shine Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Αν ξέρεις κάποιος τι γίνεται γιατί δε βγάζω άκρη. Ακόμα και σε υπαλλήλους που ρωτάω ο καθένας λέει τα δικά του. Έχω βρεί και διάφορες αναφορές σε sites..αλλά έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τούς. Η θεία μου (<65) παίρνει σύνταξη χηρείας (ΟΑΕΕ). Σύμφωνα με το νόμο 3863 /2010. Άρθρο 13. ...Μετά την πάροδο της τριετίας, σε περίπτωση που ο επιζών των συζύγων εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή, η σύνταξη περιορίζεται στο 50% της σύνταξης λόγω θανάτου έως τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του. Μετά τη συμπλήρωση του ορίου αυτού ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 70% της σύνταξης αυτής.... Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η σύνταξη θα μειωθεί 50% στήν τριετία ΕΑΝ η θεία μου έχει επιπλέον εισοδήματα. Το θέμα είναι ότι της έχουν ρίξει τη σύνταξη στο μισό παρόλο που δεν έχει άλλα εισοδήματα. Σε φόρουμ λογιστών διάβασα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα για άλλα 2 άτομα. Δυστυχώς δεν υπήρξε απάντηση απο κάποίον. Τελικά τι ισχύει; Στα 3 χρόνια μειώνεται η σύνταξη στο μισό για όλους ή μόνο γι αυτούς που έχουν κι άλλα εισοδήματα. Έχω μπερδευτεί. Αλλού το αναφέρει όπως ο νόμος που παρέθεσα και αλλού το διαβάζω ότι απλά στήν τριετία θα μειωθεί στο 50% . Ένας υπάλληλος είπε ότι δε πρόκειται να μειωθεί διότι δεν εργάζεται, απο αλλού αναφέρθηκε ότι ασχέτώς αν εργάζεται ή όχι θα παίρνει πλέον το 50%. Βγάλε άκρη τώρα...
GreyHorse Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Λογικά της έχουν στείλει απόφαση με την μείωση της σύνταξης στην οποία αναφέρει τους λόγους και τον νόμο πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση μείωσης της σύνταξης. Αν δεν της έστειλαν ή δεν την έλαβε, να πάει στον ΟΑΕΕ να ρωτήσει τους λόγους, εγγράφως. Από εδώ τι να σου πούμε εμείς;
shine Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καλά οκ θα το ψάξουμε το θέμα απλά είπα να ρωτήσω κι εδώ μήπως είναι κάποιος σε παρόμοια θέση. Εγώ δεν έχω καταλάβει τελικά αν η μειωση 50% αφορά τούς πάντες.
MikeJ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μετά τη πάροδο της πρώτης τριετίας πρέπει κάθε χρόνο η δικαιούχος της συντάξεως χηρείας να στέλνει στον ΟΑΕΕ που υπάγεται το εκκαθαριστικό της καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ στο οποίο να δηλώνει ότι δεν εργάζεται , δεν απασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από άλλο φορέα, και δεν έχει αλλάξει η οικογενειακή της κατάσταση. Αλλά ο ΟΑΕΕ σου στέλνει γράμμα και σου λέει μέχρι πότε πρέπει να τα υποβάλλεις τα χαρτιά. Στη μητέρα μου πχ είναι πάντα αρχές Νοέμβρη... Δεν της έχει έρθει τέτοιο γράμμα από τον ΟΑΕΕ ; Πρέπει να πάτε στον ΟΑΕΕ μήπως δεν έχουν τη σωστή διεύθυνση και τα στέλνουν αλλού.
Iris_89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως κάποιος ξέρει πληροφορίες για σύνταξη χηρείας από το νατ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα