Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καφέδες πίνουμε επειδή είμαστε πρεζάκια , αλλά ένα καλό καφέ σίγουρα θα τον εκτιμήσουμε

Τα έντονα αρωματικά, η πολλή ζάχαρη πάντως με χαλάνε. Και στο καφέ γάλα θα βάλω αν θέλω για κάποιο λόγο να πάω τουαλέτα :lol: γενικά το θεωρώ κακό συνδυασμό

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά λατρεύω το αλκοόλ, αλλά περνάω και μεγάλες περιόδους που δεν πίνω καθολου. Μπύρες κυρίως μέσα στην εβδομάδα και στο τέλος της βραδιάς για την προσγείωση. Κοκτεηλ δεν πίνω πολλά, το καλοκαίρι θα φτιάξω μοχίτο και τον χειμώνα μπλαντι μερυ που τα λατρεύω, μαργαρίτα και κοσμοπολιταν για τις γυναίκες, αλλά εγώ δεν τα πίνω. Τεκίλα μπορώ να πίνω όλο το βράδυ και μου αρέσει, βότκα το ίδιο (beluga το αδειάζω το μπουκάλι άνετα). Εδώ που μένω είναι κρασοπεριοχή (valèe de la Loire) οπότε δεν αποφεύγω να πίνω και 3-4 διαφορετικά κρασιά κάθε φορά που τρώω σε φίλους, ή να καταναλώνουμε καμιά κάσα cremant (αφρώδης οίνος). Όλα αυτά τα πίνω με ευχαρίστηση. Δεν μου αρέσουν τα ρούμια, τα λικερ κι οι σαμπάνιες. Σπάνια έχω πιει καλή σαμπάνια και τελικά, καλύτερα καλό αφρώδη οίνο παρά μέτρια σαμπάνια.

Το θέμα είναι πως όταν αρχίζει κάποιος το αλκοόλ δεν του δίνει κανείς κάτι καλό να πιει. Η πρώτη του μπύρα θα είναι αμστελ χαηνεκεν, το πρώτο ουισκι τζονι, η πρώτη βοτκα αμπσολουτ κλπ. Ε, δώσε σε κάποιον για πρώτη βοτκα μπελουγκα κι αν δεν γίνει αλκοολικός για την γεύση και μόνο σημαίνει πως δεν του αρέσει η βοτκα. Αν το πρώτο κρασί που θα πιεις είναι ένα -σχετικά φθηνό- coteaux du layon σίγουρα θα σου αρέσει το κρασί, εκτός αν πραγματικά δεν σου αρέσει το κρασί. Αυτό νομίζω λύνει την απορία του OP σχετικά με την αρχή του αλκοολοσπορ.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά μου αρέσει το αλκοόλ , χωρίς να είμαι δούλος του ( όπως με τον ελληνικό καφέ και τον εσπρέσσο).

Προτιμώ το Jack Daniels και γενικά το bourbon. (Αμερικάνος βλαχαδερό) :-)

Μου αρέσει επίσης ο συνδιασμός Canadian club με Drambuie. Μπύρα επίσης με μέτρο , ιδίως το καλοκαίρι. Κρασί αν τύχει και δεν είναι ξινό. Εκείνο που δεν μπορώ να πιώ είναι το τσίπουρο. Ούζο με παγάκια και λεμονάδα ναι.  Βότκα άλλη εκτός από τις συνηθισμένες δεν έχω δοκιμάσει, δεν μου λέει και πολλά.

Πάντοτε όμως με γεμάτο στομάχι και χωρίς υπερβολή. Συνήθως δεν κάνω κέφι με πολύ αλκοόλ, αντιθέτως με χαλάει άσχημα, γι΄αυτό προσέχω πολύ.

Δημοσ.

Αν, λέγοντας vodka, έχεις στο μυαλό σου κάτι τύπου absolut (πώς λέμε «amstel», μιλώντας για μπύρες; αυτό ακριβώς...) , συμφωνώ. Μόνο για να σφουγγαρίσεις το γκαράζ σου είναι κατάλληλη. Η καλή vodka όμως, είναι τουλάχιστον θεϊκό ποτό. Δεν έχει εν τω μεταξύ την παραμικρή σχέση (ούτε καν παραπλήσια γεύση) με τα πολυδιαφημισμένα ...paint removers, που πάει κι αγοράζει ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα.

Έπρεπε να βρεθώ εδώ που είμαι για να πιω vodka και να νιώσω ότι απολαμβάνω ποτό. Μετά βέβαια, διαπίστωσα ότι βρίσκεις και στην Ελλάδα, απλώς όχι παντού.

+1000

Είχε φέρει Ρώσος συνάδελφος βότκα στο γραφείο και πραγματικά δεν έχει καμιά σχέση με το οινόπνευμα που παίρνεις στην κάβα. Το ίδιο και με Μεξικανό φίλο με τεκίλα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πάντως πως μπορεί να μην απολαμβάνει κάποιος το αλκοόλ. Μια κρύα μπύρα μετά από μια ζεστή μέρα, ένα κονιάκ στο βουνό με χιόνια έξω, ένα ωραίο κοκτέιλ σε ένα ωραίο μπαρ, σφηνάκια με παρέα, μπορώ να συνεχίσω για ώρες.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές απορώ πως γίνεται κάποιοι πίνουν συστηματικά και πως κάποιος μπορεί να γίνει αλκοολικός.

Με την εξάρτηση

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πάντως πως μπορεί να μην απολαμβάνει κάποιος το αλκοόλ. Μια κρύα μπύρα μετά από μια ζεστή μέρα, ένα κονιάκ στο βουνό με χιόνια έξω, ένα ωραίο κοκτέιλ σε ένα ωραίο μπαρ, σφηνάκια με παρέα, μπορώ να συνεχίσω για ώρες.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα τα γουστάρεις και θα αρέσουν σε άλλους.

• Moderators
Δημοσ.

δεν μπορω να καλαβω πως μπορει καποιον να μην απολαμβανει να κανει βαρη και να καταπινει χιλιομετρα και να τρωει υγιεινα και να μην καπνιζει και .. και .. και...

Γουστα και στοχοι! ;)

• Like 1
Δημοσ.

Και να σου αρέσει το αλκοόλ αυτό καθαυτό και πίνεις μπυρίτσα το καλοκαίρι και ουισκι για την παρέα δεν είν κακό.

Κακό είναι να περιμένεις στην ουρά απ τις 7 το πρωι σε μεσαιωνικού τύπου ειδωλολατρικούς ναούς υπό τον ρινικό ψαλμό ενος μουσάτου για μια κουταλιά κρασί.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...