Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και καλη χρονια,

παλευω εδω και λιγους μηνες στο χαλαρο να φτιαξω ενα e-shop σε φιλικο μου προσωπο

εννοειται δωρεαν αλλα μεχρι στιγμης δεν καταφερα κατι.

Αποφασισα ομως να ασχοληθω για να τελειωσω με αυτη την εκκρεμοτητα γιατι εφυγε το 2014 και αν το συνεχισω ετσι θα φτασουμες στο 2064 και θα ακομα θα φτιαχνεται.

Ζηταω λοιπον καποιον να μου δωσει καποια κατευθυνση,

τι πλατφορμα να διαλεξω με γνωμωνα την ευκολη προσαρμογη απο αρχαριο

(δεν γνωριζω καλα καποια γλωσσα) αλλα και την παροχη καποιων modules.

Διαβαζω την περιπτωση joomla και τα modules που εχει,

http://extensions.joomla.org/extensions/extension?searchall=&filter%5Btags%5D%5B%5D=&filter%5Bcore_catid%5D=14&filter%5Bincludes%5D=mod&filter%5Bversions%5D=30&filter%5Btype%5D=&filter%5Bhasdemo%5D=&order=score&filter%5Bnewupdated%5D=&filter%5Bscore%5D=&filter%5Bfavourites%5D=&dir=DESC&limitstart=0&controller=filter&view=extension&layout=list&Itemid=145&clearorders=0&clearfilters=1

οπως αυτο εδω

http://demo.virtuemart.net/vm-frontpage/store/categories

αλλα βρηκα και αυτα,

http://www.prestashop.com/en/

http://www.oscommerce.com/

http://www.opencart.com/

http://www.zen-cart.com/

εν ολιγεις πολυ μπλεξιμο!!!

τι να διαλεξεις και τι να αφησεις?

θα υπαρχουν συμβατοτητες να τρεχει στα ελληνικα?

η θα βλεπω add to cart?

edit: τελικα μετα απο καμποσο διαβασμα,

κατεληξα στα 

- presta

- open cart

οι αποριες μου επικεντρωνονται,

ποιο απο αυτα τα δυο ειναι πιο ευχρηστα για ντεμι ασχετους και εχουν καλη υποστηριξη ελληνικων 

απο περιβαλλον μεχρι και κοινοτητα.

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να συμβαδίσει όσον αφορά "άσχετο" όπως λες και eshop. Ξεκινάς και αναλόγως πηδάς τα εμπόδια ή πέφτεις πάνω τους ή παραπέμπτεις σε κάποιον να σου στήσει τη βάσει και να το δουλέψεις έτοιμο.

Φιλικά :)

Δημοσ.

ελεγα μηπως καταφερω και ξεκινησω σωστα,

ηδη το γυροφερνω ενα εξαμηνο μην φαω αλλο ενα στα εμποδια  :whistle:

Δημοσ.

ελεγα μηπως καταφερω και ξεκινησω σωστα,

ηδη το γυροφερνω ενα εξαμηνο μην φαω αλλο ενα στα εμποδια  :whistle:

Αν έχεις φάει τόσο διάστημα το πιθανότερο είναι να συναντήσεις αρκετά εμπόδια! 

Δημοσ.

βασικα οτι εκανα ηταν σαν web σελιδα και οχι e-shop,

τελικα αποφασισα οτι αν θελω ενα τυπικο e-shop πρεπει να φτιαξω κατι βασισμενο σε πλατφορμα....

Και ετσι ξεκιναω απο το μηδεν για αυτο και ανοιξα αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το PrestaShop έχει πιο ωραία έτοιμα θέματα (λογικά με κάτι τέτοιο θα κινηθείς να φανταστώ) ενώ το OpenCart πολλοί το βρίσκουν πιο εύκολο στο να σκαλίσεις πράγματα από "πίσω" στον κώδικα του.

Το να μάθεις το διαχειριστικό του ενός ή του άλλου είναι καθαρά θέμα με ποιο θα ασχοληθείς εσύ περισσότερο.
Και τα 2 έχουν πάρα πολλά modules...

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου, θα διάλεγα αυτό με την μεγαλύτερη υποστήριξη - κοινότητα...
Γιατί αν αύριο μεθαύριο αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα, θα παίξει μεγάλο ρόλο!

• Like 1
Δημοσ.

βασικα οτι εκανα ηταν σαν web σελιδα και οχι e-shop,

τελικα αποφασισα οτι αν θελω ενα τυπικο e-shop πρεπει να φτιαξω κατι βασισμενο σε πλατφορμα....

Και ετσι ξεκιναω απο το μηδεν για αυτο και ανοιξα αυτο το θεμα.

Νομίζω ότι το PrestaShop έχει πιο ωραία έτοιμα θέματα (λογικά με κάτι τέτοιο θα κινηθείς να φανταστώ) ενώ το OpenCart πολλοί το βρίσκουν πιο εύκολο στο να σκαλίσεις πράγματα από "πίσω" στον κώδικα του.

Το να μάθεις το διαχειριστικό του ενός ή του άλλου είναι καθαρά θέμα με ποιο θα ασχοληθείς εσύ περισσότερο.

Και τα 2 έχουν πάρα πολλά modules...

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου, θα διάλεγα αυτό με την μεγαλύτερη υποστήριξη - κοινότητα...

Θα προσθέσω απλά σε όσα σημαντικά σροιχεία έδωσε ο @XRHSTOS_ πως αυτά χρειάζονται αφιέρωση χρόνου για εξειδίκευση. :)

• Like 1
Δημοσ.

και ποιο πιστευεις οτι εχει την μεγαλυτερη κοινοτητα?

Δημοσ.

Τι να σου πω... επειδή αγγλικά ξέρω. Δεν είχα πρόβλημα με κανένα. 
Βέβαια το PrestaShop δεν το έχω δουλέψει για πελάτη, στην εταιρεία χρησιμοποιούμε το OpenCart.
Το PrestaShop το σκάλισα λίγο μόνος μου χωρίς να έχω κάποια ολοκληρωμένη δουλειά σε αυτό...

Μη σε πάρω στο λαιμό μου, μπορείς να τα σκαλίσεις λίγο και τα 2 και να δεις πιο θα σου κάτσει καλύτερα.
Τα θεωρώ και τα 2 εξαιρετικά!

Δημοσ.

Sorry που θα σε απογοήτευσω αλλά ένα eshop από αρχάριο καλύτερα να μη βγει ποτέ live γιατί αντί να κάνει καλό σε μια εταιρία, το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει προβλήματα και να δώσει στην εταιρία ένα και προφίλ προς τα έξω. Λύσεις πρόχειρες και χωρίς σχεδιασμό δεν τσουλανε ειδικά σε μια ανταγωνιστική αγορά. Μίλα με τον γνωστό σου, βρείτε ένα budget που μπορεί να σηκώσει και απευθυνθειτε σε έναν freelancer με ικανό δείγμα αντίστοιχων υλοποιήσεων ώστε το αποτέλεσμα να είναι σωστό. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς ανώτερο συν του ότι ο επαγγελματίας θα σε καθοδηγήσει και σε αλλά πράγματα για την οργάνωση, πολιτικές πώλησης κλπ από την εμπειρία του.

Δημοσ.
bikey77 

αν η επιχειρηση θελει να δαπανησει ενα Χ ποσο, πχ 200 ευρω οπως ειπωθηκε,

αυτο δεν με αφορα.... εγω θα κανω μια προσπαθεια και αν βγει πατατα η μετρια,

τοτε φυσικα θα τους συμβουλευσω να κανουν οτι ειπες.

Τεσπα μαλλον οτι κατευθυνση ηταν να παρω μαλλον την πηρα, θενκς!

Δημοσ.

Εγω εχω να σου προτεινω το wordpress με to module woocommerce!
Aλλα και Drupal με το αντιστοιχο module θα σε βολεψει!

Πιστευω πως και με την βοηθεια tutorial θα γινει καλό!

Δημοσ.

μεχρι στιγμης δοκιμασα τα prestashop - opencart και ειτε μου φανηκαν πολυπλοκα ειτε δεν υπηρχαν free themes

για να κανεις δοκιμες.

Τωρα δοκιμαζω το magento αν και ηθελα να το αποφυγω, αλλα ειδα οτι εχει μπολικο υλικο και μεγαλη κοινοτητα.

Τα wordpress - drupal τα εχω σαν τελευταια λυση αλλα μπορει να παω και εκει αν δεν βγαλω ακρη

με τα παραπανω.

Δημοσ.

Το Magento έχει τη φήμη βαριάς-απαιτητικής σε server resources, πλατφόρμας.

Προσωπικά έχω δουλέψει αρκετά το PrestaShop και νομίζω πως υπερέχει σε σχέση με τους ανταγωνιστές του όσον αφορά την (ανεπίσημη) υποστήριξη από την κοινότητα και τα δωρεάν themes-modules που υπάρχουν διαθέσιμα. Σίγουρα έψαξες στο σωστό σημείο για δωρεάν themes;

Μάλιστα προχθές έγινε release η πολυαναμενόμενη έκδοση 1.6.0.11 που από μερικές πρώτες δοκιμές μου, φαίνεται να είναι πιο σταθερή από τις προηγούμενες.

• Like 2
Δημοσ.

το magento  το εστειλα στο διωρο επανω... δεν κανει για μενα, θα φαω μερες και μερες για να αρχισω να καταλαβαινω τα κολπα του.

Το PrestaShop οντως υπερεχει, αλλα με δυσκολεψαν τα μενου του, για να φτιαξω 2-3 μενου εμπλεξα γραβατες και φανελες....

Αλλα θα ξανακανω μια προσπαθεια να δω μηπως τα καταφερω.

Βασικα θελω ενα μικρο και ευελικτο eshop χωρις πολλα μπιχλιμπιδια και κυριως πρεπει να εχει καλη υποστηριξη ελληνικων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...