Razor_7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Στα παπάρια μου η χώρα. Ας φύγω εξωτερικό και ας την πάρουν οι τούρκοι μετά. Το τομάρι μου και ο περίγυρος μου με νοιάζουν μόνο. πίσω στη Μογγολία και στις στέπες monkey. 5
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Αν και το μισο σου ονομα ειναι λιγο αντιθετο με αυτο που λες (μιλαω για το Greek και το οτι στα παπαρια σου η χωρα) θα πω οτι μου κανει εντυπωση οτι συμφωνουμε εμεις οι δυο σε κατι ναι ας βουλιαξει η ελλαδα μαζι με ολους πανω δεν με απασχολει καθολου! 1
Pa0ki Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν, όλοι οι άλλοι να παν να.... 2
ChimairaX Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 "The home is where the heart is" λένε οι Άγγλοι. Διαλέγεις και παίρνεις 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 εγω ξερω οτι λενε Home is where your Wi-Fi connects automatically. 5
GreekMonkey Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ πάλι ξέρω αυτό https://www.youtube.com/watch?v=xwxLMvZibXo
frenzy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 ας την πάρουν οι τούρκοι μετά Πολλες φορές σκέφτομαι πόσο κοιτάζουν οι Έλληνες προς Ευρώπη μεριά οταν θέλουν ιδέες, πρόοδο, χρήματα, επενδύσεις ενώ έχουμε μια τουρκία που περισσότερο κοντά μας είναι σε πολτισμό και περισσότερα έχουμε να κερδίσουμε από μια στενή σχέση. Με το καλημέρα αν κάναμε κάποια βήματα κι έφτιαχναν οι σχέσεις, τα λεφτά που θα γλυτώναμε από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό θα βοηθούσαν απίστευτα την οικονομία. 3
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως defacer ενώ γενικά συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα ποστ σου στο θέμα, στην τελευταία παράγραφο νομίζω έχεις άδικο. Εκτός και αν δεν σε νοιάζει η χώρα σου ή δεν θες να είσαι αυτός που θα την αλλάξει (σεβαστά και τα 2) δεν γίνεται να σου αρέσει να φεύγουν όλοι . Δεν είναι το ίδιο με την καφετέρια που χεστηκες αν θα κλείσει. Είναι η χώρα σου.Υποτιθεται ότι οι περισσότεροι θα θέλαμε να αλλάξουν τα πράγματα και επιτελούς να γίνουμε ένα (όσο γίνεται)σοβαρό κράτος. Αν φύγουν όλοι οι σοβαροί/καλοί και μείνουν τα σκ@τα τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Not your problem θα μου πεις .Σεβαστό. Περίπου αυτό είναι. Το σημείο που απ' ότι βλέπω διαφέρει το σκεπτικό μας είναι το αμέσως επόμενο από το "η χώρα σου". Να κάνω έναν παραλληλισμό. Έχεις μια σχέση, ή μια παρέα, ή ακόμα και κάποιον εξ αίματος συγγενή. Πολλά χρόνια μαζί, έχετε μοιραστεί πράγματα, το ποιός είσαι σαν άνθρωπος έχει επηρρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την τριβή σου με το άλλο πρόσωπο/α, κλπ. Και μια μέρα συνειδητοποιείς (ή πιο σωστά, σταδιακά πηγαίνεις προς τα κει μέχρι που κάποτε κοιτάς την αλήθεια κατάματα) ότι αυτό το πρόσωπο είναι σκατόψυχο ή κάτι παρόμοιο. Η σχέση σε κεράτωνε 10 χρόνια και συνεχίζει να πατάει τα κουμπιά σου για να βρει στήριγμα στις ανασφάλειές της την ίδια στιγμή που συνεχίζει να σε κερατώνει, η παρέα ήταν κοντά σου όσο είχες λεφτά ή έχουν μετατραπεί από ανέμελα παιδιά σε wannabe τζιχαντιστές, ο συγγενής μετά από χρόνια αποδείχτηκε πως ήταν δολοφόνος και παιδεραστής. Τι κάνεις εκείνη τη μέρα; Συνεχίζεις να σε νοιάζει και να προσπαθείς να το αλλάξεις (εδώ υποθέτω πως εφόσον έχεις τέτοια επένδυση ήδη έκανες παραπάνω από αρκετές προσπάθειες) ή απλά κάποια στιγμή λες enough is enough, αυτός έκανε τις επιλογές του, εγώ θα κάνω τις δικές μου και όσο κι αν θα προτιμούσα το τζίνι του λυχναριού να δώσει μια άλλη λύση, στην πράξη το μόνο που μένει είναι να φύγω κι ας πάει ο άλλος να πνιγεί. Όχι με την κακή έννοια απαραίτητα, απλώς "εγώ τελείωσα εδώ, νίπτω τας χείρας μου". Μπορεί κάποια μέρα στο μέλλον να δεις ότι έγινε θαύμα και ήρθαν τα πάνω κάτω και να χαρείς γι' αυτό και ακόμα ακόμα να ξανασυνάψεις σχέσεις με αυτό το άτομο/α. Αλλά στο ενδιάμεσο δε θα σε απασχολεί ούτε το αν θα συμβεί κάτι τέτοιο ούτε το πότε ούτε το πώς. Γιατί εσύ τελείωσες εδώ. Έτσι λοιπόν είναι για μένα και η χώρα. Ακόμα κι αν η ανισόρροπη πρώην μου έχει αφήσει για πάντα τα σημάδια της πάνω μου, ακόμα κι αν μου είναι δύσκολο να φύγω, ακόμα κι αν κάποιες στιγμές σκέφτομαι πως τη θέλω πίσω: καλά ξεκουμπίδια, ας κάνει ο,τι θέλει, και γω θα βρω αυτό που πιστεύω πως μου αξίζει αλλού. 1
Iris_89 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Home is where you poop most comfortably 3
whodatinsomniaK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Σε πάνα, υπάρχει και σχετικό stand up gig.
V for Vagelis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως defacer ενώ γενικά συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα ποστ σου στο θέμα, στην τελευταία παράγραφο νομίζω έχεις άδικο. Εκτός και αν δεν σε νοιάζει η χώρα σου ή δεν θες να είσαι αυτός που θα την αλλάξει (σεβαστά και τα 2) δεν γίνεται να σου αρέσει να φεύγουν όλοι . Δεν είναι το ίδιο με την καφετέρια που χεστηκες αν θα κλείσει. Είναι η χώρα σου.Υποτιθεται ότι οι περισσότεροι θα θέλαμε να αλλάξουν τα πράγματα και επιτελούς να γίνουμε ένα (όσο γίνεται)σοβαρό κράτος. Αν φύγουν όλοι οι σοβαροί/καλοί και μείνουν τα σκ@τα τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Not your problem θα μου πεις .Σεβαστό. Να μείνεις και να χαραμίσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να αλλάξεις τους ανθρώπους γύρω σου και τη νοοτροπία τους; Γιατί; Αν είμαι μέλος σε μια ομάδα ποδοσφαίρου και κάποια στιγμή νιώσω την ανάγκη να παίξω μπάσκετ δε θα προσπαθήσω να πείσω τους συμπαίκτες μου ότι θα ήταν καλύτερο να το γυρίσουμε ομαδικώς στο μπάσκετ... Θα πάω εκεί που ο κόσμος παίζει μπάσκετ. Η συνειδητοποίηση ήρθε πριν λίγα χρόνια και με βάρεσε σα χαστούκι: κατάλαβα ότι δε μ’ αρέσει η Ελλάδα. Τόσο απλά. Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν όταν κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια από αυτά που θεωρούσα κακώς κείμενα: κατάλαβα ότι η Ελλάδα αρέσει στους Έλληνες. Άρα, το λάθος είμαι εγώ. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12309 1
Porg Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πολλες φορές σκέφτομαι πόσο κοιτάζουν οι Έλληνες προς Ευρώπη μεριά οταν θέλουν ιδέες, πρόοδο, χρήματα, επενδύσεις ενώ έχουμε μια τουρκία που περισσότερο κοντά μας είναι σε πολτισμό και περισσότερα έχουμε να κερδίσουμε από μια στενή σχέση. Με το καλημέρα αν κάναμε κάποια βήματα κι έφτιαχναν οι σχέσεις, τα λεφτά που θα γλυτώναμε από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό θα βοηθούσαν απίστευτα την οικονομία. Αυτό. Αν δεν γινόταν και το πραξικόπημα του 1821 τώρα δεν θα είχαμε καν έξοδα στον προϋπολογισμό για να ευχαριστιούνται η στρατόκαυλοι, ούτε το παπαδαριό θα πληρώναμε
thomasG4 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Νομίζω το είχα βάλει σε ένα άλλο θέμα. Εδώ είναι οι 1ες μου εμπειρίες όταν πρωτοήρθα(2011) δημοσιευμένο το 2012. 3.5 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει πολλά, περα της θέσης μου επαγγελματικά και ότι πλέον κάνω όνειρα. legit ονειρα. http://www.thesstoday.gr/arthra/27-opinion/51-2012-10-01-19-49-15.html Σε ποιο site είχες κοιτάξει για internship;
pavlinara Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ίσως είμαι ο μόνος Έλληνας που πιστεύει ότι η μάνα του είναι στην καλύτερη μέτρια μαγείρισσα... Πολύ καλά τα λες, ένα σχόλιο μόνο: δεν είναι πάντα τα λεφτά. Ανάμεσα στην ελληνική τσιμεντούπολη και την ομορφότερη πόλη του κόσμου δεν παίζει τίποτα; Το σκέψου να ζούσες στη Δαμασκό τι λογική είναι; Πώς κάνεις έτσι που σε δέρνει ο άντρας σου, σκέψου να ζούσες στη Σαουδική Αραβία όπου αμα θέλει σε κλειδώνει και στο σπίτι; Ο