Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έχουν πει σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν το λέει η ΔΕΗ.

Στο 11770 μου είπαν σήμερα πως αν κοπεί το ρεύμα σε μια παροχή λόγω οφειλής, και θέλεις να κάνεις επανασύνδεση θα επιβαρυνθείς την οφειλή.

Τους εξήγησα ότι ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ενοικιαστή που έχει φύγει εδώ και μήνες, και μου απάντησαν ότι έπρεπε να έχω κάνει αίτηση διακοπής.

Όταν προ ημερών πήγα να κάνω διακοπή σε κατάστημα της ΔΕΗ, μου είπαν πως αν δεν πληρωθεί η οφειλή, διακοπή δεν γίνεται.

Εγώ τι να καταλάβω;

Αν ρωτάς λάθος πράγματα, δεν σου φταίει η ΔΕΗ που παίρνεις τις λάθος απαντήσεις.

Πρώτα από όλα αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να κάνεις επανασύνδεση ενώ είναι κομμένο το ρεύμα? Θέλεις να κάνεις διακοπή ενώ ΔΕΝ είναι κομμένο το ρεύμα? Θέλεις να γυρίσει ο λογαριασμός στο όνομα σου?

Επανασύνδεση σημαίνει να σου συνδέσουν ξανά το κομμένο ρεύμα χωρίς να αλλάξει η σύμβαση προμήθειας ρεύματος, πως ο λογαριασμός θα συνεχίσει να έρχεται στο όνομα πχ Μπαταχτσίδης όπως ερχόταν και πριν. Και φυσικά για να γίνει επανασύνδεση θα πρέπει πρώτα να ταχτοποιηθεί το χρέος.

Αίτηση διακοπής σημαίνει να ζητήσεις να διακοπεί η υπάρχουσα σύμβαση προμήθειας ρεύματος. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η υπάρχουσα σύμβαση προμήθειας ρεύματος να είναι στο δικό σου όνομα(να γράφει η ταυτότητα σου Μπαταχτζίδης), καθώς επίσης να μην υπάρχει χρέος.

Αλλαγή ονόματος σημαίνει να κάνεις νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος. Σε αυτή τη περίπτωση γίνεται άμεσα, άσχετα αν ο Μπαταχτζίδης χρωστάει ή όχι, άσχεται αν έχει κοπεί ή δεν έχει κοπεί το ρεύμα.

Δοκίμασε να κάνεις τη σωστή ερώτηση, και θα εκπλαγείς με την απάντηση που θα πάρεις.

• Like 1
  • Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βλακείες σου ειπαν...Αιτηση διακοπης μπορει να κανει μονο αυτος που εχει την παροχη στο ονομα του.

Διακοπή μου είπαν μπορεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης εφόσον πληρώσει την οφειλή. 

Το λέω γιατί παραλίγο να το κάνω. Μου ζήτησαν να τους δώσω άλλη παροχή στο όνομά μου για να μεταφέρουν το ποσό και μου είπαν πως αν συμφωνώ, πατάει το κουμπί, παίρνω το χρέος και η διακοπή γίνεται αμέσως! Δεν μου είπαν καν για αίτηση -- ευτυχώς, ζήτησα να το ξανασκεφτώ.

Δημοσ.

Διακοπή μου είπαν μπορεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης εφόσον πληρώσει την οφειλή. 

Το λέω γιατί παραλίγο να το κάνω. Μου ζήτησαν να τους δώσω άλλη παροχή στο όνομά μου για να μεταφέρουν το ποσό και μου είπαν πως αν συμφωνώ, πατάει το κουμπί, παίρνω το χρέος και η διακοπή γίνεται αμέσως! Δεν μου είπαν καν για αίτηση -- ευτυχώς, ζήτησα να το ξανασκεφτώ.

Σε είχα ρωτήσει κάτι πριν μερικές σελίδες αλλά απάντηση δεν πήρα:

Ας μην το κόψει, εσύ τι ζόρι τραβάς από τη στιγμή που το ρεύμα ΔΕΝ είναι στο δικό σου όνομα?

Παραλίγο να δεχτείς να επωμιστείς το χρέος άλλου ώστε να κάνεις διακοπή, γιατί? Τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί σε σένα αν ΔΕΝ κοπεί το ρεύμα?

Δημοσ.

Σε είχα ρωτήσει κάτι πριν μερικές σελίδες αλλά απάντηση δεν πήρα:

Παραλίγο να δεχτείς να επωμιστείς το χρέος άλλου ώστε να κάνεις διακοπή, γιατί? Τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί σε σένα αν ΔΕΝ κοπεί το ρεύμα?

Πολύ βοηθητική η προηγούμενη απάντηση joshua21 (αυτή που τα συνοψίζεις όλα), πραγματικά ευχαριστώ!

Να πω ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω σε forum και είμαι άσχετη και με την διαδικασία εδώ όπως και με τα θέματα της ΔΕΗ.

Μου έχουν έρθει 6.000 ευρώ στο κεφάλι και έχω πήξει τελείως, οπότε ζητώ επιείκεια

[δεν είναι από αγένεια που δεν απάντησα, μέχρι να γράψω μια απάντηση, έχουν απαντήσει καμμιά δεκαριά  -- δεν σας προλαβαίνω]

Λοιπόν, το κόλλημα με τη διακοπή ρεύματος προέκυψε γιατί θεωρούσα πως διακόπτοντας το ρεύμα ελαχιστοποιώ το πρόβλημα (σταματάνε οι λογ/σμοί) και ξεκαθαρίζω την κατάσταση (ήδη με ρώτησαν από τη ΔΕΗ γιατί δεν κάνατε τόσους μήνες αίτηση διακοπής). 

Από τις απαντήσεις σας κατάλαβα πως η αλλαγή ονόματος είναι πιο αναίμακτη επιλογή (εξού και οι απορίες για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου)

Σχετικά με το έχει δεν έχει ρεύμα η παροχή, δεν έχω καταλάβει.

Όταν πήγα στη ΔΕΗ φαίνεται πως είχε γιατί μου είπαν να πληρώσω για να το κόψω.

Σήμερα που πήρα τηλέφωνο είπαν πως μάλλον έχει γίνει διακοπή λόγω οφειλής αλλά δεν είναι και σίγουροι, επειδή ο υψηλός λογαριασμός που ήρθε είναι λάθος (άλλαξαν το μετρητή τον Απρίλιο και θα έρθει διορθωτικός λογαριασμός -- μοιάζει λίγο με την 1η περίπτωση, που άνοιξε το  τόπικ).

Εδώ ακριβώς μου είπε ότι για επανασύνδεση μετά από διακοπή λόγω οφειλής θα επιβαρυνθείτε κι ας μην είναι στο ΑΦΜ σας

ο λογ/σμός.

Άρα, η ερώτηση είναι η εξής:

Το μαγαζί είναι κενό και δεν υπάρχει υποψήφιος ενοικιαστής αυτή τη στιγμή.
Ο λογαριασμός με τις οφειλές δεν έρχεται στο ΑΦΜ μου, αλλά ούτε και στο ΑΦΜ του τελευταίου ενοικιαστή. 

Τι θα ήθελα, ιδανικά μιλώντας; Να μην ασχοληθώ και να μην πληρώσω λογαριασμούς που δεν οφείλω εγώ, ούτε τώρα, ούτε σε περίπτωση μελλοντικής ενοικίασης. Γίνεται;
Δημοσ.

Άρα, η ερώτηση είναι η εξής:

Το μαγαζί είναι κενό και δεν υπάρχει υποψήφιος ενοικιαστής αυτή τη στιγμή.

Ο λογαριασμός με τις οφειλές δεν έρχεται στο ΑΦΜ μου, αλλά ούτε και στο ΑΦΜ του τελευταίου ενοικιαστή. 

Τι θα ήθελα, ιδανικά μιλώντας; Να μην ασχοληθώ και να μην πληρώσω λογαριασμούς που δεν οφείλω εγώ, ούτε τώρα, ούτε σε περίπτωση μελλοντικής ενοικίασης. Γίνεται;

Αυτά που ρωτάς στα έχουμε απαντήσει δεκάδες φορές στις τελευταίες σελίδες.

• Moderators
Δημοσ.

Για άλλη μια φορά, αν δεν θες να ασχοληθείς, μην κάνεις τίποτα απολύτως. Ας πρόσεχε αυτός που δεν έκανε διακοπή όταν ξενοίκιασε. Εσύ δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, ούτε θα πληρώσεις τίποτα. Στη χειρότερη περίπτωση αν αποδείξει ο πρώτος ενοικιαστής ότι ήταν στο ακίνητο μέχρι την τάδε χρονική στιγμή, εσύ θα αποδείξεις ότι ήταν νοικιασμένο στο δεύτερο ενοικιαστή την περίοδο που υπήρξε το χρέος.

Από εκεί και πέρα, όταν θα το ξανανοικιάσεις με ένα απλό googlάρισμα λύνονται όλες σου οι απορίες.

Δημοσ.

αν αποδείξει ο πρώτος ενοικιαστής ότι ήταν στο ακίνητο μέχρι την τάδε χρονική στιγμή, εσύ θα αποδείξεις ότι ήταν νοικιασμένο στο δεύτερο ενοικιαστή την περίοδο που υπήρξε το χρέος.

Ναι, αλλά οι λογαριασμοί από τη στιγμή που φεύγει & ο δεύτερος ενοικιαστής, μέχρι να γίνει αλλαγή ονόματος δεν βαρύνουν εμένα;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά οι λογαριασμοί από τη στιγμή που φεύγει & ο δεύτερος ενοικιαστής, μέχρι να γίνει αλλαγή ονόματος δεν βαρύνουν εμένα;

Ναι, υποθέτω ότι η κατανάλωση που θα κάνεις από τη στιγμή που φεύγει ο δεύτερος ενοικιαστής μέχρι και να βρεις έναν τρίτο ενοικιαστή θα βαραίνει εσένα. Πόση θα είναι αυτή σε ένα κλειστό κατάστημα; Τα δημοτικά τέλη ξέρω 'γω; Κανά 30ευρω το τετράμηνο;

Αν θες να κάνεις ιδία χρήση (και άρα θα έχεις μια αξιόλογη κατανάλωση), πήγαινε και κάνε νέα σύμβαση δηλώνοντας ότι κάνεις ιδιοχρησία στο οίκημα.

Καλά πόσο χαζός μπορεί να ήταν ο πρώτος ενοικιαστής που δεν έκανε διακοπή...

Δημοσ.

Ναι, υποθέτω ότι η κατανάλωση που θα κάνεις από τη στιγμή που φεύγει ο δεύτερος ενοικιαστής μέχρι και να βρεις έναν τρίτο ενοικιαστή θα βαραίνει εσένα. Πόση θα είναι αυτή σε ένα κλειστό κατάστημα; Τα δημοτικά τέλη ξέρω 'γω; Κανά 30ευρω το τετράμηνο;

Αν θες να κάνεις ιδία χρήση (και άρα θα έχεις μια αξιόλογη κατανάλωση), πήγαινε και κάνε νέα σύμβαση δηλώνοντας ότι κάνεις ιδιοχρησία στο οίκημα.

Καλά πόσο χαζός μπορεί να ήταν ο πρώτος ενοικιαστής που δεν έκανε διακοπή...

Ο χώρος είναι επαγγελματικός και μόνο τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο πρέπει να είναι γύρω στα 500-600 ευρώ.  Λογικά θα μείνει άδειο για καιρό -- όσα μαγαζιά έχουν ξενοικιαστεί στην περιοχή είναι άδεια 1-2 χρόνια.

Γι' αυτό ήθελα να κάνω διακοπή, να το δηλώσουμε κενό στο δήμο και να ησυχάσουμε.

Τώρα προσπαθώ να κάνω πρώτα αλλαγή στο όνομά μου και μετά διακοπή.

Όσο για τον ενοικιαστή, τι να πω; Εμείς που νομίζαμε πως είχε γίνει αλλαγή ονόματος και δεν τσεκάραμε τίποτα νομίζω είμαστε ακόμα πιο ...

Δημοσ.

Το έχουν πει περίπου 40 φορές σε αυτό το τόπικ, το χρέος προς τη ΔΕΗ ακολουθεί το άτομο και το ΑΦΜ στα οποία ήταν δηλωμένος ο λογαριασμός και όχι το ακίνητο. Οπότε, όχι, δεν ισχύει αυτό που λες. Και το ρολόι να έχουν ξηλώσει λόγω οφειλών ενός ενοικιαστή, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν άλλο ρολόι αν αλλάξει ενοικιαστής στο ακίνητο.

Και 400 να το εχουν πει, εγω κατεθεσα την εμπειρια απο ατομα που την εχου πατησει. Αφου συνεβη, πως λες οτι δεν ισχυει??

Και σε μενα τον ιδιο εχει συμβει, οπως μου υπενθυμισαν. Αν δε πληρωθουν προηγουμενες οφειλες η ΔΕΗ δε ξαναδινει ρευμα στο ακινητο.

Εκτος αν αυτη η πολιτικη αλλαξε προσφατα.

Μετά μην θίγεσαι όταν σε ρωτάνε «τι δεν καταλαβαίνεις».

Πότε θιχτηκα? Σιγα μη θιγομαι κιολας απο τα ευφυολογηματα του καθενα.

Ετσι ακριβως!!!!!Καποιος μας δουλευει εδώ μεσα και ασχολουμαστε με αυτόν.

Παλι τα ιδια φιλε?... ακομα χολωμενος επειδη αναρωτηθηκα για το πως ρυθμιζεις τα quotes σου? :lol:

Και ποιος στη τελικη σου ζητησε να ασχολεισαι?

• Moderators
Δημοσ.

Και 400 να το εχουν πει, εγω κατεθεσα την εμπειρια απο ατομα που την εχου πατησει. Αφου συνεβη, πως λες οτι δεν ισχυει??

Και σε μενα τον ιδιο εχει συμβει, οπως μου υπενθυμισαν. Αν δε πληρωθουν προηγουμενες οφειλες η ΔΕΗ δε ξαναδινει ρευμα στο ακινητο.

Εκτος αν αυτη η πολιτικη αλλαξε προσφατα.

Εντάξει, φίλε μου, ότι πεις οι φίλοι σου που την πάτησαν θα ξέρουν καλύτερα.

Ασχέτως αν το μέλος που ειρωνεύεσαι δουλεύει στη ΔΕΗ. Ασχέτως αν εγώ πήρα ρεύμα ενώ στον προηγούμενο είχαν αφαιρέσει το ρολόι λόγω οφειλής. Ασχέτως που πουθενά στο επίσημο site της ΔΕΗ, δεν αναφέρεται ότι πρέπει να έχει εξοφλήσει ο προηγούμενος τη οφειλή του για να πάρει ρεύμα ο καινούριος.

Εσύ συνέχιζε να πιστεύεις ότι έτσι είναι, αφού έτσι σου λένε.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, φίλε μου, ότι πεις οι φίλοι σου που την πάτησαν θα ξέρουν καλύτερα.

Oxι μόνο οι φιλοι μου(οικογενειακα μελη, για την ακριβεια) αλλα και εγω ο ιδιος την εχω πατησει, με ΕΥΔΑΠ.

Ασχέτως αν το μέλος που ειρωνεύεσαι δουλεύει στη ΔΕΗ. Ασχέτως αν εγώ πήρα ρεύμα ενώ στον προηγούμενο είχαν αφαιρέσει το ρολόι λόγω οφειλής. Ασχέτως που πουθενά στο επίσημο site της ΔΕΗ, δεν αναφέρεται ότι πρέπει να έχει εξοφλήσει ο προηγούμενος τη οφειλή του για να πάρει ρεύμα ο καινούριος.

Κανεναν δεν ειρωνευτηκα. Oμως τo προηγ. quote δειχνει οτι εσυ ειρωνευεσαι εμενα.

Δεν ειπα οτι ότι πρέπει να έχει εξοφλήσει ο προηγούμενος τη οφειλή του για να πάρει ρεύμα ο καινούριος. Ειπα οτι αν εχει κοπει το ρευμα δεν ξανασυνδεεται χωρις προηγουμενως να εξοφληθει η οφειλη.

Αλλαγή ονόματος σημαίνει να κάνεις νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος. Σε αυτή τη περίπτωση γίνεται άμεσα, άσχετα αν ο Μπαταχτζίδης χρωστάει ή όχι, άσχεται αν έχει κοπεί ή δεν έχει κοπεί το ρεύμα.

Εστω οτι ισχυει αυτο που λες (να υπαρχουν δυο ή περισσοτερες συμβασεις στο ιδιο ακινητο), σε πόσο καιρο αφοτου κανεις τη συμβαση εχεις ρευμα?

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, μάλλον τρολλάρεις δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά θα τσιμπήσω για μια τελευταία φορά:

Oxι μόνο οι φιλοι μου(οικογενειακα μελη, για την ακριβεια) αλλα και εγω ο ιδιος την εχω πατησει, με ΕΥΔΑΠ.

Κι εμένα μια φορά, μου είχαν κάνει frozen το account στο WoW και έπρεπε να βάλω λεφτά στην κάρτα για να ξεπαγώσει. Επομένως, πρέπει να εξοφληθεί ο προηγούμενος λογαριασμός της ΔΕΗ, για να γίνει νέα σύνδεση.

Seems legit. Αφού το WoW έχει την ίδια σχέση με τη ΔΕΗ που έχει και η ΕΥΔΑΠ με τη ΔΕΗ, γιατί όχι;

Κανεναν δεν ειρωνευτηκα.

Δεν ειπα οτι ότι πρέπει να έχει εξοφλήσει ο προηγούμενος τη οφειλή του για να πάρει ρεύμα ο καινούριος. Ειπα οτι αν εχει κοπει το ρευμα δεν ξανασυνδεεται χωρις προηγουμενως να εξοφληθει η οφειλη.

Άρα εσύ μιλάς για επανασύνδεση στο ίδιο όνομα χωρίς να έχει εξοφληθεί/διακανονιστεί η προηγούμενη οφειλή. Ε, προφανώς δεν γίνεται, αφού -δώσε βάση, για ακόμα μία φορά- το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ και το όνομα που είναι δηλωμένο το ρολόι και ο λογαριασμός.

Εστω οτι ισχυει αυτο που λες (να υπαρχουν δυο ή περισσοτερες συμβασεις στο ιδιο ακινητο), σε πόσο καιρο αφοτου κανεις τη συμβαση εχεις ρευμα?

Αν έχει ξηλωθεί το ρολόι, θέλει 10 εργάσιμες να σου φέρουν νέο αν θυμάμαι καλά. Αν υπάρχει ρολόι νομίζω θέλει 2-3 μέρες. Αυτές τις απορίες θα στις λύσει καλύτερα η ΔΕΗ, διαφέρει ανά περιοχή ο χρόνος.

Δημοσ.

Εδώ μιλάμε για ΔΕΗ...

Για ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑx ισχύουν άλλα, έχω πει και για αυτά σε προηγούμενο μήνυμα:

Μόνο τα χρέη της ΔΕΥΑ ακολουθούν το ακίνητο, εκεί θέλει λίγο προσοχή.

Εγώ μίλησα για νέα σύμβαση, τώρα πως προέκυψε στο μυαλό σου ότι μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα 2 ή περισσότερες συμβάσεις στο ίδιο ακίνητο δεν ξέρω.

Από τη στιγμή που κάνεις νέα σύμβαση, συνήθως μέσα σε δύο ημέρες έχεις ρεύμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...