Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτιμάς ότι δεν θα έτρεμες γιατί υποθέτεις ότι είναι οι καναπέδες που γεμίζουν την αποχή.

Κακές προσλαμβάνουσες, υποθέτω. Οι καναπέδες πηγαίνουν και το ρίχνουν μονοκούκι. Ότι έριχνε η οικογένεια ή ότι ρίχνει ο σύζυγος. Με καθετήρες είναι και το ένα πόδι στον τάφο και τους σηκώνουν για να ψηφίσουν. Δεν είναι αυτή η αποχή από κοντά μικρέ μου φίλε... δεν είναι μόνο αυτή έστω ;)

Έστω οτι μετά απο 10 χρόνια ξυπνάει ο κόσμος και γίνεται η επανάσταση. Η ζημιά που έχει γίνει αυτά τα 10 χρόνια πώς διορθώνετε;

Νομίζω έχεις υπερεκτιμήσει το αγωνιστικό πνεύμα του έλληνα.

post-202580-0-32425800-1420246361_thumb.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα η δική μου ένσταση δεν είναι στο ότι δεν γουστάρεις την αποχή (μαγκιά σου) αλλά στο ότι περνάς με παντιλίκια την γραμμή του εγκάθετου, όταν υποθέτεις ότι εσύ με την ψήφο σου μοιράζεις τα "δικαιώματα" σε όσους δεν ψηφίζουν, να λένε ή όχι την άποψη τους μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Δηλαδή με την θέση σου "Μην απέχεις ρε πιτσιρίκο γιατί μπλα μπλα..." είμαι ok.

Αλλά με την θέση σου "Αν απέχεις, μετά βούλωνε!" αγκωνιά στα δόντια με την μία :D

Αυτό.

Νομίζω έχεις υπερεκτιμήσει το αγωνιστικό πνεύμα του έλληνα.

Αυτό παίζει όντως σαν ΓΕΡΗ πιθανότητα. Αλλά goes both ways. 30 Απριλίου 1886 κάποιοι μπορεί να ποστάρανε και τα ίδια jpg ε... :)

Δημοσ.

Ξεκάθαρα αν απέχεις μετά βούλωνε.

Φέτος διαλέγουμε ανάμεσα στον Μήτσο και τον Τάκη, κάποτε είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον Αδόλφο και τον Όττο.

Εκεί να δεις αγκώνιες!!!1

• Like 2
Δημοσ.

Ε ναι... εκεί διαφωνώ και παίζει να μην συνειδητοποιείς πόσο αντιδραστικό είναι αυτό που λες. Και το ειρωνικό είναι ότι το λες ώστε να εξυπηρετηθεί η δημοκρατική λειτουργία.

Γαμάς υπέρ της παρθενίας, ένα πράμα...

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα κόσιο, μπορεί να 'χετε όντως σκεπτικό οι απέχοντες, τι να πω, δικό σας.

Εγώ όμως θα πάω και θα στηρίξω κάποιον, παίρνοντας την ευθύνη μιας ακόμα ψήφου.

Μπορεί να βγει γαμάτος, μπορεί να βγει σκατάς, το θέμα είναι ότι την δική μου την άποψη δε την τσαμπουνάω εκ του ασφαλούς γι' αυτό και δικαιούμαι να την έχω.

Πως να στο πω, είμαστε παρέα και αποφασίζουμε αν θα φάμε πίτσα ή σουβλάκια.

Εσύ δε μιλάς, μας αφήνεις να το λύσουμε εμείς.

Αποφασίζουμε πίτσα.

Κατ' ελάχιστον, αν δε σου αρέσει, δεν έχεις το δικαίωμα καν να το πεις.

Κατ' εμέ, δε θα πρεπε καν να φας.

Αποφασίζετε πίτσα. Μου δίνεις εμένα τα λεφτά να παω να την φέρω να μασαμπουκιασουμε. Παω για σουβλάκια τελικά....και τα τρώω μόνος. Γελάω στην πλάτη σας. Δεν με σπάτε στο ξύλο, αντιθέτως μου επιτρέπετε να εκφέρω γνώμη στην άλλη μάζωξη και πιθανόν να με ξανά στείλετε για να φέρω αυτό που αποφασίσατε να φάτε. Congrats, είστε ηλίθιοι....με άποψη.

Δημοσ.

Δηλαδή το "αποφασίζουμε πίτσα" χρειάζεται επεξήγηση πως αντιστοιχεί στο "βγαίνει το τάδε κόμμα";

Ε ναι... εκεί διαφωνώ και παίζει να μην συνειδητοποιείς πόσο αντιδραστικό είναι αυτό που λες. Και το ειρωνικό είναι ότι το λες ώστε να εξυπηρετηθεί η δημοκρατική λειτουργία.

Γαμάς υπέρ της παρθενίας, ένα πράμα...

Μέχρι να έρθω με το τουφέκι έξω από το σπίτι σου ουρλιάζοντας "κατέβα να ψηφίσεις αλλιώς σε γάζωσα" νομίζω δε γαμάω κανέναν.

Ούτε καν προτρέπω, δεν ξέρω γιατί έχει τόσο ουσιαστική σημασία η άποψή μου ξαφνικά. "Άμα δεν ψηφίζεις και μετά γκρινιάζεις για το αποτέλεσμα, είσαι μαλάκας" εκεί σταματάει η κοσμοθεωρία μου περί κάλπης. Τώρα οι υπόνοιες περί φασισμού δεν ξέρω γιατί έτσι, απλώς δε θα ανοίγω κουβέντα για αυτό το θέμα μαζί "σου" ξερωγώ, δε νομίζω να αυτοκτονήσει και κανείς απ' τον καημό του.

Δημοσ.

Αποφασίζετε πίτσα. Μου δίνεις εμένα τα λεφτά να παω να την φέρω να μασαμπουκιασουμε. Παω για σουβλάκια τελικά....και τα τρώω μόνος. Γελάω στην πλάτη σας. Δεν με σπάτε στο ξύλο, αντιθέτως μου επιτρέπετε να εκφέρω γνώμη στην άλλη μάζωξη και πιθανόν να με ξανά στείλετε για να φέρω αυτό που αποφασίσατε να φάτε. Congrats, είστε ηλίθιοι....με άποψη.

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Δημοσ.

Μέχρι να έρθω με το τουφέκι έξω από το σπίτι σου ουρλιάζοντας "κατέβα να ψηφίσεις αλλιώς σε γάζωσα" νομίζω δε γαμάω κανέναν.

Ούτε καν προτρέπω, δεν ξέρω γιατί έχει τόσο ουσιαστική σημασία η άποψή μου ξαφνικά. "Άμα δεν ψηφίζεις και μετά γκρινιάζεις για το αποτέλεσμα, είσαι μαλάκας" εκεί σταματάει η κοσμοθεωρία μου περί κάλπης. Τώρα οι υπόνοιες περί φασισμού δεν ξέρω γιατί έτσι, απλώς δε θα ανοίγω κουβέντα για αυτό το θέμα μαζί "σου" ξερωγώ, δε νομίζω να αυτοκτονήσει και κανείς απ' τον καημό του.

Κοίτα είτε πάρεις το ντουφέκι, είτε κάνεις ατζέντα το "κάποιος πρέπει να πάρει το ντουφέκι", γαμάς και παραγαμάς.

Τώρα για το άλλο, ούτε ιδιάζουσα σημασία έχει η γνώμη σου, ούτε η μου, απλά το πρώτο quote μου ήταν στο post σου εξού και η προσωποποίηση του κακού. Αλλά το υπονοούμενο το έπιασες. Υπάρχει άβυσσος μεταξύ του "...τότε είσαι μαλάκας!" (χαριτωμένο, γλυκούλι, προσωπικούλι και ίσως στις μπάλες μας η άποψη σου) και στο "...τότε ΒΟΥΛΩΝΕ!".

Γιατί στο δεύτερο μυρίζει μαιάνδρους, ναι.

Δημοσ.

Είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση αμφότεροι, αυτή τη στιγμή ακριβώς, για να μπορείς να συμπεράνεις αν μυρίζω μαιάνδρους ή όχι.

Όταν έρθω στην IRL εξουσία θα αλλάξουν τα πράγματα, θα σε αναγκάζω να εξασκείς την ελευθερία σου καταψηφίζοντάς με.

Και ό,τι κι αν κάνεις, θα 'χω νικήσει.

Χο. Χο.

Χο.

Δημοσ.

Ειλικρινά δε βλέπεις διαφορά από 60% "κάντε μας ό,τι θέλετε" και 60% ξεκάθαρα δηλωμένων αναποφάσιστων;

ΟΧΙ

ΥΓ:

"κάντε μας ότι θέλετε" εννοείς την αποχή και το "ξεκάθαρα δηλωμένων αναποφάσιστων" το λευκό?

Ιδανικά, μαζική αλλαγή ρότας από (τουλάχιστον) το μη κυβερνών.

Η ανθρώπινη φύση, συμπεριφορά, λειτουργία δεν είναι "ιδανικό" αέριο 

"Ιδανικά" ... δεν θα υπήρχε λόγος για αποχή/λευκό ... άρα από τη στιγμή που σπάει το "ιδανικό" είναι άκυρο να συνεχίζεις να σκέφτεσαι με βάση αυτό.

Δημοσ.

Γιεπ.

Πιραντέλλο ft. Πάολα ;

U wot?

Καληνυχτω προσωρινά, αύριο πάλι. Ζητω ο κοινοβουλευτισμος, ζητω η δημοκρατία.

Εντιτ, DrLo θα απαντήσω αύριο, δεν πρόλαβα το εντιτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ Έθνη, θρησκείες στο ντούκου ο κουραμπιές! Δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη τελικά ούτε στον διάολο την σήμερον.

Νύχτες :)

Επεξ/σία από caution
Δημοσ.

@Lucifer

Διευκρίνηση : Δε διαφωνώ με αυτά που λες ... απλά θεωρώ ότι το Λευκό είναι εντελώς άχρηστο σε μια ψηφοφορία η οποία στη πράξη δεν είναι υποχρεωτική.

Δημοσ.

To ότι ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα συμφωνεί σε ένα μόνο πράμα - αυτό της συμμετοχής - και σκούζει κάθε φορά στα σποτάκια, θα έπρεπε να σε πονηρεύει. Αλλά ακόμα και αν το αφήσω αυτό στην άκρη:

-όποιος ψήνεται για απλή αναλογική, να συμμετέχει στις εκλογές ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ;

-όποιος είναι αντιεξουσιαστής, να συμμετέχει στις εκλογές ανάδειξης εξουσίας;

-όποιος πιστεύει ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι σύσκατο, να τους νομιμοποιήσει με την συμμετοχή του;

Μην μασάτε οι απέχοντες με τις κορώνες για απολιτικ αποχή. Η αποχή είναι εκεί και όσο σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα δυσερμήνευτο μείγμα ωχαδερφισμού, αδιαφορίας, απαξίας & απονομιμοποίησης, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι τους πειράζει και ότι έχει πολιτική βαρύτητα.

Η απολιτικ συμμετοχή από την άλλη, είναι το βουτυράκι τους. Ας ξεκινήσουμε από εκεί, και φτάνουμε και στους απέχοντες...

Εγώ θα δεχτώ πως αυτοί που απέχουν το κάνουν από άποψη (αν και δεν το πιστεύω για την πλειοψηφία).

Θα δεχτώ επίσης πως έχουν και το ηθικό δικαίωμα να απέχουν. Είναι το ζήτημα που συζητήθηκε παραπάνω με το ωραίο παράδειγμα με την πίτσα και τα σουβλάκια. Ας δεχτώ πως έχουν και το ηθικό δικαίωμα να μην ψηφίσουν παρότι είναι μέλη της κοινωνίας, αν και δεν το πιστεύω κι αυτό.

Δεχόμαι τα παραπάνω αν και δεν τα πιστεύω γιατί θέλω να εστιάσω σε κάτι σημαντικόστερο:

Στον λόγο που αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την μη συμμετοχή κάποιου στις εκλογές και ο όποιός με βάση τα παρουσιαζόμενα παραδείγματα του οπαδού της απλής αναλογικής, του αντεξουσιαστή και του απογοητευμένου είναι:

όποιος δεν συμφωνεί ή δεν αρέσκεται με ένα σύστημα ή μία πολιτική κατάσταση έχει το δικαίωμα να απέχει μέχρι η κατάσταση να γίνει τέτοια που να του αρέσει.

(Βέβαια ενώ απέχει από τις πολιτικές αποφάσεις της κοινωνίας θα συνεχίσει να απολαμβάνει κανονικά τα όποια κοινωνικά αγαθά)

Τα δεδομένα λοιπόν είναι πως:

• Σε αυτόν τον άνθρωπο δεν αρέσει είτε το πολιτικό σκηνικό είτε ολόκληρο το πολίτευμα
  • Αυτός ο άνθρωπος θα ήθελε να αλλάξουν αυτά

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι:

• Πώς σκοπεύει να τα αλλάξει?

Αφού δεν συμμετέχει στις εκλογές 2 είναι οι τρόποι:

1. Είτε να γίνει θαύμα και να αλλάξουν όλα αυτόματα με τον τρόπο που τα θέλει ώστε μετά να μας κάνει την τιμή να συμμετέχει στις κοινές αποφάσεις,
  2. Είτε να αλλάξει τα πράματα με κάποια μορφή επανάστασης.

Επειδή προφανώς το 1. δεν στέκει για κάποιον από αυτούς τους σκεπτόμενους που αποφάσισαν πως δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές μέχρι να τους αρέσει το σύστημα πάμε στο 2:

Η επιθυμυτή λοιπόν κατάσταση γι αυτούς μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από κάποια επανάσταση:

• Ποιά είναι όμως η επιθυμιτή κατάσταση? Υπάρχει μια κοινή η επιθυμία όλων αυτών ή μήπως υπάρχει ένα χάος επιθυμιών και ένα μωσαικό από ουτοπίες που ο καθένας έχει στο κεφάλι του?
  • Κι ακόμα κι αν υπάρξει ένα τέτοιο κοινό μέτωπο ενός από αυτούς τους οραματισμούς με ποιό δικαίωμα θα επαναστατήσουν και θα επιβάλουν στο σύνολο αυτό που αυτοί θεωρούν σωστό? Διακρίνουμε λοιπόν και κάποια δείγματα εγωισμού σχετικά με την κατοχή της απόλυτης αληθειας για το βέλτιστο για την κοινωνία και την επιβολή αυτής της αλήθειας πέρα από κάποια δημοκρατική διαδικασία.

Για να μην σχολιάζω όμως την παραπάνω άποψη, χωρίς να λέω την δική μου λύση στο πρόβλημα,

έχω να πω πως για μένα δεν υπάρχουν μόνο οι δύο παραπάνω λύσεις, του θαύματος και της επανάστασης.

Για μένα η βελτίωση της κατάστασης μπορεί να προκύψει μέσα από μια σειρά βέλτιστων αναγκαστικών επιλογών.

Αν είναι όλοι σκατά σήμερα, διαλέγουμε το λιγότερο χειρότερο σκατό. Με το λιγότερο χειρότερο σκατό η κατάσταση στο μέλλον θα βελτιωθεί κάπως και κάποτε το πολιτικό σκηνικό θα έχει σκατά που θα είναι καλύτερα από τα σημερινά. Τότε θα διαλέξουμε πάλι το λιγότερο χειρότερο κ.ο.κ.

Το κλειδί για τις επιλογές αυτές είναι σωστοί ψηφοφόροι με παιδεία. Η ποιότητα του εκλογικού σώματος θα βελτιώνεται κι αυτή σταδιακά καθώς τα πολιτικά σκατά θα βελτιώνονται κι αυτά. Επομένως, κάποιος που θεωρεί πως κατέχει την αλήθεια για το καλό της κοινωνίας οφείλει να πάει να ψηφίσει για να ανεβάσει την ποιότητα του εκλογικού σώματος αφού είναι τόσο γαμάτος παρά να δοκιμάσει μία από τις λύσεις 1 και 2 που αναφέρθηκαν παραπάνω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...