evabb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 βασικα σε χωρες οπως η ινδια και η κινα οπου υπαρχει υπερπληθυσμος, οι ανθρωποι αντιμετωπιζονται χειροτερα και απο ζωα απο τους ιδιους τους τους συμπατριωτες. δεν νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε τπτ εμεις οι "δυτικοι" γι αυτο. οσο και να φωναζουμε για ανθρωπινα δικαιωματα κτλ στην τελικη ειναι χωρα τους και δεν μπορει καμια κυβερνηση να τους αναγκασει να αλλαξουν με το ετσι θελω. στην δυση απο την αλλη κακα τα ψεματα αλλα ακομα και για τους αστεγους υπαρχει μια μεριμνα. δεν λεω οτι καλοπερνανε προφανως αλλα σιγουρα δεν ειναι η κασταση που επικρατει σε ινδια και κινα. εχω ακουσει απο πρωτο χερι απο ανθρωπο που εκανε 6μηνο ινδια σε προγραμμα τυπου ερασμους, οτι οι πλουσιοι ινδοι πεταγαν παπουτσια στους φτωχους (τελευταια καστα στον πατο) που δουλευαν ως καθαριστες/καθαριστριες, κανενας σεβασμος δλδ. μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο; οχι και δεν ειναι αμελητεο γεγονος. αλλα για τον αλητη που σκοτωσε πριν κατι μηνες το κουταβακι οι νομοι μας προβλεπουν τιμωρια οποτε γιατι να τον αφησουμε ατιμωρητο; το οτι καποιος νοιαζεται για ζωα δεν σημαινει οτι νοιαζεται λιγοτερο για τους ανθρωπους, Δεν θεωρω καλο ανθρωπο καποιον που θα θυσιαστει για εναν αλλον ανθρωπο αλλα θα βασανισει ενα ζωο. Η παιδεια του ανθρωπου φαινεται στο πως συμπεριφερεται σε ολες τις καστασεις οχι μονο σε αυτες που θεωρει οτι εχουν προτεραιοτητα. 5
The_Judas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 αφορμη για το λεχθεν απο πανω σταθηκε το γεγονος σε ενα αρθρο οπου πηραν δικαστηριο ενα ανηλικο επειδη σκοτωσε ενα γατο , που απο κατω διαβασα σχολιασμους οπως να πεθανει ο κοπριτης ,να σαπισει στο αναμορφωτηριο το κωλοπαιδο ,να παρουν την κηδεμονια απο τους γονεις του κλπ φαιδρα ,ενω σε αρθρα αποκεφαλισμων και θηριωδιων απεναντι στο ανθρωπινο ειδος δεν ειδα καμια τετοια αντιδραση και μαλιστα τολμω να πω υπηρχαν και ατομα που εβρισκαν και ελαφρυντικα . τι πιστευεται λοιπον για το θεμα Νομίζω ότι αυτό ισχύει για τους πολύ φανατικούς-ταλιμπάν φιλόζωους. Προσπαθούν να βρούνε την αγάπη που έχουν στερηθεί από οικογένεια-φίλους σε ένα απλοϊκό και αγαθό κατοικίδιο ζώο. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπερασπίζονται με υπερβολικό ζήλο τις δικές τους απόψεις και να υποπέφτουν και σε αυτούς τους γραφικούς σχολιασμούς που έχεις αναφέρει (αλλά και σε πολύ χειρότερους με απειλές).
Ultimategr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αν ένα μικρο παιδι σκοτωνει για πλακα ένα ανυπερασπιστο ζωο σημαινει ότι εχει ψυχιατρικο πρόβλημα(σχιζοφρενεια κτλ).Όπως λενε οι ψυχιατροι ενας που σκοτωνει καποιο ζωο εχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σκοτωσει καποιο ανθρωπο,ποσο μαλλον ένα μικρο παιδι. Αν σε αυτή την ηλικια σκοτωνει ζωα όταν μεγαλωσει θα αναπτυξει παραβατικη συμπεριφορα. Διεπραξε ένα εγκλημα και πρεπει να τιμωρηθεί όπως οριζει ο νομος,μεγαλο μερος της ευθύνης φερουν και οι γονεις του. Αλλωστε όπως ειπε και η Εισαγγελεας του Αρειου Παγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας 2
forgotten Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αν ένα μικρο παιδι σκοτωνει για πλακα ένα ανυπερασπιστο ζωο σημαινει ότι εχει ψυχιατρικο πρόβλημα(σχιζοφρενεια κτλ).Όπως λενε οι ψυχιατροι ενας που σκοτωνει καποιο ζωο εχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σκοτωσει καποιο ανθρωπο,ποσο μαλλον ένα μικρο παιδι. Αν σε αυτή την ηλικια σκοτωνει ζωα όταν μεγαλωσει θα αναπτυξει παραβατικη συμπεριφορα. Διεπραξε ένα εγκλημα και πρεπει να τιμωρηθεί όπως οριζει ο νομος,μεγαλο μερος της ευθύνης φερουν και οι γονεις του. Αλλωστε όπως ειπε και η Εισαγγελεας του Αρειου Παγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας απορια για εσενα γιατι μου φαινεται αστειος ο ισχυρισμος σου ,οταν ησουν μικρος ποτε δεν σκοτωσες τπτ κανα εντομο κανα μικρο ζωακι γιατι εγω οταν ημουν μικρος κυνηγαγα με την σφεντονα σπουργιτια,συμφωνα με τα λεγομενα σου ειμαι εν δυναμη δολοφονος ,οσο αφορα το τελευταιο σκελος συμφωνω στο πρωτο διαφωνω καθετα.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Οι υπερβολικα φιλοζωοι εχουν μια ταση προς τον μισανθρωπισμο. Θα εχουν τους λογους τους. 2
Ultimategr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδη βρίσκεις φυσιολογικο χωρις λογο να σκοτωνει καποιος ένα ανυπερασπιστο ζωο όπως σκυλο και γατα? Υπαρχουν ορισμένοι εγκληματιες που βαζουν κομματια γυαλιου αναμεσα σε κομματια κρεας,ξερεις ποσο πολύ υποφερει ένα ζωο όταν τα τρωει?Το κατακρεουργουν εσωτερικα.Ενας ψυχικα υγιης ανθρωπος δεν τα κανει αυτά.
forgotten Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδη βρίσκεις φυσιολογικο χωρις λογο να σκοτωνει καποιος ένα ανυπερασπιστο ζωο όπως σκυλο και γατα? Υπαρχουν ορισμένοι εγκληματιες που βαζουν κομματια γυαλιου αναμεσα σε κομματια κρεας,ξερεις ποσο πολύ υποφερει ένα ζωο όταν τα τρωει?Το κατακρεουργουν εσωτερικα. δεν απαντας σε οτι σε ρωτησα ωστοσο και ναι δεν το βρισκω φυσιολογικο οπως ωστοσο δεν βρισκω φυσιολογικο το οτι δηλωσες πριν.
Ultimategr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 δεν απαντας σε οτι σε ρωτησα ωστοσο και ναι δεν το βρισκω φυσιολογικο οπως ωστοσο δεν βρισκω φυσιολογικο το οτι δηλωσες πριν. Δεν το δηλωσα εγω αλλα ψυχιατροι που εχω ακουσει να μιλανε πανω σε σχετικα θεματα και συμφωνω μαζι τους. Όταν ημουν μικρος ποτε δεν σκοτωσα καποιο μικρο ζωο εκτος από κουνουπια
forgotten Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δεν το δηλωσα εγω αλλα ψυχιατροι που εχω ακουσει να μιλανε πανω σε σχετικα θεματα και συμφωνω μαζι τους. Όταν ημουν μικρος ποτε δεν σκοτωσα καποιο μικρο ζωο εκτος από κουνουπια εκανα κλινικη ψυχολογια στο πανεπιστημιο αλλα αυτο δεν το ακουσα ωστοσο το θεωρω ως ελαχιστο δυνατο ,δεν ξερω υπο ποια συζητηση ειπωθηκε ωστοσο .εν πασοι περιπτωση απλα η αποψη μου ειναι οτι καποιοι φιλοζωοι πλησιαζουν την ταση μισανθρωπισμου
Ultimategr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 εκανα κλινικη ψυχολογια στο πανεπιστημιο αλλα αυτο δεν το ακουσα ωστοσο το θεωρω ως ελαχιστο δυνατο ,δεν ξερω υπο ποια συζητηση ειπωθηκε ωστοσο .εν πασοι περιπτωση απλα η αποψη μου ειναι οτι καποιοι φιλοζωοι πλησιαζουν την ταση μισανθρωπισμου Μπορει να εχουν χασει από φολα κατοικιδια ζωα και γι αυτό το λογο να φερονται ετσι,δικαιολογημενη και φυσιολογικη η συμπεριφορα τους για μενα καθως με τις κακοποιήσεις ζωων το κακο εχει παραγινει στην Ελλαδα παρα τις ποινες που εχουν γινει πιο αυστηρες.
invisiblesurfer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Εγω συμφωνω με τον forgotten, υπαρχει σαφως μια ταση "αντιδρασης" των φιλοζωων απεναντι στον ανθρωπο - ισως λογω του οτι ολοι μας λιγο-πολυ εκφραζουμε ενα καποιο καφριλικι δεδομενης της ταχυτητας και ποιοτητας ζωης στην πολη, και αυτο ακριβως ενοχλει καποιους πολυ ευαισθητους που προτιμουν να "αφοσιωνονται" στα κατοικιδια ή αδεσποτα, αντι στους ανθρωπους που τους απογοητευουν και ενδεχομενως τους πικραινουν. Υιοθετειται δηλαδη απο τους φιλοζωους μια σταση αμυνας απενταντι στην επιθετικοτητα και εν γενει βαρβαροτητα της κοινωνιας, οποτε και ο μισανθρωπισμος μοιραια ερχεται και δενει. Αυτο επισης εξηγει και το γεγονος οτι οι φιλοζωοι ξοδευουν σχεδον εκατονταδες ευρω μηνιαιως για περιθαλψη αδεσποτων, αλλα παραδοξως δεν δινουν ουτε ενα ευρω σε φιλανθρωπικα εργα (των δημων, εκκλησιων, οργανισμων κοκ.) Αυτη ειναι η αποψη που εχω σχηματισει, δεν ειμαι ειδικος, καμια σχεση... 2
Ultimategr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Ορισμένοι φιλοζωοι ισως,δεν νομιζω όμως να ισχυει για την πλειοψηφια. Αλλωστε κανεις μας δεν είναι σε θεση να ξερει τι φιλανθρωπικο εργο εχει προσφερει ο διπλανος μας φιλόζωος ή όχι. Τα ζωα είναι ανυπεράσπιστα και εχουν ένα και μονο μεγαλο εχθρο τον ανθρωπο,και ο μονος που μπορει να τα προστατεψει είναι παλι ο ανθρωπος. Αν ένα φιλόζωος είναι μισάνθρωπος ενας που σκοτωνει ζωα τι είναι?
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Θεωρω κομπλεξικους οσους λενε τους φιλοζωους μισανθρωπους. Και ο μονος λογος που το λενε ειναι για να πεισουν τον εαυτο τους οτι κανουν το σωστο βασανιζοντας ζωα και κατακρινοντας τους φιλοζωους. Η πρωτοι που θελουν να βασανισουν ζωα η το εχουν κανει ηδη ειναι αυτοι που λενε σε ενα φιλοζωο για τις "απροστατευτες" κατσαριδες,μυγες και κουνουπια και τα συγκρινουν με σκυλο η γατα και επισης αυτοι που λενε γιατι ταιζεις ενα αδεσποτο και δε τα δινεις σε εναν φτωχο (Κλασικη ατακα σε οσους δε πανε τα ζωα) 4
akpe Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αφού είπαμε, οι κατσαρίδες οι μύγες και τα κουνούπια είναι «ιου», τα κοτοπουλάκια τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια είναι «πεντανόστιμα», αλλά από την άλλη ο σκύλος και η γάτα είναι «γούτσου». Oh the priorities.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αφού είπαμε, οι κατσαρίδες οι μύγες και τα κουνούπια είναι «ιου», τα κοτοπουλάκια τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια είναι «πεντανόστιμα», αλλά από την άλλη ο σκύλος και η γάτα είναι «γούτσου». Oh the priorities. Μα ειναι γνωστο οτι αν καποιος ριξει σπασμενα γυαλια στη τροφη του σκυλου και ο πονος ειναι λες και τα ριχνει σε ανθρωπο και ο ιδιος γυρισει και σου πει και εσυ προχθες σκοτωσες μια μυγα με την εφημεριδα,ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα