρέπει να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους ιατρούς. δοκίμασε και σε ιατρικά forum.

εδώ έχει μία παρουσίαση των τεχνικών αγωγής αυτής της πάθησης.

http://www.sportsortho.gr/frontend/articles.php?cid=115&chlang=EN

Δημοσ.

Και ρωτάς εμάς για απάντηση;...δεν πας καλά ρε μεγάλε.. Πήγαινε σε γιατρό με την μητέρα σου για να την εξετάσουν και να μάθετε περισσότερα.

Πάντως, ασχέτως από αυτό, εγώ παίρνω συμπληρώματα Glucosamine & Chondroitin χωρίς κάποιο σπουδαίο λόγο. Όχι πως θα λύσουν το πρόβλημα της (ξανά, να πάτε σε γιατρό), αλλά γενικά βοηθούν στους συνδέσμους των οστών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και έχω πάει ήδη σε 2 γιατρούς και θα πάω και σε άλλους 3-4 για να μαζέψω διαγνώσεις και προτάσεις.
Προφανώς και δεν περιμένω να αποφασίσω με τις γνώμες που ίσως εκφράζονταν εδώ.

Όπως όμως θα ρωτούσα και τις εμπειρίες γνωστών μου, και θα μου έλεγαν π.χ. "Πήρα αυτό το σκεύασμα και ήταν πολύ ακριβό, πήρα το άλλο και ήταν μη αποτελεσματικό σε μένα, πήρα το άλλο και ήταν αποτελεσματικό σε μένα κτλ., πήγα στον τάδε γιατρό και ήταν καλός και ανιδιοτελής" έτσι ρωτάω και εδώ ψάχνοντας για πιθανούς ομοιοπαθής να μου πουν την εμπειρία τους. Επίσης συχνά ο κάθε γιατρός θέλει να προωθήσει ένα συγκεκριμένο σκεύασμα, γι αυτό δεν είναι κακό να ρωτάς και πολλούς γιατρούς και πολλούς ασθενης.

Προφανώς και οι γνώμες που θα ακουστούν δεν είναι αυτές που θα κρίνουν καθοριστικά την επιλογή μου αλλά θα αποτελέσουν κι αυτές μια παράμετρο που θα συμβάλει στην τελική μου απόφαση.

(τα παραπάνω έχω κουραστεί να τα εξηγώ ή να βλέπω άλλους να προσπαθούν να τα εξηγήσουν όταν ρωτάνε σε ένα forum για ιατρικά θέματα και σπεύδουν όλοι να κράξουν "Ρε μεγάλε ρωτάς στο internet για ιατρικά? Τράβα σε κανα γιατρό.")

Επεξ/σία από funbreaker
  • Like 4
Δημοσ.

Ιατρικη απο το ιντερνετ δια της μαγικης σφαιρας , η γνωστη "τηλειατρικη" δεν υφισταται,ειναι ανηθικη,αντιδεοντολογικη και κυριως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Ασε στην ακρη τον Dr GOOGLE και καλυτερα να επισκευτειτε και αλλον γιατρο .

Τα φορουμ , για ιατρικα θεματα ειναι πληρως αναξιοπιστα καθως ο καθενας μπορει να σου συστηθει ως "γιατρος" .

• Like 2
Δημοσ.

Ιατρικη απο το ιντερνετ δια της μαγικης σφαιρας , η γνωστη "τηλειατρικη" δεν υφισταται,ειναι ανηθικη,αντιδεοντολογικη και κυριως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Ασε στην ακρη τον Dr GOOGLE και καλυτερα να επισκευτειτε και αλλον γιατρο .

Τα φορουμ , για ιατρικα θεματα ειναι πληρως αναξιοπιστα καθως ο καθενας μπορει να σου συστηθει ως "γιατρος" .

Βλέπε post #5. Δεν τα ξαναγράφω.

Δημοσ.

Το ειδα εκ των υστερων

Ωστοσο ειμαι υποχρεωμενος να το γραψω .

Πάντως ήδη δεχτηκα ένα πολύ χρήσιμο pm με το οποίο ενημερώθηκα πως η τιμή που μου προτάθηκε για το prp είναι τσιμπημένη.

Τώρα τα "μην ρωτάς στο internet και άντε τρέχα σε κανα γιατρό ρε μεγάλε" τα είπαμε 800 φορές και εξήγησα στο post #5,

οπότε περιμένω μόνο καμιά απάντηση από κάποιον με το ίδιο πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

@fun εχοντας ψαξει το θεμα αρκετα λογω τπυ δικου μου προβληματος, αν εκανα κατι εξτρα θα ηταν οι ενεσεις υαλουρονικου. Χρησιμευουν κυριως στη λιπανση της αρθρωσης κι εχουν αντιφλεγμονωδη δραση.. Εχω διαβασει εμπειριες δρομεων που ειδαν διαφορα.

Και υπαρχουν διαφορετικες θεραπειες..μπορεις πχ να κανεις μια ανα βδομαδα με κοστος της ενεσης γυρω στα 25-30€ ή μια εφαπαξ δοση γυρω στα 150€.

Δημοσ.

@fun εχοντας ψαξει το θεμα αρκετα λογω τπυ δικου μου προβληματος, αν εκανα κατι εξτρα θα ηταν οι ενεσεις υαλουρονικου. Χρησιμευουν κυριως στη λιπανση της αρθρωσης κι εχουν αντιφλεγμονωδη δραση.. Εχω διαβασει εμπειριες δρομεων που ειδαν διαφορα.

Και υπαρχουν διαφορετικες θεραπειες..μπορεις πχ να κανεις μια ανα βδομαδα με κοστος της ενεσης γυρω στα 25-30€ ή μια εφαπαξ δοση γυρω στα 150€.

Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα και δεν ξέρω ποιο να επιλέξω.

Ο τελευταίος γιατρός που πήγα μου προτεινε κάποιες ενέσεις που δεν τις βρίσκω πουθενά online, εκτός αν δεν μου είπε καλά το όνομα, και μου είπε ότι είναι μιας συνδεδρίας και θα τις πάρει αυτός με έκπτωση και κάνουν 350.

Προφανώς δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ, πως κάνουν 350και πως είναι η καλύτερη λύση και πως δεν κοιτάει να μου φάει τα 350 για ενέσεις που ίσως κοστίζουν τα μισά.

Οπότε ψάχνω μήπως κάποιος έχει σχόλια και τιμή για συγκεκριμένες μάρκες ενέσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η μανα μου είχε κανει και τη βοηθησαν αλλα τιμες δε θυμάμαι. Κάπου ειχα διαβασει πως ειναι hoax. Παντως πονάνε

Επεξ/σία από ParhsG
  • Like 1
Δημοσ.

Η Ιατρικη και οι θεραπειες δεν ειναι μαθηματικα , 1+1=2 , δυστυχως .

Καθε ενας οργανισμος (αναλογα την φυση και τον βαθμο της εκαστοτε παθησης) αντιδρα με διαφορετικο τροπο και αποτελεσματικοτητα στις διαφορες θεραπειες .

Επομενως τα σκευασματα ειναι περισσοτερο η λιγοτερο αποτελεσματικα αναλογα την περιπτωση .

Δημοσ.

Επισκέφθηκαμε κι άλλο γιατρό σήμερα.
Η πρότασή του:

Ενέσεις suplasin με κόστος 50 ευρώ η ένεση για 3 συνεδρίες και για τα δύο γόνατα = σύνολο 300 ευρώ.

Αν έχει κάποιος εμπειρία με αυτές τις ενέσεις θα με βοηθούσε. Πάντως ο κάθε γιατρός άλλες προτείνε μέχρι τώρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...