Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φέτος πέρασα σε ΤΕΙ Μηχανολογίας και να είμαι συγκεκριμένος στην Στερεά Ελλάδα(Χαλκίδα) , Θα ήθελα να ρωτήσω, τι προοπτικές έχω εάν τελειώσω την σχολή αυτή , το προβλήμα μου είναι ο φόβος ότι όταν τελειώσω την σχολή αυτή θα είμαι ένας ΤΕΙτζής και θα είμαι μηχανικός β' κατηγορίας , η σχολή να πώ την αλήθεια απο άποψη υποδομών δεν είναι ότι καλύτερο αλλα τουλαχιστών έχω να λέω για το καλό επίπεδο καθηγητών και ο ίδιος να πω την αλήθεια είμαι σχετικά ευχαριστημένος . Αξίζει να ξαναδόσω πανελλήνιες μόνο και μόνο για να πάω στο ΤΕΙ Πειραιά ή όταν τελειώσω θα είναι ακριβός τα ίδια με το ΤΕΙ Στ.Ελλάδας , γενικός θέλνα ασχοληθώ σοβαρά με την Μηχανολογία όμως το να ξαναδόσω πανελλήνιες και να περάσω σε Πολυτεχνίο είναι αδυνατό λόγω των υψηλών βάσεων . Με το εξωτερικό τι παίζει με το πτυχίο ΤΕΙ?

Έκανα και εγώ το λάθος να μην δόσω σημασία στην 3ή λυκείου , χωρίς διάβασμα και φροντιστήρια καταστράφηκα  :wacko:  :wacko:  :wacko:  :wacko: Να συνεχίσω την προσπάθεια εκεί που πέρασα, να ξαναδόσω για το ΤΕΙ Πειραιά η να το παρατήσω απο τώρα για να μην χάνω τον χρόνο μου και να ασχοληθώ με κάτι άλλο?

υ.σ συγνώμη άμα έχω κανα ορθογραφικό λάθος 

Επεξ/σία από Soyzkun96
Δημοσ.

Πτυχίο ΤΕΙ στο εξωτερικό = πτυχίο ΑΕΙ, εδώ άπλα πτυχίο ΤΕΙ. Το ελληνικό παράδοξο.

Επαγγελματικά δικαιώματα έχει, όλες οι σχολές μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, δομικών Τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Δημοσ.

Το πτυχίο του ΤΕΙ στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ως bachelor δηλαδή ισάξιο με το πτυχίο ΑΕΙ . 

Οσον αφορά το ΤΕΙ χαλκίδας γενικά δεν έχει καλή φήμη για το επίπεδο σπουδών.

Το ΤΕΙ Πειραιά Πάτρας και Αθήνας έχουν καλύτερη φήμη στο τομέα της μηχανολογίας.  Συγκεκριμένα απο μια έρευνα που είχα διαβάσει οι απόφοιτοι Μηχανολογίας απο το ΤΕΙ Αθήνας έχουν τη μεγαλυ΄τερη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας. Μεγαλύτερη ακόμα και απο του πολυτεχνείου.

ΜΗΝ νομίζεις ότι το πολυτεχνείο είναι καλύτερο απο το ΤΕΙ μηχανολογίας . Ναι μαθαίνεις περισσότερα πράγματα στο Πολυτεχνείο αλλά με έμφαση στο θεωρητικό υπόβαθρο και όχι τόσο στο πρακτικό. Αλλά το θέμα είναι τι θέλει η αγορά εργασίας .
Ένας απόφοιτος ΤΕΙ καλύπτει πλήρως σε γνώσεις τους τομείς μηχανολογίας της Ελλάδας και έχει μεγαλύτερο πρακτικό υπόβαθρο απο εναν του πολυτεχνείου συν η πρακτική που θα κάνεις. Απο την άλλη σε πληρώνουν λιγ΄τοερα λεφτά λόγου πτυχίου και αφού καλύπτεις την αγορά εργασίας και με το παραπάνω σε σύγκριση με το πολυτεχνείο , τότε σε προτιμούν .

Ποιος σου πε ότι θα βγεις μηχανολόγος Β κατηγορίας; Πολλοί μηχανολόγοι απο ΤΕΙ κατέχουν μεγάλες θέσεις σε εταιρίες ακόμα και χωρίς μεταπτυχιακά. 

Ο μόνος λόγος που αξίζει να πας πολυτεχνείο είναι αν σε ενδιαφέρει η έρευνα . Αν όχι το πολυτεχνείο θα σε δυσκολέψει στην αγορά εργασίας.

Κάτσε εκεί που είσαι. Αυτή είναι η άποψη μου.
Σπουδάζω στο τμήμα Μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθηνών  με κατεύθυνση ενεργειακού μηχανολόγου  και είμαι στο πτυχίο.

Δημοσ.

ΜΗΝ νομίζεις ότι το πολυτεχνείο είναι καλύτερο απο το ΤΕΙ μηχανολογίας .

Ο μόνος λόγος που αξίζει να πας πολυτεχνείο είναι αν σε ενδιαφέρει η έρευνα . Αν όχι το πολυτεχνείο θα σε δυσκολέψει στην αγορά εργασίας.

Τα παραλες.

Αποφοιτος ΤΕΙ ειμαι , εργαζομαι απτην πρωτη στιγμη που αποφοιτησα στο αντικειμενο μου και γενικα η φιλοσοφια μου ειναι να μην αναλωνει χρονο καποιος για 500 πτυχια μεταπτυχιακα κλπ αλλα να παει να δουλεψει με καθε τιμημα στο αντικειμενο του. Αλλα αυτο απεχει απτο να λεω οτι στην αγορα εργασιας μετραει παραπανω το πτυχιο του ΤΕΙ απο του Πολυτεχνειου. Ειπαμε να βαυκαλιζομαστε και να λιβανιζουμε το χαρτι υγειας που γραφει το ονοματεπωνυμο μας, αλλα μην το παρακανουμε κιολας. Ιδιαιτερα οταν μιλαμε για τμηματα που μεχρι προτινος δεν ειχαν ουτε 1 σπουδαστη με απολυτηριο πανω απτην βαση.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν μελλοντικέ "συναδελφε", ακού και τη δική μου γνώμη ...

Το πτυχίο του ΤΕΙ στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ως bachelor δηλαδή ισάξιο με το πτυχίο ΑΕΙ .

Αυτό είναι "μισή" αλήθεια. Ναι ένα πτυχίο ΤΕΙ μπορεί να αναγνωρίζεται ως bachelor αλλά στο τέλος της ημέρας κάθε πτυχίο (ακόμα και μεταξύ ΑΕΙ) έχει την δική του αξία. Αν πχ θες να κάνεις μεταπτυχιακό στο Imperial ας πούμε άλλιως είναι το πτυχίο του ΕΜΠ αλλιώς του ΤΕΙ Χαλκίδας. 

Ένας απόφοιτος ΤΕΙ καλύπτει πλήρως σε γνώσεις τους τομείς μηχανολογίας της Ελλάδας και έχει μεγαλύτερο πρακτικό υπόβαθρο απο εναν του πολυτεχνείου συν η πρακτική που θα κάνεις.

Γενικά (με αρκετούς αστερίσκους) συμφωνώ ... αν πούμε ότι δουλειά του μηχανικού είναι αυτό που νομίζεις στα 18-22 ... αργά η γρήγορα ένας μηχανικός θα πρέπει να αναλάβει και "μη τεχνικά" καθήκοντα και εκεί μετράνε και άλλα πράγματα.

Απο την άλλη σε πληρώνουν λιγ΄τοερα λεφτά λόγου πτυχίου και αφού καλύπτεις την αγορά εργασίας και με το παραπάνω σε σύγκριση με το πολυτεχνείο , τότε σε προτιμούν .

Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες/καραμέλες που κυκλοφορουν. Απλά ξέχνα το.

Πολλοί μηχανολόγοι απο ΤΕΙ κατέχουν μεγάλες θέσεις σε εταιρίες ακόμα και χωρίς μεταπτυχιακά.

Εντάξει , αυτό δεν είναι λογική ... πολλοί είναι μαγαλοστελέχη χωρίς κανένα πτυχίο ... so what?

----------------------------------------

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και εδώ μέσα , κάνε ένα search

στα γρήγορα μια επανάλλειψη των δικών μου εμεπιριών επί του θέματος

Καλησπέρα φέτος πέρασα σε ΤΕΙ Μηχανολογίας και να είμαι συγκεκριμένος στην Στερεά Ελλάδα(Χαλκίδα) , Θα ήθελα να ρωτήσω, τι προοπτικές έχω εάν τελειώσω την σχολή αυτή ,

Ότι και να τελειώσεις σήμερα οι προοπτικές δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Αυτό δε σημαίνει από μόνο του κάτι. Θα ήθελες όμως να έχεις όσο το δυνατό λιγότερα "εμπόδια" στο δρόμο σου.

το προβλήμα μου είναι ο φόβος ότι όταν τελειώσω την σχολή αυτή θα είμαι ένας ΤΕΙτζής και θα είμαι μηχανικός β' κατηγορίας ,

Αυτό ως ένα βαθμό, καλώς ή κακώς ισχύει, ιδιαίτερα στα πρώρα χρόνια της καριέρας ενός αποφοίτου. Από ένα σημείο και μετά, αν έχεις καταφέρει να δείξεις δείγμα του τι μπορείς να κάνεις και τι αξίζεις δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και από ένα σημείο και μετά είναι άσχετο τι και που έχεις τελειώσει.

η σχολή να πώ την αλήθεια απο άποψη υποδομών δεν είναι ότι καλύτερο αλλα τουλαχιστών έχω να λέω για το καλό επίπεδο καθηγητών και ο ίδιος να πω την αλήθεια είμαι σχετικά ευχαριστημένος . Αξίζει να ξαναδόσω πανελλήνιες μόνο και μόνο για να πάω στο ΤΕΙ Πειραιά

Δεν είμαι ο βέλτιστος να σου απαντήσει σε αυτό αλλά προσωπικά δε βλέπω το λόγο.

ή όταν τελειώσω θα είναι ακριβός τα ίδια με το ΤΕΙ Στ.Ελλάδας , γενικός θέλνα ασχοληθώ σοβαρά με την Μηχανολογία

Τελείωσε το και στο δρόμο ψάξε το τι μπορεί να περιέχει ή ακουμπά το αντικείμενο σπουδών σου, υπάρχουν πολλοί κλάδοι που σίγουρα τους αγνοείς και αν μπεις απλά στη λογική, δίνω μαθήματα και τελειώνω, θα συνεχίσεις να τους αγνοείς. 

όμως το να ξαναδόσω πανελλήνιες και να περάσω σε Πολυτεχνίο είναι αδυνατό λόγω των υψηλών βάσεων . Με το εξωτερικό τι παίζει με το πτυχίο ΤΕΙ?

Έκανα και εγώ το λάθος να μην δόσω σημασία στην 3ή λυκείου , χωρίς διάβασμα και φροντιστήρια καταστράφηκα   :wacko:   :wacko:   :wacko:   :wacko: Να συνεχίσω την προσπάθεια εκεί που πέρασα, να ξαναδόσω για το ΤΕΙ Πειραιά η να το παρατήσω απο τώρα για να μην χάνω τον χρόνο μου και να ασχοληθώ με κάτι άλλο?

υ.σ συγνώμη άμα έχω κανα ορθογραφικό λάθος

Προβλέπεται στο "συνάφι" μας.

Δημοσ.

Τη εγραψες στης πανελληνιες? Γιατι μένω ευβοια και θελω να περασω σε αυτην την σχολη.Οπως και εσυ δεν εχω δωσει σημασια στα μαθηματα της φυσικης και των μαθηματικων και απο γνωσης ειμαι 0 αλλα στα αλλα κατι κανω..Για την σχολη εχω ακουσει καλα και κακα λογια απο φιλους,για της υποδομες εχεις δικιο.

Δημοσ.

Η μόνη δουλειά που εχει προοπτική στην Ελλάδα ειναι το βουλευτιλίκι...και η πορνεια.

Δίκοπο μαχαίρι.

Διάλεξε ή ρουφιάνος ή πόρνος!!!

ΥΓ: Τα καλοκαίρια γκαρσόνι γιατί έχουμε κ τουρισμό ε!!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...