EXARXEIA_CITY Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μιλώντας για χωρικές διαστάσεις, αν το σύμπαν έχει 10 διαστάσεις, εμείς και τα αντικείμενα γύρω μας πόσες διαστάσεις έχουν ; Όχι πόσες μπορούμε να αντιληφθούμε αλλά πόσες πραγματικά είναι.
Unabomber Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 :-D http://physicsgg.me/2011/04/22/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82/ & http://www.pbs.org/wgbh/nova/blogs/physics/2014/04/how-many-dimensions-does-the-universe-really-have/
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 τι εννοεις με το "διαστασεις"? υψος , πλατος , μηκος ? να βαλουμε και τον χρονο μεσα ? διαστασεις ως προς την συχνοτητα που "παλλεται" το καθε αντικειμενο?γιατι η υλη στην ουσια ειναι παλλομενη ενεργεια.. αν παλλεσαι στην ιδια συχνοτητα με την καρεκλα..για σενα ειναι συμπαγης..αν οχι..τοτε εισαι σε αλλη "διασταση" ανοιξες γενικο αοριστο θεμα... 2
Stavrakas13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Περιμένω να ανακαλυφθεί η Θεωρία των Πάντων σε αυτό το νήμα. Πάμε! 1
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Περιμένω να ανακαλυφθεί η Θεωρία των Πάντων σε αυτό το νήμα. Πάμε! Αν έχουμε και κανέναν ταξιτζή θα βοηθούσε ιδιαίτερα πιστεύω! (πλάκα κάνω εννοείται, δεν πιστεύω να προσβληθεί κανείς! ) 11
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 τι εννοεις με το "διαστασεις"? υψος , πλατος , μηκος ? να βαλουμε και τον χρονο μεσα ? διαστασεις ως προς την συχνοτητα που "παλλεται" το καθε αντικειμενο?γιατι η υλη στην ουσια ειναι παλλομενη ενεργεια.. αν παλλεσαι στην ιδια συχνοτητα με την καρεκλα..για σενα ειναι συμπαγης..αν οχι..τοτε εισαι σε αλλη "διασταση" ανοιξες γενικο αοριστο θεμα... Γράφω ότι αναφέρομαι σε χωρικές διαστάσεις. Ας μην πάμε όμως μακριά, ας πούμε οτι έχουμε ακόμα μια χωρική διάσταση την τέταρτη. Όταν εγώ βλέπω ενα κύβο, είναι αυτός ενα τεσσερακτιο απλά εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ ;
Sellers Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Όσες διαστάσεις κι αν έχει αυτός ο κόσμος, εσυ αντιλαμβάνεσαι μόνο τις 3 (πάντα για χωρικές). Εαν είχε 4 διαστάσεις, εσύ πάλι τις 3 θα καταλάβαινες. Το τι ακριβώς είναι οι υπόλοιπες που δεν καταλαβαίνεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει μια fixed απάντηση. Όλες οι έξτρα διαστάσεις ξεπήδηξαν στην string theory, για να βγάζει νόημα η θεωρία. Αρχικά, όταν η θεωρία περιέγραφε μόνο μποζόνια, αντί για 10 ήταν 26 οι απαιτούμενες διαστάσεις. Όταν μπήκαν τα φερμιόνια στο παιχνίδι, πέσαν στις 10. Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρα μονο μια απαίτηση για να στέκουν ένα απο τα βασικά θεμέλια της θεωρίας τα οποίο ειναι να ειναι η θεωρία lorentz invariant (σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει και θέλεις να το ψάξεις). Υπάρχουν και τρόποι - θεωρίες όπου καταφέρνουν και ρίχνουν τις διαστάσεις στις 4 στα strings. Γενικά, όσο γοητευτικές κι αν είναι οι έξτρα διαστάσεις, προσωπικά με χαλάν πολύ σε μια θεωρία, καθως είναι ο εύκολος τρόπος να γλυτώσεις απο τα προβλήματα και την κάνουν αναξιόπιστη. 9
Pa0ki Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Όσες διαστάσεις κι αν έχει αυτός ο κόσμος, εσυ αντιλαμβάνεσαι μόνο τις 3 (πάντα για χωρικές). Εαν είχε 4 διαστάσεις, εσύ πάλι τις 3 θα καταλάβαινες. Το τι ακριβώς είναι οι υπόλοιπες που δεν καταλαβαίνεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει μια fixed απάντηση.. 모든 여분의 차원은 의미 이론을 만들기 위해, 끈 이론에 xepidixan. 처음에, 이론에만 보손을 설명 할 때, 10 대신 36 필수 치수이었다. 페르미온은 게임이 10으로 떨어졌다 그러나이 모든 경우에 당신이 관심이 원하는에 아무 것도 있지만, 로렌츠 불변 이론가 될 이론의 핵심 토대 중 하나를 서서 요구 사항 (없다 들어갔을 때 )를 찾으십시오. 가지 방법이 있습니다 - 문자열의 네 차원으로 던져 관리 이론. 문제를 탈출하고 신뢰할 만들 수있는 쉬운 방법으로 일반적으로, 매력적이고 여분의 차원 경우, 개인적으로 많은 이론을 망치고. Κάπου σε έχασα ρε sellers 15
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο θεωρια των χορδων, μποζονια κτλ. Βλέποντας το παρακάτω video από το σύμπαν που αγάπησα μου γεννήθηκε η εξής απορία. https://www.youtube.com/watch?v=j4kA_daXHNI Στο παράδειγμα με τον δισδιάστατο χώρο που μια γραμμή είναι εμπόδιο για του ανθρώπους του δισδιάστατου χώρου αλλά για ένα τρισδιάστατο άνθρωπο όχι και απλά περνάει από πάνω. Οι άνθρωποι του δισδιάστατου χώρου δεν είναι τρισδιάστατοι που απλά αντιλαμβανονται δυο διαστάσεις ; Άρα δεν μπορεί να υπάρξει μια γραμμή σαν εμπόδιο αλλά μόνο ένα τοίχος που ακόμα και εάν αποκτήσουν επίγνωση της τρίτης διάστασης, η γραμμή πάλι εμπόδιο θα είναι σαν τοίχος.
GIOVINCO Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 εσεις με τα ανεκδοτα για τους ξερολες ταξιτζηδες να ξερατε μονο ποσο ξερολες ειναι οι ΕΠΙΒΑΤΕΣ. Και ποσο ΨΟΦΑΝΕ για κουβεντα
GreyHorse Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο θεωρια των χορδων, μποζονια κτλ. Βλέποντας το παρακάτω video από το σύμπαν που αγάπησα μου γεννήθηκε η εξής απορία. https://www.youtube.com/watch?v=j4kA_daXHNI Στο παράδειγμα με τον δισδιάστατο χώρο που μια γραμμή είναι εμπόδιο για του ανθρώπους του δισδιάστατου χώρου αλλά για ένα τρισδιάστατο άνθρωπο όχι και απλά περνάει από πάνω. Οι άνθρωποι του δισδιάστατου χώρου δεν είναι τρισδιάστατοι που απλά αντιλαμβανονται δυο διαστάσεις ; Άρα δεν μπορεί να υπάρξει μια γραμμή σαν εμπόδιο αλλά μόνο ένα τοίχος που ακόμα και εάν αποκτήσουν επίγνωση της τρίτης διάστασης, η γραμμή πάλι εμπόδιο θα είναι σαν τοίχος. Τοίχος είναι, αλλά αυτοί επειδή αντιλαμβάνονται δύο διαστάσεις δεν καταλαβαίνουν τοίχο αλλά καταλαβαίνουν γραμμή μπροστά τους που τους φράζει τον δρόμο. Αν αντιλαμβάνονταν την τρίτη διάσταση θα καταλάβαιναν ότι το εμπόδιο μπροστά τους έχει ύψος που πηδώντας το μπορούν να το ξεπεράσουν.
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Όσες διαστάσεις κι αν έχει αυτός ο κόσμος, εσυ αντιλαμβάνεσαι μόνο τις 3 (πάντα για χωρικές). Εαν είχε 4 διαστάσεις, εσύ πάλι τις 3 θα καταλάβαινες. Το τι ακριβώς είναι οι υπόλοιπες που δεν καταλαβαίνεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει μια fixed απάντηση. Όλες οι έξτρα διαστάσεις ξεπήδηξαν στην string theory, για να βγάζει νόημα η θεωρία. Αρχικά, όταν η θεωρία περιέγραφε μόνο μποζόνια, αντί για 10 ήταν 26 οι απαιτούμενες διαστάσεις. Όταν μπήκαν τα φερμιόνια στο παιχνίδι, πέσαν στις 10. Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρα μονο μια απαίτηση για να στέκουν ένα απο τα βασικά θεμέλια της θεωρίας τα οποίο ειναι να ειναι η θεωρία lorentz invariant (σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει και θέλεις να το ψάξεις). Υπάρχουν και τρόποι - θεωρίες όπου καταφέρνουν και ρίχνουν τις διαστάσεις στις 4 στα strings. Γενικά, όσο γοητευτικές κι αν είναι οι έξτρα διαστάσεις, προσωπικά με χαλάν πολύ σε μια θεωρία, καθως είναι ο εύκολος τρόπος να γλυτώσεις απο τα προβλήματα και την κάνουν αναξιόπιστη. ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΤΡΕΛΑ, ΚΙ ΕΣΥ QUANTUM LOOP? 1
michael92 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μιλάμε για κάτι που ούτε οι κορυφαίοι επιστήμονες καλά καλά δεν καταλαβαίνουν. Πιο πολύ ο κόσμος μου κάνει για quantum poop of randomness παρά για οργανωμένες συμμετρίες και διαστάσεις.
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 εσεις με τα ανεκδοτα για τους ξερολες ταξιτζηδες να ξερατε μονο ποσο ξερολες ειναι οι ΕΠΙΒΑΤΕΣ. Και ποσο ΨΟΦΑΝΕ για κουβεντα ταξιτζηδες Vs κομμωτριες σημειωσατε Χ. σημερα παω για κουρεμα. θα το θεσω σαν θεμα συζητησης. θα παρω ταξι να γυρισω... τα λεμε το βραδυ θα σας δωσω αναφορα! υγ. Μονο το batman δεν εχουν βαλει σαν σωματίδιο για να δουλέψουν οι εξισωσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα