Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου.... κανεις δεν γυριζει απο αυτους που πανε εξωτερικο. κι οσοι τελικα γυριζουν ελλαδα, λιγοι ειναι αυτοι που δεν το μετανιωνουν και δεν επιστρεφουν πισω. αυτο το θα κατσω 1-2 χρονια ειναι μυθος. 

Iσχυει... ή για να το πω καλυτερα, αυτο ειδα εγω απο 3 φιλους.

Ενημερωτικα:

- Ο ενας ''μυαλο'' στα οικονομικα, τελειωνει ασοε πρωτος παει αγγλια τελειωνει μεταπτυχιακο και τον ζηταει η deutsche bank αλλα γυριζει να τελειωσει και το φανταρικο και χανεται η ευκαιρια. Πιανει δουλεια σε τραπεζα (ολα αυτα που λεω για αυτον προ κρισης) και δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ για 1400 ευρω. Μετα απο λιγα χρονια παει σε αλλη τραπεζα με 1500 το μηνα, παλι 1000 ωρες τη μερα. Σκεφτεται, τοσα πτυχια, τοσο διαβασμα για τοσα λεφτα με τοσες ωρες δουλειας? 3 δουλειες να εκανα πιο πολλα θα εβγαζα. Με τα πολλα, φευγει Αγγλια παλι, τελειωνει vidal sassoon κομμωτικη και πιανει δουλεια σε κεντρικο κομμωτηριο του Λονδινου. Λεει θα κατσω κανα χρονο να μαθω τη δουλεια και μετα θα παω στο κομμωτηριο του αδερφου μου στην Αθηνα. Ε, μετα απο 4 χρονια, ακομα εκει ειναι.

- Ο αλλος, τελειωνει art and design στο Nottingham και ηταν και απο τους πολυ καλους. Γυριζει, κανει φανταρικο, δεν βρισκει δουλεια τιποτα και τωρα ειναι εξω στην χωρα της κοπελας του (Εστονια) και δουλευει πανω στο επαγγελμα του.

- Ο τριτος, σπουδαζε brighton λογιστικα, γυρισε και συνεχισε εδω στο Ουαλλικο πανεπιστημιο και τωρα παλι εξω και γινεται πιλοτος.   :o  :D  :P  :P

Σε οσους επιστρεφουν, πρεπει να τους τραγουδαει ο Τερζης, δεν εξηγειται αλλιως:

https://www.youtube.com/watch?v=MkjbbeD536M#t=55

• Like 1
  • Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nαι!  :-D  :-D  και τωρα καθαριζει σκαλες στην Φρανκφουρτη, γιατι εφτιαξε ενα γλυκο και οπως το πηγαινε απο την κουζινα στον σερβιτορο για να το παει στον πελατη του επεσε και λερωσε..

Δημοσ.

Καλή η μάνα μας (νοικοκυρά, καλή μαγείρισα, ζεστός άνθρωπος, κλπ).

Και σε αυτή την ερώτηση (την ουσιαστική και την αιτία άλλωστε της όποιας σκέψης για μετανάστευση) λίγη βαρύτητα έχουν τα σουβλάκι και τ' ακρογιάλια

Ίσως είμαι ο μόνος Έλληνας που πιστεύει ότι η μάνα του είναι στην καλύτερη μέτρια μαγείρισσα...  :lol:

Πολύ καλά τα λες, ένα σχόλιο μόνο: δεν είναι πάντα τα λεφτά.

Απο το Παρίσι θα εχουμε να ζηλέψουμε. Κι απο την Βαρκελώνη. Αλλα υπαρχουν χιλιάδες πόλεις ασχημότερες απο την θεσσαλονικη. Σκέψου να ζουςες στην δαμαςκο.Ντε και καλα να ζήσουμε στην ομορφότερη πολη του κόσμου;

Και σταματήστε να θέλετε να παρουσιάσετε την ελλαδα σαν κόλαση επειδη καταφέρατε και φύγατε. Τι θα γίνει αν φύγουμε ολοι; Δε νομιζω να σας νοιάζει κιολας.

Ανάμεσα στην ελληνική τσιμεντούπολη και την ομορφότερη πόλη του κόσμου δεν παίζει τίποτα;

Το σκέψου να ζούσες στη Δαμασκό τι λογική είναι; Πώς κάνεις έτσι που σε δέρνει ο άντρας σου, σκέψου να ζούσες στη Σαουδική Αραβία όπου αμα θέλει σε κλειδώνει και στο σπίτι;

Ο καθένας σκέφτεται και πράττει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, όχι με τα κριτήρια κάποιου που ζεί σε ένα περιβάλλον τόσο διαφορετικό που θα μπορούσες να το πεις εξωγήινο. Στην αφρική πεθαίνουν από την πείνα και στο insomnia έχουμε θέμα τι να πάρω παιδιά, iPhone 6+ ή Galaxy Note. Αυτός είναι ο άνθρωπος, αυτός είναι ο κόσμος.

Δε νομίζω ότι παρουσίασε κανείς την Ελλάδα σα κόλαση. Οι περισσότεροι που μιλάμε για έξω πρώτα απ' όλα λέμε σκέψου τι μετράει περισσότερο για σένα. Απο κει και πέρα κάποια προβλήματα της Ελλάδας τα ξέρουν όλοι οι Έλληνες, κάποια άλλα όμως πρέπει να βγεις έξω για να τα καταλάβεις. Όταν ζεις όλη σου τη ζωή μέσα σε 4 τοίχους δε μπορείς ποτέ να φανταστείς πόσο μαγευτική είναι η θάλασσα. Έχεις βγει έξω; Από αυτά που λες χλωμό. Άρα πώς έχεις άποψη;

Το "καταφέραμε" να φύγουμε, είναι τουλάχιστον σχετικό. Οποιοσδήποτε αν το ήθελε και το έβαζε πραγματικά στόχο θα τα κατάφερνε. Κάποιοι έφυγαν κάποτε και πήγαν στα καράβια χωρίς να ξέρουν ούτε γλώσσα ούτε τίποτα αφήνοντας τα παιδιά τους πίσω. Πιστεύεις ότι για σένα θα ήταν δυσκολότερα τα πράγματα; Εγώ και η γυναίκα μου παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας για να φύγουμε. Πιστεύεις ότι θα έκανες το ίδιο; (ρητορική ερώτηση, απάντησες ήδη έμμεσα). Επιλογή του καθενός μας να θέλει ή να μη θέλει να φύγει. Αλλά το "δεν κατάφερα", ειδικά από άτομα < 30 που δεν έχουν εξαρτημένα μέλη της οικογένειας, μου ακούγεται αστείο. Πες "δεν το θέλω αρκετά" να μιλάμε ξεκάθαρα.

Το αν θα φύγουν "όλοι" γιατί να μας νοιάξει; Εσένα σε νοιάζει αν η χάλια καφετέρια της γειτονιάς σου μείνει χωρίς πελατεία, ή συνεχίζεις να πηγαίνεις μαζοχιστικά εκεί να πιείς καφέ επειδή όταν ήσουν μικρός δε σε άφηναν οι γονείς να πας παραπέρα; Απευθύνεσαι σε άτομα που αποφάσισαν ότι στην Ελλάδα χαραμίζουν τη ζωή τους. Λες να λυπηθούμε ή να χαρούμε όταν ακούσουμε ότι ένας ακόμα έφυγε έξω;

• Like 2
Δημοσ.

Όπως είπαν πολλοί η απόφαση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική.

Όμως κακά τα ψέματα όλα γίνονται για τα λεφτά. Αν δεν ήταν έτσι θα είχαν φύγει όλοι προ κρίσης. Οι περισσότεροι βάση αυτού παίρνουν την μεγάλη απόφαση, Γιατί μπορεί να θέλουν να ζήσουν μια ζωή που ξερόυν ότι εδώ πλέον δεν γίνεται και ας μην έχουν ήλιο, θάλασσα κτλ Όπως και να έχει έχουν τους λόγους τους

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο:

Η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση, η πόλη/περιοχή που μένεις, ο χαρακτήρας , η ηλικία κ.α.  Δεν υπάρχει λάθος και σωστό.

(Μπορώ να σας δώσω πολλά παραδείγματα από το φιλικό μου περιβάλλον αν θέλετε για να μην φτιάχνω σεντόνι χωρίς λόγω)

Μην φτάνουμε όμως και στο άλλο άκρο να τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή εμείς πήραμε την απόφαση να φύγουμε.

Η Ελλάδα έχει πολλά κακά αλλά έχει πολλά καλά. Τα ζυγίζει ο καθένας με βάση τα παραπάνω και αποφασίζει. Το ίδιο ισχύει και για τις πόλεις που αναφέρατε. Στην Αθήνα πχ υπάρχει το κέντρο (που αρχίζω και το συμπαθώ τα τελευταία χρόνια περιέργως) υπάρχουν όμως και τα Νότια/Βόρεια προάστια.

Πάντως defacer ενώ γενικά συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα ποστ σου στο θέμα, στην τελευταία παράγραφο νομίζω έχεις άδικο. Εκτός και αν δεν σε νοιάζει η χώρα σου ή δεν θες να είσαι αυτός που θα την αλλάξει (σεβαστά και τα 2) δεν γίνεται να σου αρέσει να φεύγουν όλοι . Δεν είναι το ίδιο με την καφετέρια που χεστηκες αν θα κλείσει. Είναι η χώρα σου.Υποτιθεται ότι οι περισσότεροι θα θέλαμε να αλλάξουν τα πράγματα και επιτελούς να γίνουμε ένα (όσο γίνεται)σοβαρό κράτος. Αν φύγουν όλοι οι σοβαροί/καλοί και μείνουν τα σκ@τα  τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Not your problem θα μου πεις .Σεβαστό.

• Like 1
Δημοσ.

Αν φύγουν όλοι οι σοβαροί/καλοί και μείνουν τα σκ@τα  τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. 

οπου οχι μονο γινεται τωρα αλλα ειχε γινει και στην προηγουμενη 'εξοδο'...

#vicious_circle

Δημοσ.

Και κατι σχετικο-ασχετο με το νημα και την συζητηση εδω

Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα εισοδήματος της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και από το Ευρωβαρόμετρο

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν τα Νέα:

• Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου (56,4% του φτωχού πληθυσμού).
  • Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων).
  • Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
  • Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.
  • Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.
  • Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση.
  • Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.

Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=659860

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά γενικά μιλώντας ευτυχώς δεν ειναι οσοι φεύγουν αναγκαστικά σοβαροί και καλοί.

αναλογα πως το θεωρεις το 'καλος'. Γιατι στην ελλαδα το 'καλος' αντιστοιχεί σε μ*****ς ή ακομα χειρότερα σε πρόβατο...

Δημοσ.

Νομίζω το είχα βάλει σε ένα άλλο θέμα. Εδώ είναι οι 1ες μου εμπειρίες όταν πρωτοήρθα(2011) δημοσιευμένο το 2012.

3.5 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει πολλά, περα της θέσης μου επαγγελματικά και ότι πλέον κάνω όνειρα. legit ονειρα. 

http://www.thesstoday.gr/arthra/27-opinion/51-2012-10-01-19-49-15.html

Respect file. Eixa dei kai posts sou paliotera, alla den hxera to full story.

Eisai apo tis exaireseis kai sou axizoun polla bravo. Apo aithsh gia EPOP na ftaseis ekei pou eisai den einai kai logo. Kai xwris na proerxesai apo panakriva panepisthmia, giati sunh8ws gia na ta katafereis exw thes isxuro background kai oikonomikh voh8eia apo goneis gia spoudes ktl.

Bravo pou den to evales katw meta tis prwtes apogohteuseis. Eixa ki egw analoga paradeigmata, apo tis pio didaktikes empeiries, otan meta to metaptyxiako epsaxna douleia Londino kai epi 2-3 mhnes allaxa 4 spitia me 'periergous' sugkatoikous giati apla den eixa budget na phgainw sta interviews k na menw se hotels.. Kai telika teleiwsan ta lefta k eprepe na gurisw apraktos :)

PS. Pragmatikh xenitia pleon einai auth pou zeis esu, entos Eyrwphs pou se 3-4 wres max eisai Ellada, den einai xenitia.. Axizei ton kopo omws..

Δημοσ.

Όπως είπαν πολλοί η απόφαση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική.

Όμως κακά τα ψέματα όλα γίνονται για τα λεφτά. Αν δεν ήταν έτσι θα είχαν φύγει όλοι προ κρίσης. Οι περισσότεροι βάση αυτού παίρνουν την μεγάλη απόφαση, Γιατί μπορεί να θέλουν να ζήσουν μια ζωή που ξερόυν ότι εδώ πλέον δεν γίνεται και ας μην έχουν ήλιο, θάλασσα κτλ Όπως και να έχει έχουν τους λόγους τους

Με αυτην την λογικη ετσι οπως το θετεις η γη της Επαγγελιας ειναι η Καληφορνια που εχει ανα περιοχες μεσογειακο κλιμα ... 

Παρεπιπτοντως τις καλυτερες και πιο ξεκουραστες διακοπες τις ζωης μου τις εκανα φετος στην Ελλαδα, εχοντας φυγει πια στο εξωτερικο  και εχοντας την δυνατοτητα χωρις να το σκεφτω καν να παω και να αραξω 14 μερες διπλα στην θαλλασα. Πολυ περισσοτερο αποσο ειχα παει ποτε οσο ημουνα Ελλαδα.

Γιατι στην τελικη εχω σχεδον διπλασια αδεια αποσο οταν ημουνα Ελλαδα. Με overtime και 26 μερες αδεια που πλεον αυξηθηκανε, περσυ νομιζω πηρα 36+ μερες off. Πηγα Ελλαδα 3 φορες, καλοκαιρι πασχα και χριστουγεννα, πηγα Ελβετια μια βδομαδα και Αγγλια αλλη μια. Τι ακριβως να μου λειψει ? Να περιμενω στην ουρα να πληρωσω το ρευμα και το νερο ? 

Οχι παραδεισος δεν ειναι. Και φυσικα σου λειπει ας πουμε η πατριδα. Αλλα επειδη εχεις την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να μην εχεις συνηθως και πολλα στο κεφαλι σου, οποτε εχεις χρονο να σκεφτεσαι . 

Γιατι οκ, δεν μενουνε ολοι διπλα σε θαλλασα ωστε να πεταγομαστε μετα την δουλεια για βουτια. 

• Like 3
Δημοσ.

αναλογα πως το θεωρεις το 'καλος'. Γιατι στην ελλαδα το 'καλος' αντιστοιχεί σε μ*****ς ή ακομα χειρότερα σε πρόβατο...

Δεν έχεις και άδικο (αν και το κάλος = μακακας είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα), πιο σωστές λέξεις θα ήταν "οι σωστοί και ικανοί"

Με αυτην την λογικη ετσι οπως το θετεις η γη της Επαγγελιας ειναι η Καληφορνια που εχει ανα περιοχες μεσογειακο κλιμα ... 

Δεν καταλαβα ακριβως πως κολαει αυτο με βαση αυτο που εγραψα

Δημοσ.

Ίσως είμαι ο μόνος Έλληνας που πιστεύει ότι η μάνα του είναι στην καλύτερη μέτρια μαγείρισσα...  :lol:

η δικια μου ειναι κακη μαγειρισα οχι απλα μετρια. εχει καψει φαγητο τοσο ασχημα που η κουζινα μετα επρεπε να ξαναβαφτει για να φυγει η μυρωδια του καμενου που ειχε ποτισει τα παντα. ευτυχως ο πατερας μου ηταν μαγειρας καποτε οποτε τρωγαμε καλα οταν μαγειρευε αυτος.

Δημοσ.

Μάγκες no-brainer το θέμα κατ'εμέ. Όσοι μιλάνε για ήλιο θάλασσες κτλ τα λένε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό εκ του ασφαλούς (λόγου χάριν έχουν παλέψιμη δουλειά εδώ / τους συντηρούν γονείς / ζουν ασκητική ζωή σε αντίσκηνο σε παραδεισένια παραλία).

Πείτε τα αυτά σε κάποιον που χει βγάλει ένα ρημάδι πολυτεχνείο (πολ.μηχ. εδώ), έχει ένα στοιχειώδη αυτοσεβασμό, και απο όταν πήρε το δίπλωμά του η φάση είναι πληρώνεσαι μαύρα για κανα 3μηνο, μένεις απλήρωτος για κανα τετράμηνο, μένεις άνεργος για κανα εξάμηνο και πάει λέγοντας - με τα χρωστούμενα στο ΤΣΜΕΔΕ να μαζεύονται στο μεταξύ. Μήνες καιμήνες προσπάθειας εύρεσης εργασίας, δυστυχώς χωρίς να έχω μπάρμπα υπουργό.

Τρισευτυχισμένος που βρήκα δουλειά Εδιμβούργο μετά απο λιγότερο απο 2 μήνες ψακτικής, και μάλιστα στην πρώτη εταιρία απο αυτές που κυνηγούσα που μου κλεισε συνέντευξη. Μια στις μια συνεντεύξεις ομολογώ δεν το περίμενα, προετοιμαζόμουν για μεγαλύτερη ταλαιπωρία μη έχοντας καμία εμπειρία απο UK, και λίγη έως ανύπαρκτη στο αντικείμενό μου εδώ. Αρκετα καλός αρχικός μισθός για graduate (£24500 που σε ενάμιση χρόνο ανεβαίνει στα £27500), 25 μέρες αδεια (+αρκετές εξαγοράσιμες), με την ελπίδα επιτέλους να χαρώ πραγματικά το καλοκαίρι αυτό το ρημάδι τον ήλιο και τη θάλασσα, και όχι να τρώω την άδειά μου (ή την ανεργία μου) Αύγουστο Αθήνα.

Άμα είχα μια δουλειά που να βγάζω έστω τσίμα τσίμα το μήνα ανεξαρτητος εδώ (με 1200-1600 θα ήμουν άρχοντας) ναι, προσωπικά θα το σκεφτόμουν να την κάνω. Εφόσον δεν την έχω και δεν έχω καταφέρει με καμία παναγία να τη βρω, η λύση ήταν μονόδρομος. Δεν ξέρω για άλλες ειδικότητες, αλλά για ένα νέο πολιτικό μηχανικό η χώρα εδώ και καιρό είναι θάνατος.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως defacer ενώ γενικά συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα ποστ σου στο θέμα, στην τελευταία παράγραφο νομίζω έχεις άδικο. Εκτός και αν δεν σε νοιάζει η χώρα σου ή δεν θες να είσαι αυτός που θα την αλλάξει (σεβαστά και τα 2) δεν γίνεται να σου αρέσει να φεύγουν όλοι . Δεν είναι το ίδιο με την καφετέρια που χεστηκες αν θα κλείσει. Είναι η χώρα σου.Υποτιθεται ότι οι περισσότεροι θα θέλαμε να αλλάξουν τα πράγματα και επιτελούς να γίνουμε ένα (όσο γίνεται)σοβαρό κράτος. Αν φύγουν όλοι οι σοβαροί/καλοί και μείνουν τα σκ@τα  τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Not your problem θα μου πεις .Σεβαστό.

Στα παπάρια μου η χώρα. Ας φύγω εξωτερικό και ας την πάρουν οι τούρκοι μετά. Το τομάρι μου και ο περίγυρος μου με νοιάζουν μόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...