Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια εχω ενα θεμα. εχω ενα VDSL router ενα λαπτοπ wifi n και ενα κινητο wifi n.

με το wan πιανω τις ταχυτητες που πληρωνω. με το lan πιανω ταχυτητες g

πως γεγεν αυτο?? εχω δοκιμασει τα παντα και ακομα δε μπορω να καταλαβω. θα επρεπε κανονικα να πιανω 50mbits πραγματικη ταχυτητα

εχω κανει τις μετρησεις με ενα προγραμμα στο android και το server στο λαπτοπ και επισης ενα αλλο παιδι που εκανε τεστ μεταξυ 2 λαπτοπς εβγαλε παλι τα ιδια.

Δημοσ.

To n δίνει εως 300, ενω το g έως 54

Το lan θα σου δίνει 100 ή 1000 αναλογα με τις κάρτες δικτύου (υπολογιστη και router)

Εσυ με wan και lan τι ταχυτητες πιάνεις ανα περιπτωση; Επισης πως το μετράς;

Δημοσ.

ναι ρε το ξερω τι δινει το καθενα. το switch ειναι 100. ολα τα ρουτερ 100 εχουν τουλαχιστον.

σε wan πιανω αυτα που πρεπει να πιανω με το VDSL 30/2.5 που εχω. σε lan κανονικα επρεπε να πιασω κοντα στα 50 αφου συγχρονιζω στα 65 mbps. αντι αυτου πιανω πραγματικα 21-22 mbps. δεν εχουν σχεση παρεμβολες του ασυρματου γιατι οι αποστασεις που δοκιμαζω ειναι ιδιες για wan και lan

μετρηση γινεται σε TCP με το iperf ο φιλος μου και εγω με ενα αλλο προγραμμα android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.android.localwifispeedtester&hl=en

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος οτι συγχρονίζεις στα 65; Όλες οι εταιρείες δίνουν εως 50. Αυτό μέχρι το router. Το τι γίνεται πίσω απο το router ειναι αλλο θέμα. 

Επισης αν το κέντρο της περιοχής σου ειναι φορτωμένο, τότε ακομα κι αν συγχρονίζεις στο μέγιστο 50, θα κατεβάζεις με λιγότερο. 

Δημοσ.

Έχει γραφτεί επανειλημμένως. Δεν έχουν καμία σχέση οι ταχύτητες ενσύρματου και ασύρματου δικτύου.

Άλλο πράγμα είναι η ένδειξη όταν επικοινωνούν 2 συσκευές μεταξύ τους (ενσύρματα ή ασύρματα), που είναι η ονομαστική ταχύτητα στην οποία συμφωνούν να συνδεθούν και άλλο είναι η πραγματική ταχύτητα η οποία τελικά επιτυγχάνεται. Η ένδειξη που έχουμε στο system tray είναι η ονομαστική ταχύτητα. Η πραγματική έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασύρματη επικοινωνία.

Στο ενσύρματο έχουμε αμφίδρομη Full-Duplex επικοινωνία, που σημαίνει ότι 2 συνδεδεμένες συσκευές στέλνουν και λαμβάνουν ταυτόχρονα δεδομένα στην ίδια μονάδα του χρόνου. Εδώ το overhead συνήθως έχει μικρή τιμή με αποτέλεσμα να έχουμε πραγματικές ταχύτητες κοντά στην ονομαστική.

Στο ασύρματο η επικοινωνία είναι αμφίδρομη Half-Duplex και εξαρχής πέφτεις στο μισό της ονομαστικής, αφού πρώτα στέλνεις πακέτα και μετά λαμβάνεις στην ίδια μονάδα του χρόνου (δεν γίνεται ταυτόχρονα).

Επιπρόσθετα υπολογίζοντας το overhead, την ελάχιστη παρεμβολή ή αντανάκλαση από το περιβάλλοντα χώρο και άλλους παράγοντες, πέφτουμε στο 1/3 της ονομαστικής, που θεωρείται πολύ καλή ταχύτητα.

Αν λοιπόν έχεις ονομαστική ταχύτητα 65Mbps τότε τα πραγματικά 21-22Mbps είναι απόλυτα φυσιολογικά στην ασύρματη επικοινωνία.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει γραφτεί επανειλημμένως. Δεν έχουν καμία σχέση οι ταχύτητες ενσύρματου και ασύρματου δικτύου.

Άλλο πράγμα είναι η ένδειξη όταν επικοινωνούν 2 συσκευές μεταξύ τους (ενσύρματα ή ασύρματα), που είναι η ονομαστική ταχύτητα στην οποία συμφωνούν να συνδεθούν και άλλο είναι η πραγματική ταχύτητα η οποία τελικά επιτυγχάνεται. Η ένδειξη που έχουμε στο system tray είναι η ονομαστική ταχύτητα. Η πραγματική έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασύρματη επικοινωνία.

Στο ενσύρματο έχουμε αμφίδρομη Full-Duplex επικοινωνία, που σημαίνει ότι 2 συνδεδεμένες συσκευές στέλνουν και λαμβάνουν ταυτόχρονα δεδομένα στην ίδια μονάδα του χρόνου. Εδώ το overhead συνήθως έχει μικρή τιμή με αποτέλεσμα να έχουμε πραγματικές ταχύτητες κοντά στην ονομαστική.

Στο ασύρματο η επικοινωνία είναι αμφίδρομη Half-Duplex και εξαρχής πέφτεις στο μισό της ονομαστικής, αφού πρώτα στέλνεις πακέτα και μετά λαμβάνεις στην ίδια μονάδα του χρόνου (δεν γίνεται ταυτόχρονα).

Επιπρόσθετα υπολογίζοντας το overhead, την ελάχιστη παρεμβολή ή αντανάκλαση από το περιβάλλοντα χώρο και άλλους παράγοντες, πέφτουμε στο 1/3 της ονομαστικής, που θεωρείται πολύ καλή ταχύτητα.

Αν λοιπόν έχεις ονομαστική ταχύτητα 65Mbps τότε τα πραγματικά 21-22Mbps είναι απόλυτα φυσιολογικά στην ασύρματη επικοινωνία.

αυτο γινεται στο g οχι στο N

σου ξαναλεω σε wan πιανω 28 και απο τη δουλεια που εχω γρηγορο ιντερνετ στο speedtest του κινητου εγραψα 40

δεν εχει σχεση αυτο.

http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374

802.11b - 2-3 Mbps downstream, up to 5-6 Mbps with some vendor-specific extensions.

802.11g - ~20 Mbps downstream

802.11n - 40-50 Mbps typical, varying greatly depending on configuration, whether it is mixed or N-only network, the number of bonded channels, etc. Specifying a channel, and using 40MHz channels can help achieve 70-80Mbps with some newer routers. Up to 100 Mbps achievable with more expensive commercial equipment with 8x8 arrays, gigabit ports, etc.

802.11ac - 70-100 Mbps

επρεπε να πιανω σε wifi lan ενα 40 σιγουρα. αμα ξερει κανεις τι παιζει ας μου δωσει καμια ιδεα

Δημοσ.

farcry εχω μια αμυδρα υποψία οτι τα εχεις λίγο μπερδέψει (όλα σε ένα). 

Μπες στις ρυθμίσεις του router και δες την ταχύτητα που κλειδώνεις (up/down) γιατί το 65 που προανέφερες ειναι πολύ περιεργο. 

Δημοσ.

farcry εχω μια αμυδρα υποψία οτι τα εχεις λίγο μπερδέψει (όλα σε ένα). 

Μπες στις ρυθμίσεις του router και δες την ταχύτητα που κλειδώνεις (up/down) γιατί το 65 που προανέφερες ειναι πολύ περιεργο. 

δεν μιλαω για ιντερνετ !!!! jesus

Δημοσ.

Πάμε άλλη μια φορά, διότι προφανώς δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει το 11n πρωτόκολλο.

Στο 11n λοιπόν οι ταχύτητες εξαρτώνται άμεσα από τα spatial streams (ας πούμε χοντρικά τον αριθμό των κεραιών), τον τύπο της διαμόρφωσης, τον ρυθμό αποσφαλμάτωσης και το εύρος του καναλιού (μαζί με το Guard Interval).

H πραγματική ταχύτητα 40-50Mbps που αναφέρεις, αντιστοιχεί σε ονομαστική 150Mbps και είναι ακριβώς το 1/3 όπως ανέφερα και προηγούμενα.

Αυτό επιβεβαιώνεται (μεταξύ των άλλων) και στο link που παρέθεσες, που προηγούμενα αναφέρει για το 11n, ότι ξεκινά από τα 150Mbps.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, διότι μπορεί να συνδεθούν 2 συσκευές σε αυτό το πρωτόκολλο και η ονομαστική ταχύτητα να είναι ακόμη και 13,5Mbps.

Από τη στιγμή που όπως έγραψες η ονομαστική ταχύτητα που συνδέθηκαν οι συσκευές σου (για χ λόγους) είναι 65Mbps, η πραγματική θα είναι περίπου 21-22Mbps.

Δημοσ.

τοτε γιατι πιανω 28 απο το internet αλλα και 40 στο speedtest του κινητου?? θες να σου δωσω και εικονα??

θες να πεις οτι το προβλημα συμβαινει μονο οταν υπαρχει επικοινωνια συσκευων ασυρματα τοπικα?

Δημοσ.

δεν μιλαω για ιντερνετ !!!! jesus

Jesus τότε για ποιο λόγο μας γράφεις για vdsl και ταχύτητες που πιάνεις;

ontopic: 

Ο jkoukos τα λεει μια χαρά . 

Δημοσ.

Παιδιά ο farcry ενοεί την ταχύτητα πάνω από το WLAN (802.11n)!

Εγώ δοκίμασα διάφορα file copy και με προγράμματα και με το router της hol (zte) έχω 2-3mbps μόνο.

Το 65mbps ονομαστικό που αναφέρει είναι το default mimo (1*1) χωρίς guard interval.

Δημοσ.

για να γινω πιο κατατοπιστικος.

1)

WIFI N link speed 65mbps μεταξυ laptop router. πραγματικη ταχυτητα speedtest 28,5/2.3. το ιδιο και με το κινητο στη θεση του laptop

laptop ---------- 30/2.5 ρουτερ -------------------- ιντερνετ VDSLΣ 30.2.5

2)

laptop internet ethernet

laptop speedtest 90/40

συνδεση κινητου laptop wifi n hotspot 65mbps link speed

κινητο συνδεση με ιντερνετ μεσω του λαπτοπ ως ρουτερ hotspot speedtest 40mbps down / up

κινητο ----------- laptop ---------------------------- ιντερνετ

3)

κινητο ρουτερ 65

ρουτερ λαπτοπ 65 ιδιο SSID

μετρημενη ταχυτητα σαν να βρισκομαι σε 802.11g mode 21 περιπου

κινητο ----------- router ------------------- laptop τοπικα χωρις συνδεση με ιντερνετ

Jesus τότε για ποιο λόγο μας γράφεις για vdsl και ταχύτητες που πιάνεις;

ontopic: 

Ο jkoukos τα λεει μια χαρά . 

γιατι η επικοινωνια μεταξυ του router και της συσκευης γινεται ασυρματα ασχετα αν εχεις ιντερνετ ή οχι

δε γινεται να πιανεις πραγματικο file transfer μεταξυ νετ και λαπτοπ ασυρματα σε wan 3.2 MB/s και μεταξυ 2 λαπτοπ στο ιδιο SSID 2 MB/s. τοπικα θα πρεπει να πιανεις 5 MB/s

Δημοσ.

τοτε γιατι πιανω 28 απο το internet αλλα και 40 στο speedtest του κινητου?? θες να σου δωσω και εικονα??

θες να πεις οτι το προβλημα συμβαινει μονο οταν υπαρχει επικοινωνια συσκευων ασυρματα τοπικα?

Άλλο πράγμα το τεστ που κάνεις σε κάποιον on-line server και άλλο το αντίστοιχο στο εσωτερικό σου δίκτυο.

Στην πρώτη περίπτωση δείχνει την πραγματική ταχύτητα επικοινωνίας με τον server, στο εξωτερικό δίκτυο (WAN) σε σχέση με την ονομαστική (συγχρονισμός του xDSL).

Στην δεύτερη περίπτωση δείχνει την πραγματική ταχύτητα επικοινωνίας 2 συσκευών στο δικό σου εσωτερικό δίκτυο (LAN ή WLAN) σε σχέση με την ονομαστική ταχύτητα (ενσύρματα ή ασύρματα) της σύνδεσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...