viper2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Κοιτα δεν εχει σημασια απο που ανεβασεις φωτο, εκτος αν μιλαμε για κανενα γραφικο χωριο η κανενα νησι που δεν εχουνε φτιαξει τριωροφα, η Ελλαδα πολεοδομικα ειναι να σου μαυριζει την ψυχη. Μην πουλαμε και τρελα και λεμε οτι δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα σε σχεση με αλλες χωρες ... Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι μετα τα 5 χρονια πρεπει να φυγεις ? Μεχρι τοτε ποιος θα σε ζει, η μανα σου ? f********* finally someone said it
V for Vagelis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Κατά τα άλλα αυτό που λέει ο epp: πρώτον τίποτα δε χαρίζεται και δεύτερον πρέπει να έχει κανείς μια σφαιρική άποψη της κατάστασης, όχι κλασικά να λέμε μόνο τα μισά ή μόνο αυτά που ισχύουν για τη μούρη μας. Εγώ εδώ πληρώνω για ασφάλιση 920 ευρώ το μήνα, 1200 νοίκι για άλλα 300 για θέρμανση/φως/νερό/κοινόχρηστα. Τραγικό ακούγεται... αν ξεχάσω να αναφέρω ότι η γυναίκα μου πλέον δεν εργάζεται και ακόμα κι έτσι τα οικονομικά μας είναι καλύτερα απ' ότι στην Ελλάδα. Οπότε πριν βγουν τα συμπεράσματα καλό είναι να τα έχουμε βάλει όλα στο τραπέζι. Ε κι εσύ μισές αλήθειες λες πάντως... Γράφεις το κόστος της ασφάλισης σου χωρίς να αναφέρεις το μισθό σου και τι περιλαμβάνει το πακέτο της ασφάλισης. Πχ με μισθό στα 2-3 χιλιάρικα, πληρώνεις πολύ λιγότερα, εκτός κι αν κάνεις κάτι λάθος... Επίσης το ενοίκιο σου δεν είναι για σπίτι ενός ατόμου και υποθέτω ότι είναι κάτι παραπάνω από άνετο. Το Βερολίνο δεν είναι ακριβή πόλη για κάποιον εργαζόμενο - και γενικότερα η Γερμανία (εξαιρείται ίσως το Μόναχο).
defacer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ε κι εσύ μισές αλήθειες λες πάντως... Γράφεις το κόστος της ασφάλισης σου χωρίς να αναφέρεις το μισθό σου και τι περιλαμβάνει το πακέτο της ασφάλισης. Πχ με μισθό στα 2-3 χιλιάρικα, πληρώνεις πολύ λιγότερα, εκτός κι αν κάνεις κάτι λάθος... Επίσης το ενοίκιο σου δεν είναι για σπίτι ενός ατόμου και υποθέτω ότι είναι κάτι παραπάνω από άνετο. Το Βερολίνο δεν είναι ακριβή πόλη για κάποιον εργαζόμενο - και γενικότερα η Γερμανία (εξαιρείται ίσως το Μόναχο). Ο μισθός δεν είναι 2-3 χιλιάρικα όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αλλά προτιμώ να μη πετάω μόνος μου νούμερα. Μπορεί δικαιολογημένα να παρεξηγηθεί. Το σπίτι είναι σπίτι για οικογένεια (προφανές από τα υπόλοιπα που έγραψα) και είναι μια χαρά άνετο -- όμως υπερπαραγωγή δε θα το έλεγα σε καμία περίπτωση με τα στάνταρ της Γερμανίας. Το Βερολίνο συγκεκριμένα είναι ζάμφτηνη πόλη, τουλάχιστον συγκριτικά με άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς. Η μισή αλήθεια που είπα ποιά είναι; για ανεβάστε απο συκιές,πυλαια.πανοραμα,κάστρα,θέρμη. Δεν εχει κατι να ζηλέψει απο Σλοβακία κλπ.κι επίσης απο αθηνα που εχει πανέμορφες περιοχές. Και όμορφα κτίρια και μπόλικο πράσινο. Αυτό που μάλλον δεν έχεις καταλάβει είναι ότι στη Σλοβακία και στην κάθε Σλοβακία (για το Βερολίνο τα βλέπω από πρώτο χέρι) οι περιοχές του κέντρου μοιάζουν με τα ελληνικά προάστια που λες. Και αν έρθεις εδώ και βγεις στα προάστια... απλά lol. Θα νομίζεις ότι είσαι μέσα σε επεισόδιο μικρό μου πόνυ. Προφανώς αυτό που λέω πάρτε το με grain of salt που λένε και όχι αμάσητο, αλλά για το χαβαλέ και μόνο να πω το εξής: τις προάλλες είχα πάθει ζαβλαμά με ένα από τα πολλά πάρκα που υπάρχουν μέσα στην πόλη (ένα μικρούλι 330 στρέμματα μόνο) και έψαχνα σχετικά με την πολιτική τους εδώ για το πράσινο. Λοιπόν όταν έπεσε ο τοίχος χρειάστηκε να γίνει τεράστιου μεγέθους urban planning για το πώς πρέπει να αξιοποιηθούν οι χώροι της πόλης, και γιατί υπήρχε αρκετό κενό να γεμίσει αλλά και προφανώς γιατί δε θα μπορούσε π.χ. να είναι το δυτικό Βερολίνο με 1 νοσοκομείο για 10 κατοίκους και το ανατολικό με 1 για 10000. Όταν λοιπόν τα έβαλαν κάτω, από το σύνολο της εκμεταλλεύσιμης έκτασης που υπήρχε αποφάσισαν να διαθέσουν περίπου το 40% (δε θυμάμαι ακριβώς) για πράσινους χώρους. Σκέψου το λίγο αυτό και γέλα μετά με τα χάλια μας. 1
Papakaliati Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 f********* finally someone said it Ε πραγματικα δηλαδη. Και εγω σπουδασα Θεσσαλονικη, και εγω την αγαπαω αλλα πλεον ΔΕΝ θα μπορουσα και δεν θα ηθελα να ζησω εκει. Για βολτα ενα 2ημερο καλα ειναι, αλλα μεχρι εκει. Οπως ολες σχεδον οι Ελληνικες πολεις ειναι πραγματικα ασχημη χωρις να εχει τιποτα να σου προσφερει αμα εισαι πανω απο 28 και το να πας στα μπαρακια ειναι κατι που δεν το κανεις πια. Και οχι, σαν την Χαλκιδικη δεν εχει, απλα εχει πολυ ομορφοτερα μερη σε ολη την Ελλαδα. Επρεπε να φτασω στα 30 μου να για βγαινω βολτα με το ποδηλατο, και ξερεις τι, ειναι γαματο. Και μην πει κανενας να κυκλοφορεις με ποδηλατο στην Θεσσαλονικη η σε καθε Θεσσαλονικη γιατι θα σε κλαινε πριν την ωρα σου. Δεν θα αναφερω καν την ποιοτητα ζωης που προσφερεται και το ποσο σημαντικο ειναι να μην σε απασχολει το οικονομικο και το μονο που θα σε απασχολει ειναι τι θα κανεις που θα σε κανει ευτυχισμενο. Αμα θελεις καποιος Ελλαδα, να κατσει προφανος. Αμα θελει να φυγει, ας φυγει. Ισως και εγω στο μελλον να γυρισω. Αλλα μην ξεγελιωμαστε και κοροιδευομαστε μεταξυ μας και λεμε οτι οι Ελληνικες πολεις ειναι ανθρωπινες, γιατι δεν ειναι. 1
Unabomber Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Επρεπε να φτασω στα 30 μου να για βγαινω βολτα με το ποδηλατο, και ξερεις τι, ειναι γαματο. Και μην πει κανενας να κυκλοφορεις με ποδηλατο στην Θεσσαλονικη η σε καθε Θεσσαλονικη γιατι θα σε κλαινε πριν την ωρα σου. Ελα κεντρο Ν.Υ και Λονδινου, να δεις ποτε θα βρεθεις κατω απο φορτηγα κλπ…… Για το ποδηλατο μιλαω παντα.
militarist Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ανεβάσατε φωτογραφία απο κέντρο της Θεσσαλονίκης λογικό να ειναι μια αηδία.για ανεβάστε απο συκιές,πυλαια.πανοραμα,κάστρα,θέρμη. Δεν εχει κατι να ζηλέψει απο Σλοβακία κλπ.κι επίσης απο αθηνα που εχει πανέμορφες περιοχές. Και όμορφα κτίρια και μπόλικο πράσινο. Τωρα οι υπόλοιπες φτωχογειτονιές ειναι όντως άθλιες. Αν βάλεις και τον ήλιο και το γεγονός οτι εχεις μια δουλεια αξιοπρεπή δεν βλεπω τον λόγο να φύγεις. Αλλο αν εισαι 5 χρονια άνεργος. Οπως εγω ,που πανω στην πενταετία ,στα 29 μου βρήκα κανονική δουλεια με ένσημα. Δε βλεπω να φευγω άμεσα τωρα. Ε όχι και η Αθήνα όμορφη ένταξη το χεσαμε... Έζησα 8 χρόνια εκτός από κάποιες περιοχές που πρέπει να έχεις χοντρό πορτοφόλι οι άλλες είναι αστα να πάνε... Να μου πεις για κανένα νησί ναι. Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα πριν φύγω ζούσα στν Σύρο . Απίστευτο και πολύ όμορφο νησί. Μπορούσα να μείνω όλη μου την ζωή εκεί αλλά όταν δεν ξέρεις πως θα βγάλεις τα αναγκαία έξοδα του μήνα δεν μπορείς να χαρείς τπτ. 2
Papakaliati Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ελα κεντρο Ν.Υ και Λονδινου, να δεις ποτε θα βρεθεις κατω απο φορτηγα κλπ…… Για το ποδηλατο μιλαω παντα. Εγώ μίλησα για πολιτισμό, όχι Λονδίνο και Murica προφανώς.
parlapipas25 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Η Αθηνα πρεπει να ειναι η χειροτερη πολη της Ευρωπης και δεν κανω καθολου πλακα.. Ακουω αλλους που λενε αφησα την κρητη,αφησα την ροδο,αφησα τον βολο κλπ για να ρθω Αθηνα και πεφτουν οι μουτζες βροχη!!
haris_216 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Καλή η χώρα μας (ήλιος, θάλασσα, ακρογιάλια, σουβλάκια, νυχτερινή ζωή, κλπ). Καλή η μάνα μας (νοικοκυρά, καλή μαγείρισα, ζεστός άνθρωπος, κλπ). Καλή η γυναίκα μας (ωραία, στοργική, μας αγαπάει, κλπ). Όλα τα παραπάνω ναι τα ζούμε, ναι τα πιστεύουμε και ναι είναι αλήθειες του μικρόκοσμού μας. Δυστυχώς όμως όλα είναι θέσεις φορτισμένες συναισθηματικά και καθαρά υποκειμενικές. Γι' αυτό και κακώς η ts (και κάθε ts αντίστοιχου θέματος από τα δεκάδες που έχουν ανοιχτεί τον τελευταίο καιρό) ρωτάει. Ειδικά ανθρώπους που δεν ξέρει. Στο μόνο που θα μπορούσε να πάρει απάντηση αντικειμενική είναι σε ερώτηση με νούμερα (πόσο ο μισθός εδώ και πόσο εκεί, πόσο το κόστος ζωής εδώ και πόσο εκεί, πόση η ανεργία εδώ και πόση εκεί). Και σε αυτή την ερώτηση (την ουσιαστική και την αιτία άλλωστε της όποιας σκέψης για μετανάστευση) λίγη βαρύτητα έχουν τα σουβλάκι και τ' ακρογιάλια
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Η Αθηνα πρεπει να ειναι η χειροτερη πολη της Ευρωπης και δεν κανω καθολου πλακα.. Ακουω αλλους που λενε αφησα την κρητη,αφησα την ροδο,αφησα τον βολο κλπ για να ρθω Αθηνα και πεφτουν οι μουτζες βροχη!! Δεν ισχύει αυτό, κάτι είχα διαβάσει για μερικές πόλεις της Πολωνίας, αξίζει να το ψάξουμε. Αλλά τεσπα, η Αθήνα πολεοδομικά συγκρίνεται μόνο με πόλεις υπανάπτυκτων ανατολικών κρατών.
V for Vagelis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ο μισθός δεν είναι 2-3 χιλιάρικα όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αλλά προτιμώ να μη πετάω μόνος μου νούμερα. Μπορεί δικαιολογημένα να παρεξηγηθεί. Το σπίτι είναι σπίτι για οικογένεια (προφανές από τα υπόλοιπα που έγραψα) και είναι μια χαρά άνετο -- όμως υπερπαραγωγή δε θα το έλεγα σε καμία περίπτωση με τα στάνταρ της Γερμανίας. Το Βερολίνο συγκεκριμένα είναι ζάμφτηνη πόλη, τουλάχιστον συγκριτικά με άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς. Η μισή αλήθεια που είπα ποιά είναι; Οκ, λάθος, αρχικά ερμήνευσα ότι γενικότερα τα ποσά της ασφάλισης και των ενοικίων είναι τραγικά υψηλά και μου διέφυγε το σημείο που λες ότι ακόμα κι έτσι τα βγάζετε καλύτερα πέρα απ ότι στην Ελλάδα.
IOSTEFO Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Κάποτε ήταν Άλσος. http://www.tvfi.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80/
headbanger Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Νομίζω το είχα βάλει σε ένα άλλο θέμα. Εδώ είναι οι 1ες μου εμπειρίες όταν πρωτοήρθα(2011) δημοσιευμένο το 2012. 3.5 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει πολλά, περα της θέσης μου επαγγελματικά και ότι πλέον κάνω όνειρα. legit ονειρα. http://www.thesstoday.gr/arthra/27-opinion/51-2012-10-01-19-49-15.html 3
pavlinara Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Κοιτα δεν εχει σημασια απο που ανεβασεις φωτο, εκτος αν μιλαμε για κανενα γραφικο χωριο η κανενα νησι που δεν εχουνε φτιαξει τριωροφα, η Ελλαδα πολεοδομικα ειναι να σου μαυριζει την ψυχη. Μην πουλαμε και τρελα και λεμε οτι δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα σε σχεση με αλλες χωρες ... Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι μετα τα 5 χρονια πρεπει να φυγεις ? Μεχρι τοτε ποιος θα σε ζει, η μανα σου ? Ε καλα φύγε στους 5 μήνες. Απο το Παρίσι θα εχουμε να ζηλέψουμε. Κι απο την Βαρκελώνη. Αλλα υπαρχουν χιλιάδες πόλεις ασχημότερες απο την θεσσαλονικη. Σκέψου να ζουςες στην δαμαςκο.Ντε και καλα να ζήσουμε στην ομορφότερη πολη του κόσμου; Και σταματήστε να θέλετε να παρουσιάσετε την ελλαδα σαν κόλαση επειδη καταφέρατε και φύγατε. Τι θα γίνει αν φύγουμε ολοι; Δε νομιζω να σας νοιάζει κιολας. Και πολεοδομικά οι παλιές περιοχές ειναι σιχάματα, αλλα στις καινουριες περιοχές που άρχιςαν τωρα να μετακομίζουν εκει οι νέες οικογένειες ειναι μια χαρα. Σαν Σλοβακία ενα πράγμα. Με μπαλκόνια. 1
Unabomber Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ μίλησα για πολιτισμό, όχι Λονδίνο και Murica προφανώς. Και εγω γι'αυτο το εγραψα, γιατι οι περισσοτεροι νομιζουν οτι Αγγλια και Αμερικη ειναι παραδεισος και ειναι πολιτισμενοι…. Σε καποια ειναι οντως ,αλλα σε καποια αλλα απεχουν πολυ….. Ολες οι χωρες εχουν και τα καλα τους, και τα ασχημα τους. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα