Προς το περιεχόμενο

Snowboard ή Ski

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω κάνει μόνο μια φορά σκί και εντάξει ήμουν τραγικός. Αλλά δεν ειναι αυτό το θέμα. Με τον καιρό μαθαίνεις. Το θέμα είναι, να μάθω snowboard ή τα κλασσικά τα σκι; Τι προτείνετε εσείς, τι δυσκολίες έχει το καθένα.

Δημοσ.

Εσενα τι σου αρεσει... Και τα δυο ειναι αθληματα στο χιονι αλλα πολυ διαφορετικα μεταξυ τους. Εγω κανω σκι 18 χρονια και μου αρεσει αυτο! Εχω δοκιμασει 4-5 φορες σνοουμπορντ αλλα δεν το μπορω με τιποτα. Δοκιμασε τα και τα 2 και αποφασισε!

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να τσουλάς μόνο Ελλάδα snowboard δαγκωτό.

Δεν είναι οι πίστες μας για ski

Δημοσ.

Γιατί δεν είναι για σκι; Έχετε δίκιο. Θα δοκιμάσω και μια snowboard να δω τι φάση είναι και μετά θα καταλήξω σε ένα. Αλλά πάνω κάτω, γιατί σας βολεύει το ένα και όχι το άλλο;

Δημοσ.

Η Ελλάδα μια χαρά είναι ΚΑΙ για ΣΚΙ ....

ΑΛΛΑ εξαρτάται το στύλ ski που κάνεις .

Αν θέλεις ταχύτητα δυστυχώς όντως η Ελλάδα δεν προσφέρεται . ( την "πάτησα" και πήρα πέδιλα πίστας ) διοτι οι πίστες κατα Μ.Ο είναι στενές , χωρίς μεγάλες και ασφαλείς σε μέγεθος , πλάτος και μήκος ευθείες που να σου επιτρεπουν την ταχύτητα . Αυτό είναι καθαρά θέμα κατασκευής των Ελληνικών βουνών, δυστυχώς δεν έχουμε οροσειρές και βουνά τύπου Άλπεων .

Αντιθέτως προσφέρεται για all mountain όπου και στο απάτητο μπαίνει , και δεν αναπτύσσεις ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες εύκολα , και γενικά "πάνε παντού" , εν αντιθέσει με τα περισσότερο "αθλητικά" πέδιλα + στυλ κατάβασης που έχουν τα racing και τα on piste πέδιλα , όπου ναι μεν τρέχεις αλλά στο απάτητο θα βουλιάξεις και δεν θα μπορείς να κάνεις τις (αναγκαστικές) πολλές και μικρές (εν συγκρίσει με τα racing και on piste πέδιλα)  στροφές και κοψίματα τα οποία εύκολα κάνεις με τα all mountain , κάτι το οποίο ισχύει αναγκαστικά λόγω τοσο των καιρικών συνθηκών αλλά και της "κατασκευής" των Ελληνικων βουνών και κατα συνέπεια των πιστών των χιονοδρομικών μας κέντρων .

Ξέρεις τι είναι να είσαι ο μόνος με αγωνιστικά και οι άλλοι της παρέας να είναι με φαρδύτερα ski και να μην μπορείς να τους ακολουθήσεις επειδή εκείνοι τσουλανε εύκολα σε απάτητο , ενω εσυ κάνεις την ίδια διαδρομή στον 4πλάσιο χρόνο επειδή δεν τσουλάς και επειδή απλά βουλιάζεις ;

Οπότε πάς είτε σε all mountain πέδιλο , είτε σε snowboard

αλλα το "η Ελλάδα δεν είναι για ski" προσωπικά το βρίσκω απλά αστείο σαν προσπάθεια επιχειρηματολογίας .

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις τι είναι να είσαι ο μόνος με αγωνιστικά και οι άλλοι της παρέας να είναι με φαρδύτερα ski και να μην μπορείς να τους ακολουθήσεις επειδή εκείνοι τσουλανε εύκολα σε απάτητο , ενω εσυ κάνεις την ίδια διαδρομή στον 4πλάσιο χρόνο επειδή δεν τσουλάς και επειδή απλά βουλιάζεις ;

Δεν το ξέρω όντως, αλλά. Εσύ ξέρεις τι έιναι να σε περιμένει στον τερματισμό ο φίλος σου για κανα 30λεπτό και εσύ ακόμα να παλεύεις. Εντάξει με παρηγορούσε το ότι τρίτος στην πρώτη στροφή πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω με το lift :P

Δημοσ.

Εκανα καποια χρονια σκι. Το παρατησα.

Δοκιμασα σανιδα και με αρεσε. Αλλα εκανα σε baby πιστα. Δε ξρω αν μπορουσα να κατεβω πλαγια.

Θ το δοκιμασω ομως...

Δημοσ.

Λογικό και επόμενο είναι

Σε κάθε περίπτωση , αν θελήσεις να αγοράσεις εξοπλισμό ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και αγοράσεις μόνο τα πέδιλα/σανίδα .

Πρώτα θα αγοράσεις μπότες .

• Like 1
Δημοσ.

Οτι και να διαλεξεις θα το γουσταρεις, ειναι ωραια σπορ κ τα δυο. Αλλα καλο ειναι να ειναι να εισαι με παρεα οτι κ να κανεις. Θα δυσκολευτεις πολυ στην αρχη και θα κουραστεις αλλα ειναι φοβερη εμπειρια. Εννοιες οπως freestyle, freeride allmountain ειναι νωρις για να σε απασχολουν. Τελος να ξερεις οτι αν ασχοληθεις θα ξοδεψεις αρκετο χρημα αλλα θα αποζημιωθεις

Sent from my U9200 using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Κατ'εμέ αυτό στο οποίο θα κάνεις πράγματα πέραν των δυνατοτήτων σου .

Καλά ρυθμισμένα πέδιλα να έχεις ( δε ξέρω τί γίνεται με το snowboard ) και το μυαλό σου στην πίστα στους δίπλα , πίσω και μπροστινούς σου .

Με δεδομένο οτι φοράς κράνος ξαναλέω , το σημαντικότερο και λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες του βουνού και της πίστας ( πάγος , απάτητο , ομίχλη , κλπ ) με το μυαλό στην θέση του και με κινήσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου είσαι κομπλέ .

Βέβαια αν δεν πέσεις δεν θα μάθεις , αλλά μακάρι τα πεσίματα να μην είναι σοβαρά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...