mentoras99 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Για αφαίρεση υγρασίας, σε κουτιά, συσκευασίες, και γενικώς αντικείμενα σε τσάντες/κουτιά κλπ, τι θα προτείνατε;Δεν μιλώ για αφύγρανση δωματίων ή χωρων σπιτιου, οπου εκει μιλάμε για ‘αφυγραντήρες’-μηχανηματα, και υπαρχει ειδικο θεμα γι’αυτο.Αλλά πχ θελω να εχω κατι μες την τσαντα του laptop μου να το προστατευει απο περιβαλλοντα με αυξημενη υγρασια που καποιες φορες επισκεπτομαι, ή πχ θελω αυξημενη προστασια σε σημαντικα εγγραφα που εχω αποθηκευμενα, παρότι σε χώρους που ζω εχω ελεγχομενα επιπεδα υγρασίας.Θα προτιμουσα λύσεις από eBay, και όσο το δυνατον να εχουν καποια χρονική ‘αντοχή’-διάρκεια, δηλαδή να μην χρειαζεται να έχω συχνή έγνοια να κάνω αλλαγές-αντικαταστάσεις. Και φυσικα οσο το δυνατον προσιτη τιμη. Ξέρω φέρνουν πλέον και στα jumbo, εχω δει φευγαλεα διαφορα νομιζω, δεν ξερω ομως αν αξιζουν. Σε καθε περιπτωση, πειτε τις προτάσεις σας.
mentoras99 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Πχ αυτο εδω ναι μεν φαινεται να ειναι μια αξιολογη προταση http://www.allwater.gr/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=4528&virtuemart_category_id=112&Itemid=1&lang=el αλλα δεν ειναι ευκολο λογω διαστασεων να το βαλεις παντου ή να το μεταφερεις παντου (πχ σε τσαντα laptop). Χρειαζομαι και μια πιο compact αποτελεσματικη επιλογη.
gatokoritso Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 υπαρχουν πακετακια για τετοια δουλεια.σιγουρα θα τα εχεις πετυχει οταν ανοιγεις καινουργια συσκευασια. υγ.δεν ξερω ποσο κανουν για αποθηκευση εγγραφων αλλα για μια εξτρα προστασια δεν ειναι κακη ιδεα.
Dynabyte Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Επειδή δεν διάβασα το πρωτο ποστ και συγνώμη αν προτρέχω, αλλά σάλιο δεν κάνει δουλειά?
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 υπαρχουν πακετακια για τετοια δουλεια.σιγουρα θα τα εχεις πετυχει οταν ανοιγεις καινουργια συσκευασια. υγ.δεν ξερω ποσο κανουν για αποθηκευση εγγραφων αλλα για μια εξτρα προστασια δεν ειναι κακη ιδεα. Δεν νομιζω υπαρχει ανθρωπος που να μην τα εχει πετυχει αυτα. Και βεβαια τα ξερω κι εγω χρονια. Απλα θα ηθελα να ξερω πρακτικα, εστω και κατα προσεγγιση, τι αποδιδουν-προσφερουν, για να εχω μια καποια προστασια στα αντικειμενα μου, πραγματικα, οχι κατα φαντασιαν, να νομιζω οτι ειναι οκ, και να μην ειναι. Βολευουν αυτα τα σακουλακια, τα βαζεις οπου θες. Αλλα θα θελα εστω και κατα προσεγγιση να ξερω: - για ποσο υποτιθεται οτι διαρκουν-κανουν δουλεια, οταν ειναι πχ 'μετριες' συνθηκες υγρασιας; - καθε ποτε πρεπει να αντικαθισταται; - καπου διαβασα οτι οτι απορροφουν υγρασια ιση με το 30% του βαρους τους, αρα για να προστατευσω ενα λαπτοπ 2,5 κιλων η ενα πακετο εγγραφων 1 κιλου, ποσες....εκατονταδες φακελακια χρειαζομαι;;;
xifiassamsung Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 υγρασια λεει μαν,οχι βαρος αντικειμενου. για μενα το θεμα σου ειναι ατοπο.αν ενδιαφερεσαι για εγγραφα σε ψηφιακη μορφη γραφτα σε ενα dvd κ σε ενα φλασακι στρατιωτικων προδαργαφων αν εισαι τοσο μερακλης. κ παλι ομως τα πολλαπλα αντιγραφα ειναι το πιο φτηνο κ υλοποιησιμο. τι να παθουν στη τελικη ανεβασε τα κ σε ενα cloud storage κ εισαι κομπλε. φακελακια κ σακουλακια..
mentoras99 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Υπαρχουν εγγραφα, που παροτι τα εχω ψηφιοποιησει, πρεπει παντα να τα εχω και τα πρωτοτυπα τους σε εντυπη μορφη. Καποτε ισως ειναι ολα ψηφιακα, αλλα οχι ακομη. Επισης θελω και για προστασια του λαπτοπ απο υγρασια μες την τσαντα του. Το εχω σε καλη τσαντα, αλλα οσο και να το προστατευω, οταν ταξιδευω, η υγρασια ειναι κατι που δυσκολα το ελεγχεις-αντιμετωπιζεις ως προβλημα.
mentoras99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Καμια προταση; Κανεις δεν εχει κανει χρηση καποιου προιοντος για τοπικη αφυγρανση;
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Καποια μερα διαβαζα σε μια ξενη ιστοσελιδα (αλλα δεν κρατησα το λινκ), οτι τα silica gel απορροφουν υγρασια, αλλα ενω δεν εχουν 'χρονικο περιορισμο' για το ποσο καιρο δουλευουν, ουσιαστικα η αποτελεσματικοτητα τους στον χρονο, εξαρταται από την υγρασια του χωρου που βρισκονται. Δηλαδη χοντρικα να το πω, αν η υγρασια ειναι λιγοστη, θα 'δουλευουν' για αρκετο καιρο. Αν ομως ειναι πολυ, θα 'μπουκωσουν' συντομα, διχως να μπορουν να απορροφησουν αλλη. Επισης διαβασα, κατι που δεν το ξερουν και πολλοι, οτι για να ειναι οντως αποτελεσματικα, πρεπει κανονικα να τα τοποθετουμε σε αεροστεγη δοχεια-κιβωτια-θηκες κλπ Αρα ειναι εντελως 'σχετικο' τι μπορουν να κανουν σε μια τσαντα laptop. Απο την αλλη, πχ οπως στα κουτια παπουτσιων οταν τα αγοραζεις, απο το τιποτε, ολο και κατι μπορουν να κανουν.
georgeadams Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δηλαδη χοντρικα να το πω, αν η υγρασια ειναι λιγοστη, θα 'δουλευουν' για αρκετο καιρο. Αν ομως ειναι πολυ, θα 'μπουκωσουν' συντομα, διχως να μπορουν να απορροφησουν αλλη. Τα βάζεις για λίγη ώρα στο φούρνο (σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία - μην καούν κι όλας) για να αποβάλλουν την υγρασία που έχουν απορροφήσει και μετά είναι πάλι έτοιμα για χρήση. Επισης διαβασα, κατι που δεν το ξερουν και πολλοι, οτι για να ειναι οντως αποτελεσματικα, πρεπει κανονικα να τα τοποθετουμε σε αεροστεγη δοχεια-κιβωτια-θηκες κλπΑπορροφούν υγρασία από το περιβάλλον τους. Όσο "μικρότερο" είναι το περιβάλλον τους (πχ κλειστό κουτί) τόσο καλύτερα θα δουλέψουν. Εξαρτάται από τη χρήση λοιπόν. Για πρόληψη όπως τα θέλεις εσύ δε χρειάζεται αεροστεγές δοχείο. Αν όμως για παράδειγμα χρειαζόσουν να απορροφήσουν την υγρασία από κινητό που έπεσε στη θάλασσα, τότε ναι, το αεροστεγές κουτί επιβάλεται.
johnbond Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 υπαρχουν πακετακια για τετοια δουλεια.σιγουρα θα τα εχεις πετυχει οταν ανοιγεις καινουργια συσκευασια. υγ.δεν ξερω ποσο κανουν για αποθηκευση εγγραφων αλλα για μια εξτρα προστασια δεν ειναι κακη ιδεα. Αυτά πάντως ,χωρίς να ξέρω,δε μπορεί να αποροφούν πολλή υγρασία..Πόσο να μαζέψει ένα σακουλάκι;
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν μπορει καποιος να 'εκτιμησει' ποση υγρασια εχουν δεχθει αυτα τα silica gel. Μπορει κανεις να το δει πχ. οπτικα; Ας πουμε, μηπως ειναι πιο 'φουσκωμενο'; Ή καπως αλλιως;
johnbond Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν μπορει καποιος να 'εκτιμησει' ποση υγρασια εχουν δεχθει αυτα τα silica gel. Μπορει κανεις να το δει πχ. οπτικα; Ας πουμε, μηπως ειναι πιο 'φουσκωμενο'; Ή καπως αλλιως; Άμα το ζυγίσεις με ευαίσθητη ζυγαριά σίγουρα θα έχει αυξημένο βάρος.
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δειτε κι αυτο. http://www.cobaltchloride.net/ Θα φροντισω να παρω κατι με orange, γιατι καλα ειχα ακουσει κατι για επικινδυνοτητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα