Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικες σελιδεες πιο πισω καποιος ανεφερε πως ενα ατομο εφυγε εξωτερικο, βρηκε μια καλη δουλεια την τεταρτη μερα και την εκτη μερα εφυγε διοτι του ελειψαν οι γονεις του/της....Κοιτα μερικα ποστ πισω και θα το βρεις.

Άλλο μου λείπει κάποιος και άλλο φοβάμαι να μείνω μόνος

• Like 1
Δημοσ.

Φεύγουν όχι μόνο αυτοί που αναγκάζονται, αλλά και αυτοί που δεν αναγκάζονται αλλά το θέλουν πολύ... Ένας φίλος μου 6 μήνες το πάλευε να φύγει απεγνωσμένα στην Αγγλία, το κυνήγησε όσο τίποτε άλλο. Άφησε γονείς, φίλους, ελληνικό lifestyle και πήγε στο Brighton. Την τέταρτη μέρα βρήκε καλή δουλειά, έμενε προσωρινά σε έναν φίλο του και ξαφνικά μετά από 6 μέρες ανακοίνωσε πως γυρνάει πίσω! Ο λόγος? Το παιδί δεν το είχε δουλέψει καλά μέσα του, δεν είχε μείνει μόνος του ποτέ (27 χρονών) και του έλειψε η μαμά και ο μπαμπάς. Οπότε προτίμησε να αφήσει ένα υποσχόμενο μέλλον για τις δουλειές του ποδαριού που κάνει πλέον εδώ.

Κοιτα το ποστ....

Αν και δεν ήμουν εγώ υποχρεωμένος να κάθομαι να ψάχνω το ποστ αλλά εσύ έπρεπε να το κάνεις, τεσπα με το τσιγάρο και τον καφέ είπα να διαθέσω τον χρόνο..

Πρώτα απ'όλα εκ πρώτης απόψεως το ποστάρισμα είτε είναι γεμάτο ανακρίβειες είτε πέσαμε στις περιπτώσεις πιθανοτήτων κέρδους εκατομμυρίων στο τζόκερ.

Ο τύπος τα κοπάνησε όλα και έφυγε, είχε και φίλο για να τον φιλοξενήσει άρα έξοδα μόνο τα αεροπορικά αλλά από την άλλη 6 μήνες το "πάλευε" να φύγει (δεν τον δέχονταν οι αεροπορικές σε πτήση; Ήταν κατάκλυτος σε νοσοκομείο ο φίλος; ), σε 4 μέρες βρήκε καλή δουλειά ( :blink: ) και μετά από 2 μέρες δουλειάς του έλειψε η μαμά και ο μπαμπάς. Το πάλευε 6 μήνες και σε 6 μέρες γύρισε πίσω, που αν πήγαινε διακοπές να τον φιλοξενήσει ο φίλος στο τζαμπέ το δεκαήμερο θα το καθόταν.

Θα σου πω εγώ τι έγινε.

Σηκώθηκε και έφυγε, έμεινε αρκετές βδομάδες, δεν έβρισκε την δουλειά που ήθελε, βρήκε κάποια πρόχειρη αλλά με μισθό καλύτερο της Ελλάδας, πηγαίνοντας να δουλέψει τα βρήκε σκούρα είτε από γλώσσα είτε από συνθήκες είτε γιατί ποτέ του δεν είχε ξαναδουλέψει, άρχισε να ψάχνει σπίτι να μείνει, κατάλαβε τι έξοδα χρειάζονται για να συντηρήσει σπίτι μόνος έστω και με συγκατοίκιση και βάζοντάς τα κάτω υπολόγισε ότι μετά από 8ωρη δουλειά πληρώνοντας τα έξοδά του και το φαί του, του μένουν στην άκρη όσα τον χαρτζιλίκωναν οι γονείς ή όσα έβγαζε με δουλειές του ποδαριού μια στις τόσες. Ταυτόχρονα άρχισε και η γκόμενα που άφησε στην Ελλάδα την μουρμούρα, τα μ@υνι@ εκεί δεν του κάθονταν, και αποφάσισε να γυρίσει πίσω.

• Like 6
Δημοσ.

Αν και δεν ήμουν εγώ υποχρεωμένος να κάθομαι να ψάχνω το ποστ αλλά εσύ έπρεπε να το κάνεις, τεσπα με το τσιγάρο και τον καφέ είπα να διαθέσω τον χρόνο..

Πρώτα απ'όλα εκ πρώτης απόψεως το ποστάρισμα είτε είναι γεμάτο ανακρίβειες είτε πέσαμε στις περιπτώσεις πιθανοτήτων κέρδους εκατομμυρίων στο τζόκερ.

Ο τύπος τα κοπάνησε όλα και έφυγε, είχε και φίλο για να τον φιλοξενήσει άρα έξοδα μόνο τα αεροπορικά αλλά από την άλλη 6 μήνες το "πάλευε" να φύγει (δεν τον δέχονταν οι αεροπορικές σε πτήση; Ήταν κατάκλυτος σε νοσοκομείο ο φίλος; ), σε 4 μέρες βρήκε καλή δουλειά ( :blink: ) και μετά από 2 μέρες δουλειάς του έλειψε η μαμά και ο μπαμπάς. Το πάλευε 6 μήνες και σε 6 μέρες γύρισε πίσω, που αν πήγαινε διακοπές να τον φιλοξενήσει ο φίλος στο τζαμπέ το δεκαήμερο θα το καθόταν.

Θα σου πω εγώ τι έγινε.

Σηκώθηκε και έφυγε, έμεινε αρκετές βδομάδες, δεν έβρισκε την δουλειά που ήθελε, βρήκε κάποια πρόχειρη αλλά με μισθό καλύτερο της Ελλάδας, πηγαίνοντας να δουλέψει τα βρήκε σκούρα είτε από γλώσσα είτε από συνθήκες είτε γιατί ποτέ του δεν είχε ξαναδουλέψει, άρχισε να ψάχνει σπίτι να μείνει, κατάλαβε τι έξοδα χρειάζονται για να συντηρήσει σπίτι μόνος έστω και με συγκατοίκιση και βάζοντάς τα κάτω υπολόγισε ότι μετά από 8ωρη δουλειά πληρώνοντας τα έξοδά του και το φαί του, του μένουν στην άκρη όσα τον χαρτζιλίκωναν οι γονείς ή όσα έβγαζε με δουλειές του ποδαριού μια στις τόσες. Ταυτόχρονα άρχισε και η γκόμενα που άφησε στην Ελλάδα την μουρμούρα, τα μ@υνι@ εκεί δεν του κάθονταν, και αποφάσισε να γυρίσει πίσω.

Epic αναλυση.... Πραγματικα RESPECT ;)
Δημοσ.

Έχω 3 χρόνια τώρα που έφυγα από Ελλάδα και δεν ξαναγυρίζω πίσω με τπτ.

Να πώ ότι δεν έφυγα λόγω του οικονομικού, είχα δουλεία, άλλα λόγω γυναίκας.

Πιστεύω πώς πάντα εξαρτάτε από το άτομο και τις συνθήκες.

και αφού αρχίσαμε με τις φώτο από το τί βλέπουν τα παράθυρα των σπιτιών μας πάρτε και από το δικό μου.

https://www.dropbox.com/s/0v2wmxaysrmktf3/IMG_0010.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/e6rfh760s1ooccq/IMG_1222.JPG?dl=0

Δημοσ.

Έχω 3 χρόνια τώρα που έφυγα από Ελλάδα και δεν ξαναγυρίζω πίσω με τπτ.

Να πώ ότι δεν έφυγα λόγω του οικονομικού, είχα δουλεία, άλλα λόγω γυναίκας.

Πιστεύω πώς πάντα εξαρτάτε από το άτομο και τις συνθήκες.

και αφού αρχίσαμε με τις φώτο από το τί βλέπουν τα παράθυρα των σπιτιών μας πάρτε και από το δικό μου.

https://www.dropbox.com/s/0v2wmxaysrmktf3/IMG_0010.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/e6rfh760s1ooccq/IMG_1222.JPG?dl=0

Επιτρεπεται να μαθουμε χωρα?
Δημοσ.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν στο εξωτερικό, βγάζουν του κώλου το χρήμα κ έρχονται στην μαμα πατρίδα για διακοπές κ ξαναφεύγουν.

Μείνε κ μην το σκέφτεσαι καν για επιστροφή.

• Like 1
Δημοσ.

Ερημιά είσαι, ή στην άκρη της πόλης μιλιταριστ;

Είμαι στην άκρη της πόλης ( 10 λέπτα από το κέντρο με auto ) μέσα στο δάσος και πολύ ψηλά κιόλας . Η θέα είναι Αυστρια .

Δημοσ.

Ρε παιδιά εντάξει μην λέμε χαζομάρες τώρα. Όλες οι χώρες του κόσμου είναι ωραίες. Εγω πιστεύω οτι πιο σημαντικό απ'ολα είναι η παρέα που έχεις. Αν έχεις ωραία παρέα όπου και να είσαι περνάς ωραία! Και το Manchester δεν είναι άσχημο. Όσοι εχουν πάει γνωρίζουν. 

Αυτό ειναι το Machester, 

post-183701-0-35530100-1418569980_thumb.jpg

Αλλα και αυτό ειναι το  Manchester!! 

post-183701-0-23481200-1418570013_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, εξαιρετικά ενδιαφέρον το thread (από τα λίγα non trolling του forum - no offense :D )και είπα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου ως τώρα.

Σύγκριση λοιπόν δεν υπάρχει μεταξύ εργασιακών συνθηκών Ελλάδας εξωτερικού. Εγώ το διαπίστωσα όταν μετα την πρώτη μου δουλεια σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ η οποία όμως αναπτύσσεται ραγδαία (+ σε μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεια), πήρα το ρίσκο έν μέσω κρίσης να δεχθώ μια πρόταση απο Αθηνα, περισσότερο για να ζήσω και τη ζωή στην πατρίδα ως εργαζόμενος. Ενώ λοιπόν ήμουν σε μια multinational "σοβαρή" εταιρεια, οι συνθήκες ήταν χειριστες και αν και είχα ένα μισθό καλό για την εποχή δεν άξιζε σε καμία περίπτωση το ψυχολογικό κόστος της ελληνικής (εργασιακής και μη) καθημερινότητας. Το περιβάλλον στη δουλεια ήταν πλήρως ελληνικο, με όλα τα άσχημα που αυτό συνεπαγεται. Κλίκες, θάψιματα, νοοτροπίες δουλεύω 20 ώρες τη μέρα άρα είμαι σούπερ και αλλα τέτοια τραγικά. Ευτυχώς, ήμουν τυχερός και μου έκατσε απο το πουθενά μια ευκαιρία που είχα παλέψει προ ετών, με αποτέλεσμα να φύγω πάλι τρέχοντας, αυτή τη φορά χωρίς καν σκέψη επιστροφής. Βοηθάει και το γεγονός ότι πλέον είμαι σε μια προηγμένη χώρα του εξωτερικού αλλα κυρίως το ότι αηδίασα με την ελληνική εργασιακή κουλτούρα. Εδω, η δουλειά ειναι μπόλικη, η πίεση επίσης, αλλα το αντάλλαγμα αξίζει τον κόπο, και κυρίως οι συμπεριφορές είναι μια χαρά, το περιβάλλον φιλικό, τα αφεντικά έχουν ένα συμβουλευτικό ρόλο αν θες βοήθεια , καμία σχέση με το μαστίγιο των ελλήνων. Δίνεται απόλυτη πρωτοβουλία στον υπάλληλο, που βέβαια έχει και τις ανάλογες ευθύνες αλλα και το credit.

Έν ολίγοις, ακόμα και μεταξύ μιας θέσης που απλά βγάζεις τα έξοδα σου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, εγώ θα επέλεγα το πρώτο - όπως ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Τότε δεν μου αρκούσε αυτό, αλλα δεν ήξερα απο πρώτο χέρι πως έχουν τα πραγματα. Μακάρι να αλλάξουν κάποια στιγμή.

Προφανώς βέβαια όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων , σε κάθε περίπτωση κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, το ισοζύγιο μένει να δεις σε ποια περίπτωση ειναι θετικό. Βλέποντας το ψυχρά πρέπει να ξεκινήσεις τη δουλειά στην Αγγλία και αργότερα βλέπεις τι προοπτικές υπάρχουν εφόσον θες να γυρίσεις.

Επιτρέπεται να ρωτήσουμε ποια είναι η προηγμένη χώρα? Πληροφοριακά πάντα  :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά εντάξει μην λέμε χαζομάρες τώρα. Όλες οι χώρες του κόσμου είναι ωραίες. Εγω πιστεύω οτι πιο σημαντικό απ'ολα είναι η παρέα που έχεις. Αν έχεις ωραία παρέα όπου και να είσαι περνάς ωραία! Και το Manchester δεν είναι άσχημο. Όσοι εχουν πάει γνωρίζουν. 

Αυτό ειναι το Machester, 

attachicon.gifdampgrey.jpg

Αλλα και αυτό ειναι το  Manchester!! 

attachicon.gifSalfordQuays.jpg

Από τις δυο φωτογραφίες, καταλαβαίνω ότι σου αρέσει η δεύτερη;

Γιατί αν δεν σου αρέσει η πρώτη, εγώ προτιμώ να περπατώ σε τέτοιους δρόμους δίπλα σε τέτοια κτίρια παρά στους δρόμους ανάμεσα στις κακόγουστες πολυκατοικίες της Θεσσαλονίκης. Η βροχή είναι προβληματάκι το παραδέχομαι, αλλά συνηθίζεις και συμβιβάζεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...