gatokoritso Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 σε καποια ταινια τα ελεγαν αυτα τα κουλα: πρωτα διακοπες μετα συγκατοίκηση μετα διακοπες στο εξωτερικο σε χωρα που κανεις δεν μιλα τη γλωσσα γαμος σπαω το κεφαλι να θυμηθω...παιζει να ξερει κανεις ποια ειναι η ταινια?
zio10 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ο γάμος πάντως βοηθάει να βγάλεις και κάποια λεφτά για το ξεκίνημα συνήθως
arc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Πολυ κοσμο τελευταια ακουω πως λογω οικονομικων δυσκολιων παντρευεται κατευθεαιν χωρις να εχει συζησει πριν (τεσταρεις και τον αλλον να δεις τι φρουτο ειναι) ... Εσεις τι πιστευετε...πρεπει να συζει κανεις πρωτα η εφοσον εχεις βρει τον ανθρωπο σου και νιωθεις πως ειναι το ατομο σου για μια ζωη παντρευεσαι... Η δική σου γνώμη και σκέψη ποια ειναι; Εσυ τι θες να κάνεις; Σε πιέζει η γκόμενα για γάμο για να μείνετε μαζί;
MikeJ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Γάμος χωρίς να έχει προϋπάρξει συγκατοίκηση αρκετών χρόνων είναι extremely risky bussiness.... Εδώ είναι risky και αν έχει υπάρξει συγκατοίκηση, αλλά χωρίς είναι υπερβολικά επικίνδυνο. Don't do it.. Μόνο μέσα της συγκατοίκησης θα μάθεις τον άλλο...Αλλιώς έχεις δει μόνο τον καλό εαυτό του... Δεν έχεις ζήσει το να θέλεις να κάτσεις στο Insomnia ή να δεις κανα μπασκετάκι αλλά να πρέπει να σηκωθείς και να βάλεις πλυντήριο ή να πλύνεις τα πιάτα κλπ επειδή της συντρόφου της καύλωσε ότι πρέπει αυτό να γίνει τώρα ας πούμε και αν γίνει μετά από μια- δυο ώρες θα έρθει η συντέλεια του κόσμου...χαχα 3
dimitrisOP Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 δεν μπορω να το χωνεψω οτι οι εποχες αλλαξαν
DhZou Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχει ο γάμος από την συγκατοίκηση. Όπως το βλέπω εγώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα χαρτί που συνήθως συνοδεύεται από θρησκευτικό μυστήριο και κοινωνικές υποχρεώσεις για μία μέρα. (Αυτά πάνε πακέτο και με μεγάλα έξοδα.) Ποιος ο λόγος λοιπόν; Γιατί το συζητάμε; 3
Backpacker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καταρχάς βλέπω μιλάμε για κάποιον που θέλει να παντρευτεί οποτε άτομα σαν και μένα που είμαι κατά του γάμου (για μένα φυσικά όχι γενικα) δεν θα πρέπει να έχουμε αποψη τύπου μην παντρευτείς για αυτό και αυτον τον λόγο. Στο θέμα τώρα θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να συγκατοικήσεις με τον άλλον πρώτα..το να δεις τον άλλον μόνιμα και σε ένα σεβαστό διάστημα 6 μηνών ενός έτους πως είναι κάθε μέρα μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα για το μέλλον και πως θα είναι μέσα στον γάμο. Η συγκατοίκηση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ demo του παιχνιδιού που λέγεται γάμος! Μπορεί να σε σώσει από πολλά...ο γάμος δεν ειναι πάθος και έρωτας και καλό κρεβάτι...ο γάμος είναι συμβατότητα και κοινά θέλω.Αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση και κοινή ιεράρχηση προταιρεοτήτων. Για μένα το να παντρευτεί κάποιος χωρίς να έχει συγκατοικήσει είναι ο ορισμός του "Γουρούνι στο σακί" 3
LongTom Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Το λογικό είναι η συγκατοίκηση.Πρέπει να δεις τι εστί ο άλλος και την δυναμική του ζευγαριού στην καθημερινή τριβή δίχως να είσαι υπόλογος σε νόμους και κράτος. Έτσι εάν δεν κολλάτε ο χωρισμός θα είναι πολύ απλούστερος. Από εκεί και πέρα ο γάμος είναι απλά επιλογή,όποιος θέλει το κάμει, λαμβάνοντας τις απαραίτητες υποχρεώσεις τους βεβαίως. 1
bluesattack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Kαι η συγκατοικηση ψιλομουφα ειναι .Γιατι αν ξερεις οτι ο αλλος μπορει να φυγει ανα πασα στιγμη βγαζεις τον ευγενικο εαυτο σου , ποσο μαλλον οταν δεν ερχεται αυθορμητα αλλα ,υστερα απο συμφωνια, σαν δοκιμασια περιορισμενης διαρκειας .Παιρνεις μια ιδεα βεβαια. Ο γάμος πάντως βοηθάει να βγάλεις και κάποια λεφτά για το ξεκίνημα συνήθως αυτο μαλιστα .Εσοδα εξοδα γαμου.Καθαρα οικονομικα. 1
Backpacker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Εντάξει γάμο για μένα κάνεις άμα θέλεις άμεσα να κάνεις και παιδιά...το να παντρευτείς και να μένεις μετά παντρεμένος 3-4 χρόνια χωρίς παιδιά (από επιλογή φυσικα και οχι λογω καποιου προβληματος) ειναι τελείως ανούσιο. Άρα αν δεν θέλετε να κάνετε άμεσα οικογένεια τότε δεν υπάρχει λόγος να παντρευτεί κανείς. Η συγκατοίκηση ειναι αρκετή και απαραίτητη πρόβα για να δείτε αν θα έχει αυξημένες πιθανότητες να πετύχει ένας γάμος μετέπειτα. 1
tritonas00 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Kαι να χασει η ανθρωποτητα την διαιωνιση του ειδους τους ,τοσο μεγαλες προσωπικοτητες ?Κριμα ειναι ... Ελα ντε... 2
JERONIMO888 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 ανετα το 2ο. ανετοτατα. καλα τωρα σαν παραδειγμα το ειπα και εγω κατα του γαμου ειμαι αλλα προτιμαω να γερασω με μια γυναικα που αγαπαω διπλα μου παρα μονος μου αυτο εννοω βασικα
Liverpool89 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Εμενα μου λεει ο αλλος πρεπει πρωτα να συγκατικησεις να την τεσταρεις αν κανει παιδια και μετα να την παντρευτεις...λεω αν.δεν κανει να την πεταξω στα σκουπιδια ..μου λεει ε τι δεν θα κανεις οικογενεια..λεω δεν πας να πνιγεις... Αυτες τις βλαχες δεν τις μπορω... Συγκατοικηση απλα νγια να γνωρισεις καλυτερα τον αλλον... αν γινεται και μαξρια απο το τοπο καταγωγης και των δυο.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχει ο γάμος από την συγκατοίκηση. Όπως το βλέπω εγώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα χαρτί που συνήθως συνοδεύεται από θρησκευτικό μυστήριο και κοινωνικές υποχρεώσεις για μία μέρα. (Αυτά πάνε πακέτο και με μεγάλα έξοδα.) Ποιος ο λόγος λοιπόν; Γιατί το συζητάμε; Κακώς δεν μπορείς να αντιληφθείς την διαφορά γάμου και συγκατοίκησης και γιατί το συζητάμε. Στο λέω εντελώς φιλικά όχι για να στην πω και να σε κατακρίνω. Στην συγκατοίκηση απλά συμφωνείς (προφορικά) εσύ με μια κοπέλα να διαμένετε μαζί σε ένα σπίτι χωρίς καμιά δέσμευση, η κοινή λογική λέει οτι την γουστάρεις και σε γουστάρει για να συγκατοικείτε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί η κοπέλα να φύγει αν δεν σε γουστάρει ή δεν ταιριάζετε κτλ και δεν τρέχει και τίποτα. Στον γάμο ουσιαστικά ενημερώνονται όλοι οι συγγενείς οτι πλέον επισημοποιείται η σχέση σας και επιλέγετε να ζήσετε με την σύντροφό σου για όλη σας την ζωή και να κάνετε και παιδιά, αυτά ισχύουν θεωρητικώς για μένα και εκεί είναι η ουσία και όχι οι υποχρεώσεις μιας ημέρας ή το χαρτί της εκκλησίας και τα γραφειοκρατικά με τα δημαρχεία. Εσύ προφανώς μπερδεύεσαι από το γεγονός οτι πλέον είτε κάνεις γάμο είτε όχι η πλειοψηφία χωρίζει ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η γυναίκα μένει έγκυος χωρίς να έχει γίνει γάμος άρα στην πράξη είτε συγκατοίκηση είτε γάμος θα μου πεις δεν έχουν διαφορά. Οκ ο καθένας κάνει το κεφαλιού του αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι γάμος και συγκατοίκηση είναι το ίδιο πράγμα.
*nenya* Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Συγκατοίκηση για να γλιτώσουμε κάνα λεφτουδακι απ'τα ξενοδοχεία ρε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα