Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδια,

Ειπα να ανοιξω ενα θεμα και να ρωτησω σχετικα με αγορα μετοχων και να ακουσω γνωμες k εμπειριες απο οσους εχουν ασχοληθει.  Δεν εχω εμπειρια ουτε πολλα χρηματα για μεγαλες επενδυσεις, αλλα θελω να ασχοληθω πιο πολυ για πλακα και σαν χομπι-τουλαχιστον για τωρα. 

Η πρωτη ερωτηση που εχω ειναι πως αρχιζω; Πηγαινω σε καποιο γραφει/broker και αγοραζω απο κει η γινονται ολαonline;-μενω εξωτερικο αλλα δε νομιζω εχει σημασια.  Δευτερον, εχω σκοπο να ξεκινησω με ενα μικρο ποσο, νομιζω $500 ειναι το μιμινουμ και να ασχοληθω με τα φθηνα penny stocks αλλα εχω ακουσει οτι μ'αυτα υπαρχει πολυ μεγαλυτερο ρισκο-ισχυει; και να ναι, αξιζει το ρισκο μιας και το ποσο που θα εχω διαθεσιμο ειναι μικρο. Χρειαζομαι πληροφοριες για το πως να ξεκινησω, τι να προσεξω, τι να κανω η να μη κανω κτλ

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Γεια παιδια,

Ειπα να ανοιξω ενα θεμα και να ρωτησω σχετικα με αγορα μετοχων και να ακουσω γνωμες k εμπειριες απο οσους εχουν ασχοληθει.  Δεν εχω εμπειρια ουτε πολλα χρηματα για μεγαλες επενδυσεις, αλλα θελω να ασχοληθω πιο πολυ για πλακα και σαν χομπι-τουλαχιστον για τωρα. 

Η πρωτη ερωτηση που εχω ειναι πως αρχιζω; Πηγαινω σε καποιο γραφει/broker και αγοραζω απο κει η γινονται ολαonline;-μενω εξωτερικο αλλα δε νομιζω εχει σημασια.  Δευτερον, εχω σκοπο να ξεκινησω με ενα μικρο ποσο, νομιζω $500 ειναι το μιμινουμ και να ασχοληθω με τα φθηνα penny stocks αλλα εχω ακουσει οτι μ'αυτα υπαρχει πολυ μεγαλυτερο ρισκο-ισχυει; και να ναι, αξιζει το ρισκο μιας και το ποσο που θα εχω διαθεσιμο ειναι μικρο. Χρειαζομαι πληροφοριες για το πως να ξεκινησω, τι να προσεξω, τι να κανω η να μη κανω κτλ

Ευχαριστω.

Δεν πας σε ενα καζινο μερες που ειναι να παιξεις ενα μαυρο κοκκινο να εχεις και 49% να διπλασιασεις? Σε μετοχες θα χασεις κανενα 200ρικο θα ξενερωσεις και μετα θα τα βγαλεις.

Το να παιξεις χρηματιστηριο περιμενοντας να κερδισεις ειναι σαν να ξυπνησεις ενα πρωι και να πας να δουλεψεις σαν λογιστης και να περιμενεις να κανεις καλυτερη δουλεια απο εναν επαγγελματια λογιστη. Αλλιως οπως ειπα ειναι το ιδιο με το να παιζεις τζογο, τουλαχιστον παιξε κατι που θα σου αποφερεις κερδη πιο αμεσα.

Δημοσ.

συμφωνο με τον αποπανω ,σε βαθος χρονου μπορει να διπλασιασεις το κεφαλαιο σου ή να το εκμηδενισεις , εχει forex αλλα δεν ασχοληθηκα εκει μπορει να δεις χρηματα καθε μηνα αλλα πρεπει να ασχολεισαι και παλι εμπεριεχει ρισκο

Δημοσ.

για να καταλαβω...για ποιο λογο ειναι τοσο μικρες οι πιθανοτητες να κερδισω χρηματα; Συμφωνω οτι ειναι κατα καποιο τροπο τζογος οι μετοχες αλλα οσο να ναι ειναι και επενδυση και το αν θα ειναι καλη εχει να κανει με το τι αγοραζεις και ποσο γνωριζεις..για αυτο το λογο το προτιμω απο τον κλασικο τζογο που θα παω, θα χασω κατα 90% και μετα θα ξενερωσω που εχασα ενα ταδε ποσο σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.  Δεν το θεωρω fun τον τζογο για αυτο το λογο..

Πες οτι βαζω λεφτα και παιρνω μετοχες σε εταιριες που ειναι εμεσα η αμεσα εμπλεκομενες με μια τεχνολογια που λογικα και οπως ολα δειχνουν θα παει μπροστα.  Πιο συγκεκριμενα αναφερομαι στη  3d printing την οποιο το βρισκω ενδιαφερον- δηλαδη θα εχω αλλο εναν λογο να τη παρακολουθω-δε καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο μεγαλο το ρισκο...Δε περιμενω να βγαλω πολλα λεφτα σε μικρο διαστημα, αλλα ουτε και να τα χασω κατευθειαν.   Δε ξερω αν υπαρχουν penny stocks σ'αυτο το τομεα αλλα το δινω σαν παραδειγμα.

Πριν καμποσα χρονια ηθελα να παρω μετοχες τις baidu (σαν google τις κινας) και gopro οταν ηταν ακομα σχετικα φτηνες. Θα ειχα κανει καλα χρηματα τωρα..

Δημοσ.

Τώρα με τις εκλογές το χρηματιστήριο θα είναι σαν τρενάκι του τρόμου. Πιστεύω καλύτερη ευκαιρία θα ήταν να παίξεις με συνάλλαγμα αυτό τον καιρό.

Δημοσ.

Δεν είναι τζόγος... Επένδυση σε υπάρχουσες εταιρείες είναι. Τζόγος είναι για αυτους που χανουν. Για αυτους που νομίζουν οτι τα 10κ θα τα κανουν 20κ σε μερικές μέρες.

Δημοσ.

Δεν είναι τζόγος... Επένδυση σε υπάρχουσες εταιρείες είναι. Τζόγος είναι για αυτους που χανουν. Για αυτους που νομίζουν οτι τα 10κ θα τα κανουν 20κ σε μερικές μέρες.

Το να παιξει χρηματιστηριο καποιος που εχει σχεση με το αθλημα, ειναι ισως το επαγγελμα του, και εχει διαβασει πολυ για το θεμα δεν ειναι τζογος. Το να παιξει καποιος που δεν εχει την παραμικρη ιδεα φυσικα και ειναι τζογος. Πχ ας πηγαινε να αγορασει  μετοχες 3 μηνες πριν. Τωρα θα ητανε 15, 20% κατω σε ορισμενες περιπτωσεις, ακομη και δυνατων εταιριων, και σε περιπτωση μην σχηματισμου κυβερνησεις θα μιλαμε για -30, 40% ισως. Ισως μετα να ανεβαινε φυσικα. Αλλα σε παρακαλω, μην ξεχναμε ουτε την φουρκα των ιντερνετ εταιριων του 2000 στο αμερικα, ουτε την δικια μας πανεμορφη χρηματιστηριακη φουσκα. 

Πολυ απλα ΔΕΝ εισαι αρκετα μαγκας να κανεις μπιζνα στο χρηματιστηριο. Δεν εχεις πληροφοριες, δεν μπορεις να κρινεις, δεν ξερεις τις τασεις της αγορας, δεν ξερεις τιποτα Τζον Σνοου. Δεν ειναι τοσο απλο οσο μια εταιρια θα παει καλα, αρα θα ανεβουνε οι μετοχες της.

Δημοσ.

Αυτή η περιοδος όπως σου ειπαν και παραπανω είναι η χειροτερη για να παιξει καποιος στο Χρηματιστηριο.Η γνωμη μου είναι να μην παιξεις καθολου,καλυτερα αγορασε κατι.Μπρρεις βεβαια να πας σε μια τραπεζα και να αγορασεις αμοιβαια κεφαλαια,θα τα διαχειρίζεται η τραπεζα τα χρηματα σου και θα σου στελνει ανα τριμηνο ενημερωτικα σημειώματα,το κερδος είναι σαφως πιο μικρο για σενα αλλα δεν 'κινδυνεύεις' τοσο πολύ να χασεις ολο το κεφαλαιο σου.
Η αποψη μου για τις μετοχες είναι ότι δινεις τα χρηματα σου και αγοράζεις αερα κοπανιστο και κ...χαρτα.Στο χρηματιστηριο υπαρχουν κορακια,αετονυχηδες και αεριτζήδες που ασχολούνται μονο με αυτό,οποτε η πιθανοτητα να παρεις χρηματα από αυτους είναι σχεδόν μηδενικη,ειδικα στο Ελληνικο Χρηματιστηριο οπου υπαρχει χειραγωγηση μετοχων και εσωτερικη πληροφορηση,όχι στο βαθμο που υπηρχε το 1999,αλλα εξακολουθεί και υπαρχει.

Τοτε βεβαια(1999) δεν υπηρχε ελεγχος,οποτε ο καθενας με ένα φορτηγο,μια μπουλντοζα και ένα jcb δημιουργουσε μια κατασκευαστικη εταιρεια(ο Θεος να την κανει),εμπαινε στο Χρηματιστηριο,εβγαζε μετοχες και επαιρνε τα χρηματα του κοσμου και μετα βαρουσε κανονι.Την περιοδο εκεινη αυτοκτονησαν πολύ Ελληνες και πολλες οικογενειες καταστραφηκαν

• Like 1
Δημοσ.

Το να παιξει χρηματιστηριο καποιος που εχει σχεση με το αθλημα, ειναι ισως το επαγγελμα του, και εχει διαβασει πολυ για το θεμα δεν ειναι τζογος. Το να παιξει καποιος που δεν εχει την παραμικρη ιδεα φυσικα και ειναι τζογος. Πχ ας πηγαινε να αγορασει  μετοχες 3 μηνες πριν. Τωρα θα ητανε 15, 20% κατω σε ορισμενες περιπτωσεις, ακομη και δυνατων εταιριων, και σε περιπτωση μην σχηματισμου κυβερνησεις θα μιλαμε για -30, 40% ισως. Ισως μετα να ανεβαινε φυσικα. Αλλα σε παρακαλω, μην ξεχναμε ουτε την φουρκα των ιντερνετ εταιριων του 2000 στο αμερικα, ουτε την δικια μας πανεμορφη χρηματιστηριακη φουσκα. 

Πολυ απλα ΔΕΝ εισαι αρκετα μαγκας να κανεις μπιζνα στο χρηματιστηριο. Δεν εχεις πληροφοριες, δεν μπορεις να κρινεις, δεν ξερεις τις τασεις της αγορας, δεν ξερεις τιποτα Τζον Σνοου. Δεν ειναι τοσο απλο οσο μια εταιρια θα παει καλα, αρα θα ανεβουνε οι μετοχες της.

Αυτοί που "παιζουν" χρηματιστήριο δεν κατέβηκαν στην γη με γνώσεις χρηματιστηρίου, κάποτε και απο κάπου ξεκίνησαν, κάποιες φορες έχασαν, κάποιες κέρδισαν.

Αρα αν κάποιος το εχεις και μπορεί για μένα ας ξεκινήσει, μόνο θέλει προσοχή, συνεχή παρακολούθηση και γρήγορες αποφάσεις- κινήσεις

Ο φίλος μπορεί να κάνει ενα πείραμα μια δοκιμαστική περίοδο χωρίς να αγοράσει, να προβλέψει την αγορά κάποιων υποτιθέμενων μετοχών και δει αν πήγαν καλά η οχι, είναι ενα σκαλοπάτι για να μπει και στο πνεύμα.

Δημοσ.

Γεια παιδια,

Ευχαριστω.

Απλά μην ασχοληθείς, βρες καλύτερο τρόπο για να περνάς τις ώρες σου. Να σου πω οτι έχει η μάνα μου κάποιες μετοχές, κληρονομιά από την γιαγιά. Όλες οι μετοχές έχουν κατακριμνηστεί, από μέρισμα άστο καλύτερα. Το χρηματιστήριο αφορά πλέον τους ψαγμένους οικονομικούς αναλυτές και αυτούς που έχουν πολλά φράγκα για να επενδύσουν και να κερδίσουν σε περίπτωση π.χ που αυξηθούν κάποιες μετοχές.

Δημοσ.

Αφού "την πάτησες" μια φορά με εταιρείες που τις πίστευες αλλά δεν επένδυσες, εγώ λέω να το κάνεις τώρα. Άντε να χάσεις και 500€. Επίσης, εσύ μιλάς για μετοχές ξένων εταιρειών και οι περισσότεροι εδώ απαντάνε για ελληνικές μετοχές :)

Δημοσ.

Ο χρυσός κανόνας για πάσης φύσεως επενδύσεις και τζόγο είναι:

Ποτέ μη βάζεις χρήματα που αν τα έχανες όλα θα έκλαιγες.

Κάνε ο,τι θες αρκεί να μη τον παραβιάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού "την πάτησες" μια φορά με εταιρείες που τις πίστευες αλλά δεν επένδυσες, εγώ λέω να το κάνεις τώρα. Άντε να χάσεις και 500€. Επίσης, εσύ μιλάς για μετοχές ξένων εταιρειών και οι περισσότεροι εδώ απαντάνε για ελληνικές μετοχές :)

πρεπει να εισαι ο μονος που διαβασε το αρχικο μου ποστ και εδωσε βαση, το εκτιμω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...