johndoe2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ρε γκομενακι να υπαρχει και ποιος τον χεζει τον ηλιο. 1
GreyHorse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ο gigisoni είσαι? Δεν είναι αυτό το όνομά μου ούτε το επίθετό μου. Ούτε που το πλησιάζει καν. Ρε γκομενακι να υπαρχει και ποιος τον χεζει τον ηλιο. Αυτό που λες ισχύει. Φίλος είχε γκόμενα, όσο την είχε όλα καλά. Μόλις του έφυγε δεν μπόρεσε να ξαναπιάσει ντόπια γκόμενα, όλο ελληνίδες εξ αποστάσεως, όλα του βρώμιζαν, γύρισε πίσω Ελλάδα και ψάχνει για δουλειά τρώγοντας από τα έτοιμα...μέχρι πότε όμως.
mikelamar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μείνε 2-5 χρονια να αποκτήσεις εμπειρία κ μετά πας όπου θες. Sent from my iPhone using Insomnia
leonidas_fs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Η παρακάτω φωτογραφία ειναι απο το μπαλκόνι μου. Θεσσαλονίκη 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:10.Εάν αυτό που είδες σου προξένησε μια ευχαρίστηση (ήλιος, ελληνικοι δρόμοι κτλ) τότε πήρες την απάντηση σου! 5
Unabomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Σαλονικα και τα μυαλα στα καγκελα!!!!! 1
xpapias Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Λεωνίδα πάψε να γκρινιάζεις... Και ναι, τη Θεσσαλονίκη την προτιμώ απ'αυτό. (Μικρή λεπτομέρεια η σκουρία στα κάγκελα μου). 2
epp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αυτα που ειπε ο xpapias και ιδιαιτερα για τις ασφαλειες υγειας στην Ελβετια ισχυουν στο απολυτο. Εχουν πολυ ηλιθιο συστημα και δεν θελουν να το αλλαξουν μιας και εχουν ηδη απορριψει με δημοψηφισμα ιδεα αλλαγης του. Επισης το σπιτι 45 τετραγωνικων που νοικιαζεις για 1200 ευρω ειναι μαλλον εκτος πολης ή σε καποια πιο μικρη πολη (εκτος Ζυριχης Γενευης φανταζομαι ) γιατι εγω δινω λιγο παραπανω για στουντιο 25 τετραγωνικων. Παρολαυτα τα αρνητικα ειναι λιγο πολυ αυτα. Γιατι δεν λες και τα θετικα? Αν χασεις τη δουλεια σου παιρνεις επιδομα ανεργιας που ισουται με το 80% του μισθου που επαιρνες και εχεις ως μοναδικη υποχρεωση να στελνεις γυρω στις 2 αιτησεις για δουλεια την εβδομαδα . Αν απολυθηκες και η επομενη δουλεια που βρηκες ειναι με χαμηλοτερες αποδοχες η πρωην εταιρεία σου ειναι υποχρεωμενη για καποιους μηνες (δεν θυμαμαι αν ειναι 3 ή 6) να σου πληρωνει μερος της χασουρας απτην διαφορα μισθων. Η ανεργια ειναι πολυ χαμηλη , και στις πολεις που ειναι οικονομικα και βιομηχανικα κεντρα παιζει γυρω στο 3,κατι % . Που σημαινει οτι μπορεις σχετικα ευκολα να αλλαξεις δουλεια αν δεν σου δινουν αυξηση κλπ. Για μισθους δεν θα μιλησω. Αυτο που ανεφερε καποιος για 2000 ευρω βασικο ειναι μαλλον αν δεν εχεις σπουδασει τιποτε/χωρις χαρτι πανεπιστημιου. Οσοι ξενοι ερχονται στην Ελβετια για δουλεια ειναι σπουδαγμενοι με χαρτια και παιζουν σε αλλα ποσα. ΦΠΑ 8% στο καντονι μου , φορος εισοδηματος 8% Οποτε ναι αν θες να μεινεις για 30 χρονια εδω και να παρεις συνταξη να κανεις παιδια συμφωνω θα εχεις να αντιμετωπισεις το ηλιθιο συστημα υγειας τους , που για την ακριβεια δεν ειναι ηλιθιο απλα ειναι πανακριβο. Απο κει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι σε αλλη εθνικη και μπορεις παντα αφου κατσεις μερικα χρονακια εδω και εχεις κανει και μια καβατζα να πας σε αλλη χωρα ή Ελλαδα και να το παιζεις ανετος. Επισης νομιζω δεν χρειαζεται να αναφερω την διαφορα στη σιγουρια των ελβετικων "ενσημων" εννοω τις εισφορες για συνταξη και των ελληνικων που δεν ξερεις αν η μερα που ξημερωνει θα φερει και νεα μειωση ειτε κλεισιμο ταμειου Καλα δεν θα αναφερω καν για Γερμανια που σε παρα πολλες εταιριες παιζει 35ωρο και 30 μερες το χρονο πληρωμενες διακοπες. 5
xpapias Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αυτα που ειπε ο xpapias και ιδιαιτερα για τις ασφαλειες υγειας στην Ελβετια ισχυουν στο απολυτο. Εχουν πολυ ηλιθιο συστημα και δεν θελουν να το αλλαξουν μιας και εχουν ηδη απορριψει με δημοψηφισμα ιδεα αλλαγης του. Επισης το σπιτι 45 τετραγωνικων που νοικιαζεις για 1200 ευρω ειναι μαλλον εκτος πολης ή σε καποια πιο μικρη πολη (εκτος Ζυριχης Γενευης φανταζομαι ) γιατι εγω δινω λιγο παραπανω για στουντιο 25 τετραγωνικων. Παρολαυτα τα αρνητικα ειναι λιγο πολυ αυτα. Γιατι δεν λες και τα θετικα? Αν χασεις τη δουλεια σου παιρνεις επιδομα ανεργιας που ισουται με το 80% του μισθου που επαιρνες και εχεις ως μοναδικη υποχρεωση να στελνεις γυρω στις 2 αιτησεις για δουλεια την εβδομαδα . Αν απολυθηκες και η επομενη δουλεια που βρηκες ειναι με χαμηλοτερες αποδοχες η πρωην εταιρεία σου ειναι υποχρεωμενη για καποιους μηνες (δεν θυμαμαι αν ειναι 3 ή 6) να σου πληρωνει μερος της χασουρας απτην διαφορα μισθων. Η ανεργια ειναι πολυ χαμηλη , και στις πολεις που ειναι οικονομικα και βιομηχανικα κεντρα παιζει γυρω στο 3,κατι % . Που σημαινει οτι μπορεις σχετικα ευκολα να αλλαξεις δουλεια αν δεν σου δινουν αυξηση κλπ. Για μισθους δεν θα μιλησω. Αυτο που ανεφερε καποιος για 2000 ευρω βασικο ειναι μαλλον αν δεν εχεις σπουδασει απολυτως τιποτε/χαρτι πανεπιστημιου. Οσοι ξενοι ερχονται στην Ελβετια για δουλεια ειναι σπουδαγμενοι με χαρτια και παιζουν σε αλλα ποσα. ΦΠΑ 8% στο καντονι μου , φορος εισοδηματος 8% Οποτε ναι αν θες να μεινεις για 30 χρονια εδω και να παρεις συνταξη να κανεις παιδια συμφωνω θα εχεις να αντιμετωπισεις το ηλιο συστημα υγειας τους , που για την ακριβεια δεν ειναι ηλιθιο απλα ειναι πανακριβο. Απο κει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι σε αλλη εθνικη και μπορεις παντα αφου κατσεις μερικα χρονακια εδω και εχεις κανει και μια καβατζα να πας σε αλλη χωρα ή Ελλαδα και να το παιζεις ανετος. Το σπίτι είναι Γενεύη. Το 8% φόρος δεν υφίσταται. Οι κρατήσεις μου συνολικά είναι περίπου (ισως και λίγο παραπάνω από) 30%, απευθείας στο μισθό. Μετά την 1η 5ετία δικαιούμαι μειωμένες κρατήσεις. Θα ήταν σωστό επίσης να πεις πόσο χρειάζεσαι για να πας στο μέσο / low budget εστιατόριο για τη μια έξοδο σου (1 πίτσα + μια κοκα - κολα : γύρω στα 25 Ε). Πόσο πληρώνεις για την ελβετική ΕΡΤ (400Ε το χρόνο) ακόμα και αν δεν έχεις τηλεόραση/ραδιόφωνο σπίτι. Και πολλά πολλά άλλα. Τα λεφτά φαίνονται καλά και θα σου μείνουν, μονο αν ζήσεις πολύ μετρημένα. Και όλο το μήνυμα σου συνοψίζεται στο : αφου κατσεις μερικα χρονακια εδω και εχεις κανει και μια καβατζα να πας σε αλλη χωρα ή Ελλαδα 1
epp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το σπίτι είναι Γενεύη. Το 8% φόρος δεν υφίσταται. Οι κρατήσεις μου συνολικά είναι περίπου (ισως και λίγο παραπάνω από) 30%, απευθείας στο μισθό. Μετά την 1η 5ετία δικαιούμαι μειωμένες κρατήσεις. Θα ήταν σωστό επίσης να πεις πόσο χρειάζεσαι για να πας στο μέσο / low budget εστιατόριο για τη μια έξοδο σου (1 πίτσα + μια κοκα - κολα : γύρω στα 25 Ε). Πόσο πληρώνεις για την ελβετική ΕΡΤ (400Ε το χρόνο) ακόμα και αν δεν έχεις τηλεόραση/ραδιόφωνο σπίτι. Και πολλά πολλά άλλα. Τα λεφτά φαίνονται καλά και θα σου μείνουν, μονο αν ζήσεις πολύ μετρημένα. Και όλο το μήνυμα σου συνοψίζεται στο : αφου κατσεις μερικα χρονακια εδω και εχεις κανει και μια καβατζα να πας σε αλλη χωρα ή Ελλαδα στο 8% φορος εισοδηματος επιμενω για το καντονι μου (Ζυριχη) , για την ακριβεια ειναι 8,07 % Προσοχη μιλαω για φορο εισοδηματος (withholding tax) και οχι για τις υπολοιπες κρατησεις (sick pay insurance, AHV /δεν θυμαμαι την γαλλικη εκδοση του ορου /, UI insurance κλπ) κλπ αν τα βαλεις ολα αυτα μαζι με την ασφαλεια υγειας (370 δινω εγω) ναι βγαινει στο 23-30% . Εμενα προσωπικα ολα αυτα μαζι με την ασφαλεια υγειας βγαινει ακριβως -25% . Στην Γερμανια θα μου βγαινε κανα -35 με -40% και στην Ελλαδα ουτε που θελω να το σκεφτομαι. Βεβαια ξερεις οτι η τοπικη φορολογια εξαρταται απτο καντονι σου. Για την χρεωση της ερτ και κατι τετοιες ελβετικες εφευρεσεις * οπως το συστημα με τις σακουλες σκουπιδιων * θα προσθεσω στο οτι ζουν και καπως στον κοσμο τους Το μηνυμα μου συνοψιζεται σε αυτο γιατι για διαφορους λογους θα προτιμουσα να δουλεψω χ,ψ χρονια εδω και μετα να παω σε χωρα της ΕΕ. Πιστευω αν εχεις παιδια να μεγαλωσεις η Γερμανια ειναι πιο φιλικη. Δεν υπαρχει εξελιγμενη τοσο η εννοια σοσιαλισμού σε καποια θεματα που εχουν να κανουν με χρημα. Αυτο δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αλλα γιαυτο και θεωρω οτι συμφερει πιο πολυ να φτιαχτεις οικονομικα και επαγγελματικα και μετα να ψαχτεις για πιο χαλαρη χωρα. Βεβαια αν εισαι ζευγαρι πιστευω τα πραγματα γινονται αρκετα πιο ευκολα , παρολαυτα θελω να αποφυγω τις υποθεσεις Και για να μην παρεξηγηθω οτι ειμαι Swiss- , German- Greek- κλπ fanboy , ειμαι σαφης και καθετος σε αυτο , χωρα της επαγγελίας που ολα ειναι τελεια και λες οπα εδωω θα αραξωωω δεν υπαρχει πουθενα. Και αν υπαρξει καπου θα ειναι μονο προσωρινη κατασταση γιατι ολα ειναι ρευστα πλεον και σε 5 χρονια ολα αλλαζουν. Κανεις και πουθενα δεν χαριζει ουτε λεφτα ουτε τιποτε. Και πανω σε αυτη τη προωπικη διαπιστωση στηριζω οτι ναι μεν ειναι καλα αλλα οχι και για παντα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2014 από epp 1
LongTom Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είσαι καλύτερα εκεί. Τόσο απλό. Εάν έχεις καβάτζες με κόμματα,λαμογιές,μπαρμπάδες στην Κορώνη,λίρες από παπούδες και εν γένει ιδιαίτερες καταστάσεις που εγγυούνται άνετο βίο τότε να γυρίσεις Ελλάδα. καλυτερα να κλαιω μεσα σε φεραρι παρα πανω σε ποδηλατο στην βροχη. Καραμένη Δανία,κλαίω σε ποδήλατο στην βροχή αν και έχω για αμάξι. Φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα γιατί δουλεύω για το σύστημα. Και η απάντηση που πήρα όταν πήγα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (μοναδικό δημόσιο) στο οποίο εργάζομαι είναι ότι μετα τις 6 το απόγευμα η αναμονή είναι παραπάνω από 8 ώρες. Και αν δε μπορώ η μόνη λύση είναι το ιδιωτικό. Θα ήθελα επίσης να έβλεπα την έκφραση σου όταν για τη μεταφορά με ασθενοφόρο (αυτονόητο για εσένα) σου ζητήσουν 800 ευρώ ποσό που δε σου καλύπτει η βασική ασφάλεια υγείας την οποία υποχρεωτικά πληρώνεις από την τσέπη σου (ισχύει για όλους). Μιλάω για το ίδιο ασθενοφόρο που στην Ελλάδα το χρησιμοποιούμε για "ταξί". Και ναι η χώρα είναι Ελβετία. Θες να σου δείξω και την ποιότητα με εικόνες; Οπως είδες προσπερνάω το "αν δε γνωρίζετε". Προφανώς γνωρίζεις εσύ καλύτερα το σύστημα εξω. Δεν ξέρω φίλε που μένεις,αλλά στα Ανατολικά Καντόνια μένουν και δουλεύουν χρόνια 2 φίλοι γιατροί(1 στο "ΚΑΤ" και 1 οδοντίατρος),κανένας δεν μου ανέφερε τίποτα από όλα αυτά,ούτε έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το σπίτι τους.Γενικά είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι και αμφότεροι δεν αλλάζουν αυτό που έχουν. Μπορεί να πέτυχες σε κακό ντιλ... Παρε συνταξη και ελα εδω να τα φας σε κανενα νησακι. Το σχέδιο για το μέλλον. 2
epp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Καραμένη Δανία,κλαίω σε ποδήλατο στην βροχή αν και έχω για αμάξι. Ξεχασα να το αναφερω και αυτο! Ξερω παρα πολλους που ηρθαν εδω με αμαξι και το πουλησαν γιατι δεν το χρησιμοποιουσαν πουθενα ειτε δεν πηραν αμαξι ειτε το χουν να καθεται. Ο λογος ειναι οτι παντου μα παντου πας με το τρενο και τα ΜΜΜ. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αν το ζητησεις σου βγαζουν πασο (-50%) για τα εισιτήρια τρενου οποτε εισαι κομπλε. Καλα και λιγο πιο βορεια Ολλανδια και Δανια (και στις περισσότερες πολεις της Γερμανιας) που πας οπου θες με το ποδηλατο σου ανετος ειναι αλλη φαση , μπορει να ακουγεται παραξενο για καποιον μεχρι να το συνηθίσει αλλα ειναι μεγαλο πραγμα και κανεις και τη γυμναστικη σου
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δε θα γύριζα, αλλά δε θα έμενα και στο manchester.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα