Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Ύπνο δεν έχω και με έπιασαν τα δικά μου.

Μας αρέσει όντως το αλκοόλ και τα αλκοολούχα ποτά; Τι εννοώ...

Στα 14 μου δοκίμαζα μπύρα και ήθελα να κάνω εμετό. Στα 20 πλέον, υπάρχουν ώρες (συνήθως το καλοκαίρι) που πραγματικά έχω ανάγκη μια μπύρα. Δε συμβαίνει το ίδιο και με τα ποτά. Π.χ Ουίσκι, βότκα κλπ.

Μας αρέσει όντως η γεύση από το ουίσκι ή το πίνουμε για να χαλαρώσουμε;

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εμενα ποτε δεν μου αρεσε το ουισκι, σε αλλους αρεσει και το ψαχνουν το θεμα.. (νερωμένο, μαρκες, κλπ)

Αν θα παρω ουισκι θα ειναι για την "παρεα" να το πω, παλιοτερα το έπινα για τη "μουρη"..

Φυσικα πινω σχεδον τα παντα και σε σφηνάκια κλπ, αλλα ευχαριστα πινω μονο τη μπυρα (οχι σε κουτακια) και το κρασι, κατι αλλο δεν μου αρεσει.. 

Δημοσ.

Εμένα μ' αρέσουν τα ροφήματα. Μπορώ να έχω κάτι να πίνω όλη μέρα αν είναι δυνατόν. Νερό, αναψυκτικά, τα κατεβάζεις στο δευτερόλεπτο. Καφέδες, τσάι, μπορείς να πιεις μόνο μερικές φορές τη μέρα. Τι μένει; Το αλκοόλ. True Story, το είπα και σε ένα ψυχιάτρο και με κοίταζε περίεργος. :)

• Moderators
Δημοσ.

Νερό, αναψυκτικά, τα κατεβάζεις στο δευτερόλεπτο. Καφέδες, τσάι, μπορείς να πιεις μόνο μερικές φορές τη μέρα. Τι μένει; Το αλκοόλ. 

Ποσο νερο κατεβαζεις στο δευτερολεπτο? Και γιατι τσαι μπορεις να πιεις μονο μερικες φορες τη μερα? Μηπως ετσι ειναι στο κεφαλι σου? Εγω τσαι πινω ολη μερα! Ειναι πως εχει μαθει κανεις. Πλησιαζω 1.5 χρονο χωρις σταγονα αλκοολ και δεν θυμαμαι ποσα χρονια πριν σταμτησα τα αναψυτκικα και τους ετοιμους χυμους. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Gtr34 εμενα καθε φορα που καποιος παει να με πρηξει λιγο παραπανω και να αρχισει τα "πιες λιγο ρε μαλακα" κτλ

του απανταω ενα ωραιο γιατι δεν δοκιμαζεις εσυ να μην πιεις? οποτε το βουλωνει και σταματαει να μου μιλαει !

• Like 4
Δημοσ.

εμενα δν μου αρεσει το αλκοολ ιδιαιτερα. σπανια πινω.

αντιθετως, λατρευω το νερο, τα διαφορων ειδων τσαγια και τν ελληνικο καφε. στα δυο τελευταια τρελαινομαι με τη μυρωδια τους.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα μου άρεσε η μπύρα αλλά με μέτρο. Από άλλα ποτά δεν μου αρέσουν και πολύ έτσι πως τα κάνουν έξω. Πολύ αναψυκτικό ή παγάκια και καθόλου ποτό. Όταν είναι έτσι όπως πρέπει είναι αρκετά καλό (πχ Gin Tonic, Βοτκα Λεμονάδα) στη γεύση για τα δικά μου γούστα. Σκέτο ποτό δεν μου αρέσει.

Δημοσ.

Εμενα μου αρεσει το αλκοολ.

Ενα ουισκακι ή ενα ποτηρι κοκκινο κρασι τωρα το χειμωνα ειναι οτι πρεπει. Το καλοκαιρι παγωμενη μπυρα ή βοτκα με στημενο λεμονι ειναι τα αγαπημενα μου.

Δημοσ.

Εγω πινω ενα σαββατο μονο δυο ποτα .. παραπανω δεν με.παιρνει και να θελω γιατι οδηγαω.

Παλια ουισκι.δεν επινα καθολου. Τωρα αρχισα να πινω ενα ποτηρακι το σαββατο μονο κανενα τσεμεσον με παγο μονο.

Η καταχρηση κανει κακο.

Μονο αναψυκτικα εχω κοψει και χυμους.

Ακομα και την ρετσινα εμαθα να την πινω σκετη.

Δημοσ.

Το κρασί είναι ωραίο,όπως και το gluwein τώρα που χειμώνιασε.

Από εκεί και πέρα οι καλές μπύρες(όχι Amstel-Heineken που είναι να βγάζουν το πουρί από την χέστρα) είναι ωραίες,όπως οι Monschof,Duvel,Pilsner κ.ο.κ.

Από "σκληρά" ούζο το καλοκαιράκι για το φίλινγκ,όπως και ρούμι-κοκά κόλα για δρόσο σε βιτς βαρ-διακοποφάση.

Τα υπόλοιπα σκληρά τα απεχθάνομαι.

Δημοσ.

Νομιζω οτι το αλκοολ μπορει να χαρακτηριστει οτι ανηκει στα λεγομενα acquired tastes, αν και δεν συμφωνουν ολοι με αυτο.

Υπαρχει ενα reddit thread σχετικο

http://www.reddit.com/r/changemyview/comments/1bzkec/i_think_when_someone_says_its_an_acquired_taste/

Και ενα αρθρο για acquired taste για οποιον εχει ορεξη για διαβασμα. Δεν μιλαει για αλκοολ ομως.

http://www.contempaesthetics.org/newvolume/pages/article.php?articleID=485

Προσωπικα ποτε δεν μπορεσα να το συμπαθησω. Με τα χιλια ζορια εμαθα να ανεχομαι τη μπυρα και τη βοτκα με πορτοκαλι (δηλαδη χυμο πορτοκαλι με λιγες σταγονες βοτκα για να λεω οτι πινω) αμα οι κοινωνικες περιστασεις το "επιβαλλουν". Πραγματικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μην ξαναπιω ποτε μου.

Δυστυχως δεν μπορω να πω το ιδιο και για τα αναψυκτικα τα οποια βρισκω ακρως εθιστικα και κανω συνειδητη προσπαθεια να τα περιοριζω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...