καθένας σκέφτεται και πράττει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, όχι με τα κριτήρια κάποιου που ζεί σε ένα περιβάλλον τόσο διαφορετικό που θα μπορούσες να το πεις εξωγήινο. Στην αφρική πεθαίνουν από την πείνα και στο insomnia έχουμε θέμα τι να πάρω παιδιά, iPhone 6+ ή Galaxy Note. Αυτός είναι ο άνθρωπος, αυτός είναι ο κόσμος. Δε νομίζω ότι παρουσίασε κανείς την Ελλάδα σα κόλαση. Οι περισσότεροι που μιλάμε για έξω πρώτα απ' όλα λέμε σκέψου τι μετράει περισσότερο για σένα. Απο κει και πέρα κάποια προβλήματα της Ελλάδας τα ξέρουν όλοι οι Έλληνες, κάποια άλλα όμως πρέπει να βγεις έξω για να τα καταλάβεις. Όταν ζεις όλη σου τη ζωή μέσα σε 4 τοίχους δε μπορείς ποτέ να φανταστείς πόσο μαγευτική είναι η θάλασσα. Έχεις βγει έξω; Από αυτά που λες χλωμό. Άρα πώς έχεις άποψη; Το "καταφέραμε" να φύγουμε, είναι τουλάχιστον σχετικό. Οποιοσδήποτε αν το ήθελε και το έβαζε πραγματικά στόχο θα τα κατάφερνε. Κάποιοι έφυγαν κάποτε και πήγαν στα καράβια χωρίς να ξέρουν ούτε γλώσσα ούτε τίποτα αφήνοντας τα παιδιά τους πίσω. Πιστεύεις ότι για σένα θα ήταν δυσκολότερα τα πράγματα; Εγώ και η γυναίκα μου παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας για να φύγουμε. Πιστεύεις ότι θα έκανες το ίδιο; (ρητορική ερώτηση, απάντησες ήδη έμμεσα). Επιλογή του καθενός μας να θέλει ή να μη θέλει να φύγει. Αλλά το "δεν κατάφερα", ειδικά από άτομα < 30 που δεν έχουν εξαρτημένα μέλη της οικογένειας, μου ακούγεται αστείο. Πες "δεν το θέλω αρκετά" να μιλάμε ξεκάθαρα. Το αν θα φύγουν "όλοι" γιατί να μας νοιάξει; Εσένα σε νοιάζει αν η χάλια καφετέρια της γειτονιάς σου μείνει χωρίς πελατεία, ή συνεχίζεις να πηγαίνεις μαζοχιστικά εκεί να πιείς καφέ επειδή όταν ήσουν μικρός δε σε άφηναν οι γονείς να πας παραπέρα; Απευθύνεσαι σε άτομα που αποφάσισαν ότι στην Ελλάδα χαραμίζουν τη ζωή τους. Λες να λυπηθούμε ή να χαρούμε όταν ακούσουμε ότι ένας ακόμα έφυγε έξω; Θα επρεπε να προςβληθω τωρα απο το εχεις βγει έξω μαλλον οχι,άρα μην μιλάς; Ναι έζησα Γαλλία κάποιους μήνες για μεταπτυχιακο.εχω βγει εκτος Ελλάδας αρκετές φορες και βλεπω συνέχεια θάλασσα. Το δαμασκος το έβαλα για να συγκρίνω ασχήμια πόλεων. Κι εγω απο την στιγμή που δουλεύω εδω δε θελω να φύγω.
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πολλες φορές σκέφτομαι πόσο κοιτάζουν οι Έλληνες προς Ευρώπη μεριά οταν θέλουν ιδέες, πρόοδο, χρήματα, επενδύσεις ενώ έχουμε μια τουρκία που περισσότερο κοντά μας είναι σε πολτισμό και περισσότερα έχουμε να κερδίσουμε από μια στενή σχέση. Με το καλημέρα αν κάναμε κάποια βήματα κι έφτιαχναν οι σχέσεις, τα λεφτά που θα γλυτώναμε από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό θα βοηθούσαν απίστευτα την οικονομία. 1. Μήπως μπερδεύεις το πού είμαστε πιο κοντά με το τι είναι προτιμότερο; 2. Αυτό από πού προκύπτει; Facts or it didn't happen. 3. Πραγματικά πιστεύεις ότι "φτιάχνουν οι σχέσεις" και "γλυτώνουμε λεφτά από τον προϋπολογισμό" με το καλημέρα; Σα να λέμε εξαρτάται καθαρά από το πώς θα ξυπνήσει αύριο ο υπουργός εξωτερικών; Μια λέξη έχω μόνο: politics. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα