Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου συμφωνα με τις τελευταιες εξεληξεις και που κλεισαν το thepiratebay τα πραγματα για μενα εχουν γινει πιο σοβαρα απο ποτε τελικα τα τορρεντσ το ανεβασμα και το κατεβασμα σειρων και ταινιων ειναι παρανομο ναι ή οχι και κατα ποσο κινδυνευει καποιος ;

Σας ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα! Δεν θεωρω πως πρεπει να ανησυχεις για κατι. Στην ουσια τα τορρεντς ειναι σαν να μοιράζεις κατι το οποιο εχεις ηδη στη κατοχη σου και που σου ανηκει, σε διαφορους αλλους χρηστες...ειναι σαν ενα δωρο, ειναι διαμοιρασμος. αυτη ειναι η διαφορα, δεν κλεβεις αμεσα καποιον! οταν καποιος ερχεται και σου λεει "να, παρε ενα δωρο, το αγορασα για σενα, ειναι δικο σου!", πας και του λες ποτέ "σε ευχαριστω, αλλα προτιμω να παω να αγορασω ενα ιδιο μονος μου και να μην παρω αυτο που αγορασες εσυ για μενα"??? ακουγεται χαζο αλλα αυτο ειναι στην ουσια! και δεν κρυβομαι πισω απο καμια ταμπελα ουτε εθελοτυφλω... απο κει και περα η παροιμια λεει "φυλαγε τα ρουχα σου, να εχεις τα μισα", οποτε ολα με μετρο και προσοχη!

Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα! Δεν θεωρω πως πρεπει να ανησυχεις για κατι. Στην ουσια τα τορρεντς ειναι σαν να μοιράζεις κατι το οποιο εχεις ηδη στη κατοχη σου και που σου ανηκει, σε διαφορους αλλους χρηστες...ειναι σαν ενα δωρο, ειναι διαμοιρασμος. αυτη ειναι η διαφορα, δεν κλεβεις αμεσα καποιον! οταν καποιος ερχεται και σου λεει "να, παρε ενα δωρο, το αγορασα για σενα, ειναι δικο σου!", πας και του λες ποτέ "σε ευχαριστω, αλλα προτιμω να παω να αγορασω ενα ιδιο μονος μου και να μην παρω αυτο που αγορασες εσυ για μενα"??? ακουγεται χαζο αλλα αυτο ειναι στην ουσια! και δεν κρυβομαι πισω απο καμια ταμπελα ουτε εθελοτυφλω... απο κει και περα η παροιμια λεει "φυλαγε τα ρουχα σου, να εχεις τα μισα", οποτε ολα με μετρο και προσοχη!

Ναι αλλα με τα πνευματικα δικαιωματα τι γινεται ; Θα ηταν αδυνατον να συλλαβουν ολους που ανεβαζουν τορρεντσ στον κοσμον και να τους βαλουν μεσα γιατι εμεις οι απλοι χρηστες τα κατεβαζουμε απο τους ανεβαστες.

Δημοσ.

Την καλησπερα μου συμφωνα με τις τελευταιες εξεληξεις και που κλεισαν το thepiratebay τα πραγματα για μενα εχουν γινει πιο σοβαρα απο ποτε τελικα τα τορρεντσ το ανεβασμα και το κατεβασμα σειρων και ταινιων ειναι παρανομο ναι ή οχι και κατα ποσο κινδυνευει καποιος ;

Σας ευχαριστω πολυ.

Από πάντα!

Όταν δεν σου ανήκει κάτι δεν έχεις και το δικαίωμα να το δώσεις ή να το πάρεις ούτε επί πληρωμής ούτε σαν δώρο.

Όπως και να το κάνουμε τα πνευματικά δικαιώματα είναι νόμος,όσο και να διαφωνούμε ή όχι με την λογική τους. 

Από εκεί και πέρα για τον τελικό χρήστη που κατεβάζει ή ακόμα και αυτόν που ανεβάζει κάτι δεν υπάρχει κίνδυνος...τουλάχιστον εδώ στην ελλάδα όπου δεν τα κυνηγάνε και τόσο.  

• Like 2
Δημοσ.

Όχι τα torrents δεν είναι παράνομα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι πολλές εταιρείες διαμοιράζουν το υλικό τους μέσω αυτής της τεχνολογίας. Προσοχή όμως το υλικό που εμπεριέχεται όμως σε αυτά ενδέχεται να είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Από πάντα!

Όταν δεν σου ανήκει κάτι δεν έχεις και το δικαίωμα να το δώσεις ή να το πάρεις ούτε επί πληρωμής ούτε σαν δώρο.

Όπως και να το κάνουμε τα πνευματικά δικαιώματα είναι νόμος,όσο και να διαφωνούμε ή όχι με την λογική τους. 

Από εκεί και πέρα για τον τελικό χρήστη που κατεβάζει ή ακόμα και αυτόν που ανεβάζει κάτι δεν υπάρχει κίνδυνος...τουλάχιστον εδώ στην ελλάδα όπου δεν τα κυνηγάνε και τόσο.  

Ελλαδα και Κυπρος ειναι το ιδιο ;

Δημοσ.

τα τορρεντς, ακριβως, δεν ειναι παρανομα, οποτε απο που κι ως που ειναι παρανομο το περιεχομενο τους? κατι δεν μου κολλαει...

Το torrent σαν διαδικασία δεν είναι παράνομο,όπως δεν είναι παράνομα τα μαχαίρια, αν κόψεις κάποιον όμως με ένα από αυτά τότε είναι παράνομο όπως και αν διαμοιράσεις κάτι που δεν είναι δικό σου.  

• Like 1
Δημοσ.

Έναν τράκερ μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε νόμιμα! Αυτό μόνο όταν τα αρχεία που διαμοιράζονται δεν έχουν να κάνουν με περιεχόμενο το οποίο συνοδεέυται απο πνευματικά δικαιώματα.

Προσωπικά έχω και δικό μου τράκερ με τον οποίο μοιράζω με κλειστό κύκλο προσωπικά docs, media, etc.

• Like 1
Δημοσ.

τα τορρεντς, ακριβως, δεν ειναι παρανομα, οποτε απο που κι ως που ειναι παρανομο το περιεχομενο τους? κατι δεν μου κολλαει...

Τα torrents ειναι μορφη διαμιρασμου. Δεν ειναι παρανομη. Αν εγω βαλω ΔΙΚΕΣ μου φωτογραφιες σε ενα Torrent δεν ειναι παρανομο φυσικα. 

Αν τωρα βαλω μεσα μια ταινια που την εκανα DVD-RIP φυσικα και θα ειναι παράνομο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τέλος πάντων, δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Εγώ ξέρω ότι από τη στιγμή που κάτι το έχεις αγοράσει εσύ ο ίδιος και σου ανηκει και θέλεις (με ένα νόμιμο τρόπο) να το διαμοιράσεις, δεν είναι καθόλου παράνομο. Από πότε δηλαδή γίνεται εξαίρεση για το περιεχόμενο των torrents??? δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δημοσ.

Εγώ τα torrents τα χρησιμοποιώ για να κατεβάζω movies,games(παιχνίδια άπλα τα κατεβάζω τα δοκιμάζω πως πάνε στο σύστημα μου και μετά άμα πάνε καλά τα διαγράφω και τα αγοράζω για να παίζω online :D)

τώρα φίλε μου thelos257

μην φοβάσαι και να κατάβασης πειρατικά αρχεία σιγά μην ρθει ένας στο σπίτι σου και σε σκοτώσει γιατί κατεβάζεις στον υπολογιστή σου torrents αρχεία :D :D :D

το μόνο που μπορείς να φοβηθείς από τα torrents αρχεία είναι μπας και έχουν βάλει μέσα κάναν ιό.

Εκτός αν τα χρησιμοποίησις σαν δικά σου αρχεία τότε τα πνευματικά δικαιώματα δεν σου ανήκουν.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι από τη στιγμή που κάτι το έχεις αγοράσει εσύ ο ίδιος και σου ανηκει και θέλεις (με ένα νόμιμο τρόπο) να το διαμοιράσεις, δεν είναι καθόλου παράνομο.

Μόνο που αυτά που αγοράζεις εσύ δεν σου ανήκουν,αγοράζεις απλά την άδεια(και ένα αντίγραφο) για να τα τρέξεις/δεις εσύ προσωπικά και ο στενός σου οικογενειακός κύκλος.

Οι άδειες που πληρώνουν π.χ. οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να το δείξουν σε πολύ κόσμο είναι πάρα πολύ ποιο ακριβές και το να αγοράσεις μια ταινία για να σου ανήκουν πραγματικά όλα τα δικαιώματα της είναι άστα να πάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Τέλος πάντων, δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Εγώ ξέρω ότι από τη στιγμή που κάτι το έχεις αγοράσει εσύ ο ίδιος και σου ανηκει και θέλεις (με ένα νόμιμο τρόπο) να το διαμοιράσεις, δεν είναι καθόλου παράνομο. Από πότε δηλαδή γίνεται εξαίρεση για το περιεχόμενο των torrents??? δεν μπορώ να το καταλάβω.

Οταν μιλαμε για DIGITAL content τοτε πολυ απλα δεν το αγοραζεις την αδεια αγοράζεις!

Αν ειναι οταν βγαίνει ενα πρόγραμμα ή μια ταινια να την αγοράζει ενας και να την μοιράζει μετα σε ΟΛΟΥΣ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...