Soulseeker Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 @Defacer Απολύτως κατανοητό όπως το θέτεις. Απλά γνώμη μου είναι οτι η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι ανεγκέφαλοι πολίτες. Anyway ήσουν απόλυτα ξεκάθαρος δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει αυτό που λες (να φύγει το ενδιάμεσο) και να αλλάξουν τα πράγματα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 @Soulseeker βασικα μια χωρα ειναι οι πολιτικοι και οι πολιτες! ολα τα αλλα ειναι ενα κομματι γη!
Soulseeker Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτον διευκρίνισα ποιους πολίτες εννοώ και δεύτερον δεν μπορεί αυτο το κομμάτι γης να μου αρέσει περισσότερο απο κάποιο άλλο; ;P
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Θα επρεπε να προςβληθω τωρα απο το εχεις βγει έξω μαλλον οχι,άρα μην μιλάς; Ναι έζησα Γαλλία κάποιους μήνες για μεταπτυχιακο.εχω βγει εκτος Ελλάδας αρκετές φορες και βλεπω συνέχεια θάλασσα. Ζητώ συγγνώμη αν σε προσέβαλα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Οι 4 τοίχοι δεν πήγαιναν σε σένα προσωπικά (όπως πήγαινε το αν έχεις βγει έξω), πολλές φορές μιλάω σε δεύτερο πρόσωπο αναφερόμενος στον άγνωστο Χ ("αν έχεις" αντί "αν έχει κανείς"). Προφανώς και έχεις δικαίωμα στην οποιαδήποτε άποψη. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 να στο πω αλλιως. Η Κερκυρα σαν νησι ειναι γαμω τα νησια ! Εχει βουνο για να τρεξεις ,να περαπτησεις κτλ, εχει θαλασσα για να κανει οτι θες (καταδυσεις,θαλασια σπορ κτλ) και γενικα ειναι απο τα νησια πιστευω που μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα ΑΛΛΑ οταν μπαινει ο ανθρωπινος παραγοντας ειναι το χειροτερο νησι! Ειμαστε σκατανθρωποι! Απο τους χειροτερους που ξερω 1
Soulseeker Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ok εσυ εχεις δεχθει και δικαιωμα σου οτι ολοι ειναι ετσι (προφανως και ειναι αρκετοι εδω που τα λεμε). Ευτυχως δεν ειναι ολοι ομως. Οπως και να εχει ολοι εχουμε κανει τις επιλογες μας και θα δουμε που θα παει. Το καλο ειναι οτι αν αποφασισω τελικα να φυγω θα εχω πολλούς να παω να μεινω 1
headbanger Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Σε ποιο site είχες κοιτάξει για internship; είχα έρθει μέσω AIESEC. πχ http://issuu.com/aiesecedmonton/docs/alumni_newsletter_fall_2011 Δεν είναι παράδεισος το εξωτερικό, αλλά όταν βλέπω άτομα να με χλευάζουν επειδή πήγαν στην θάλασσα κυριακές είναι άξιοι της μοίρας τους. Γιατί με 1 μήνα άδεια, και Χαλκιδική πάω κάθε χρόνο 10 μέρες, και τους γονείς φέρνω εδώ για τις γιορτές, και Λας Βέγκας αν θελω για blow and hookers επί αντιποίνων. Γενικά, κάντε ότι γουστάρετε, και αφήστε τον κόσμο να αντικατοπτρίζει τα κόμπλεξ του χωρίς να σας/μας επηρεάζει. Διαβάζω επιγραμματικά το νήμα και βλέπω αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος πήγε σε ποια πόλη, επίδειξη οικογενειακού πλούτου σε αρκετές περιπτώσεις (έλα άνθρωπε, να είσαι στο εξωτερικό να σπουδάζει μέχρι τα 30 θέλει χρήμα όχι αστεία. το ίδιο και να ψάχνεις για δουλειά Αγγλία για μήνες). Σας φταίει η υγεία, η παιδεία, η κουλτούρα, χωρίς να υπάρχει δείγμα αυτοβελτίωσης. Να θυμόμαστε ότι οι καλύτεροι και οι σκληρότεροι κριτές του εαυτού μας είμαστε εμείς, άσχετα αν από επιλογή εθελοτυφλούμε μερικές φορές. Ίσως γιατί μας κανάκευε η μάνα μας από παιδιά δεν ξέρω, ψυχολόγος δεν είμαι. όσο αφορά τον ΤΣ, ΚΑΝΕ ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙΣ. πόσο πιο απλά να στο πει κανείς. εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πάντα και η αντίθετη άποψη. Φιλικά, Ενας που ακόμα η γεύση της εξόδου είναι σχετικά πρόσφατη. http://www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/The+National/ID/2191085665/ 3
frenzy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 1. Μήπως μπερδεύεις το πού είμαστε πιο κοντά με το τι είναι προτιμότερο; 2. Αυτό από πού προκύπτει; Facts or it didn't happen. 3. Πραγματικά πιστεύεις ότι "φτιάχνουν οι σχέσεις" και "γλυτώνουμε λεφτά από τον προϋπολογισμό" με το καλημέρα; Σα να λέμε εξαρτάται καθαρά από το πώς θα ξυπνήσει αύριο ο υπουργός εξωτερικών; Μια λέξη έχω μόνο: politics. Πιο κοντά γεωγραφικά εννοείς; Γιατί και σε μουσική πιο κοντά είμαστε, και σε κοινή ιστορία πιο κοντά είμαστε, και σε φαγητό και σε ταβλι και νοοτροπία του καφενέ και σε θρησκευτικό φανατισμό και σε κάθε πλευρά της πολιτιστικής σου ταυτότητας είσαι πολύ πιο ταυτισμένος με Τούρκο παρά με Ιταλό που είναι κι αυτός δίπλα. Δεν είναι μειονέκτημα, απλά ο Έλληνας είναι περισσότερο ανατολίτης παρά δυτικός. Θες να σου πω τι έχουμε να κερδίσουμε από στενή σχέση; Από την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μπορούμε να κερδίσουμε από κοινού νέες επενδύσεις. Καλύτερα τα μισά παρά το μηδέν που έχουμε τώρα. Από την ίδια συνεκμετάλλευση λιγότερες στρατιωτικές πτήσεις, λιγότερα έξοδα, λιγότερους εξοπλισμούς. Συνεργασία σε τουρισμό, επενδύσεις από και προς, μεγαλύτερη οικονομική επιρροή στις γύρω περιοχές και για τις δύο χώρες, παράθυρο στην Ευρώπη για την Τουρκία, peace of mind για εμάς. Υπεραπλουστεύεις το ποστ μου ενώ δεν το αξίζει. Αν έλεγα "έχουμε να κερδίσουμε από πολλά από περισσότερες επενδύσεις" δεν θα σήμαινε πως πίστευα πως εξαρτάται από το πως θα ξυπνήσει ο υπουργός οικονομικών. Αλλά από ένα εθνικό σχέδιο το οποίο κινείται προς μια κατεύθυνση σε βάθος χρόνου με σταθερά βήματα κι όχι πισωγυρίσματα, ανατροπές εντυπωσιασμού ψηφοφόρων και γαβγίσματα στο κοινοβούλιο. Όχι δεν πιστεύω πως θα φτιάξουν οι σχέσεις, η ελληνική κοινή γνώμη είναι κοντόφθαλμη, ο Έλληνας ψηφοφόρος βαθύτατα αντιδημοκρατικός και ο πολιτικός του απίστευτα κότα. Αν θες να μιλήσεις για "politics" το inbox μου είναι ανοιχτό btw. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 το εχουμε κουρασει πιστευω! για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων! Αυτοι που εχουν ταξιδεψει και εχουν ανοιξει το μυαλο τους και ξερουν τι παει να παει καλυτερη ποιοτητα ζωης και αυτοι που δεν εχουν βγει ποτε εκτος ελλαδας και εχουν μαθει να ζουν μεσα στα σκατα και για αυτο τα σκατα τους φαινονται ωραια! Εκανα μια κινηση να φυγω εφτασα μεχρι τη χωρα αλλα δεν εκατσα γιατι δεν αξιζε. Γυρισα και τωρα ετοιμαζομαι να ξαναφυγω!Ο λογος? Δεν με νοιαζει που ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε. Αυτο που με κανει να θελω να φυγω ειναι οτι κανεις μα κανεις οσο και αν κλαιγονται ολοι δεν θελει να κανει κατι για να αλλαξει αυτο και για τα επομενα 5-10 χρονια τουλαχιστον δεν υπαρχει φως σε αυτη τη χωρα!! Οποιος μπορει να συμβιβαστει με αυτη τη ζωη και του αρεσει να μενει με γονεις ωστε να μπορει να χαλασει οτι του μεινει σε κινητα,καφεδες και αλλες τετοιες μαλακιες ας το κανει. Εγω τουλαχιστον -και πολλοι αλλοι μαζι με μενα- δεν αντεχουμε την υποδουλωσει. Εγω αυτο που θελω απο μια χωρα στο θεμα δουλειας ειναι τα βασικα. Να εχω μια δουλεια που θε ξερω ποτε θα παω και ποτε φυγω. Να εχω ενα μισθο που να μου επιτρεπει να ζω μια ανετη -οχι πλουσια- ζωη. και να μπορω μια φορα το χρονο να φευγω να κανω τις διακοπες μου! Απο τη στιγμη που στην ελλαδα αυτο δεν μπορω να το κανω -γιατι ακομη και αν ζω με τους δικου μου (οτι πιο αρρωστο και καταστροφικο για τον ανθρωπο)- ναι , να πανε να γαμηθουν ολοι! δεν θα χαραμισω τη ζωη μου εδω. Για την ιατρικη περιθαλψη κτλ δεν το πιανω καν γιατι εκει δεν εχει κανεις να πει τιποτα.. 3
doctor_667 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 το εχουμε κουρασει πιστευω! για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων! Αυτοι που εχουν ταξιδεψει και εχουν ανοιξει το μυαλο τους και ξερουν τι παει να παει καλυτερη ποιοτητα ζωης και αυτοι που δεν εχουν βγει ποτε εκτος ελλαδας και εχουν μαθει να ζουν μεσα στα σκατα και για αυτο τα σκατα τους φαινονται ωραια! Εκανα μια κινηση να φυγω εφτασα μεχρι τη χωρα αλλα δεν εκατσα γιατι δεν αξιζε. Γυρισα και τωρα ετοιμαζομαι να ξαναφυγω! Ο λογος? Δεν με νοιαζει που ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε. Αυτο που με κανει να θελω να φυγω ειναι οτι κανεις μα κανεις οσο και αν κλαιγονται ολοι δεν θελει να κανει κατι για να αλλαξει αυτο και για τα επομενα 5-10 χρονια τουλαχιστον δεν υπαρχει φως σε αυτη τη χωρα!! Οποιος μπορει να συμβιβαστει με αυτη τη ζωη και του αρεσει να μενει με γονεις ωστε να μπορει να χαλασει οτι του μεινει σε κινητα,καφεδες και αλλες τετοιες μαλακιες ας το κανει. Εγω τουλαχιστον -και πολλοι αλλοι μαζι με μενα- δεν αντεχουμε την υποδουλωσει. Εγω αυτο που θελω απο μια χωρα στο θεμα δουλειας ειναι τα βασικα. Να εχω μια δουλεια που θε ξερω ποτε θα παω και ποτε φυγω. Να εχω ενα μισθο που να μου επιτρεπει να ζω μια ανετη -οχι πλουσια- ζωη. και να μπορω μια φορα το χρονο να φευγω να κανω τις διακοπες μου! Απο τη στιγμη που στην ελλαδα αυτο δεν μπορω να το κανω -γιατι ακομη και αν ζω με τους δικου μου (οτι πιο αρρωστο και καταστροφικο για τον ανθρωπο)- ναι , να πανε να γαμηθουν ολοι! δεν θα χαραμισω τη ζωη μου εδω. Για την ιατρικη περιθαλψη κτλ δεν το πιανω καν γιατι εκει δεν εχει κανεις να πει τιποτα.. Κάνεις πολλά λογικά άλματα που δεν στέκουν. Καταρχάς, υπάρχει τεράστια διαφορά του να έχεις ταξιδέψει και δει άλλα μέρη και να μένεις σε αυτά τα μέρη. Σίγουρα βοηθάει να σου δώσει μια εικόνα, πολύ συχνά όμως η εικόνα αυτή είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα. Και στο γενικό σου συμπέρασμα είσαι λάθος, κι εγώ πριν φύγω από Ελλάδα έτσι τα έβλεπα, αυτό που σε κάνει να εκτιμάς τα σκατά όπως λες είναι η απόσταση σου από αυτά και η σύγκριση με τα σκατά που βλέπεις εκεί που πας. Τα οποία φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να τα δεις όταν είαι τουρίστας. Νομίζεις ότι ένας ξένος όταν έρχεται διακοπές στην Ελλάδα, θα παρατηρήσει όλα τα στραβά για τα οποία διαμαρτυρόμαστε εδώ μέσα; Όχι βέβαια, αυτό που έχει να πει είναι οι φιλικοί άνθρωποι, τα μπαρ που είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί, η φυσική ομορφιά και ο απίστευτος καιρός. Με τα επόμενα που λες συμφωνώ γενικά, γιαυτό είμαι κι εδώ που είμαι, αλλά δεν είναι πάντα ρόδινα τα πράγματα. Η απώλεια των ανθρώπων σου, του γνώριμου περιβάλλοντος είναι πράγματα που δεν καταλαβαίνει κάποιος που δεν έχει κάνει το βήμα και επηρεάζουν τον καθένα πολύ διαφορετικά. Κι εγώ δεν μπορώ εδώ αυτούς που κλαίγονται, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα όταν ακούω άτομα που γυρίζουν πίσω ενώ φαινομενικά είχαν τα πάντα εδώ. Και μην έχεις αυταπάτες ότι εδώ είναι όλα προβλέψιμα στα επαγγελματικά. Στην προηγούμενη μου δουλειά, σε ένα εξάμηνο απολύθηκε το 20% των ατόμων, ενώ στην τωρινή σε μεγάλη πολυεθνική, το να δουλεύεις παραπάνω ώρες από το συμβόλαιο σου είναι το αναμενόμενο και το λογικό. Ακόμα και για την ιατρική περίθαλψη που λες, μακάρι να είχε τους γιατρούς και το ανθρωποκεντρικό σύστημα της Ελλάδας εδώ που είμαι. Προσωπικά, μετά από κάποιες περιπέτειες που είχα πέρυσι με την υγεία μου, πλέον ό,τι γίνει αεροπλάνο και Ελλάδα. Δεν στα λέω αυτά από κόντρα ή κάτι τέτοιο απλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφαση. 1
Porg Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 το εχουμε κουρασει πιστευω! για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων! Αυτοι που εχουν ταξιδεψει και εχουν ανοιξει το μυαλο τους και ξερουν τι παει να παει καλυτερη ποιοτητα ζωης και αυτοι που δεν εχουν βγει ποτε εκτος ελλαδας και εχουν μαθει να ζουν μεσα στα σκατα και για αυτο τα σκατα τους φαινονται ωραια! Υπάρχουν και οι έλληνες του εξωτερικού που στα μάτια τους η ελλάδα είναι κάτι μαγικό βγαλμένο απο παραμύθι και αν δεν ήταν η κρίση θα έκαναν τα πάντα για να έρθουν να ζήσουν εδώ 1
GreyHorse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 ^@doctor, Πού είσαι; Δηλαδή σε ποια χώρα;
parlapipas25 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ολλανδια υπαρχει ρατσισμος με τους ελληνες οποτε λογικο να μην σου αρεσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα