Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι γιατί ο πολίτης, λειτουργεί ως πολίτης μία φορά στα τέσσερα χρόνια ε; Που τα διαβάζετε αυτά;  :ph34r:

Αν δεν θέλεις να ψηφίσεις, δεν ψηφίζεις. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι σε κανένα και δεν απολογείσαι γι' αυτό. Και εννοείται ότι δεν σου αφαιρεί ο Lucifer και ο κάθε Lucifer χειρουργικά το δικαίωμα για κρητική και συμμετοχή σε συλλογικότητες κτλ επειδή έτσι ξύπνησε... Και η αποχή έχει τον πολιτικό της ρόλο. Μπορεί να μην είναι μικρο-πολιτικός. Μπορεί να είναι "θολός". Αλλά υπάρχει.

Όχι δεν υπάρχει και δεν μπορείς να δικαιολογήθεις ούτε να ασκήσεις κριτική. Σου δώθηκε η ευκαιρία να επιλέξεις, αδιαφόρησες, μετά λέγε ότι θες, η γνώμη σου δεν έχει πια καμία σημασία.

• Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει και δεν μπορείς να δικαιολογήθεις ούτε να ασκήσεις κριτική. Σου δώθηκε η ευκαιρία να επιλέξεις, αδιαφόρησες, μετά λέγε ότι θες, η γνώμη σου δεν έχει πια καμία σημασία.

Έγινε Καίσαρ!

To ότι ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα συμφωνεί σε ένα μόνο πράμα - αυτό της συμμετοχής - και σκούζει κάθε φορά στα σποτάκια, θα έπρεπε να σε πονηρεύει. Αλλά ακόμα και αν το αφήσω αυτό στην άκρη:

-όποιος ψήνεται για απλή αναλογική, να συμμετέχει στις εκλογές ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ;

-όποιος είναι αντιεξουσιαστής, να συμμετέχει στις εκλογές ανάδειξης εξουσίας;

-όποιος πιστεύει ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι σύσκατο, να τους νομιμοποιήσει με την συμμετοχή του;

Μην μασάτε οι απέχοντες με τις κορώνες για απολιτικ αποχή. Η αποχή είναι εκεί και όσο σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα δυσερμήνευτο μείγμα ωχαδερφισμού, αδιαφορίας, απαξίας & απονομιμοποίησης, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι τους πειράζει και ότι έχει πολιτική βαρύτητα.

Η απολιτικ συμμετοχή από την άλλη, είναι το βουτυράκι τους. Ας ξεκινήσουμε από εκεί, και φτάνουμε και στους απέχοντες...

• Like 4
Δημοσ.

Ναι γιατί ο πολίτης, λειτουργεί ως πολίτης μία φορά στα τέσσερα χρόνια ε; Που τα διαβάζετε αυτά;  :ph34r:

Αν δεν θέλεις να ψηφίσεις, δεν ψηφίζεις. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι σε κανένα και δεν απολογείσαι γι' αυτό. Και εννοείται ότι δεν σου αφαιρεί ο Lucifer και ο κάθε Lucifer χειρουργικά το δικαίωμα για κρητική και συμμετοχή σε συλλογικότητες κτλ επειδή έτσι ξύπνησε... Και η αποχή έχει τον πολιτικό της ρόλο. Μπορεί να μην είναι μικρο-πολιτικός. Μπορεί να είναι "θολός". Αλλά υπάρχει.

Κατεβαίνουν γύρω στα 50 κόμματα στις εκλογές. Δεν υπάρχει έστω και ένα που να σε αντιπροσωπεύει, έστω και λίγο; Αν θέλεις να εκφράσεις την αντίθεση σου στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, απλά ψήφισε κάποιο κόμμα που δεν έχει καμία ανάμιξη μέχρι τώρα σε αυτό. Άμα δεν ψηφίσεις, είναι απλά αδιαφορία. Δεν έχει πολιτικό ρόλο η αποχή.

Δημοσ.

Αν συνειδητά δεν πας να ψηφίσεις, έστω ρίχνοντας λευκό - άκυρο, αυτό είναι αδιαφορία. Αδιαφορείς για το μέλλον σου, για το μέλλον της γενιάς σου, της χώρας σου και όσων ζουν σε αυτή.

Ο πολίτης δυστυχώς λειτουργεί μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Τουλάχιστον τότε να λειτουργεί και να μην αδιαφορεί.

Δημοσ.

Ο πολίτης δυστυχώς λειτουργεί μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

(!!!)

Εγώ έχω καλυφθεί, για το τι λες... ελπίζω και εσύ @ #47.

Δημοσ.

Η αποχή δεν έχει βαρύτητα. Κάθε μα κάθε φορα που γίνονται εκλογές ακούμε για τα ποσοστά της αποχής που ήταν αυξημένα και οτι αυτό στέλνει μήνυμα στους κυβερνώντες οτι ο λαός είναι δυσαρεστημένος και δεν εμπιστεύετε το πολιτικό σύστημα και θέλει αλλαγή κλπ. Είδατε εσείς να τους περνάει κανένα μήνυμα τόσα χρόνια; Εγω πάντως όχι. Ίσα ίσα αυτό βολεύει κάθε φορά αυτόν που είναι στην εξουσία γιατί τα ποσοστά τους αυξάνονται αφού οι φανατισμένοι τους αποτελούν μεγαλύτερο μέρος των ψήφων.

Δημοσ.

Κόσιο, θα το θέσω έτσι: είσαι ένας τύπος που 'σαι στην εξουσία και έχεις την τάση να 'σαι λίγο μαλάκας ρε παιδί μου.

Γίνονται εκλογές:

Περίπτωση Α: Λευκά 40%

Περίπτωση Β: Αποχή 40%

Το ερμηνεύεις το ίδιο;

Μη λέμε τώρα για καίσαρες και 4 χρόνια, βαριέστε να κουνήσετε τον κώλο σας. Μεγάλα παιδιά είμαστε, μην ακούω για δηλώσεις μέσω αποχής, ειρήνης μέσω βομβαρδισμού και σεξ μέσω τηλεφώνου.

• Like 4
Δημοσ.

Θα στο απαντήσω όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το θέτεις.

Είμαι ένα τύπος που ψήνομαι για μαλακίες και πήρα το 2012 1.8 εκατομμύρια με αποχή 35%. Αν πάρω το 2015 και πάλι 1.8 εκατομμύρια με 60% αποχή το σκατό μου θα έχει φτάσει στην κάλτσα.

/ναι, τα νούμερα δεν είναι τυχαία.

Δημοσ.

Μην μασάτε οι απέχοντες με τις κορώνες για απολιτικ αποχή. Η αποχή είναι εκεί και όσο σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα δυσερμήνευτο μείγμα ωχαδερφισμού, αδιαφορίας, απαξίας & απονομιμοποίησης, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι τους πειράζει και ότι έχει πολιτική βαρύτητα.

Η απολιτικ συμμετοχή από την άλλη, είναι το βουτυράκι τους. Ας ξεκινήσουμε από εκεί, και φτάνουμε και στους απέχοντες...

Κατά την γνώμη μου η μια και μοναδική περίπτωση που θα υπήρχε και θα πείραζε τους πολιτικούς και τα κόμματα η αποχή, είναι το σενάριο οτι όσο αυξάνεται η αποχή του κόσμου αυξάνεται και η πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές επεισόδια και επανάσταση του κόσμου στους δρόμους για να προσπαθήσει να ρίξει το σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχαναν τα κεκτημένα τους και μπορεί να τους έτσουζε η αποχή.

Επειδή όμως στην Ελλάδα αυτό το σενάριο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί, εγώ λέω οτι όσο βλέπουν την αποχή οι πολιτικοί και τα κόμματα, όχι μόνο δεν τους πειράζει αλλά τρίβουν τα χέρια τους και χαίρονται, παρόλο που βγαίνουν στα ΜΜΕ και καλούν τον κόσμο να ψηφίσει για να το παίζουν και καλά οτι τους πειράζει η αποχή.

Δημοσ.

Θα στο απαντήσω όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το θέτεις.

Είμαι ένα τύπος που ψήνομαι για μαλακίες και πήρα το 2012 1.8 εκατομμύρια με αποχή 35%. Αν πάρω το 2015 και πάλι 1.8 εκατομμύρια με 60% αποχή το σκατό μου θα έχει φτάσει στην κάλτσα.

/ναι, τα νούμερα δεν είναι τυχαία.

Εγώ δε θα τρεμα καθόλου. Αυτός που δε σηκώνεται από τον καναπέ στην τετραετία από άποψη (λολ), δε θα σηκωθεί ούτε για να καδρονιάσει τα ΜΑΤ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δε θα τρεμα καθόλου. Αυτός που δε σηκώνεται από τον καναπέ στην τετραετία από άποψη (λολ), δε θα σηκωθεί ούτε για να καδρονιάσει τα ΜΑΤ.

Εκτιμάς ότι δεν θα έτρεμες γιατί υποθέτεις ότι είναι οι καναπέδες που γεμίζουν την αποχή.

Κακές προσλαμβάνουσες, υποθέτω. Οι καναπέδες πηγαίνουν και το ρίχνουν μονοκούκι. Ότι έριχνε η οικογένεια ή ότι ρίχνει ο σύζυγος. Με καθετήρες είναι και το ένα πόδι στον τάφο και τους σηκώνουν για να ψηφίσουν. Δεν είναι αυτή η αποχή από κοντά μικρέ μου φίλε... δεν είναι μόνο αυτή έστω ;)

Δημοσ.

Γίνονται εκλογές:

Περίπτωση Α: Λευκά 40%

Περίπτωση Β: Αποχή 40%

Το ερμηνεύεις το ίδιο;

Επειδή στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα και όχι η πρόθεση μετράει ... ποιά η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ?

Δημοσ.

Κοίτα κόσιο, μπορεί να 'χετε όντως σκεπτικό οι απέχοντες, τι να πω, δικό σας.

Εγώ όμως θα πάω και θα στηρίξω κάποιον, παίρνοντας την ευθύνη μιας ακόμα ψήφου.

Μπορεί να βγει γαμάτος, μπορεί να βγει σκατάς, το θέμα είναι ότι την δική μου την άποψη δε την τσαμπουνάω εκ του ασφαλούς γι' αυτό και δικαιούμαι να την έχω.

Πως να στο πω, είμαστε παρέα και αποφασίζουμε αν θα φάμε πίτσα ή σουβλάκια.

Εσύ δε μιλάς, μας αφήνεις να το λύσουμε εμείς.

Αποφασίζουμε πίτσα.

Κατ' ελάχιστον, αν δε σου αρέσει, δεν έχεις το δικαίωμα καν να το πεις.

Κατ' εμέ, δε θα πρεπε καν να φας.

Δημοσ.

Αποχή και λευκά θεωρούνται άκυρα ψηφοδέλτια, άρα είτε το ένα είτε το άλλο ως μη έγκυρα θα τα έλεγε το σύστημα και οι πολιτικοί επακόλουθα.

Δημοσ.

Επειδή στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα και όχι η πρόθεση μετράει ... ποιά η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ?

Για την ίδια τετραετία, η παραμικρή.

Ιδανικά, μαζική αλλαγή ρότας από (τουλάχιστον) το μη κυβερνών.

Ειλικρινά δε βλέπεις διαφορά από 60% "κάντε μας ό,τι θέλετε" και 60% ξεκάθαρα δηλωμένων αναποφάσιστων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...