sils Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Πιο πληρη κινητα απο την σειρα note δεν υπαρχουν....... Memory card pen nfc αυτα ειναι τα κυριότερα που λοιπόυν σε nexus,meizou, xiaomi,iphone(ας το καλυτερα) Επισης service σε ελλαδα και κατι αλλο και να μην παρει συντομα την lollipop to note 3 μου και τι εγινε αφου παει σφαιρα το κινητό. .....
Jophiel Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Τι λειτουργικό διαμάντι είναι αυτό! Η ίδια η εταιρεία που το διανέμει δεν το δίνει ούτε στις δικές τις συσκευές άμεσα. Ενω οι άλλοι "τσακίζονται" να το δώσουν. Πχ τα Wp κάνανε μήνες μέχρι να μπούνε και στην τελευταία συσκευή ΝΟΚΙΑ (η οποία ανήκει στη MS)... Δεν είμαι apple fan boy αλλα ... Είσαι. ...ρε παιδί μου ότι κάνει το κάνει σωστά και με σεβασμό στον καταναλωτή που ναι μεν του τα παίρνει χοντρά (σχετικό είναι αυτό γιατί αντίστοιχες τιμές παίζει σε android συσκευές βλ. note 4 ένα απλό παράδειγμα) αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Σωστά, όλοι όσοι το αγόρασαν έδωσαν 700-1000€ για να πάρουν έναν ωραιότατο "φορητό καρκίνο" (maximum sar 1,57-1,59 με όριο το 1,60) φτιαγμένο από αλουμίνιο, το ίδιο υλικό που συναντάμε και στα τενεκεδάκια γνωστών αναψυκτικών (εξαιρετικά "premium" υλικό...) και κατασκευάζεται με βιομηχανικό τρόπο σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά... Επίσης το Sar τους ξεπερνάει τα νόμιμα όρια όταν κρατάς το κινητό σε απόσταση μικρότερη από τα 5 χιλιοστά από το σώμα σου. Πολύ σεβασμός στον καταναλωτή!... Ένα iphone 6 εκθέτει το χρήστη του στην 4πλάσια ακτινοβολία απ' ότι πχ το Galaxy S3 και 5πλάσια σε σχέση με το Galaxy Note 4 σε συνήθη λειτουργία. Άρα ΔΕΝ παίρνεις ότι πληρώνεις.... http://www.rfsafe.com/product-category/apple/iphone-6/ ή http://www.rfsafe.com/simultaneous-rating-iphone-6-sar-nearly-exceeds-legal-radiation-limits/ Τέλος, οι αναβαθμίσεις τους είναι για κλάματα. Η μία χειρότερη από την άλλη, ειδικά τον τελευταίο καιρό. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=405028 ...Με πολύ σεβασμό, κι αυτό, στον πελάτη της. Εδώ και αρκετό καιρό έχει να δώσει μια λύση για την σωστή λειτουργία του wifi... Γιατί άραγε; Για να την λατρεύουν οι πάροχοι και να την προωθούνε (λέγε με data). Δεν θέλω να ξεκινήσω flame war, αλλά να αποδείξω ότι όλοι έχουν τα προβλήματά τους και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι τέλειος. H google αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα προσπαθώντας να κάνει το λειτουργικό της να τρέχει όχι σε ένα αλλά σε εκατοντάδες διαφορετικά hardware, κι αυτό είναι εκπληκτικό. Το να τρέχει άριστα ένα λειτουργικό σε 5-10 διαφορετικά configurations (πχ apple, MS κτλ) δεν είναι κάτι το τόσο εκπληκτικό. Η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα στις τελευταίες αναβαθμίσεις της ακριβώς γιατί τα διαφορετικά hardware των συσκευών της αρχίζουν να πληθαίνουν και το optimization αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ουτε μια συσκευή στο σπίτι μου, που να τρέχει Android, αλλά δεν μπορώ να είμαι άδικος και να γράφω ότι να' ναι. Η google έφτιαξε κάτι επαναστατικό με το android. Το πρόβλημα στο android δεν είναι το ίδιο προϊόν, αλλά η google... 1
stevchrly Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 ποιος ξέρει τι παιχνίδι γίνετε πάντως εγώ αγόραζα nexus για τις αναβαθμίσεις τώρα αν βλέπει ότι χάνει πελάτες ας το πάρει αλλιώς
wnet Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 λες και περιμένουν οι περισσότεροι κάτοχοι nexus τα ΟΤΑ για να αναβαθμιστούν.... όσοι γνωστοί μου είχαν κάποια συσκευή nexus με το που βγήκε το android 5 την πέρασαν μόνοι τους και δεν περίμεναν ΟΤΑ και πράσινα άλογα....
george1807 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Ενω οι άλλοι "τσακίζονται" να το δώσουν. Πχ τα Wp κάνανε μήνες μέχρι να μπούνε και στην τελευταία συσκευή ΝΟΚΙΑ (η οποία ανήκει στη MS)... Τα wp τουλάχιστον έχουν 36 μήνες υποστήριξης σε ΟΛΑ τα wp smartphones, ακόμα και σε αυτά των 90€. Αν θες κατευθείαν την αναβάθμιση απλά κατεβάζεις την εφαρμογή preview for developers και ξεμπέρδεψες. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Γι'αυτό τελευταία φορά που παίρνω Nexus προϊόν. Πιο περίπλοκο το bootloader unlock σε Nexus 5 & 7 από το Z1 Compact μου και γενικώς αίσθηση φτήνιας, φτωχά ηχεία κλπ. Δεν αξίζουν πλέον θα πρεπει να αστειευσαι.. εκτος οτι τα nexus εχουν την πιο γελοια διαδικασια για να ξεκλειδωσεις τον bootloader (απλα κατεβαζεις το adb και τρεχεις την εντολη "fastboot oem unlock", συνολο χρονου κατω απο 1 λεπτο), το z1 θελει: α) ειδικους drivers για fastboot και adb σε windows 8 β) ειδικη διαδικασια σε windows 8 για να περασεις τους unsigned drivers (που απαιτει recovery startup και σιγουρα δεν θα ξερει καποιος τι φταιει αν δεν το ψαξει στο διαδικτυο) γ) IMEI δ) επισκεψη σε site οπου δινεις το IMEI και σου δινει ειδικo κλειδι ε) χρησιμοποιεις το κλειδι με το εργαλειο fastboot και οι εντολες με το fastboot για το Z1 ειναι πολυ πιο πολυπλοκες απο οτι ενα "fastboot oem unlock" αυτα βεβαια αν ξεκλειδωνεται ο bootloader γιατι σε πολλα Z1 ΔΕΝ ξεκλειδωνεται.
papp0us Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Τα wp τουλάχιστον έχουν 36 μήνες υποστήριξης σε ΟΛΑ τα wp smartphones, ακόμα και σε αυτά των 90€. Αν θες κατευθείαν την αναβάθμιση απλά κατεβάζεις την εφαρμογή preview for developers και ξεμπέρδεψες. Το 95% των WP είναι νόκια/μαικροσοφτ. Και αυτά των 90€. Δε μου φαίνεται παράξενο να τα υποστηρίζει, η ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει. Τι περιμένεις; Να αναβαθμίσει η Google το κινητό της Samsung;
Qman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Ενω οι άλλοι "τσακίζονται" να το δώσουν. Πχ τα Wp κάνανε μήνες μέχρι να μπούνε και στην τελευταία συσκευή ΝΟΚΙΑ (η οποία ανήκει στη MS)... Τα Windows Phone 7 κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2010. Πήραν τη NoDo, τη Mango και την 7.8 και η υποστήριξή τους (η βασική και όχι η extended), ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2014. Με δυο μήνες διαφορά λοιπόν, αυτό μας κάνει 4 χρόνια. Το iPhone 3GS κυκλοφόρησε το 2009 και πήρε φέτος την -τελευταία, υποθέτω- ενημέρωσή του σε iOS 6, δηλαδή 3 χρόνια support. Μπορεί ποιοτικά οι ενημερώσεις να διαφέρουν, αλλά σε απόλυτους αριθμούς πάνω-κάτω Apple και Microsoft έχουν ίδιες περιόδους υποστήριξης. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά. Είσαι Τρολάρεις. Σωστά, όλοι όσοι το αγόρασαν έδωσαν 700-1000€ για να πάρουν έναν ωραιότατο "φορητό καρκίνο" (maximum sar 1,57-1,59 με όριο το 1,60) φτιαγμένο από αλουμίνιο, το ίδιο υλικό που συναντάμε και στα τενεκεδάκια γνωστών αναψυκτικών (εξαιρετικά "premium" υλικό...) και κατασκευάζεται με βιομηχανικό τρόπο σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά... Το αλουμίνιο και το γυαλί δεν είναι premium; Για ενημερωσέ μας απο τί πρέπει να είναι φτιαγμένο κατα την γνώμη σου ένα premium smartphone, γιατί η σκέτη πλαστικούρα της samsung που μέχρι και το S5 κάπου στα 700 κάτι ευρώ ξεκινούσε αν θυμάσαι καλά. Όμως και η ίδια κατάλαβε το λάθος της και κοτσάρισε μετά απο 5 χρόνια ένα αλουμινένιο frame και κράτησε το υπόλοιπο design που έμεινε στα αζήτητα απο τα τόσα μοντέλα των S5 και άλλων "πλαστικών" που έμεναν stock. Επίσης το HTC ONE ίσως το καλύτερο smartphone απο τί είναι φτιαγμένο; τα Xperia Z δεν είναι με τα ίδια υλικά κατασκευής με τα iphone; Επίσης το αλουμίνιο των premium smarphones δεν ξέρω γιατί το συγκρίνεις με τα αλουμινένια τενεκεδάκια, ίσως επειδή πήρες κανα κινέζικο απο το aliexpres; να προσέχεις τα καλά κινητά έχουν μια διαφορά ρώτα κάποιον που ξέρει ή πάνε στο public θα σου ανοίξουν τα μάτια. Επίσης το Sar τους ξεπερνάει τα νόμιμα όρια όταν κρατάς το κινητό σε απόσταση μικρότερη από τα 5 χιλιοστά από το σώμα σου. Πολύ σεβασμός στον καταναλωτή!... Ένα iphone 6 εκθέτει το χρήστη του στην 4πλάσια ακτινοβολία απ' ότι πχ το Galaxy S3 και 5πλάσια σε σχέση με το Galaxy Note 4 σε συνήθη λειτουργία. Άρα ΔΕΝ παίρνεις ότι πληρώνεις.... http://www.rfsafe.com/product-category/apple/iphone-6/ ή http://www.rfsafe.com/simultaneous-rating-iphone-6-sar-nearly-exceeds-legal-radiation-limits/ Το Sar να συμφωνίσω μαζί σου και καλά κάνεις και το αναφέρεις. Αλλά επέτρεψε μου να πω ότι όταν αγοράζει κανείς μια οποιαδήποτε συσκευή δεν το κάνει με τέτοιο κριτήριο (κακώς) αλλά για να καλύψει άλλες ανάγκες του είτε προσωπικές είτε κοινωνικές άρα ότι πληρώνει παίρνει. Τέλος, οι αναβαθμίσεις τους είναι για κλάματα. Η μία χειρότερη από την άλλη, ειδικά τον τελευταίο καιρό. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=405028 ...Με πολύ σεβασμό, κι αυτό, στον πελάτη της. Εδώ και αρκετό καιρό έχει να δώσει μια λύση για την σωστή λειτουργία του wifi... Γιατί άραγε; Για να την λατρεύουν οι πάροχοι και να την προωθούνε. Το Lollipop έχει αναφερθεί με προβλήματα ήδη http://fieldguide.gizmodo.com/the-worst-bugs-in-android-5-0-lollipop-and-how-to-fix-t-1663090445και δεν βλέπω 2-3 βδομάδες απο την στιγμή που έχει κυκλοφορήσει σε λιγότερο απο το 0,3% των συσκευών του android να έχει πάρει κάποιο update. Η apple απ'ότι θυμάμαι και αναγωρισε τα προβλήματα και προσπάθησε να τα επιδιορθώσει δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν και flash σε παλιότερο firmware (δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε άλλο λειτουργικό, εσύ; ) . Όμως πώς μπορείς να είσαι αλάνθαστος όταν με το ίδιο λειτουργικό τρέχουν την ίδια στιγμή iphone 4s, 5, 5s, 6, 6plus, ipad2, ipad3, ipad4, ipad air, ipad air2, ipad mini1, ipad mini 2, ipad mini 3 που είναι η μέρα με την νύχτα στα specs. Εεεε έλεος. Δεν θέλω να ξεκινήσω flame war μεταξύ μας αυτά που γράφεις όμως προκαλείς. αλλά να αποδείξω ότι όλοι έχουν τα προβλήματά τους και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι τέλειος. H google αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα προσπαθώντας να κάνει το λειτουργικό της να τρέχει όχι σε ένα αλλά σε εκατοντάδες διαφορετικά hardware, κι αυτό είναι εκπληκτικό. Το να τρέχει άριστα ένα λειτουργικό σε 5-10 διαφορετικά configurations (πχ apple, MS κτλ) δεν είναι κάτι το τόσο εκπληκτικό. Η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα στις τελευταίες αναβαθμίσεις της ακριβώς γιατί τα διαφορετικά hardware των συσκευών της αρχίζουν να πληθαίνουν και το optimization αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ουτε μια συσκευή στο σπίτι μου, που να τρέχει Android, αλλά δεν μπορώ να είμαι άδικος και να γράφω ότι να' ναι. Η google έφτιαξε κάτι επαναστατικό με το android. Γράφεις ότι να ναι γιατί, η Google δεν ευθύνεται όπως ξέρεις "αν" ξέρεις για το customization που κάνουν οι άλλες εταιρείες και γι' αυτό υπάρχει το fragmentation. Η google επικεντρώνεται στις συσκευές της και αφήνει τους άλλους να δίνουν ΟΠΟΤΕ γουστάρουν και σε όποιο μοντέλο τους γουστάρουν αναβαθμίσεις υποχρεώνοντας σε κάθε χρόνο να παίρνεις νέο κινητό για να έχεις την επόμενη αναβάθμιση ή το νέο UI (πολύ συμαντικό επίσης). Το πρόβλημα στο android δεν είναι το ίδιο προϊόν, αλλά η google... Αυτό λέω και εγώ όταν είπα για παράδειγμα την apple και όχι το ios AN πάλι το διάβαζες. 1
Regulus Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Έχω βαρεθεί να παρακολουθώ στο insomnia επικές μάχες μεταξύ των χρηστών κινητών τηλεφώνων για το ποιος έχει το καλύτερο. Υπερασπίζεστε όλοι με σθένος την "εταιρεία σας" νομίζοντας ότι είστε κάτι παραπάνω γι' αυτήν εκτός από ένα πορτοφόλι. Υποταχθείτε τώρα στις διαταγές των πολυεθνικών και με τις υγείες σας.
Tragic! Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Έχω βαρεθεί να παρακολουθώ στο insomnia επικές μάχες μεταξύ των χρηστών κινητών τηλεφώνων για το ποιος έχει το καλύτερο. Υπερασπίζεστε όλοι με σθένος την "εταιρεία σας" νομίζοντας ότι είστε κάτι παραπάνω γι' αυτήν εκτός από ένα πορτοφόλι. Υποταχθείτε τώρα στις διαταγές των πολυεθνικών και με τις υγείες σας. Εγώ με θυμάμαι μικρό να ανταγωνιζόμαστε το μέγεθος του πουλιού μας. Ο καθένας επέμενε στο ότι το δικό του είναι μεγαλύτερο, ακόμα και αν αυτό αντικείμενικά δεν ήταν. Κάτι τέτοιο γίνεται και εδώ.. άκου note4
disqualified Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Το 95% των WP είναι νόκια/μαικροσοφτ. Και αυτά των 90€. Δε μου φαίνεται παράξενο να τα υποστηρίζει, η ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει. Τι περιμένεις; Να αναβαθμίσει η Google το κινητό της Samsung; Αυτό που λες είναι άσχετο. Είναι εντελώς διαφορετική λογική αναβαθμίσεων. Η Microsoft αναβάθμισε το LG optimus 7 ενω η LG το είχε εγκαταλείψει. Οι μόνες άτυχες στιγμές ήταν τα lumia 700 και 800 και αυτό γιατί δεν ήταν δυνατό να αναβαθμιστούν λόγω hardware. Κακώς βγήκαν με το συγκεκριμένο hardware εκείνη τη χρονική στιγμή άρα η nokia ή η microsoft αν θες έχει την ευθύνη. Αλλα στην περίπτωση που αναφέρεσαι αναβάθμιζε κινητα άλλων όπως λες
qsis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό που λες είναι άσχετο δεν έχει νακάνει με τον κατασκευαστή, Είναι εντελώς διαφορετική λογική αναβαθμίσεων. Η Microsoft αναβάθμισε το LG optimus 7 ενω η LG το είχε εγκαταλείψει. Οι μόνες άτυχες στιγμές ήταν τα lumia 700 και 800 και αυτό γιατί δεν ήταν δυνατό να αναβαθμιστούν λόγω hardware. Κακώς βγήκαν με το συγκεκριμένο hardware εκείνη τη χρονική στιγμή αυτό όλοι ξέρουμε ότι γίνεται γιατί το android μπορεί ο καθένας να το κάνει ότι θέλει και το wp όχι βέβαια το ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει στο android μαζί με το γεγονός ότι είναι δωρεάν είναι πολύ δελεαστικό πακέτο και για τους κατασκευαστές και για τους παρόχους που τα φορτώνουν με ό,τι σαβούρα μπορεί να τους κατέβει και μπορούν να επέμβουν σε ο,τι θέλουν με κύριο γνώμονα το δικό τους συμφερον ο μόνος περιορισμός που έχουν είναι να έχουν υποχρεωτικά κάποια google apps
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Τα Windows Phone 7 κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2010. Πήραν τη NoDo, τη Mango και την 7.8 και η υποστήριξή τους (η βασική και όχι η extended), ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2014. Με δυο μήνες διαφορά λοιπόν, αυτό μας κάνει 4 χρόνια. Το iPhone 3GS κυκλοφόρησε το 2009 και πήρε φέτος την -τελευταία, υποθέτω- ενημέρωσή του σε iOS 6, δηλαδή 3 χρόνια support. Μπορεί ποιοτικά οι ενημερώσεις να διαφέρουν, αλλά σε απόλυτους αριθμούς πάνω-κάτω Apple και Microsoft έχουν ίδιες περιόδους υποστήριξης. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά. Δεν έκανα καμία σύγκριση Apple - MS. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι όλες οι εταιρείες έχουν τα δικά τους προβλήματα. Την MS την ανέφερα ως παράδειγμα αρχικά. Βασικά δε λέει τίποτα. Η μία σε κάθε αναβάθμιση λύνει προβλήματα (MS) και η άλλη λύνει κάποια και δημιουργεί άλλα καινούρια, ενώ αφήνει κάποια άλλα άλυτα. Τρολάρεις. Ίσως, αλλά όχι σκοπιμα. Θα φανεί από τα επόμενα posts σου... Το αλουμίνιο και το γυαλί δεν είναι premium; Για ενημερωσέ μας απο τί πρέπει να είναι φτιαγμένο κατα την γνώμη σου ένα premium smartphone, γιατί η σκέτη πλαστικούρα της samsung που μέχρι και το S5 κάπου στα 700 κάτι ευρώ ξεκινούσε αν θυμάσαι καλά. Όμως και η ίδια κατάλαβε το λάθος της και κοτσάρισε μετά απο 5 χρόνια ένα αλουμινένιο frame και κράτησε το υπόλοιπο design που έμεινε στα αζήτητα απο τα τόσα μοντέλα των S5 και άλλων "πλαστικών" που έμεναν stock. Επίσης το HTC ONE ίσως το καλύτερο smartphone απο τί είναι φτιαγμένο; τα Xperia Z δεν είναι με τα ίδια υλικά κατασκευής με τα iphone; Επίσης το αλουμίνιο των premium smarphones δεν ξέρω γιατί το συγκρίνεις με τα αλουμινένια τενεκεδάκια, ίσως επειδή πήρες κανα κινέζικο απο το aliexpres; να προσέχεις τα καλά κινητά έχουν μια διαφορά ρώτα κάποιον που ξέρει ή πάνε στο public θα σου ανοίξουν τα μάτια. Κλασσικό θύμα του marketing. Το (συνθετικό) γυαλί και το αλουμίνιο premium; Μαλιστα. Μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις στο μυαλό σου την έννοια. πχ αυτά ΕΙΝΑΙ premium : http://www.vertu.com/gr/en/the-gift-of-vertu/ Τα "τενεκεδένια" iphones ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ως premium... Μεγάλη διαφορά!.. Έχεις δει κάποιο κόσμημα αξίας να έχει αλουμίνιο ή (συνθετικό) γυαλί. Ακόμα η ιδέα να περιέχει αυτά τα υλικά είναι "προσβολή" για ένας σοβαρό χρυσοχόο... Επίσης, υπάρχουν πολυνθρακικά πλαστικά (όπως αυτά που χρησιμοποιούν κάποιες εταιρείες) που είναι ακριβότερα από το αλουμίνιο, αλλά μοιαζουν φτηνότερα στην αφή από αυτό. Το αλουμίνιο κατασκευάζεται βιομηχανικά και έχει διαφορες χρήσεις, τόσο σε κινητά τηλέφωνα, όσο και σε τενεκεδάκια αναψυκτικών. Διαφέρουν τα στάδια κατεργασίας του, ανάλογα με την χρήση, αλλά είναι πάντα αλουμίνιο και δεν θεωρείται πολύτιμο μέταλλο. Στα κινέζικα που έχουν αλουμίνιο, είναι άλλο από αυτό της Apple; Δηλαδή αν στη μία είναι ανοδιωμένο και στην άλλη όχι, παύει να είναι αλουμίνιο και γίνεται χρυσός ή ασήμι ή πλατίνα; Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου καθαρά κινέζικό τηλέφωνο. Με τα χρήματα όμως, που έχω δώσει μέχρι τώρα για κινητά, άνετα αγόραζα όλα τα μοντέλα iphone που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 2 φορές. Τουλάχιστον οι εταιρείες που πουλάνε πλαστικά κινητά δεν προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι premium. Το κινητό από τη φύση του δεν μπορεί να είναι κόσμημα. Η λέξη "κόσμημα" περιέχει και το στοιχείο της διαχρονικότητας, κάτι που τα προϊόντα τεχνολογίας δεν μπορούν να έχουν, γιατί εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Η Apple προσπαθησε να περάσει αυτή τη λογική για να πουλήσει ακριβά και τα κατάφερε. Όταν πηγαίνω στα public με ρωτάνε δεν τους ρωτάω... Το Lollipop έχει αναφερθεί με προβλήματα ήδη http://fieldguide.gi...ix-t-1663090445και δεν βλέπω 2-3 βδομάδες απο την στιγμή που έχει κυκλοφορήσει σε λιγότερο απο το 0,3% των συσκευών του android να έχει πάρει κάποιο update. Η apple απ'ότι θυμάμαι και αναγωρισε τα προβλήματα και προσπάθησε να τα επιδιορθώσει δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν και flash σε παλιότερο firmware (δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε άλλο λειτουργικό, εσύ; ) . Όμως πώς μπορείς να είσαι αλάνθαστος όταν με το ίδιο λειτουργικό τρέχουν την ίδια στιγμή iphone 4s, 5, 5s, 6, 6plus, ipad2, ipad3, ipad4, ipad air, ipad air2, ipad mini1, ipad mini 2, ipad mini 3 που είναι η μέρα με την νύχτα στα specs. Εεεε έλεος. Δεν συμπαθώ καμία εταιρεία και γι αυτό δεν θα απολογηθώ για τα προβλήματα του Lollipop. Το ότι η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα δε μου λέει τίποτα. Ο Steve Jobs είχε αναγνωρίσει ότι υπήρχε προβλημα στο σήμα του iphone 4, αλλά δεν το έλυσε, απλά το φόρτωσε στο χρήστη. Πλέον ΔΕΝ δίνει τη δυνατότητα downgrade : http://www.idownloadblog.com/2014/12/01/apple-stops-signing-ios-8-1/ Μου αρέσει που δικαιολογείς τα προβλήματα της apple, που προσαρμόζει το λειτουργικό σε 10-15 συσκευές και όχι στη Google που το κάνει σε εκατοντάδες. Είναι τυχαίο που τα WP τρέχουν χωρίς lag ακόμα και σε φτηνές συσκευές; Όχι, απλά είναι λίγα τα διαφορετικά hardware και το optimization εύκολο. Το αυτό και για τα Blackberry. μεταξύ μας αυτά που γράφεις όμως προκαλείς. Γράφω αυτο που θεωρώ ότι ισχύει. Το αν ο καθένας το παίρνει προσωπικά... Γράφεις ότι να ναι γιατί, η Google δεν ευθύνεται όπως ξέρεις "αν" ξέρεις για το customization που κάνουν οι άλλες εταιρείες και γι' αυτό υπάρχει το fragmentation. Η google επικεντρώνεται στις συσκευές της και αφήνει τους άλλους να δίνουν ΟΠΟΤΕ γουστάρουν και σε όποιο μοντέλο τους γουστάρουν αναβαθμίσεις υποχρεώνοντας σε κάθε χρόνο να παίρνεις νέο κινητό για να έχεις την επόμενη αναβάθμιση ή το νέο UI (πολύ συμαντικό επίσης). Η διαχείρηση των πόρων του hardware γίνεται από το UI ή από το android; Αυτό κρίνω και όχι την κάθε βλακεία που βάζει ο εκάστοτε κατασκευαστής πάνω στο android, αφού έχεις πάντα τη δυνατότητα να κατεβάσεις άλλο UI. Οι αναβαθμίσεις των εταιρειών είναι πράγματι "πληγή" για το android, αλλά δε φταίει το android, αλλά η Google (όπως έγραψα και στο προηγούμενο post). Ας βρει τρόπο να τους υποχρεώνει να κάνουν αναβαθμίσεις. Αν και χωρίς αναβαθμίσεις μια χαρά είναι. Πχ αν κάποιος δεν έχει την 4.4.2 και έχει την 4.2.2 έχει κανένα πρόβλημα; Οι εφαρμογές υποστηρίζουν προηγούμενες γενειές και αναβαθμίζονται κανονικά. Γι αυτόυς που ψάχνονται και θέλουν την τελευτάια έκδοση υπάρχει και το XDA... Το Sar να συμφωνίσω μαζί σου και καλά κάνεις και το αναφέρεις. Αλλά επέτρεψε μου να πω ότι όταν αγοράζει κανείς μια οποιαδήποτε συσκευή δεν το κάνει με τέτοιο κριτήριο (κακώς) αλλά για να καλύψει άλλες ανάγκες του είτε προσωπικές είτε κοινωνικές άρα ότι πληρώνει παίρνει. Δηλαδή πληρώνει 700€+ για να πάρει κινητό "καρκίνο"; Απλά δε νοιάζεται και δεν τον ενδιαφέρει να μάθει. Μπροστά στο να κάνει "μούρη", τί πειράζει αν τρώει ακτινοβολία παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια... Σωστά; Η κάθε εταιρεία ξέρει σε τί κοινό απευθύνεται και φροντίζει να τους ικανοποιεί. Σε κάποιες το κοινό είναι οι αρχάριοι χρήστες, σε άλλες οι techfreaks, σε άλλες οι fashion victims κτλ
bounce2 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Αν οι πάροχοι καθυστερούν δεν φταίει η google. Εφόσον η αναβάθμιση υπάρχει διαθέσιμη όποιος θέλει την κατεβάζει και τη βάζει μόνος του. Έτσι και αλλιώς αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουν την τελευταία έκδοση έχουν συνήθως τις γνώσεις να το κάνουν.
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Αν οι πάροχοι καθυστερούν δεν φταίει η google. Εφόσον η αναβάθμιση υπάρχει διαθέσιμη όποιος θέλει την κατεβάζει και τη βάζει μόνος του. Έτσι και αλλιώς αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουν την τελευταία έκδοση έχουν συνήθως τις γνώσεις να το κάνουν. Φταίει μόνο στο γεγονός ότι δεν τους πιέζει να υποστηρίζουν τα μοντέλα τους με αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 18 μήνες, όπως είχε πει αρχικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα