Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τι είναι αυτό? :P

Πατάτες, τί να είναι :P όνομα είναι--> The company was founded in Istanbul by Armenian Avedis Zildjian (the surname "Zildjian" given to him by the Ottoman Sultan Osman II to recognize Zildjian's successful work in cymbal-smithing; it is derived from "Zilcı" (meaning "Cymbal Caster") in Turkish and "-ian" (indicating of Armenian descent) in the 17th century, during the reign of the Ottoman Empire.

• Like 1
Δημοσ.

Πατάτες, τί να είναι :P όνομα είναι--> The company was founded in Istanbul by Armenian Avedis Zildjian (the surname "Zildjian" given to him by the Ottoman Sultan Osman II to recognize Zildjian's successful work in cymbal-smithing; it is derived from "Zilcı" (meaning "Cymbal Caster") in Turkish and "-ian" (indicating of Armenian descent) in the 17th century, during the reign of the Ottoman Empire.

Δεν είχα ξαναδεί-ακούσει τη συγκεκριμένη φίρμα :)

Δημοσ.

Όντως και τώρα βλέπω οι μισοί ισπανοί το προφέρουν Ιμπάνιες κι οι άλλοι μισοί Ιμπάνιεθ - φαντάζομαι έχει να κάνει με γεωγραφική θέση? δεν ξέρω ισπανικά.

Δεν έχω ιδέα απο ισπανικά. Απλά με το που είδα το Ibanez, λέω αυτό ισπανικό μοιάζει και έψαξα να βρω πως είναι η σωστή προφορά. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην ισπανική γλώσσα απο ότι ξέρω. Τώρα το Ιμπάνιεθ μπορεί να είναι στα Καστιγιάνικα ή στα Καταλανικά ή και Βάσκικα ακόμα.

Δημοσ.

Όχι 'ναίκι' καλέ. 'Νάικι' είναι το σωστό.

Δες ξανά τα phonetic symbols: /ˈnki/

(αν δεν ξέρεις πώς διαβάζονται τα phonetic symbols ψάξε το λίγο, υπάρχουν κάμποσα εκπαιδευτικά site)

Προφανώς μου 'πεσε λάθος ο τόνος, αμάν.  :P

Δημοσ.

Σχετικά με τα brands, η ορθή γραφή και προφορά της γλώσσας προέλευσης της αρχικής λέξης εχει λίγη σημασία και η ορθή προφορά ειναι αυτή που αποφασίζει ο ιδρυτής τους.

Τρανό παράδειγμα , οι Λεσπωλ κιθάρες, καθώς στο γαλλοφερτο les δεν διαβάζεται το σίγμα.

Οποτε, αν η εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως ιμπανεζ με τόνο στο έψιλον, λίγη σημασία εχει αν το ´ισπανικά ´ σωστό ειναι ιμπανεθ ή ιμπανιεθ.

Δημοσ.

Τρανό παράδειγμα , οι Λεσπωλ κιθάρες, καθώς στο γαλλοφερτο les δεν διαβάζεται το σίγμα.

Λάθος παράδειγμα έφερες όμως.

Το συγκεκριμένο 'Les' δεν είναι γαλλόφερτο αλλά προέρχεται απ'το όνομα Lester William Polsfuss. Οπότε μια χαρά σωστά διαβάζεται ως 'Λες'.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε, αν η εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως ιμπανεζ με τόνο στο έψιλον, λίγη σημασία εχει αν το ´ισπανικά ´ σωστό ειναι ιμπανεθ ή ιμπανιεθ.

Αν έμπαινες στο κόπο να δεις τη σελίδα στη wikipedia για την εταιρία, θα έβλεπες ότι πήρε το όνομα της απο ένα Ισπανό που λεγόταν Salvador Ibáñez. O Ibáñez έφτιαχνε και πουλούσε τις κιθάρες στον Ιάπωνα που είχε την εταιρία. Απο τη στιγμή που μιλάμε για ισπανικό όνομα, η σωστή προφορά είναι η ισπανική.

Δημοσ.

Η ibanez μπράντα δεν εχει τόνο στο Νί. Αυτό ειναι και το point μου. Άλλο το όνομα του ατόμου κι άλλο το όνομα της εταιρείας.

Το lespaul επίτηδες το είπα γαλλοφερτο και όχι γαλλικό, καθώς πολλοί που δεν ξέρουν, ¨δυσκολευονται ¨ να προφέρουν το σίγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...