JohnConstantine Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα σε ολα τα παιδια και Χρονια πολλα. Ανοιγω αυτο το θεμα διοτι θελω να αγορασω ενα λυκοσκυλο. Γνωριζω καποια πραγματα αλλα θελω να μαθω και αλλα περισσοτερα. Γνωριζω οτι ειναι 1 απο τις πιο εξυπνες ρατσες και καλοι φυλακες αλλα και σε οικογενια και ειδικα με ατομα αναπηριας συμπεριφερονται πολυ σωστα. Τι θελω να μαθω εγω? Γιατι μερικα εχουνε ισια κορμοστασια και μερικα εχουνε χαμηλη. Μου ειπανε επισης οτι πρεπει να κοιταξω τους γονεις και να τα αφησω μεχρι 3 μηνων μαζι τους διοτι μαθαινουνε απο τους γονεις μερικα πραγματα.Τον σκυλο τον θελω φυλακα με ολη τη σημασια της λεξεως. Να ακουει μονο εμενα με το παραμικρο χωρις 2η φορα (λεμε τωρα). Του στυλ κατσε σηκω ελα εδω και αν δω και τπτ περιεργο (κανα γυφτο τρεχα-ορμα). Eιχε γινει περιστατικο για αυτο τον θελω διοτι εχω μεγαλο κηπο και ταρατσα και ειναι ευκολα να μπει καποιος. Επειτα θελω να τρωει π.χ μονο απο το φαγητο που του βαζω αν γινεται να το μαθω διοτι δεν θα κλαψω τα λεφτα μου αλλα θα σκασω επειδη και αυτο εχει ψυχη. Τον θελω φιλο μου το σκυλο στη κυριολεξια και να προσεχουμε γενικα τα παντα. Υπομονη υπαρχει υπερβολικα πολυ με αυτα τα ζωα ορεξη διαθεση ελευθερος χρονος οπως και επισης. Υπαρχει καποια συγκεκριμενη τροφη που πρεπει να του αγορασω και τι να προσεξω? Γενικα αν εχετε τετοιο σκυλο πειτε μου τα παντα. Και αν υπηρχε καποιο tuttorial η καποιο βιντεο με εκπεδευση θα βοηθουσε πολυ. Δεν εμπιστευομαι εκπεδευτες διοτι εχω ακουσει πολλα και δεν ξερω. Δεν θελω να ειναι φιλος με κανενα εκτος απο την οικογενια μου.Ακομα και με τους φιλους μου να δειχνει οτι ειναι ετοιμος για ολα. Αν φυσικα γινεται αυτο.
Santigh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μακάρι να μην πάρεις ούτε λυκόσκυλο ούτε κανένα άλλο σκυλί στο λαιμό σου. Αν θες φύλακα πάρε ρωσοπόντιο,όχι σκύλο ΕΛΕΟΣ 1
defacer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Φαίνεται να πιστεύεις ότι το αποτέλεσμα που περιγράφεις είναι δυνατό να επιτευχθεί από οποιονδήποτε άσχετο με την εκπαίδευση σκύλων, αρκεί να δει μερικά video στο youtube και να διαβάσει κανα βιβλίο. Τι να πει κανείς. ΥΓ santigh το ρατσιστικό δε βοηθάει σε κάτι. 1
JohnConstantine Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μακάρι να μην πάρεις ούτε λυκόσκυλο ούτε κανένα άλλο σκυλί στο λαιμό σου. Αν θες φύλακα πάρε ρωσοπόντιο,όχι σκύλο ΕΛΕΟΣ 2 ποστ εε? Ωραιος καιρος για τρολλαρισμα. Δηλαδη μου λες με λιγα λογια οτι ολα τα σκυλια ειναι για οικογενια. Οπως pitbull και αλλα στη κατηγορια τους. Οπως και τα Κ-9 επισης δεν πρεπει να τα χρησιμοποιει η αστυνομια. Οκ δεν το συνεχιζω αλλο το θεματακι σου, γνωμη σου ειναι αποψη σου και φυσικα και την σεβομαι αλλα μεχρι εκει. Φαίνεται να πιστεύεις ότι το αποτέλεσμα που περιγράφεις είναι δυνατό να επιτευχθεί από οποιονδήποτε άσχετο με την εκπαίδευση σκύλων, αρκεί να δει μερικά video στο youtube και να διαβάσει κανα βιβλίο. Τι να πει κανείς. ΥΓ santigh το ρατσιστικό δε βοηθάει σε κάτι. Δεν ειμαι ρατσιστης ευτυχως. Πες το οτι το τοποθετησα με λαθος λεξη. Οταν ερθουνε να σου κλεψουνε κανα σπιτι ελα να μου πεις και εμενα πως θα ενιωθες χωρις ασφαλεια. Και οταν ειδικα δεν εχεις ατομα να σε βοηθισουν. Ως τοτε θα προτιμουσα να εχω ενα σκυλο και για παρεα και να με ειδοποιει επειδη δεν μπορω να βαραω σκοπετα. 1
defacer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ρατσιστής δεν ξέρω αν είσαι, αλλά σίγουρα δεν είσαι προσεκτικός στην ανάγνωση. Το ΥΓ έχει από μπροστά το nick του χρήστη στον οποίο αναφέρεται. 1
JohnConstantine Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ρατσιστής δεν ξέρω αν είσαι, αλλά σίγουρα δεν είσαι προσεκτικός στην ανάγνωση. Το ΥΓ έχει από μπροστά το nick του χρήστη στον οποίο αναφέρεται. Σωστοτατος.!! Μπορω να πω.! Εχεις απολυτο δικιο και συγνωμη . Απλα για τα βιντεακια δεν θελω να δω κατι απο εκει. Κανα βιβλιο εχω φιλο που εχει γερμανικο και εχω παθει τη πλακα μου με την συντηρηση που του εχει κανει. Απλα θελω και παρεα προσωπικα και εναν φυλακα. :/
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Φιλε η προσέγγιση του θέματος εξαρχής είναι λάθος. Πρωτα απο ολα το σκυλί ειναι μερος της οικογένειας σου και έτσι θα πρεπει να το αντιμετωπισεις και οχι σαν μπραβο. Επειδή ακριβώς ενας σκυλος εχει παρα πολλες αναγκες και ιδιαιτερότητες για τις οποιες δεν εχεις ιδεα καλο εινα πριν παρεις καποιο σκυλο να ριξεις παρα παρα πολυ διαβασμα. Υπαρχουαν εξειδικευμενα βιβλια, εξειδικευμενα φορουμ και εξειδικευμενα σαιτ με πολλες συμβουλές για νεους ιδιοκτήτες αλλα και για την βασικη εκπαιδευση ενος σκυλου. Επειδη εσυ ζητας αρκετα εξειδικευμενη εκπαιδευση ειναι απαραιτητο να απευθυνθείς σε εκπαιδευτη σκυλων κατι το οποιο εχει το αναλογο κόστος . Φιλικη συμβουλή : μην πάρεις σκυλο πρωτου διαβασεις κα μάθεις τα παντα για αυτα τα πλάσματα διοτι απο τα γραφόμενα σου βλεπω εναν ανθρωπο χωρις γνωσεις και με επιφανειακη προσεγγιση του θεματος απόκτησης σκυλου 2
Pintsie Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ για να μην φανώ κακιά και πω να μην πάρεις σκύλο (που μακάρι να μην πάρεις δηλαδή αν έχεις τέτοια μυαλά), έχω να πω μόνο το εξής: Μην μπερδεύουμε το "σκύλος-φύλακας" με το "σκύλος-μη κοινωνικοποιημένος"... Ο δικός μου σκύλος κοιμάται στο κρεβάτι μου, λατρεύει τους πάντες, αφήνει από μωρό και γατί μέχρι 2μετρο μποντιμπιλντερά στον όγκο να τον πλησιάσει και να τον χαϊδέψει. Όμως αν πλησιάσει κανείς το κρεβάτι μου όσο κοιμάμαι δεν τον αφήνει να έρθει στο ένα μέτρο μέχρι να ξυπνήσω.Όπως και όταν είμαστε στο δρόμο αν καταλάβει "περίεργο" περπάτημα τεντώνει το λουρί του και φερμάρει όποιον πλησιάζει μέχρι να του πω ότι είναι οκ. Το να είναι όμως ένα σκυλί λάθος κοινωνικοποιημένο (στην περίπτωσή σου, καθόλου κοινωνικοποιημένο!!!) δεν το κάνει φύλακα. Δεν πρόκειται να σε προστατέψει σύμφωνα με το ένστικτό του. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να σε προστατεύσει καθόλου. Απλά θα γαβγίζει γιατί φοβάται. Κι ένα φοβικό σκυλί δεν είναι ποτέ καλός φύλακας. Το σκυλί αν δεν νιώσει δέσιμο, δεν προστατεύει. Δεν πρόκειται να δώσει τη ζωούλα του για κάποιον που τον έχει γραμμένο σε μια ταράτσα ή στον κήπο.Και όσο για το "ειδικά με άτομα αναπηρίας συμπεριφέρονται πολύ σωστά" δεν ισχύει ούτε μία στο εκατομμύριο! Το σκυλί φοβάται. Το σκυλί φοβάται οτιδήποτε μπορεί να κάνει θόρυβο, οτιδήποτε μπορεί να του μοιάζει μεγάλο, οτιδήποτε μπορεί να του μοιάζει περίπλοκο. Για να γίνει ένας γερμανικός ποιμενικός (λυκόσκυλα αγαπητέ είναι όλα, καθώς προέρχονται από το λύκο ΟΛΑ τα σκυλιά) φιλικός με ένα καροτσάκι πχ, πρέπει από τη μέρα που γεννιέται να ακολουθήσει σωστή εκπαίδευση. Όπως και τα λαμπραντόρ και όλα τα υπόλοιπα σκυλάκια που γίνονται σκύλοι οδηγοί ή σκύλοι θεραπείας.Σκέψου, το καλοκαίρι είχα άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι στο σπίτι μου και ο σκύλος φοβόταν να μπει μέσα στο σπίτι! Αναγκάστηκα να κάτσω εγώ στο καροτσάκι έτσι ώστε να τον εκπαιδεύσω να μην το φοβάται και να το πλησιάζει. Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ενός σκύλου δεν τελειώνει ποτέ. Και κάτι ακόμα: Αυτό με το φαγητό όταν ήθελα να το κάνω εγώ στον δικό μου ως επιπλέον "προσόν" με όσους εκπαιδευτές είχα επαφή μου είπαν να μην το κάνω. Πέραν του ότι δεν "πιάνει" σε όλα τα σκυλιά, σε περιορίζει σε πολλά πράγματα. Πχ εγώ παλιά ταξίδευα συχνά λόγω δουλειάς. Έπρεπε να τον ταΐζουν οι δικοί μου. Αν δεν έτρωγε από άλλους τι θα γινόταν ; (Που πρακτικά, έγινε και για ένα μήνα που έλειπα δεν έτρωγε γιατί είχε πάθει σκυλοκατάθλιψη. Οι δικοί μου δεν μου είχαν πει τίποτα για να μην γυρίσω από τη δουλειά μου. Νομίζανε ότι θα πεθάνει το σκυλί. Και το τάιζαν κοτόπουλο και ρύζι με το ζόρι.)Εσύ αποφάσισε αν όντως θες να πεθάνεις (άνθρωποι είμαστε, μπορεί να σε χτυπήσει αμάξι αύριο) και να πεθάνει κι ένα σκυλί μαζί σου επειδή δεν θα ακούει εντολή να φάει από άλλον. Αν δεν θες να σου σκοτώσουν το ζωντανό, βάλτο μέσα στο σπίτι. Θα γίνει και καλύτερος φύλακας. Είμαι περίεργη να μάθω τι έχεις ακούσει για τους εκπαιδευτές και θες τόσο να τους αποφύγεις... Για την τροφή κτλ, αυτός που θα σου πει τι χρειάζεται το σκυλί είναι ο εκτροφέας του.Αλλά κάτι μου λέει ότι "κάτι έχεις ακούσει και για αυτούς και θα τους αποφύγεις"... Καλή τύχη στο ζωντανό. 6
cuspid Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 John costantine, ο Pintsie τα περιέγραψε άριστα, αν δεν είσαι έτοιμος να αποκτήσεις έναν μακροχρόνιο σύντροφο - μέλος της οικογένειας, μην πάρεις σκύλο - εγκατέστησε έναν καλό συναγερμό στο σπίτι σου. Το μοντέλο "Σκύλος φύλακας στην αυλή" (ή χειρότερα στην ταράτσα) που θα σε προστατέψει από εισβολείς, απλά δεν παίζει! Σκέψου ότι θα έχεις επενδύσει για χρόνια (συναισθηματικά και υλικά) σε έναν σύντροφο σκύλο που θα τον αφήσεις εκτεθειμένο στην βία των σημερινών εγκληματιών. Τι πιθανότητες δίνεις στο άτυχο ζώο? Θα σου πω εγώ: Καμία! Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να εξουδετερωθεί ένα σκυλί σε αυλή από κάποιον αποφασισμένο να μπει στο σπίτι. Το σωστό είναι αυτό που είπε ο Pintsie: Ο σκύλος μέσα στο σπίτι, κοντά σου. Θα σε αφυπνίσει και θα είναι δίπλα σου για να σε υποστηρίξει. Μερικά ακόμα πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις: Ακόμα και το πιο φιλικό και κοινωνικοποιημένο σκυλί, έχει από ένστικτο τον φύλακα μέσα του, δηλαδή θα γαυγίσει σε οποιονδήποτε ξένο θα εισβάλει στον χώρο ευθύνης του (το σπίτι σου). Η εκπαίδευση σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ εύκολη... Δεν ξέρω γιατί θες οπωσδήποτε λυκόσκυλο (Γερμανικός Ποιμενικός ο σωστός όρος), υπάρχουν πολλές ράτσες που κάνουν για φύλαξη, για την ακρίβεια, εκτός από ένα φοβισμένο Λαμπραντόρ φίλου μου (που ήταν όμως ειδική περίπτωση, άτυχου σκύλου που είχε διασωθεί από προβληματικό ιδιοκτήτη) δεν έχω γνωρίσει σκύλο που να μην γαυγίζει σε άγνωστο εισβολέα. Σκέψου και τα Μπόξερ, τα Ντόπερμαν (και οι δύο αυτές ράτσες εξαιρετικές για οικογένεια με παιδιά), τα all time classic Λαμπραντόρ, ακόμα και τα πανέξυπνα Κανίς κάνουν για φύλαξη... Φυσικά δεν πρέπει να αποκλείονται και οι συμπαθείς μουλίτες - αδέσποτα... Το να προτρέπεις τον σκύλο σου να είναι επιθετικό με τα μέλη της οικογένειας σου (!) και τους φίλους σου (!!!) είναι μεγάλο λάθος κατά την γνώμη μου και θα σε βάλει αργά ή γρήγορα σε μπελάδες όταν δαγκώσει τον λάθος άνθρωπο ή όταν θα είσαι αναγκασμένος να το κρατάς δεμένο όποτε έχεις επισκέψεις... Η εκπαίδευση στις βασικές εντολές είναι εύκολη και απαιτεί απλά χρόνο, ψάξιμο και υπομονή. Πρέπει να αφιερώνεις πολλές ώρες της ημέρας στον σύντροφό σου για να σε “ακούει” όπως ζητάς. Είσαι έτοιμος για αυτό? Δυστυχώς το να εκπαιδευτεί ένα σκυλί να μην τρώει από άλλους είναι απλά ουτοπικό. Όσο και να το έχεις εκπαιδεύσει (υπάρχουν πολλοί τρόποι), όταν ο υπάνθρωπος του πετάξει το ζουμερό μπιφτέκι με την φόλα πάνω από τον φράκτη, είναι πολύ δύσκολο στο ζωντανό να αντισταθεί στο ένστικτό του... Με την καθημερινή εκπαίδευση και άσκηση, θα μάθετε ο ένας τον άλλο και θα δεθείτε σαν αφέντης – μέλος αγέλης (απλά φρόντισε τον ρόλο του αφέντη να τον έχεις εσύ !). Είναι μια διαδικασία που ξεκινάει στην πρώτη επαφή και διαρκεί μέχρι να αποχωριστείτε. Αυτό που λένε οι Άγγλοι, ότι δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί καινούργια πράγματα, είναι μούφα. Ακόμα και ενήλικα ζώα μπορούν να μάθουν και να αλλάξουν συμπεριφορά με εκπαίδευση. Κοντολογίς ξανασκέψου γιατί θες σκύλο, διάβασε πολύ, ψάξου πολύ στο διαδίκτυο, ρώτα εκπαιδευτές και αν συνεχίσεις να το θες πήγαινε σε ένα καταφύγιο και διάλεξε ένα όμορφο ημίαιμο ή σε κάποιον εκτροφέα για ράτσα. Προς θεού ΟΧΙ από Pet Shop... ΥΓ/ Προς Pintsie: Μα καλά το σκυλί να κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι? Και όταν θέλει να κάνει το ίδιο το έτερον ήμισι,.... ποιός κερδίζει?
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Είμαι περίεργη να μάθω τι έχεις ακούσει για τους εκπαιδευτές και θες τόσο να τους αποφύγεις... Πληρώνονται....Και μάλιστα για τη δουλειά και όπως το θέλει αυτός το σκυλί, σύνολο καμιά 100ριά συνεδρίες θα τις χρειαστεί, τουλάχιστον...φαντάσου. Μιλάμε για πάνω από 1000 ευρώ σίγουρα.
JohnConstantine Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Παιδια ισως το παρα εκανα...Το σκυλι το θελω και για παρεα και να με ειδοποιει. Απλα εχω ενα κοκκερακι το οποιο οποιον δει θα κανει κολοτουμπες. Δεν θελω να ειναι με ολους φιλικος. Δηλαδη αν δει καποιον ξενο να γαυγισει. Aυτο που ειπα εγω ειναι σκυλος-φονιας. Εχετε δικιο. Απλα να δινει νοημα οτι καποιος ειναι εξω. Τα υπολοιπα ειναι δικα μου. Και οπως ανεφερα θελω και ενα σκυλο για παρεα. Καμια φορα φορα να θελω να βγω μονος μου να περπατησω που το εχω αναγκη να βγω μαζι του. Θα μου πεις γιατι δεν βγαινεις και με το αλλο γτ το αλλο θα κανω καθε λεπτο σταση για να κανει παιχνιδια.Εχω προσπαθισει να βγω μαζι του πολλες φορες αλλα ματαια ολο στα ποδια μου μπερδευοταν με αποτελεσμα να κοντευα να φαω τουμπες. Το ειχα βρει παρατημενο απο μωρο στο δρομο και το πηραμε στο σπιτι ,δεν ξεραμε τιποτα ουτε λουρι ουτε νερο ουτε τροφη ουτε τπτ. Μιλαμε για σκυλακι 2 μηνων τοτε .Χωρια οτι ειναι της αδερφης μου και της αρεσει να το προσεχει περισσοτερο. Θελω εναν φιλο-φυλακα. "ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ". Το λεω επειδη το παρεξηγησατε και με το δικιο σας. 1
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Παιδια ισως το παρα εκανα...Το σκυλι το θελω και για παρεα και να με ειδοποιει. Απλα εχω ενα κοκκερακι το οποιο οποιον δει θα κανει κολοτουμπες. Δεν θελω να ειναι με ολους φιλικος. Δηλαδη αν δει καποιον ξενο να γαυγισει. Aυτο που ειπα εγω ειναι σκυλος-φονιας. Εχετε δικιο. Απλα να δινει νοημα οτι καποιος ειναι εξω. Τα υπολοιπα ειναι δικα μου. Και οπως ανεφερα θελω και ενα σκυλο για παρεα. Καμια φορα φορα να θελω να βγω μονος μου να περπατησω που το εχω αναγκη να βγω μαζι του. Θα μου πεις γιατι δεν βγαινεις και με το αλλο γτ το αλλο θα κανω καθε λεπτο σταση για να παιχνιδια .Χωρια οτι ειναι της αδερφης μου και της αρεσει να το προσεχει περισσοτερο. Θελω εναν φιλο-φυλακα. "ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ". Το λεω επειδη το παρεξηγησατε και με το δικιο σας.Να ξέρεις όμως ότι για να έχεις έναν τέτοιο σκύλο θα χρειαστεί πολύ δουλειά και πολλά λεφτά να επενδύσεις. Μόνος δεν θα κάνεις τίποτα. Σε παλιά μου δουλειά που είχαν δύο σκύλους φύλακες, τα παιδιά (σεκιούριτι) που δούλευαν με τους σκύλους ήταν συγκεκριμένα, τρεις για κάθε σκύλο. Κανείς άλλος δεν τον έβγαζε με το λουρί και σε κανέναν άλλον δεν υπάκουε το σκυλί.Μάλιστα τα παιδιά είχαν και ασυλία και δεν μπορούσαν να απολυθούν, γιατί η επιχείριση είχε διαθέσει πολύ χρήμα στην εκπαίδευση των σκύλων. Έναν μια φορά θυμάμαι τον χάιδεψα, αλλά μόνο μετά από εντολή του παιδιού που τον δούλευε, και θυμάμαι μου είχε πει ποτέ να μην ξαναπροσπαθήσω να τον πιάσω αν δεν πάρω άδεια πρώτα από αυτόν που θα τον έχει. Γερμανικοί ποιμενικοί ήταν, με καταγωγή από γενεές πολλές προγόνων που τέτοια δουλειά έκαναν και αυτοί. Πάντα όμως το παιδί με τον σκύλο ήταν στην "τσίτα" και δεν πλησίαζαν συχνά σε άλλους, γιατί ένας έτσι εκπαιδευμένος σκύλος ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εκλάμβει κάτι σαν απειλή και θα επιτεθεί. Θυμάμαι κιόλας, μόλις είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν τα κινητά, τα παιδιά με τα σκυλιά παρόλο που δούλευαν εξωτερικά και όχι σεκιούριτι μέσα στον κόσμο (πελάτες/συναδέλφους) δεν κουβαλούσαν κινητά μαζί τους, μην χτυπήσει και τρομάξει ο σκύλος, ή μην μιλήσει και για τον οποιοδήποτε λόγο ανεβάσει τον τόνο της φωνής του και αισθανθεί το σκυλί ότι κάτι απειλεί το παιδί και αγριέψει. Τα σκυλιά είχαν κάνει ειδική εκπαίδευση μάλιστα στους ήχους αυτοκινήτων, κορναρίσματα κτλ για να μην τρομάζουν. Οπότε, αν θέλεις σκύλο φύλακα όπως τον περιγράφεις, ξέχνα τις βόλτες στα πάρκα και στους δρόμους μαζί του.
JohnConstantine Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Να ξέρεις όμως ότι για να έχεις έναν τέτοιο σκύλο θα χρειαστεί πολύ δουλειά και πολλά λεφτά να επενδύσεις. Μόνος δεν θα κάνεις τίποτα. Σε παλιά μου δουλειά που είχαν δύο σκύλους φύλακες, τα παιδιά (σεκιούριτι) που δούλευαν με τους σκύλους ήταν συγκεκριμένα, τρεις για κάθε σκύλο. Κανείς άλλος δεν τον έβγαζε με το λουρί και σε κανέναν άλλον δεν υπάκουε το σκυλί. Μάλιστα τα παιδιά είχαν και ασυλία και δεν μπορούσαν να απολυθούν, γιατί η επιχείριση είχε διαθέσει πολύ χρήμα στην εκπαίδευση των σκύλων. Έναν μια φορά θυμάμαι τον χάιδεψα, αλλά μόνο μετά από εντολή του παιδιού που τον δούλευε, και θυμάμαι μου είχε πει ποτέ να μην ξαναπροσπαθήσω να τον πιάσω αν δεν πάρω άδεια πρώτα από αυτόν που θα τον έχει. Γερμανικοί ποιμενικοί ήταν, με καταγωγή από γενεές πολλές προγόνων που τέτοια δουλειά έκαναν και αυτοί. Πάντα όμως το παιδί με τον σκύλο ήταν στην "τσίτα" και δεν πλησίαζαν συχνά σε άλλους, γιατί ένας έτσι εκπαιδευμένος σκύλος ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εκλάμβει κάτι σαν απειλή και θα επιτεθεί. Θυμάμαι κιόλας, μόλις είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν τα κινητά, τα παιδιά με τα σκυλιά παρόλο που δούλευαν εξωτερικά και όχι σεκιούριτι μέσα στον κόσμο (πελάτες/συναδέλφους) δεν κουβαλούσαν κινητά μαζί τους, μην χτυπήσει και τρομάξει ο σκύλος, ή μην μιλήσει και για τον οποιοδήποτε λόγο ανεβάσει τον τόνο της φωνής του και αισθανθεί το σκυλί ότι κάτι απειλεί το παιδί και αγριέψει. Τα σκυλιά είχαν κάνει ειδική εκπαίδευση μάλιστα στους ήχους αυτοκινήτων, κορναρίσματα κτλ για να μην τρομάζουν. Οπότε, αν θέλεις σκύλο φύλακα όπως τον περιγράφεις, ξέχνα τις βόλτες στα πάρκα και στους δρόμους μαζί του. Αυτο μου θυμιζει κατι K-9 της αστυνομιας σε ενα βιντεο που ειχα δει που ορμαγε σε οτι εβλεπα μπροστα του. Δεν ειπα να το κανω το σκυλακι ρομποτ απλα αν δει καποιον να γαυγισει. Εχω δει κατι αλλα νταμαρια που περναω οσο πιο ησυχα μπορω για να μην τα ενοχλησω και τρελενονται. (οχι γερμανικος). Η σε αλλη περιπτωση πιο παλια περπατουσα αμεριμνος βραδυ και ηταν ενας βελγικος ποιμενικος στο γουφ που εκανε λεω παει παιδια μου φυγανε τα τσισακια..... Αλλα παλι καλα ηταν μεσα απο καγκελοπορτα. Ηταν σαν την ταμπελα." Θες να μαθεις αν υπαρχει ζωη πισω απο το φραχτη? Πηδα και θα το μαθεις". Απλα θελω να γαυγιζει. Σε παρκα προσωπικα θα αποφευγα να παω το σκυλο σε περιπτωση που υπαρχει αλλο σκυλι μικροτερο μεγαλυτερο η ακομα και για τα παιδια. Δεν ξερω πως θα μπορουσε να αντιδρασει το σκυλι. Οποτε στην περιοχη μου που ξερω οτι δεν εχει σκυλια γυρω γυρω και μετα τελος. Εχει μεγαλη αλανα για να τρεξει μονος και να τον προσεχω. https://www.youtube.com/watch?v=zSI3AHHOo_s Αυτο θελω. Να γαυγιζει απο μεσα. Αλλα σε λυκο
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Αυτο μου θυμιζει κατι K-9 της αστυνομιας σε ενα βιντεο που ειχα δει που ορμαγε σε οτι εβλεπα μπροστα του. Δεν ειπα να το κανω το σκυλακι ρομποτ απλα αν δει καποιον να γαυγισει. Εχω δει κατι αλλα νταμαρια που περναω οσο πιο ησυχα μπορω για να μην τα ενοχλησω και τρελενονται. (οχι γερμανικος). Η σε αλλη περιπτωση πιο παλια περπατουσα αμεριμνος βραδυ και ηταν ενας βελγικος ποιμενικος στο γουφ που εκανε λεω παει παιδια μου φυγανε τα τσισακια..... Αλλα παλι καλα ηταν μεσα απο καγκελοπορτα. Ηταν σαν την ταμπελα." Θες να μαθεις αν υπαρχει ζωη πισω απο το φραχτη? Πηδα και θα το μαθεις". Απλα θελω να γαυγιζει. Σε παρκα προσωπικα θα αποφευγα να παω το σκυλο σε περιπτωση που υπαρχει αλλο σκυλι μικροτερο μεγαλυτερο η ακομα και για τα παιδια. Δεν ξερω πως θα μπορουσε να αντιδρασει το σκυλι. Οποτε στην περιοχη μου που ξερω οτι δεν εχει σκυλια γυρω γυρω και μετα τελος. Εχει μεγαλη αλανα για να τρεξει μονος και να τον προσεχω. Σου είπα είχαν δώσει τρελά λεφτά στην εκπαίδευση των σκύλων. Εκπαιδευτές ειδικοί από Ισραήλ είχαν έρθει, και έρχονταν συχνά/πυκνά. Με δραχμές τότε εκατομμύρια τους στοίχιζε ο κάθε σκύλος. Τα σκυλιά δεν ήταν επικίνδυνα, παρά μόνο με εντολή του χειριστή, αλλά για λόγους προνοητικότητας τα είχαν μακρυά, γιατί ζώο είναι και αν γινόταν η στραβή η επιχείριση θα έδινε μετά χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις. Το να μην κοινωνικοποιήσεις τον σκύλο κοντά σε άλλα σκυλιά και μικρά παιδιά, για μένα το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις.
JohnConstantine Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Σου είπα είχαν δώσει τρελά λεφτά στην εκπαίδευση των σκύλων. Εκπαιδευτές ειδικοί από Ισραήλ είχαν έρθει, και έρχονταν συχνά/πυκνά. Με δραχμές τότε εκατομμύρια τους στοίχιζε ο κάθε σκύλος. Τα σκυλιά δεν ήταν επικίνδυνα, παρά μόνο με εντολή του χειριστή, αλλά για λόγους προνοητικότητας τα είχαν μακρυά, γιατί ζώο είναι και αν γινόταν η στραβή η επιχείριση θα έδινε μετά χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις. Το να μην κοινωνικοποιήσεις τον σκύλο κοντά σε άλλα σκυλιά και μικρά παιδιά, για μένα το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Σιγα σιγα ολα τοτε . Για αυτο ζητησα συμβουλες. Αλλα εδω μεσα συγνωμη που θα το ειπα ρε φιλε πεσανε να με φανε και κριμα στο σκυλακι αμα παρεις. Περιμενετε ρε παιδια αρχαριος-ασχετος ειμαι για αυτο ζητησα την γνωμη ενος που εχει γερμανικο. Ολοι μιλανε για τα σκυλακια τους. Και εγω εχω αλλα οχι αυτο το συγκεκριμενο ειδος. Ειναι μυστηρια η ρατσα του. Ειχε παλια μια καθηγητρια μου ενα ροτβαιλερ και το πηγε σε εκπεδευτη. Ο σκυλος την μισησε. Ο λογος? Αυτος πρεπει να το κακομεταχειριζοταν το σκυλι και οταν πηγε να το παρει αγριευεε ακομα και σε εκεινη μεχρι που το αφησε στη μανα της και ηρεμισε μετα απο πολυ καιρο. Για αυτο δεν θλεω εκπεδευτη. Αλλιως δεν θα ρωτουσα εδω. Ορεξη και θεληση υπαρχει και οτι μπορω θα κανω για να ειναι καλα το ζωντανο και να ειναι σε καλα χερια. Στο χερι μου ειναι στο κατω κατω. Απλα ζητησα βοηθεια η πληροφοριες για το που να απευθυνθω και ειδες τι εγινε..... Αλλα θα ρωτησω και κανα κτηνιατρο κιολας και στη πορεια βλεποντας και κανοντας. Πρωτα θα σιγουρευτω αν μπορω να τα καταφερω και μετα θα το παρω το σκυλο. Υ.Γ τα παραπονα δεν τα εκανα για σενα προς θεου αλλα ας τα διαβασουν και καποιοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα