Anorymous Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 True. Αλλά μέχρι να πας στα δικαστήρια και να τύχει να βγάλουν το σγκεκριμένο άκυρο, ισχύει. δεν θα επρεπε να τους υποχρεωνει η ΕΕ να εχουν ολες τις γλωσσες των χωρών ? 2
bounce2 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Οχι, δε γίνεται σηκοφαντία είναι και αυτό. Όπως και το 6plus που ΔΕΝ λυγίζει με τίποτα. Και οι εκατοντάδες που έχουν στείλει φωτογραφίες με λυγισμένα κινητά είναι βαλτοί απο τη samsung. Έτσι και αυτοί που ισχυρίζονται αυτά τα ασύστολα ψεύδη είναι βαλτοί απο την amazon. Η apple δεν θα έκανε ποτέ τέτοια πράγματα. Σέβεται απόλυτα τις επιλογές των πελατών της. Το είπε άλλωστε και η εκπρώσοπος της. “We don’t need to give users too much information […] We don’t want to confuse users.” http://blogs.wsj.com/digits/2014/12/03/apple-deleted-rivals-songs-from-users-ipods/ 3
paparovic Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 δεν θα επρεπε να τους υποχρεωνει η ΕΕ να εχουν ολες τις γλωσσες των χωρών ? Δεν το γνωρίζω, λογικό μου ακούγεται πάντως αυτό που λες (δλδ. να έχουν τους όρους χρήσης στην γλώσσα της χώρας που πουλάνε το προϊόν). 2
Anorymous Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δεν το γνωρίζω, λογικό μου ακούγεται πάντως αυτό που λες (δλδ. να έχουν τους όρους χρήσης στην γλώσσα της χώρας που πουλάνε το προϊόν). ξερω οτι σε τροφιμα και καποια αλλα ειδη αυτο ισχυει νομιζω λογικα ισχυει και σε συσκευες τεχνολογιας. 2
badweed Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 παλι καλα που δεν βγαζει αυτοκινητα . Εκει τι θα εκανε ; θα πεταγε εξω οποιους επιβατες δεν ηταν συμβατοι με τους ορους χρησης ; το οτι θα εβαζε ορους χρησης στο τι επιβατες θα μπορουσαν να επιβαινουν , το θεωρω δεδομενο με τον ηλιθιο καταναλωτισμο που μας διακατεχει .Η απορια μου ειναι στο τι θα εκανε με αυτους . 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 [...] BTW αφου κυκλοφωρουν Ελλαδα οι οροι δεν θα επρεπε να ηταν στα ελληνικα ? δεν θα επρεπε να τους υποχρεωνει η ΕΕ να εχουν ολες τις γλωσσες των χωρών ? Δεν το γνωρίζω, λογικό μου ακούγεται πάντως αυτό που λες (δλδ. να έχουν τους όρους χρήσης στην γλώσσα της χώρας που πουλάνε το προϊόν). ξερω οτι σε τροφιμα και καποια αλλα ειδη αυτο ισχυει νομιζω λογικα ισχυει και σε συσκευες τεχνολογιας. Το iTunes έχει τους Όρους Χρήσης στα ελληνικά, όταν επιλέγεις ως κύρια γλώσσα του συστήματος τα ελληνικά. Προφανώς δεν έχεις ανοίξει ποτέ iTunes. 3
paparovic Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Το iTunes έχει τους Όρους Χρήσης στα ελληνικά, όταν επιλέγεις ως κύρια γλώσσα του συστήματος τα ελληνικά. Προφανώς δεν έχεις ανοίξει ποτέ iTunes. Μιας και quotaρες κι εμένα, προσωπικά πάντα χρησιμοποιώ Αγγλικά σαν κύρια γλώσσα σε όλες μου τις συσκευές. Παλιά καλή συνήθεια. 1
Akanthos! Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Είχε καταλάβει εκείνο το λάθος της με το πρώτο iPod. Επρόκειτο για την συσκευή που "ξελάσπωσε" την Apple από την οικονομική δυσχέρεια, έτσι τα επόμενα μοντέλα δεν είχαν περιορισμούς στην χρήση μουσικής.
kurama Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Η λύση είναι μια, οποίος δεν θέλει να έχει αυτούς τους περιορισμούς απλά πάει σε κάποια άλλη επιλογή, όλα τα αλλά είναι κατινιές... Εγώ πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το iTunes, iBook. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μιας και quotaρες κι εμένα, προσωπικά πάντα χρησιμοποιώ Αγγλικά σαν κύρια γλώσσα σε όλες μου τις συσκευές. Παλιά καλή συνήθεια.Παρομοίως. Απλώς αναφέρω το δεδομένο της ύπαρξης των όρων χρήσης στην ελληνική γλώσσα για όσους την προτιμούν. Γιατι φαίνεται οτι το μέλος Anorymous αναρωτιέται για την ύπαρξή τους ενώ προφανώς δεν γνωρίζει οτι υφίστανται. Επί της ουσίας της είδησης: Απαράδεκτη η κίνηση της Apple να προτρέπει τους χρήστες των πρώτων iPod να διαγραφούν τα αρχεία MP3 που είχαν αγοράσει. Ευτυχώς το κατάλαβαν πολυ γρήγορα και έκοψαν την τακτική αυτή σχεδόν αμέσως. Και μην ξεχνάμε οτι ήταν η πρώτη εταιρεία πώλησης ψηφιακών αρχείων μουσικής που αφαίρεσε με δικη της πρωτοβουλία το DRM απο τα αρχεία που πωλούσε. 1
Andreas_FrenzY Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Παρομοίως. Απλώς αναφέρω το δεδομένο της ύπαρξης των όρων χρήσης στην ελληνική γλώσσα για όσους την προτιμούν. Γιατι φαίνεται οτι το μέλος Anorymous αναρωτιέται για την ύπαρξή τους ενώ προφανώς δεν γνωρίζει οτι υφίστανται. Επί της ουσίας της είδησης: Απαράδεκτη η κίνηση της Apple να προτρέπει τους χρήστες των πρώτων iPod να διαγραφούν τα αρχεία MP3 που είχαν αγοράσει. Ευτυχώς το κατάλαβαν πολυ γρήγορα και έκοψαν την τακτική αυτή σχεδόν αμέσως. Καλά δεν λες και διάστημα 2 χρόνων (2007-2009) σχεδόν αμέσως. Ας κρατήσουμε τα προσχήματα τουλάχιστον. Και κάτι άλλο. Τόσο άσχετους και αδαείς μας θεωρεί ώστε να "μπερδευτούμε" με οποιαδήποτε ανακοίνωση που να μας ενημερώνει για την συγκεκριμένη τακτική;
Cosbuster Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Το ιδιο εκανε/κανει και η Sony που δεν αφηνε να τρεξει αλλο OS στο Playstation. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο. 1
Jophiel Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Καλά δεν λες και διάστημα 2 χρόνων (2007-2009) σχεδόν αμέσως. Ας κρατήσουμε τα προσχήματα τουλάχιστον. Και κάτι άλλο. Τόσο άσχετους και αδαείς μας θεωρεί ώστε να "μπερδευτούμε" με οποιαδήποτε ανακοίνωση που να μας ενημερώνει για την συγκεκριμένη τακτική; Γράψε και "ηλίθιους". Γιατί όχι; Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ανθρώπους που αγοράζουν μια συσκευή χωρίς να ενημερωθούν από πριν για τις λειτουργίες της; Καλά κάνει η Apple και η κάθε Apple. Το ότι υπάρχουν καταναλωτές "θύματα" το ήξερα, το ότι είναι τόσοι πολλοί δεν ήξερα... Βλέποντας, όμως, τις πωλήσεις το διαπίστωσα. Η σωστή φιλοσοφία λέει : αν δεν ξέρω κάτι, ρωτάω κάποιον που ξέρει και δεν πάω να κάνω τον "έξυπνο". Το ίδιο εφαρμόζουν και οι εταιρείες. Ο επιχειρηματίας δε μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Πληρώνει ανθρώπους που γνωρίζουν προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και δεν το παίζει παντογνώστης. Οι καταναλωτές ψωνίζουν αυτό που "γουστάρουν", δεν ρωτάνε κανένα κι όταν το κάνουν περιμένουν επιβεβαίωση της επιλογής τους κι όχι πραγματική γνώμη. Πολλοί, άσχετοι με την τεχνολογία, φίλοι μου με ρωτούσαν τί κινητό να αγοράσουν, ενώ είχαν ήδη παραγγείλει iphone με την ελπίδα ότι θα τους πρότεινα iphone για να επιβεβαιώσουν την επιλογή τους. Αυτός είναι ο εγωϊσμός του ανθρώπου και, φυσικά, πληρώνεται... Ο ίδιος εγωϊσμος, τους σπρώχνει στη συνέχεια να μην παραδέχονται ότι η επιλογή τους δεν ήταν σωστή, παρασέρνοντας και άλλους υποψήφιους αγοραστές στο δικό τους λάθος. Αυτά οι "επιτήδειες" εταιρείες τα γνωρίζουν και πίνουν στην "υγεία των κορόιδων". Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η εταιρεία θα έπρεπε να ενημερώνει τον καταναλωτή ότι η συσκευή που αγοράζει αποσκοπεί στην αναπαραγωγή ΜΟΝΟ των μουσικών κομματιών που προέρχονται από τη δικιά της υπηρεσία, αναγράφοντάς το στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ μέρος της συσκευασίας με μεγάλα γράμματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελεί απάτη, αφού αποκρύπτονται οι βασικές λειτουργίες της συσκευής. Είναι σαν να αγοράζω μια συσκευή που εξωτερικά γράφει "καφετιέρα" και εσωτερικα γράφει ότι παίρνει μόνο κάψουλες συγκεκριμένης εταιρείας. 4
Hetfield Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Ποιος τους υποχρεωσε να κλειδωθουν στο οικοσυστημα της Apple; Ολα τα κοροιδα-θυματα εχουν το ιδιο ματαιοδοξο καταναλωτικο προφιλ τελικα. Φυσικα και δεν εναι θεμιτη αυτη η πρακτικη, αλλα να ξερεις και τι προιον αγοραζεις. Εκτοτε το Itunes παντως εκανε αλματα προοδου, με DRM-free μουσικη και τωρα το Family sharing που εμενα προσωπικα με εχει βολεψει πολυ.
h34a Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Όπως είπε και κάποιος άλλος πριν, όποιος θέλει αγοράζει προιόντα Apple ξέροντας ότι θα έχει πολλούς περιορισμούς και έτσι του αρέσει, έτσι γουστάρει βρε αδερφέ, οτιδήποτε άλλο να πούμε είναι πλεονασμός. Πάντα ένοιωθα απέραντη απέχθεια για όλα τα προιόντα με το δαγκωμένο μήλο πάνω τους, πρώτα κυρίως για το απαίσιο και τελείως απαράδεκτο design τους και τη φιλοσοφία της εταιρίας και μετά για τους εξοργιστικούς περιορισμούς στο τρόπο χρήσης τους. Ποτέ δε κατάλαβα το τρόπο σκέψης αυτών που αγόρασαν έστω και ένα προιόν Apple στη ζωή τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις