Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά :D

 

Λοιπόν θέλω να κάνω τρουφάκια με γέμιση λικέρ... ναι! Το θέμα είναι πως βάζουμε την γέμιση? 

 

Σκέφτηκα να κάνω κάτι σαν παγοκύστη που να βάλω μέσα το λικέρ και να το καταψύξω και μετά να το αφήσω να λιώσει μέσα στο τρουφάκι...

 

Άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Ενας τροπος, δεν ξερω απλα μου ηρθε ειναι να κανεις τα τρουφακια, τα κοβεις στην μεση, κανεις μια τρυπα και απο τις δυο πλευρες, το λικερ θα το βαλεις στο ενα και το αλλο σαν καπακι... 

 

Κατι τετοιο σκεψου...

Δημοσ.

αντι για λικερ δοκιμασε frangelico, γαμαει

 

(Μαλλον) γυρω απο το λικερ πρεπει να υπαρχει στερεα σοκολατα, ωστε να το κρατησει και να μην ποτισει.

 

εδω τα μπαλακια εχουν τρυπα απο πανω και μετα βαζει σοκολατα να σφραγισουν

 

https://brewbakery.wordpress.com/2014/02/25/making-willy-wonka-proud/

 

το παγακι φαινεται καλη ιδεα και μετα ολο το τρουφακι καπακι στο ψυγειο ή καταψυξη ωστε να στερεοποιηθει οσο το δυνατον πιο γρηγορα;;

 

ή αλλιως με σεο (το λικερ οσο το δυνατον πιο κρυο αλλα να μπορει να περασει απο το βελονι) και μετα καταψυξη;;

 

ή πρεσσαρεις μια να κανει κοιλοτητα με αερα, βαζεις μια οδοντογλυφιδα, τα περνας απο ψυξη και μετα τα γεμιζεις;

 

θελει πολυ trial-error αυτο το πραγμα, και δοκιμες με διαφορες θερμοκρασιες λικερ-τρουφακιων. Παιζει να ειναι δυσκολο αν δεν εχεις επαγγελματικο εξοπλισμο

 

τι βασικη συνταγη εχεις στο νου σου;

 

αν τα καταφερεις πες τον τροπο και βαλε φωτο cutaway

 

edit

 

ναι ρε ο liverpool εχει δικιο

 

τα πλαθεις. ΔΕΝ τα βουτας στην τρουφα. Τα ανοιγεις στη μεση. Ψιλοσκαβεις με ενα μικρο-μικρο κουταλακι (σαν αυτα που εχουν οι καφετεριες για τη ζαχαρη) ή την πισω (επιπεδη) πλευρα ενος πιρουνιου. Τα μονταρεις αστραπιαια (οσο πιο κρυο το υγρο τοσο λιγοτερο θα σταξει). Τα μαλαζεις στοργικα ισα ισα να κολλησουν. Τα βουτας στην τρουφα ή/και κακαο και ετοιμα

 

edit

 

ή  τα γεμιζεις μετα με συριγγα, αφου τα εχεις ψιλοσκαψει

Δημοσ.

Μια νέα εκδοχή που θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες που θέλω να τα κάνω και θα σας πω... Κάνω κανονικά την ζύμη, καταψύχω το λικέρ ή την όποια γέμιση λιώνω σοκολάτα (lacta ή ιον αμυγδάλου) βουτάω ένα ένα τα παγάκια και αμέσως πάλι κατάψυξη, τα βγάζω όταν στερεοποιηθεί πάλι η σοκολάτα και τα καλύπτω με το ζυμάρι που θα είναι μαλακό. Οπότε ούτε τρύπες, σύριγγες και τρόμπες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...