Radiant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έχετε δοκιμασμένη πρόταση σε αυτή την κατηγορία; Η χρήση του θα είναι για αντικατάσταση τηλεφώνου (κλήσεις και sms), multimedia (ταινίες, μουσική και χαζο-games) και τέλος αρκετό διάβασμα βιβλίων. Ιδανικά 150 ευρώ δίνω αλλά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας καθώς με ενδιαφέρει κάτι δοκιμασμένο και να μην κολλάει ούτε να μου τελειώνει η μπαταρία το μεσαημέρι Άρα τι μου προτείνετε (ανεβέιτε σε τιμή αν χρειαστεί αλλά μην ξεχνώντας ότι ψάχνω vfm αγορά και όχι high-end). Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη ζαλούρα edit: Αυτό (Huawei MediaPad 7 Youth 8GB) πως το κόβετε θα με καλύψουν οι 2 πυρήνες; Η Li-Pol μπαταρίες υστερούν σχετικά με τις Li-Ion; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2014 από Radiant
Philippe Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Η χρήση του θα είναι για αντικατάσταση τηλεφώνου (κλήσεις και sms) Θα σου πω τη γνώμη μου ως περήφανος κάτοχος Fonepad 7 και ελπίζω να βοηθήσω εσένα και όσους άλλους σκέφτονται τη λύση 2in1 (που σιγά-σιγά πληθαίνουμε). Από πρακτική άποψη, το μέγεθος των 7" μαζί με τα μεγάλα bezels που έχουν οι συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής δε βολεύουν απόλυτα ούτε για να το κρατάς στο χέρι σαν τηλέφωνο (λόγω μεγάλου πλάτους) ούτε και να τις βάλεις στο αυτί σου να μιλήσεις (λόγω της απόστασης/ θέσης των μικροφώνων και ακουστικών). Επίσης είναι πάνω από 300g και άρα βαριές για να τις κρατάς σαν τηλέφωνο πολύ ώρα. Αν δεν δεις ζωντανά για τι μέγεθος μιλάμε, καλύτερα να μην προχωρήσεις. Ούτε η λύση handsfree είναι αρκετά πρακτική και θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστείς να βάλεις την ταμπλέτα στο αυτί (και θα είναι και τα πιο σημαντικά τηλεφωνήματα αυτά - νόμος του Μέρφυ). Επίσης, ορισμένες λειτουργίες που τις έχουμε συνηθίσει ως αυτονόητες στα τηλέφωνα, ενδέχεται να λείπουν (π.χ. καλή κάμερα, led flash/ φακός, mwi notifications). Από την άλλη μεριά, οι συσκευές που είναι πιο ελαφριές, με μικρότερα bezels ή/ και οθόνη και άρα πιο κατάλληλες για χρήση τηλεφώνου, όπως αυτή ή αυτή, είναι και πολύ πιο ακριβές. Σαν android tablet, πάντως, είναι εξαιρετικές συσκευές για κατανάλωση περιεχομένου. Εγώ δυσκολεύομαι να γυρίσω πίσω στο κινητό και τη μικρή του οθόνη (4.5"), ας έχει καλύτερα specs από κάθε άποψη, οπότε κουβαλάω προς το παρόν δύο συσκευές. Έχω καταλήξει ότι θα το γυρίσω σε μόνο μία συσκευή όταν με το καλό βγουν στην αγορά phablet με οθόνες 6.2" 16:10 (π.χ. 1920x1200, 2560x1600) και με βάρος κάτω από 200g, όπως αυτό, γιατί ακόμα και οι 6" 16:9 που κυκλοφόρησαν σε πολλές ναυαρχίδες είναι πολύ στενές για να αντικαταστήσουν την εμπειρία πλοήγησης του Fonepad μου. Αν επιμένεις στην αγορά, πες μου να σου γράψω περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2014 από Philippe
Radiant Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Θα σου πω τη γνώμη μου ως περήφανος κάτοχος Fonepad 7 και ελπίζω να βοηθήσω εσένα και όσους άλλους σκέφτονται τη λύση 2in1 (που σιγά-σιγά πληθαίνουμε). Από πρακτική άποψη, το μέγεθος των 7" μαζί με τα μεγάλα bezels που έχουν οι συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής δε βολεύουν απόλυτα ούτε για να το κρατάς στο χέρι σαν τηλέφωνο (λόγω μεγάλου πλάτους) ούτε και να τις βάλεις στο αυτί σου να μιλήσεις (λόγω της απόστασης/ θέσης των μικροφώνων και ακουστικών). Επίσης είναι πάνω από 300g και άρα βαριές για να τις κρατάς σαν τηλέφωνο πολύ ώρα. Αν δεν δεις ζωντανά για τι μέγεθος μιλάμε, καλύτερα να μην προχωρήσεις. Ούτε η λύση handsfree είναι αρκετά πρακτική και θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστείς να βάλεις την ταμπλέτα στο αυτί (και θα είναι και τα πιο σημαντικά τηλεφωνήματα αυτά - νόμος του Μέρφυ). Επίσης, ορισμένες λειτουργίες που τις έχουμε συνηθίσει ως αυτονόητες στα τηλέφωνα, ενδέχεται να λείπουν (π.χ. καλή κάμερα, led flash/ φακός, mwi notifications). Από την άλλη μεριά, οι συσκευές που είναι πιο ελαφριές, με μικρότερα bezels ή/ και οθόνη και άρα πιο κατάλληλες για χρήση τηλεφώνου, όπως αυτή ή αυτή, είναι και πολύ πιο ακριβές. Κατ'αρχάς σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και την απάντηση σου. Επιβεβαίωσες τους φόβους μου περί πρακτικότητας μιας τέτοιας συσκευής μιας και ο ενδιαφερόμενος δεν είμαι εγώ αλλά συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει "κολλήσει" όμως και θέλει να προχωρήσει σε αγορά και να το δοκιμάσει. Το ASUS που έχεις στις κλήσεις-σήμα-SMS είχε κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με τα smartphones ή ανταποκρίθηκε τίμια; Επίσης αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για Atom επεξργαστή, πως σου φάνηκε η απόδοση του; Τέλος μιας και είχες δοκιμάσει το 2-in-1 από μπαταρία πώς την έβγαζες; Ειδικά το θέμα της μπαταρίας με προβληματίζει αρκετά επειδή γνωρίζω ότι θα το γονατίσει το μηχανάκι. Σαν android tablet, πάντως, είναι εξαιρετικές συσκευές για κατανάλωση περιεχομένου. Εγώ δυσκολεύομαι να γυρίσω πίσω στο κινητό και τη μικρή του οθόνη (4.5"), ας έχει καλύτερα specs από κάθε άποψη, οπότε κουβαλάω προς το παρόν δύο συσκευές. Έχω καταλήξει ότι θα το γυρίσω σε μόνο μία συσκευή όταν με το καλό βγουν στην αγορά phablet με οθόνες 6.2" 16:10 (π.χ. 1920x1200, 2560x1600) και με βάρος κάτω από 200g, όπως αυτό, γιατί ακόμα και οι 6" 16:9 που κυκλοφόρησαν σε πολλές ναυαρχίδες είναι πολύ στενές για να αντικαταστήσουν την εμπειρία πλοήγησης του Fonepad μου. Αν επιμένεις στην αγορά, πες μου να σου γράψω περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις. Η δικιά μου πρόταση ήταν να κρατήσει το ήδη υπαρχον smartphone (μετριότατο) και να προχωρήσει σε αγορά ενός tablet(χωρίς 3g) ώστε στα χρήματα που συζητάμε να πάρει κάτι ποιοτικό και να έχει και κατανεμημένες τις δραστηριότητες της. Και φυσικά 2 συσκευές = 2 μπαταρίες άρα ας του δώσει να καταλάβει όσο θέλει. Της είχα προτείνει επίσης τη δοκιμασμένη λύση moto g 2014 ώς χρυσή τομή αλλά επειδή ενδιαφέρεται για διάβασμα ολόκληρων βιβλίων δε της έφτασαν οι 5'' όταν το κοίταζε στο public. Άν έχεις χρόνο ευχαρίστως θα άκουγα προτάσεις edit: Άραγε το Lenovo A5500 του newsletter του e-shop να υποστηρίζει GSM? Φαίνεται ελκυστικό κατά τ'άλλα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2014 από Radiant
Philippe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δε νομίζω να υποστηρίζει κλήσεις το Lenovo. Άλλωστε λίγα tablets το κάνουν, ας έχουν υποδοχή για SIM. Οι διπύρινοι Atom μου φαίνονται ελαφρώς χειρότεροι των Snapdragon 400, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια χαρά για την περίπτωσή σου. Η μπαταρία έχει άμεση σχέση με την ανάλυση της οθόνης (pixels), όχι με το μέγεθός της. Σε οθόνες HD δεν υπάρχει πρόβλημα, ειδικά σε τέτοια μεγέθη συσκευών που χωράνε (και τοποθετούνται) μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα smartphone. Η οθόνη στο Huawei που κοίταγες αρχικά είναι χαμηλότερης ανάλυσης από το Fonepad και ίσως σου κακοφανεί λίγο. Κορυφαία επιλογή και λόγω "βολικού" σχετικά μεγέθους είναι ασφαλώς το Xperia Z Ultra 6.4". Σε 7.0" θα κοιτούσα και το Galaxy Tab 4, που έχει μικρά περιθώρια και είναι μικρότερο από αντίστοιχα Asus και Huawei. Αφού το θέλει για τηλέφωνο, σημασία έχει αφενός το πλάτος, ώστε να μπορεί να το κρατά με το ένα χέρι, και αφετέρου το βάρος. Κάντε μια δοκιμή με το Xperia σε κατάστημα γιατί ακόμη κι αυτό ίσως να της πέσει μεγάλο. Μήπως να δείτε και την περίπτωση αγοράς ξεχωριστού kindle στις 6.0" γιατί είναι πολύ πιο ξεκούραστα για διάβασμα από τις οθόνες των tablets (βλ. αντίστοιχο topic στο φόρουμ). 1
Radiant Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δε νομίζω να υποστηρίζει κλήσεις το Lenovo. Άλλωστε λίγα tablets το κάνουν, ας έχουν υποδοχή για SIM. Οι διπύρινοι Atom μου φαίνονται ελαφρώς χειρότεροι των Snapdragon 400, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια χαρά για την περίπτωσή σου. Η μπαταρία έχει άμεση σχέση με την ανάλυση της οθόνης (pixels), όχι με το μέγεθός της. Σε οθόνες HD δεν υπάρχει πρόβλημα, ειδικά σε τέτοια μεγέθη συσκευών που χωράνε (και τοποθετούνται) μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα smartphone. Η οθόνη στο Huawei που κοίταγες αρχικά είναι χαμηλότερης ανάλυσης από το Fonepad και ίσως σου κακοφανεί λίγο. Κορυφαία επιλογή και λόγω "βολικού" σχετικά μεγέθους είναι ασφαλώς το Xperia Z Ultra 6.4". Σε 7.0" θα κοιτούσα και το Galaxy Tab 4, που έχει μικρά περιθώρια και είναι μικρότερο από αντίστοιχα Asus και Huawei. Αφού το θέλει για τηλέφωνο, σημασία έχει αφενός το πλάτος, ώστε να μπορεί να το κρατά με το ένα χέρι, και αφετέρου το βάρος. Κάντε μια δοκιμή με το Xperia σε κατάστημα γιατί ακόμη κι αυτό ίσως να της πέσει μεγάλο. Μήπως να δείτε και την περίπτωση αγοράς ξεχωριστού kindle στις 6.0" γιατί είναι πολύ πιο ξεκούραστα για διάβασμα από τις οθόνες των tablets (βλ. αντίστοιχο topic στο φόρουμ). Εν τέλει όντως το lenovo δεν υποστηρίζει κλήσεις. Το xperia το απέριψε λόγω χρημάτων (δε σου κρύβω ότι εγώ το γλυκοκοιτ'αω όμως ). Και εμείς προχθές καταλήξαμε στο galaxy tab 4 7.0 LTE και ενθουσιάστηκε και το παρείγγηλε στα 178 που είχε μέχρι προχθές το skroutz. Οι κριτικές στο GSMarena με προβλημάτισαν λίγο μιας και είχε πολύ χαμηλό rating αλλά της γυάλισε και το έβαλε καλάθι! Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το χρόνο σου, θα δώσω feedback προς το τέλος του μήνα εδώ! 1
Radiant Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δε νομίζω να υποστηρίζει κλήσεις το Lenovo. Άλλωστε λίγα tablets το κάνουν, ας έχουν υποδοχή για SIM. Οι διπύρινοι Atom μου φαίνονται ελαφρώς χειρότεροι των Snapdragon 400, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια χαρά για την περίπτωσή σου. Η μπαταρία έχει άμεση σχέση με την ανάλυση της οθόνης (pixels), όχι με το μέγεθός της. Σε οθόνες HD δεν υπάρχει πρόβλημα, ειδικά σε τέτοια μεγέθη συσκευών που χωράνε (και τοποθετούνται) μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα smartphone. Η οθόνη στο Huawei που κοίταγες αρχικά είναι χαμηλότερης ανάλυσης από το Fonepad και ίσως σου κακοφανεί λίγο. Κορυφαία επιλογή και λόγω "βολικού" σχετικά μεγέθους είναι ασφαλώς το Xperia Z Ultra 6.4". Σε 7.0" θα κοιτούσα και το Galaxy Tab 4, που έχει μικρά περιθώρια και είναι μικρότερο από αντίστοιχα Asus και Huawei. Αφού το θέλει για τηλέφωνο, σημασία έχει αφενός το πλάτος, ώστε να μπορεί να το κρατά με το ένα χέρι, και αφετέρου το βάρος. Κάντε μια δοκιμή με το Xperia σε κατάστημα γιατί ακόμη κι αυτό ίσως να της πέσει μεγάλο. Μήπως να δείτε και την περίπτωση αγοράς ξεχωριστού kindle στις 6.0" γιατί είναι πολύ πιο ξεκούραστα για διάβασμα από τις οθόνες των tablets (βλ. αντίστοιχο topic στο φόρουμ). Να δώσω feedback ξέχασα Τελικά αγοράστηκε το samsung tab 4.0 για το άτομο ποθ ενδιαφερόταν.. Ο λόγος που γράφω εδώ τώρα είναι ότι με το λινκ σου ανακάλυψα το Z ultra, το οποίο και αγόρασα τα Χριστούγεννα και μέχρι και σήμερα παθαίνω την πλάκα μου με το εργαλείο! Thanks λοιπόν! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα