ThePumpkinKing Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα στο community,θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα,γι'αυτό και οφείλω να επεξηγήσω τη μέχρι τώρα κατάστασή μου i guess Είμαι 26 χρονών,και σε 2 μήνες τελειώνω τον κλάδο 3D animation σε μια ιδιωτική σχολή.Είχα ξεκινήσει μια δημόσια σχολη στην οποία πέρασα μέσω πανελληνίων,αλλά την άφησα λόγω οικονομικών και λίγο τεμπελιό για να είμαι ειλικρινής..Έκανα λοιπόν το όνειρό μου,το 3D,δουλεύοντας παράλληλα με τη σχολή μεχρι και σήμερα που γράφω. Η κοπέλα μου,με την οποία είμαστε "για τα καλά" μαζί,είναι απο Αυστραλία,αλλά έχει μεγαλώσει εδώ στην Ελλάδα. Θέλουμε λοιπόν να φύγουμε μαζί για Αυστραλία,για μια καλύτερη κατάσταση,μιας και είναι και ο πατέρας της εκεί και μπορώ να βρω μια δουλίτσα να κανω για αρχή.Το θέμα μου λοιπόν είναι: ΔΕΝ έχω πάει στρατό(έχω αναβολή ενα χρόνο περίπου ακόμα),και δεν γνωρίζω αν θα μπορέσω να μείνω εκεί αν πάω.Είπα να αναφερθώ εδω,διότι γνωρίζω πως αρκετά άτομα ειναι στο εξωτερικό απο εδώ,και ίσως κάποιος έχει περάσει κατι παρομοιο. Μπορώ να πάω τελικά Αυστραλια;; .Την απαραίτητη VISA,μπορώ να τη βγάλω; (Μια μικρή πληροφορία,το κορίτσι θα δεχτεί προταση σε λίγο καιρο,ειτε Ελλάδα ειτε Αυστραλία.. ) Ευχαριστώ!
NikosKallithea Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 H σίγουρη λύση ειναι, την παντρεύεσαι και αυτη σου κάνει πρόσκληση για την Αυστραλία, με την προϋπόθεση βέβαια οτι η κοπέλα εχει την αυστραλιανή υπηκοότητα. Το εμπόδιο ειναι ο στρατος, βίζα με τον στρατό σε εκκρεμότητα δεν παίρνεις Ολα τα παραπάνω ισχύουν για δουλεία και μετεγκατάσταση 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Νικο αυτο δεν ισχυει. Ο ξαδερφος μου 40+ χρονων μονιμος κατοικος αμερικης εδω και παρα πολλα χρονια δεν πηγε ποτε στρατο. 1
Sellers Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 (Μια μικρή πληροφορία,το κορίτσι θα δεχτεί προταση σε λίγο καιρο,ειτε Ελλάδα ειτε Αυστραλία.. ) Βρε πονηρούλη!!! On-topic: τσέκαρε εδώ. Νικο αυτο δεν ισχυει. Ο ξαδερφος μου 40+ χρονων μονιμος κατοικος αμερικης εδω και παρα πολλα χρονια δεν πηγε ποτε στρατο. Έχουν αλλάξει τα πραγματα απο τότε. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Σχετικά με visa κτλ μάλλον πρέπει να βρείς τα κριτήρια για χορήγηση visas 457 Γενικές πληροφορίες: http://www.zougla.gr/greece/article/viza-gia-tin-afstralia Ειδικά requirements για visa 457: http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/457.aspx 1
doctor_667 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Με το στρατό δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, απλά θα κανονίσεις να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού όταν περάσει η ημερομηνία κατάταξης. Θα μπει ένα πρόστιμο 6000 ευρώ βέβαια, αλλά όπως τα λες μάλλον σκοπεύεις να καθίσεις για τα καλά οπότε μπορείς να μην το πληρώσεις. Το πρόστιμο θα ανεβαίνει αλλά κατά τα άλλα δεν θα έχεις πρόβλημα, θα μπορείς απλά να είσαι μόνο 30 μέρες το χρόνο Ελλάδα. 1
mylo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 στη τελική πάνε υπηρετησε και φυγε οπου θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο 4
tsakonas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Με το στρατό δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, απλά θα κανονίσεις να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού όταν περάσει η ημερομηνία κατάταξης. Θα μπει ένα πρόστιμο 6000 ευρώ βέβαια, αλλά όπως τα λες μάλλον σκοπεύεις να καθίσεις για τα καλά οπότε μπορείς να μην το πληρώσεις. Το πρόστιμο θα ανεβαίνει αλλά κατά τα άλλα δεν θα έχεις πρόβλημα, θα μπορείς απλά να είσαι μόνο 30 μέρες το χρόνο Ελλάδα.Λάθος, 6000 κοστίζει η εξαγορά της θητείας μετά τα 35 χρόνια ηλικίας. Πριν τα 35 εάν δεν διαμενει Ελλάδα, είναι ανυπότακτος εξωτερικού. Το πρόστιμο ανυποταξιας είναι περίπου 400 ευρώ το οποίο το επιβάλλει το στρατοδικιο, αφού έχει υποβάλει όλα τα έγγραφα από την πρεσβεία της χώρας που διαμενει. Έπειτα ισχύουν οι 30 μέρες που ανέφερες 1
V for Vagelis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 6000 είναι το πρόστιμο ανυποταξίας, ανεξαρτήτως ηλικίας. 1
tsakonas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό το λέει ο Vagelis? Είσαι ανυπότακτος; ή το άκουσες από τον φίλο του φίλου; ψάξε στο σαιτ στη στρατολογια τα λέει ξεκάθαρα. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχω πληρώσει τπτ εκτός τα 400.εχω κάνει την διαδικασία ήδη 3 φορές διότι μετά από κάποιο διάστημα σε ξανά ψάχνουν. Ισχύουν τα παραπάνω που είπα.. 1
dimiamwiam Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Από τον Μάιο του '11 με νόμο του Βενιζέλου το πρόστιμο είναι 6000. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=394211 1
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό το λέει ο Vagelis? Είσαι ανυπότακτος; ή το άκουσες από τον φίλο του φίλου; ψάξε στο σαιτ στη στρατολογια τα λέει ξεκάθαρα. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχω πληρώσει τπτ εκτός τα 400.εχω κάνει την διαδικασία ήδη 3 φορές διότι μετά από κάποιο διάστημα σε ξανά ψάχνουν. Ισχύουν τα παραπάνω που είπα.. To site της στρατολογίας αναφέρει: 22. Ποιές οι συνέπειες της ανυποταξίας. Η Στρατολογική Υπηρεσία κατά την κήρυξη της ανυποταξίας υποβάλλει προς το αρμόδιο Στρατοδικείο σχετική μήνυση, προκειμένου να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία. Παράλληλα επιβάλλονται ως διοικητικές κυρώσεις χρηματικό πρόστιμο έξι (6.000) χιλιάδων ευρώ, καθώς και όσες προβλέπονται από τον εκάστοτε ισχύοντα Στρατολογικό Νόμο (άρθρα 53 και 54 του Ν. 3421/2005, ΦΕΚ 302 τ. Α΄). Η απόφαση επιβολής του προστίμου αποστέλλεται από την ΣΥ στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου το ποσό να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί ως οφειλή του υπόχρεου, χωρίς την δυνατότητα επαναπροσαρμογής ή μη καταβολής του. Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν αίρει τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις της ανυποταξίας. Οι διοικητικές κυρώσεις, πλην του χρηματικού προστίμου, αίρονται σε περίπτωση αθώωσης ή απαλλαγής από την κατηγορία της ανυποταξίας. https://www.stratologia.gr/ervthseis Άρα αυτό που λέει ο V_for_Vagelis είναι σωστό. Αυτό που είπες εσύ πρέπει να ίσχυε πριν χρόνια με άλλη νομοθεσία ή να είναι ειδική περίπτωση.
tsakonas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εμένα προχτές μου είπαν από τη στρατολογια ότι το πρόστιμο δεν επιβάλλεται εφόσον προσκομισεις όλα τα έγγραφα. Προφανώς κάπου υπάρχει ασαφεια.. Όντως εγώ βγήκα το 2008 άρα για αυτό την γλιτωσα. Τώρα που το σκέφτομαι, τι ταλαιπωρία να έχει φάει ο κόσμος που δεν έχει λεφτά.. Ντροπή Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2014 από tsakonas 1
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Εμένα προχτές μου είπαν από τη στρατολογια ότι το πρόστιμο δεν επιβάλλεται εφόσον προσκομισεις όλα τα έγγραφα. Προφανώς κάπου υπάρχει ασαφεια.. Όντως εγώ βγήκα το 2008 άρα για αυτό την γλιτωσα. Τώρα που το σκέφτομαι, τι ταλαιπωρία να έχουν φάει ο κόσμος που δεν έχει λεφτά.. Ντροπή Συνήθως αυτοί που δεν θέλουν να πάνε μια χαρά λεφτά έχουν 1
tsakonas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Όχι φίλε μου είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που έχουν φύγει για βιοποριστικους λόγους... Σίγουρα τα λαμογια υπάρχουν άλλα είναι μειοψηφία θέλω να πιστεύω 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα