evoracing Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα και καλή χρονιά Λοιπόν θέλω να κάνω τρουφάκια με γέμιση λικέρ... ναι! Το θέμα είναι πως βάζουμε την γέμιση? Σκέφτηκα να κάνω κάτι σαν παγοκύστη που να βάλω μέσα το λικέρ και να το καταψύξω και μετά να το αφήσω να λιώσει μέσα στο τρουφάκι... Άλλη ιδέα?
evoracing Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Mε σύριγγα ίσως. Το κενό όμως στο κέντρο πως το κάνεις?
Liverpool89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Ενας τροπος, δεν ξερω απλα μου ηρθε ειναι να κανεις τα τρουφακια, τα κοβεις στην μεση, κανεις μια τρυπα και απο τις δυο πλευρες, το λικερ θα το βαλεις στο ενα και το αλλο σαν καπακι... Κατι τετοιο σκεψου...
MT60RS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 αντι για λικερ δοκιμασε frangelico, γαμαει (Μαλλον) γυρω απο το λικερ πρεπει να υπαρχει στερεα σοκολατα, ωστε να το κρατησει και να μην ποτισει. εδω τα μπαλακια εχουν τρυπα απο πανω και μετα βαζει σοκολατα να σφραγισουν https://brewbakery.wordpress.com/2014/02/25/making-willy-wonka-proud/ το παγακι φαινεται καλη ιδεα και μετα ολο το τρουφακι καπακι στο ψυγειο ή καταψυξη ωστε να στερεοποιηθει οσο το δυνατον πιο γρηγορα;; ή αλλιως με σεο (το λικερ οσο το δυνατον πιο κρυο αλλα να μπορει να περασει απο το βελονι) και μετα καταψυξη;; ή πρεσσαρεις μια να κανει κοιλοτητα με αερα, βαζεις μια οδοντογλυφιδα, τα περνας απο ψυξη και μετα τα γεμιζεις; θελει πολυ trial-error αυτο το πραγμα, και δοκιμες με διαφορες θερμοκρασιες λικερ-τρουφακιων. Παιζει να ειναι δυσκολο αν δεν εχεις επαγγελματικο εξοπλισμο τι βασικη συνταγη εχεις στο νου σου; αν τα καταφερεις πες τον τροπο και βαλε φωτο cutaway edit ναι ρε ο liverpool εχει δικιο τα πλαθεις. ΔΕΝ τα βουτας στην τρουφα. Τα ανοιγεις στη μεση. Ψιλοσκαβεις με ενα μικρο-μικρο κουταλακι (σαν αυτα που εχουν οι καφετεριες για τη ζαχαρη) ή την πισω (επιπεδη) πλευρα ενος πιρουνιου. Τα μονταρεις αστραπιαια (οσο πιο κρυο το υγρο τοσο λιγοτερο θα σταξει). Τα μαλαζεις στοργικα ισα ισα να κολλησουν. Τα βουτας στην τρουφα ή/και κακαο και ετοιμα edit ή τα γεμιζεις μετα με συριγγα, αφου τα εχεις ψιλοσκαψει
evoracing Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μια νέα εκδοχή που θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες που θέλω να τα κάνω και θα σας πω... Κάνω κανονικά την ζύμη, καταψύχω το λικέρ ή την όποια γέμιση λιώνω σοκολάτα (lacta ή ιον αμυγδάλου) βουτάω ένα ένα τα παγάκια και αμέσως πάλι κατάψυξη, τα βγάζω όταν στερεοποιηθεί πάλι η σοκολάτα και τα καλύπτω με το ζυμάρι που θα είναι μαλακό. Οπότε ούτε τρύπες, σύριγγες και τρόμπες
evoracing Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Γιατι το λικερ θα γινει παγος? Τι δεν? ποιο παχύρρευστο έστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα