Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά τα σακουλάκια όταν μαζέψουν υγρασία γίνονται σκληρά ενώ πρώτα μπορείς να τα πατήσεις με το δάχτυλο

Θα το εχω κι αυτο υποψη μου, δεν το ηξερα!

:)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα βάζεις για λίγη ώρα στο φούρνο (σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία - μην καούν κι όλας) για να αποβάλλουν την υγρασία που έχουν απορροφήσει και μετά είναι πάλι έτοιμα για χρήση.

Απορροφούν υγρασία από το περιβάλλον τους. Όσο "μικρότερο" είναι το περιβάλλον τους (πχ κλειστό κουτί) τόσο καλύτερα θα δουλέψουν. Εξαρτάται από τη χρήση λοιπόν. Για πρόληψη όπως τα θέλεις εσύ δε χρειάζεται αεροστεγές δοχείο. Αν όμως για παράδειγμα χρειαζόσουν να απορροφήσουν την υγρασία από κινητό που έπεσε στη θάλασσα, τότε ναι, το αεροστεγές κουτί επιβάλεται.

Ισως χαζη ερωτηση...

Εκτος απο τον κλασικο φουρνο, μπορουν να μπουν αυτα τα σακουλακια(διαφανο πλαστικο) και σε φουρνο μικροκυματων (χαμηλη θερμοκρασια-1/2 λεπτα) ή υπαρχει κινδυνος φωτιας; Ρωτω γιατι θα με βολευε.

Αλλιως σε κανονικο φουρνο ή στον ηλιο.

Δημοσ.

Ρε παιδια, εχω κατι οικογενειακα αλμπουμ με φωτογραφιες, απο αυτα στα οποια κολουσαν τις φωτο (μαζί με άλλες διακοσμητικες συνθεσεις) πανω στα χοντρα φυλλα του αλμπουμ. Δυστυχως, καποια στιγμη, που να το φανταστει κανεις κιολας, φαινεται αρπαξαν υγρασια, και το λεω γιατι καποια φυλλα του album ειναι πλεον....σαν κυματιστα!

Υπαρχει λύση αραγε;

Καλη η προληπτικη τοπικη αφυγρανση και γι αυτο ανοιξα το θεμα και παρηγγειλα και φακελακια silica gel, αλλα κατοπιν εορτης μπορω να κανω κατι; Ή αν παρει υγρασια το χαρτι, μετα δεν υπαρχει σωτηρια;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ετυχε να επισκεφθω πριν λιγες μερες τα jumbo, κι ειδα με μεγαλη μου χαρα οτι εχουν φερει πλεον αρκετά προϊοντα για τοπικη αφυγρανση!

Εξεπλαγην ευχαριστα! Δεν εχω δει πουθενα μαζεμενα τοσα πολλα!. Μεχρι και για τα ρουχα της ντουλαπας ειχε!

Και σε καλες τιμες. Ελπιζω να ειναι αποτελεσματικα. Παλια δεν ειχαμε τετοιες δυνατοτητες....

• 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτα τα σακουλακια silica gel, απορροφησαν υγρασια, ειναι διαφανα, απο κιτρινο χρωμα εγιναν πρασινο.

Τα αφησα στον ηλιο να ξεραθουν, ωστε να ειναι παλι ετοιμα για χρηση, αλλα δεν αλλαξε παρα ελαχιστα το χρωμα τους.

Υποτιθεται επρεπε να γινουν παλι κιτρινα (ειναι διαφανα τα σακουλακια, με τρυπιτσες), και να ειναι παλι ετοιμα.

Καμια ιδεα για να φυγει η υγρασια που εχουν;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτα τα σακουλακια υποτιθεται ειναι επαναχρησιμοποιησιμα, αλλα δεν εχω βρει τροπο να αποτιναξουν την υγρασια τους, για να ειναι ετοιμα για χρηση ξανα.

Δημοσ.

Οριστε, αυτα εχω

10hvlmr.jpg

Το αρχικο χρωμα, απο αυτα που τωρα ειναι πρασινα, ηταν κιτρινα.

Τωρα που εχουν τραβηξει υγρασια, εχουν γινει κιτρινα.

Τα σακουλακια ειναι επιτηδες διαφανα, για να μπορεις να παρατηρεις τις μπιλιτσες (αλλιως δεν θα τις εβλεπες).

Και φυσικα με τρυπιτσες.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδια για πειτε κ εδω καμια λυση

Εχουμε στο εξοχικό δυο τηλεοράσεις καινουριεσ. Η προηγουμενη χαλασε και εκλεινε μονη της, θεωρω λογω υγρασίας.

Το σπίτι ειναι σε νησι και δυστυχως εχει αρκετη υγρασια. Πηγαινουμε μια φορα το χρονο, καλοκαιρι και καποιες φορες και Πασχα

Μιλαμε δηλαδη για αρκετο διαστημα

Δεν ειχα σκεφτει ποτε αυτα τα σακουλάκια μεχρι που τα διαβασα εδω και ειδα στο Google οτι παιζουν και σε μεγαλυτερες συσκευασίες.

Ειδα και αυτα του τζάμπο, δε ξερω τι δουλειά κανουν....

Τελοσπαντων το θεμα ειναι , πως μπορω καλυτερα να τις προστατέψω; Ποση ποσοτητα απ αυτα χρειαζομαι και μηπως υπαρχει και καποιο αλλο μεσο; Δε με νοιαζει γενικα η υγρασια του σπιτιου με νοιάζουν οι τηλεοράσεις.

Τις κουτες τους δε τις εχω, αλλα θεωρητικα ισως μπροουσα να βρω δυο να χωρανε.

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση στην περιπτωση που λες, και εφοσον μιλαμε για μεγαλα χρονικα διαστηματα, θα ηταν να εβαζα καθε τηλεοραση σε μια κουτα, και καπου μεσα, με προσοχη, κανα δυο κουτακια αφυγρανσης απο jumbo.

Σε ανοιχτο χωρο οπως δωματιο, δεν μπορει να κανουν δουλεια τα κουτια αφυγρανσης, εκει θες μηχανημα πια, αλλα και παλι θελει τροπο, δηλαδη τι να κανεις, να αφηνεις τον αφυγραντηρα με μονιμη παροχετευση ανοικτο ολο τον χρονο; Δεν λεει.

Αρα δεν βλεπω αλλη λυση περα απο συσκευασια σε κουτι, και κουτι αφυγρανσης jumbo.

Και παλι βεβαια, κανα δυο μηνες προστατευουν αυτα τα κουτια, αναλογα και με την υγρασια του χωρου.

Μετα θελουν πεταγμα και αντικατασταση. Αλλα απο το να ειναι και εντελως εκτεθειμενες οι τηλεορασεις, πιστευω καλυτερα θα ειναι, περισσοτερες ελπιδες να τις σωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και άμμος για γάτες silica gel.

Εγώ τέτοια έχω πάρει και έχω βάλει σε ένα βαζάκι και την έχω στο συρτάρι που είναι χύμα η φωτογραφική μηχανή.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και άμμος για γάτες silica gel.

Εγώ τέτοια έχω πάρει και έχω βάλει σε ένα βαζάκι και την έχω στο συρτάρι που είναι χύμα η φωτογραφική μηχανή.

Και πως καταλαβαινεις ποτε παυει να εναι η αποτελεσματικη η άμμος;

Δημοσ.

Και πως καταλαβαινεις ποτε παυει να εναι η αποτελεσματικη η άμμος;

Από άσπρα έχω δει οτι με την πάροδο του χρόνου κιτρινίζουν.Προφανώς και ανάλογα το περιβάλλον πόση υγρασία έχει , εξαρτάται και πόσο γρήγορα ή αργά θα κιτρινίσουν οπότε και τα αλλάζεις.

Όσον αφορά το αρχικό σου post σχετικά με τα σημαντικά έγγραφα, εαν τα βάζεις μέσα σε Α4 ζελατίνες , όσα χρόνια και να τα έχεις δεν θα πάθουν τίποτα απολύτως.Το έχω εφαρμόσει σε τίτλους ιδιοκτησίας και διάφορα συμβόλαια και παραμένουν αναλοίωτα στο χρόνο.

Τις αποδείξεις από ταμειακές που μαζεύουμε , επειδή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το μελάνι ξεβάφει (λόγω κακής ποιότητας μελανιού) , τις τυλίγω με σελοφάν τροφίμων και τις βάζω σε συρτάρι να μην έρχονται σε επαφή με φως και μου διατηρούνται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...