stratigos24 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Σημερα, εδωσα κατι σε καποιον και εκεινος επρεπε να μου στειλει με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο ενα ποσο (για την ακριβεια 20 ευρω). Πηρα την τραπεζα μου να ζητησω το iban του λογαριασμου μου και υπαρχει περιπτωση να μου το ειπε λαθος ο υπαλληλος (υπαρχει και περιπτωση να ακουσα εγω λαθος, αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος). Το αποτελεσμα λοιπον ηταν: Προσπαθησε ο ανθρωπος (που ηταν να μου στειλει τα 20 ευρω) να κανει την καταθεση του ποσου ηλεκτρονικα, αλλα του εβγαζε οτι το iban που πληκτρολογει, εχει ενα ψηφιο παραπανω απο οσα πρεπει. Ετσι, μιλησε μαζι μου και μου λεει, δωσε μου σκετο τον αριθμο λογαριασμου σου να δουμε, μηπως και δεν εχουμε προβλημα. Ετσι, του εδωσα απο το λαθος iban τον αριθμο λογαριασμου. Για να καταλαβετε δινω ενα παραδειγμα: Iban: GR6533456789749456759 (οπου το σημειο με το bold ειναι ο αριθμος λογαριασμου). Ετσι, του εδωσα απο τον αριθμο λογαριασμου (το οποιο εβγαλα μεσα απο το iban που ηταν λανθασμενο) και εκανε τη συναλλαγη. Του κρατησαν και 16 ευρω παραπανω, επειδη εδωσε ελλιπη στοιχεια (δηλαδη του κοστισε 20 + 16....οταν λεμε ελλιπη εννοουμε οτι δεν εδωσε iban αλλα αριθμο λογαριασμου μονο). Το θεμα ειναι, οτι το λαθος τελικα ειχε γινει στα τελευταια ψηφια (σε αυτα δηλαδη που ειναι και ο λογαριασμος) με αποτελεσμα αυτα τα χρηματα να μην πανε πουθενα και να ζητανε απο την τραπεζα για να γινει ακυρωση ή διορθωση εμβασματος (δηλαδη να βαλει το σωστο iban) αλλα 20 ευρω. Μιλησα εγω με την τραπεζα μου και τους ειπα οτι υπαρχει περιπτωση να εχει κανει λαθος ο υπαλληλος που μου ειπε το iban μου, με αποτελεσμα αυτα που σας ειπα παραπανω. Μου ειπαν λοιπον, οτι αν θελω, μπορει να γινει ακροαση της συνομιλιας μου με εκεινον τον υπαλληλο και αν οντως μου εχει αναφερει λαθος στοιχεια να με καλεσει ενας προισταμενος να βρουμε μια ακρη. Το θεμα ειναι οτι το σκεφτομαι για 20 ευρω να εχει ο υπαλληλος (αν αποδειχθει οτι μου ειπε λαθος) καποιο προβλημα μετα στη δουλεια του. Εσεις τι θα κανατε? Παιζει οντως να εχει προβλημα στη δουλεια του ο υπαλληλος αν αποδειχθει οτι μου ειπε λαθος ή τζαμπα το σκεφτομαι? Ακομα, παιζει να υπαρχει καμια αλλη λυση?
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ολόκληρη ιστορια ρε φιλε για μια καταθεση ...και καλα δεν γνωρίζεις τον αριθμό του λογαριασμού σουμ τα δεν 16 ευρω δεν κατάλαβα που πηγαν και γιατι 1
stratigos24 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ημουν εκτος και δεν ειχα τον αριθμο λογαριασμου μαζι και για αυτο πηρα το phonebanking της τραπεζας μου... Τα 16 πηγαν για:
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τι λες, εγω δεν θα την εκανα την κατάθεση, ποια τράπεζα ειναι αυτη, απο το ιντερνετ εγινε η συναλλαγη ή στο ταμειο 1
stratigos24 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ηλεκτρονικα, απο e-banking της eurobank την εκανε.
Silverage Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τί; Αν είναι δυνατόν, χρεώνουν γιατί δεν έγραψε το iban αλλά σκέτο τον αριθμό λογαριασμού; Αυτό γίνεται μετατροπή σε ένα δευτερόλεπτο αυτόματα. Πήγαινε να ακούσεις τη συνομιλία. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο υπάλληλος, εδώ για άλλα δεν τους κάνουν τίποτα.
stratigos24 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καλα, δεν θα την ακουσω εγω , εκεινοι θα την ακουσουν και αν οντως μου εχει δωσει λαθος, θα με καλεσει ο προισταμενος.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καλή και η eurobank, ρε τι τραβάει αυτος ο λαος με τις κ...τραπεζες
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τί; Αν είναι δυνατόν, χρεώνουν γιατί δεν έγραψε το iban αλλά σκέτο τον αριθμό λογαριασμού; Αυτό γίνεται μετατροπή σε ένα δευτερόλεπτο αυτόματα. Πήγαινε να ακούσεις τη συνομιλία. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο υπάλληλος, εδώ για άλλα δεν τους κάνουν τίποτα. Η χρέωση έγινε για Non STP, οπότε ούτε σε ένα δευτερόλεπτο έγινε ούτε αυτόματα. Όταν είναι STP δεν χρειάζεται να περαστούν στοιχεία από υπάλληλο ούτε ανθρώπινη παρέμβαση λόγω λάθους, γίνονται όλα αυτόματα.
Silverage Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Εντάξει αλλά και πάλι 15 ευρώ; Στο ebanking της εθνικής που χρησιμοποιώ εγω μετατρέπεται αυτόματα σε iban. Κλέφτες. 1
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Εντάξει αλλά και πάλι 15 ευρώ; Στο ebanking της εθνικής που χρησιμοποιώ εγω μετατρέπεται αυτόματα σε iban. Κλέφτες. Καλά, μην λες ότι θες άμα δεν ξέρεις. http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.xls Αμοιβή της τράπεζας είναι την οποία συμφωνείς όταν γίνεσαι πελάτης της και όταν πας να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της. Και τελείως άσχετο πράγμα το ebanking, χώρια που για προσπάθησε να βάλεις λάθος αριθμό λογαριασμού να δω τι αυτόματη μετατροπή σε IBAN θα σου κάνει.
Silverage Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τί άσχετο το ebanking, αφού ηλεκτρονικά λέει οτι έγινε η μεταφορά. Πάνω λέει οτι χρεωθηκέ 15 ευρώ γιατί δεν το έβαλε σε μορφή iban.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τί άσχετο το ebanking, αφού ηλεκτρονικά λέει οτι έγινε η μεταφορά. Πάνω λέει οτι χρεωθηκέ 15 ευρώ γιατί δεν το έβαλε σε μορφή iban. Απο οτι καταλαβα ειναι μια ενδιάμεση κατάσταση, δηλαδη ναι μεν εγινε ηλεκτρονικά αλλα καποιος υπάλληλος θα αναλάβει να συμπληρώσει το iban χειροκίνητα και να υλοποιησει το διατραπεζικό έμβασμα, στην ουσία ειναι σαν να πήγε κάποιος στην τράπεζα Βέβαια τα 15 ευρω ειναι χοντρο κλέψιμο.
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Απο οτι καταλαβα ειναι μια ενδιάμεση κατάσταση, δηλαδη ναι μεν εγινε ηλεκτρονικά αλλα καποιος υπάλληλος θα αναλάβει να συμπληρώσει το iban χειροκίνητα και να υλοποιησει το διατραπεζικό έμβασμα, στην ουσία ειναι σαν να πήγε κάποιος στην τράπεζα Βέβαια τα 15 ευρω ειναι χοντρο κλέψιμο. *Το αυτό Όσον αφορά το χοντρό κλέψιμο, σύμφωνα με τον "τιμοκατάλογο" της Τράπεζας της Ελλάδος, πάνω κάτω ίδια χρέωση έχουν όλες οι τράπεζες, μερικές είναι και πιο ακριβές.
stratigos24 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Ενημερωτικα: Τελικα τα 20 ευρω μπηκαν στον λογαριασμο μου χωρις να κανω κατι εγω (χωρις να ζητησω δηλαδη ακροαση της συνομιλιας κλπ που σκεφτομουν). Μαλλον απο την eurobank διορθωσαν απο μονοι τους το παραπανισιο ψηφιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα