viper2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ειπε κανείς για club και tag? ο καθένας διαμορφώνει όπως θέλει τον τροπο ζωής του, εγω περιέγραψα πολυ γενικά και αοριςτα εν μέρει τον δικο μου και είπα ότι αυτο με ικανοποιεί. Το θέμα είναι τι ικανοποιεί τον ta, ολα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για άγριους... Που να σε έκανα quote κιόλας... 2
xpapias Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 ως καποιος που εχει μεινει στο εξωτερικο 10 χρονια σου λεω τα εξης: Αν την παλευεις και δεν εχεις υπαρξιακα, που ειναι η μαμακα μου , ποτε θα παντρευτω κανω παιδι, το καλοκαιρι δεν θα ειμαι τοσο μαυρισμενη οσο η κουλα, ΚΑΤΣΕ εκει που εισαι, κανε λεφτα, εμπειρια, προυπηρεσια και ελα Ελλαδα και κανε τα ονειρα σου πραγματικοτητα. Ειμαι εξω 10 χρονια και περναω ζωη χαρισαμενη (ευρωπη-middle east). Οταν δε γυριζω ελλαδα (συνηθως 3 φορες το χρονο) περναω like a boss απο πολλες αποψεις. Αντιλαμβανομαι ομως οτι αλλο ειναι να εισαι γυναικα και αλλο αντρας. μαι του σεντς Η ελλαδα δεν εχει κανενα μελλον-καμια ελπιδα τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα (που ειναι παραπανω απο 900Ευρω μισθουλακο μεικτα, εφοριες, ενφια, τσεςπου μπλε κτλ). Καλό ακούγεται αλλά έχω ακούσει και για την αλεπού με την κομμένη ουρά. Και εγώ είμαι εξωτερικό και πιστεψε με βγάζω πολλές φορές περισσότερα χρήματα απ'όσα εβγαζα Ελλάδα. Και ναι, όταν έρχομαι Ελλάδα περνάω πολύ καλά ("like a boss" - όπως λες) και όλοι νομίζουν ότι είμαι ο καλύτερος του χωριού. Κανένας όμως δεν έχει δει το αγγούρι που τρώω κάθε μέρα. Και δεν εννοώ να σου λείπουν ο ήλιος και η οικογένεια. Αλλά μιλάω για άλλα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα ζωής. Οπως το να μπορώ να γυρίζω 16.00 στο σπίτι και να μπορώ να δω ένα φίλο και όχι 20.00 και 21.00 ενώ το ωράριο μου είναι μέχρι τις 18.00. Να μπορώ να νοικιάσω ένα σπίτι αξιοπρεπές και όχι να μένω σε ένα σπίτι 30ετίας 45τμ με βασική θέρμανση για 1200 Ε. Να μπορώ όταν έχω σπάσει το χέρι μου να δώ ένα γιατρό νωρίτερα από 8 ώρες που περίμενα στο δημόσιο νοσοκομείο. Γιατι συχνά παραπονιόμαστε για πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει αλλού. Και ναι, αν με ρωτήσεις για τη χώρα - θα εκπλαγείς γιατι *θεωρείται* μια από αυτές με την καλύτερη ποιότητα ζωής. 5
Unabomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 ως καποιος που εχει μεινει στο εξωτερικο 10 χρονια σου λεω τα εξης: Αν την παλευεις και δεν εχεις υπαρξιακα, που ειναι η μαμακα μου , ποτε θα παντρευτω κανω παιδι, το καλοκαιρι δεν θα ειμαι τοσο μαυρισμενη οσο η κουλα, ΚΑΤΣΕ εκει που εισαι, κανε λεφτα, εμπειρια, προυπηρεσια και ελα Ελλαδα και κανε τα ονειρα σου πραγματικοτητα. Ειμαι εξω 10 χρονια και περναω ζωη χαρισαμενη (ευρωπη-middle east). Οταν δε γυριζω ελλαδα (συνηθως 3 φορες το χρονο) περναω like a boss απο πολλες αποψεις. Αντιλαμβανομαι ομως οτι αλλο ειναι να εισαι γυναικα και αλλο αντρας. μαι του σεντς Η ελλαδα δεν εχει κανενα μελλον-καμια ελπιδα τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα (που ειναι παραπανω απο 900Ευρω μισθουλακο μεικτα, εφοριες, ενφια, τσεςπου μπλε κτλ). Καλό ακούγεται αλλά έχω ακούσει και για την αλεπού με την κομμένη ουρά. Και εγώ είμαι εξωτερικό και πιστεψε με βγάζω πολλές φορές περισσότερα χρήματα απ'όσα εβγαζα Ελλάδα. Και ναι, όταν έρχομαι Ελλάδα περνάω πολύ καλά ("like a boss" - όπως λες) και όλοι νομίζουν ότι είμαι ο καλύτερος του χωριού. Κανένας όμως δεν έχει δει το αγγούρι που τρώω κάθε μέρα. Και δεν εννοώ να σου λείπουν ο ήλιος και η οικογένεια. Αλλά μιλάω για άλλα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα ζωής. Οπως το να μπορώ να γυρίζω 16.00 στο σπίτι και να μπορώ να δω ένα φίλο και όχι 20.00 και 21.00 ενώ το ωράριο μου είναι μέχρι τις 18.00. Να μπορώ να νοικιάσω ένα σπίτι αξιοπρεπές και όχι να μένω σε ένα σπίτι 30ετίας 45τμ με βασική θέρμανση για 1200 Ε. Να μπορώ όταν έχω σπάσει το χέρι μου να δώ ένα γιατρό νωρίτερα από 8 ώρες που περίμενα στο δημόσιο νοσοκομείο. Γιατι συχνά παραπονιόμαστε για πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει αλλού. Και ναι, αν με ρωτήσεις για τη χώρα - θα εκπλαγείς γιατι *θεωρείται* μια από αυτές με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Οσοι ειναι στο εξωτερικο εννοειται θα κανουν αυτες τις παραχωρισεις ως προς το ωραριο και τα σπιτια..... Τιποτα δεν ειναι ευκολο....Στην αρχη παθαινεις ενα μικρο σοκ, αλλα με τον καιρο προσαρμοζεσαι πιστευω.... Sent from my iPad Air using Insomnia
GreyHorse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Τι λέτε ρε παιδιά, γυρίζουν οι έλληνες στις 4 στα σπίτια τους; Οι του δημοσίου, ίσως. Και περιμένουν οι ξένοι 8 ώρες σε δημόσια νοσοκομεία; Αν δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί η ιατροφαρμακευτική της χώρας που βρίσκεστε, ίσως. Για πάτε καμιά βόλτα και απολ τα ελληνικά νοσοκομεία να δειλτε τα ΧΑΛΙΑ. Και σε ποια χώρα στοιχίζει το 45άρι 1200 ευρώ;
pavlinara Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τι στο καλο; Ολοι εδω μεσα είστε φτασμένοι κι επιτυχημένοι στο εξωτερικο;Τελωσπαντων. 3 βδομαδες έβρεχε συνεχόμενα και χτες έβγαλε ήλιο.τεραστια αλλαγή διάθεσης, απο νεύρα και θλίψη στην αγαλλίαση. Παω μια βόλτα τωρα να απολαύσω τον ήλιο. Δεν αλλάζω τον ήλιο με τιποτα. Θα έφευγα απο ελλαδα μονο για να παω καμια Λατινική Αμερική, Αυστραλία, νότιο Αφρική.Α! Καλυτερα να μείνεις Αγγλία αν εχεις έτοιμη δουλεια.Τελικα δεν επαρκούν οι Άγγλοι και δίνουν δουλειές και στους μετανάστες εκει; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2014 από pavlinara 1
Unabomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Και σε ποια χώρα στοιχίζει το 45άρι 1200 ευρώ; Λονδινο, 2 bed flat, περιπου 80τμ, 2400 λιρες.... φυσικα με ολους τους λογαριασμους μεσα. Και αυτη η τιμη, με λιιιιιγο παζαρεμα.....
xpapias Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα γιατί δουλεύω για το σύστημα. Και η απάντηση που πήρα όταν πήγα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (μοναδικό δημόσιο) στο οποίο εργάζομαι είναι ότι μετα τις 6 το απόγευμα η αναμονή είναι παραπάνω από 8 ώρες. Και αν δε μπορώ η μόνη λύση είναι το ιδιωτικό. Θα ήθελα επίσης να έβλεπα την έκφραση σου όταν για τη μεταφορά με ασθενοφόρο (αυτονόητο για εσένα) σου ζητήσουν 800 ευρώ ποσό που δε σου καλύπτει η βασική ασφάλεια υγείας την οποία υποχρεωτικά πληρώνεις από την τσέπη σου (ισχύει για όλους). Μιλάω για το ίδιο ασθενοφόρο που στην Ελλάδα το χρησιμοποιούμε για "ταξί". Και ναι η χώρα είναι Ελβετία. Θες να σου δείξω και την ποιότητα με εικόνες; Οπως είδες προσπερνάω το "αν δε γνωρίζετε". Προφανώς γνωρίζεις εσύ καλύτερα το σύστημα εξω. 5
DrLo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Και σε ποια χώρα στοιχίζει το 45άρι 1200 ευρώ; Στη Γαλλία (Παρίσι) ... αν είσαι τυχερός. 1
GreyHorse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα γιατί δουλεύω για το σύστημα. Και η απάντηση που πήρα όταν πήγα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (μοναδικό δημόσιο) στο οποίο εργάζομαι είναι ότι μετα τις 6 το απόγευμα η αναμονή είναι παραπάνω από 8 ώρες. Και αν δε μπορώ η μόνη λύση είναι το ιδιωτικό. Θα ήθελα επίσης να έβλεπα την έκφραση σου όταν για τη μεταφορά με ασθενοφόρο (αυτονόητο για εσένα) σου ζητήσουν 800 ευρώ ποσό που δε σου καλύπτει η βασική ασφάλεια υγείας την οποία υποχρεωτικά πληρώνεις από την τσέπη σου (ισχύει για όλους). Μιλάω για το ίδιο ασθενοφόρο που στην Ελλάδα το χρησιμοποιούμε για "ταξί". Και ναι η χώρα είναι Ελβετία. Θες να σου δείξω και την ποιότητα με εικόνες; Οπως είδες προσπερνάω το "αν δε γνωρίζετε". Προφανώς γνωρίζεις εσύ καλύτερα το σύστημα εξω. Ποιος σου είπε ότι το ασθενοφόρο το έχω αυτονόητο; Φυσικά και το πληρώνεις στην ασφάλεια, αν το θέλεις. Όχι στην Ελλάδα βέβαια που το φωνάζουν με το παραμικρό. Η Ελβετία το πως ακριβώς δουλεύει δεν ξέρω, σίγουρα όμως έχει περίθαλψη και στα ιδιωτικά νοσοκομεία και χορηγεί η ασφάλεια τα χρήματα. Εκτός αν πας σε ακριβό και σου βγει ο κούκος αηδόνι η συμμετοχή. Και αφού δουλεύεις για το σύστημα, για πες μας όταν αρρωστήσεις θα πρέπει να πας στο ΙΚΑ να περιμένεις τρίωρο τουλάχιστον, τον γιατρό να έρθει στη δουλειά, τους 10 πριν από εσένα που ο καθένας θα κουβαλά από 4 διαφορετικά βιβλιάρια και οι 10 βασικά θα γίνονται 40 έτσι, θα περιμένεις του κούκου να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, χώρια η τρίωρη πάλι και τουλάχιστον αναμονή στα γραφεία του ΙΚΑ για να κάνεις την αίτηση, θα νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε δωμάτιο φτιαγμένο για 4 κρεβάτια που το στριμώνουν και τα κάνουν 6 (έχω δει και περίπτωση που τα έκαναν 8 με δυο κάθετα στα άλλα 6). Όσον αφορά τη βασική ασφάλεια δεν θα μιλήσω για Ελβετία που δεν γνωρίζω, θα μιλήσω για Βέλγιο, 89 ευρώ ετησίως, τόσο κοστίζει. Και η οδοντιατρική περίθαλψη πληρωμένη. Επίσκεψη σε γιατρό 27 ευρώ. Τουλάχιστον τα 20 επιστροφή από την ασφάλεια. Όταν αρρωστήσεις, διαλέγεις γιατρό της αρεσκείας σου για επίσκεψη/αναρρωτική. Επιστροφή των χρημάτων που έδωσες σε 3 εργάσιμες από την ώρα που πας τα χαρτιά στην ασφάλεια, δεν περιμένεις τα βάζεις σε γραμματοκιβώτιο. την ίδια μέρα αν έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα με την ασφάλειά σου. Επιλέγεις εσύ ποια ασφάλεια θα πληρώνεις και το πρόγραμμα που θα σου προσφέρει. Άνεργος δικαιούσαι ασφάλεια με όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων για όσο καιρό, χρόνια, κρατά η ανεργία σου. Πας στο φαρμακείο πληρώνεις κατευθείαν μόνο την συμμετοχή του φαρμάκου που σου έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Δημόσια νοσοκομεία, και κλινικές, σου στέλνουν τον λογαριασμό σπίτι, πας στην ασφάλεια παίρνεις τα λεφτά και μετά τους πληρώνεις. Έκτακτο δεν έχω πάει για να γνωρίζω αναμονή, αλλά με ραντεβού έχω κλείσει σε δημόσιο νοσοκομείο, μία βδομάδα αναμονή και όχι 6 μήνες όπως Ελλάδα. Ενοίκια γνωστό είναι ακριβά στην Ελβετία αλλά ο βασικός μισθός είναι στα 2.000 ευρώ. Μικρή χώρα, οι περισσότεροι ξένοι ζουν σε διπλανές χώρες και πηγαινοέρχονται. Δεν ξέρω που ζεις εσύ και αν σε βολεύει. Σκέψου και σύγκρινε όμως τη ζωή που θα έχεις αν δουλεύεις εσύ και η σύντροφός σου με βασικό μισθό Ελβετίας και μοιράζεστε τα έξοδα. Τουλάχιστον ο ένας μισθός μένει στην τράπεζα, ο άλλος για σπίτι και φαί. Στην Ελλάδα των 500 του βασικού μισθού, ζευγάρι με 1000 τον μήνα θέλει 300 για σπίτι και 300 για φαί. Μένουν 400 στην άκρη σε αντίθεση με τα 2.000 της Ελβετίας. Φιλικό ζευγάρι έφυγε για δουλειά σε καζίνο Ελβετίας, αρχές 2001. Από αυτούς γνωρίζω το ότι σαν ζευγάρι η Ελβετία συμφέρει, μόνος είναι πιο δύσκολα. Ασφάλεια στην Ελβετία. Πρώην συνάδελφος ερχόμενη στο Βέλγιο της έκλεψαν το αμάξι, γιατί επί χρόνια οδηγούσε κάμπριο στην Ελβετία και το άφηνε ξεκουκούλωτο με τα κλειδιά μέσα. Λίγο η συνήθεια, λίγο το ξανθό το έκανε και στις Βρυξέλλες της το κλέψαν την πρώτη μέρα. Στη Γαλλία (Παρίσι) ... αν είσαι τυχερός.Σώπα, το θέλεις και στο κέντρο εσύ. Μήπως να δώσουμε τιμές ενοικίασης και μέσα στο νησί του Παρισιού; Εκεί νοικιάζεις το λιγότερο με 10.000 ευρώ. Σπίτι με ένα δωμάτιο εκτός κέντρου, στα 850 ευρώ. Και με το μετρό του Παρισιού ανάγκη δεν έχεις να ζεις δίπλα στη δουλειά.
DrLo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Σώπα, το θέλεις και στο κέντρο εσύ. Μήπως να δώσουμε τιμές ενοικίασης και μέσα στο νησί του Παρισιού; Εκεί νοικιάζεις το λιγότερο με 10.000 ευρώ. Σπίτι με ένα δωμάτιο εκτός κέντρου, στα 850 ευρώ. Και με το μετρό του Παρισιού ανάγκη δεν έχεις να ζεις δίπλα στη δουλειά. To σπίτι με ένα δωμάτιο με 45 τετραγωνικά έχει μεγάλη διαφορά και το λέω εκ πρώτης πείρας όταν διάφοροι συμφοιτητές μου φήγαν από το "προάστιο" μας και πήγανε λίγο πιο μέσα. Υπήρε άνρωπος που νοίκιαζε 15 τετραγωνικά (είχε ένα "πατάρι" και καλά για να βγάινουν περισσότερα τα τετργωνικά) καμιά 800ρα. Φυσικά και δεν εννωώ στη La Défense ας πούμε .... σε μια μέτρια περιοχή ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ .... (όχι 6 στάσεις RER και άλλες τόσες μετρό μακριά) ... γιατί είναι σαν να λες Αθήνα το μεγάλο πευκο ας πούμε.
zio10 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σπίτια έξω απ'ο,τι καταλαβαίνω πάντως ε?
Unabomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σπίτια έξω απ'ο,τι καταλαβαίνω πάντως ε? Oι τυποι εχουνε ξεφυγει...... αλλα δεν μπορεις να κανεις και διαφορετικα.... 1
xpapias Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Θα σε απογοητεύσω. 250 Ευρω το μήνα η βασική ασφάλεια και είναι το μινιμουμ. Η διαφορά είναι ότι αν δε μεριμνήσεις εσύ για ασφάλεια, και είσαι νόμιμος/δηλωμένος στη χώρα, σου κάνει ασφάλεια υποχρεωτικά το καντόνι που μένεις με όρους που μπορεί να μην είναι ευνοικοι (πχ 300-350 το μήνα για τη βασική περίθαλψη). Και μπορείς να μένεις σε γειτονική περιοχή, πχ γαλλια αλλα όσοι το κάνουν (frontaliers) εχουν χαμηλότερο μισθό και πλέον προσλαμβάνονται πολύ δύσκολα. Η χωρα έχει βάλει αυστηρά ποσοστά τα οποία πολύ χαμηλά, μετά απο ένα πρόσφατο δημοψήφισμα. Για να το διακομοδίσω λίγο. Πήγα στο ταχυδρομείο σήμερα και έκανα κουτσό για να αποφύγω τα περιττώματα των σκύλων.*Αυτό για τον manuel που δεν ανέχεται πολλά πολλά με τα πεζοδρόμια.) Και κάποια στιγμή πρέπει να ποστάρω φωτό από τη high-class γειτονιά μου (1200E είπαμε για 45τμ) για να δεις για τι συνθήκες μιλάμε. Λυπάμαι πραγματικά τα γεροντάκια απέναντι μου που δούλεψαν μια ζωή, κατέληξαν ερείπια, για να ζουν έτσι. Καλοπροαίρετα πάντα. 2
GreyHorse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 To σπίτι με ένα δωμάτιο με 45 τετραγωνικά έχει μεγάλη διαφορά και το λέω εκ πρώτης πείρας όταν διάφοροι συμφοιτητές μου φήγαν από το "προάστιο" μας και πήγανε λίγο πιο μέσα. Υπήρε άνρωπος που νοίκιαζε 15 τετραγωνικά (είχε ένα "πατάρι" και καλά για να βγάινουν περισσότερα τα τετργωνικά) καμιά 800ρα. Φυσικά και δεν εννωώ στη La Défense ας πούμε .... σε μια μέτρια περιοχή ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ .... (όχι 6 στάσεις RER και άλλες τόσες μετρό μακριά) ... γιατί είναι σαν να λες Αθήνα το μεγάλο πευκο ας πούμε. Από Αθήνα έχω μεσάνυχτα. Από Παρίσι ξέρω περισσότερα γιατί έχω ζήσει. Αν πας σε διάφορα sites που συγκρίνουν τιμές ενοικίων και κόστους ζωής ευρωπαικών χωρών θα τα δεις πολύ τσιμπιμένα σε σχέση με Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι τα ενοίκια είναι φτηνά στην Ελλάδα, πάμφθηνα τώρα με την κρίση, αλλά υπάρχει ένα αλλά. Και το κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας (εκτός Κολωνακίου) είναι πιο φθηνά σε σχέση με το κέντρο του Παρισιού και των Βρυξελλών. Ενώ οι πιο έξω περιοχές στην Ελλάδα αυξάνει ο μέσος όρος, Παρίσι και Βρυξέλλες είναι σε παρόμοια επίπεδα.Αυτό ανεβάζει τον μέσο όρο που βγάζει η πόλη στις τιμές ενοικίασης. Μέτρια περιοχή του Παρισιού νοίκιαζα το 2004 1000 ευρώ με δύο δωμάτια, σαλόνι κουζίνα. Οι τιμές είναι πάνω κάτω ακόμα οι ίδιες λόγω ευρώ. Φοιτητές τους χτυπάνε περισσότερο τα ενοίκια, λόγω του ότι κοντά στην πανεπιστημιούπολη είναι πιο αυξημένα και λόγω του ότι είναι φοιτητές. Πιο μακρυά χωρίς εγγυήσεις σε φοιτητή δεν νοικιάζουν, και πάλι θα ανεβάσουν τιμή αν το κάνουν. Αυτό που λες με το πατάρι ισχύει και υπάρχει πολύ στην Ευρώπη. Υπάρχουν και απαράδεκτες καταστάσεις, έχω δει σπίτι που ο τύπος επειδή δεν είχε τουαλέτα έβαλε χέστρα και μικρή ντουζιέρα (ένα τετράγωνο στο πάτωμα και μια βρύση, μην φανταστείς, με την χέστρα μέσα στο τετράγωνο και το τηλέφωνο της ντουζιέρας δίπλα στο καζανάκι) μέσα στην κουζίνα και ζητούσε ενοίκι όσο και τα νορμάλ σπίτια. Του απάντησα "τόσα με πληρώνεις για να μείνω; Διπλασίασε το ποσό και ίσως το σκεφτώ" και του βρόντηξα την πόρτα στα μούτρα. Γενικά παίζουν και πολλές μαλακίες. Αλλά γνώμες από φοιτητόκοσμο δεν είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές και αξιόπιστες. Αύριο να βρω δουλειά στο Παρίσι, σε 1-2 μήνες το πολύ έχω βρει σπίτι με ένα δωμάτιο στα 850 χωρίς πολύ κόπο. Μέτρια περιοχή, όχι κέντρο. Θα σε απογοητεύσω. 250 Ευρω το μήνα η βασική ασφάλεια και είναι το μινιμουμ. Η διαφορά είναι ότι αν δε μεριμνήσεις εσύ για ασφάλεια, και είσαι νόμιμος/δηλωμένος στη χώρα, σου κάνει ασφάλεια υποχρεωτικά το καντόνι που μένεις με όρους που μπορεί να μην είναι ευνοικοι (πχ 300-350 το μήνα για τη βασική περίθαλψη). Και μπορείς να μένεις σε γειτονική περιοχή, πχ γαλλια αλλα όσοι το κάνουν (frontaliers) εχουν χαμηλότερο μισθό και πλέον προσλαμβάνονται πολύ δύσκολα. Η χωρα έχει βάλει αυστηρά ποσοστά τα οποία πολύ χαμηλά, μετά απο ένα πρόσφατο δημοψήφισμα. Για να το διακομοδίσω λίγο. Πήγα στο ταχυδρομείο σήμερα και έκανα κουτσό για να αποφύγω τα περιττώματα των σκύλων.*Αυτό για τον manuel που δεν ανέχεται πολλά πολλά με τα πεζοδρόμια.) Και κάποια στιγμή πρέπει να ποστάρω φωτό από τη high-class γειτονιά μου (1200E είπαμε για 45τμ) για να δεις για τι συνθήκες μιλάμε. Λυπάμαι πραγματικά τα γεροντάκια απέναντι μου που δούλεψαν μια ζωή, κατέληξαν ερείπια, για να ζουν έτσι. Καλοπροαίρετα πάντα. Δεν ξέρω δεν έχω άμεση γνώση από Ελβετία. Αυτό που ξέρω είναι ότι το φιλικό μου ζευγάρι ακόμα εκεί μένει, και πρώην συναδέλφοι που είχαν έρθει από Ελβετία (γύρω στους 15) σκυλοέβριζαν τις Βρυξέλλες και την βέλγικη κατάσταση όλη την ώρα την στιγμή που εγώ την έβρισκα καλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα. Από τους 15 μόνο ένας έχει μείνει ακόμα να δουλεύει Βέλγιο, λόγω γάμου ίσως και συζύγου.Και όσες φορές έχω περάσει Ελβετία, βρώμα δεν έχω δει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα