Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα οι χοντροί νομίζω κρυώνουν περισσότερο, τους βλέπω πολύ βαριά ντυμένους ακόμα και όταν δεν κάνει πολύ κρύο. Οι χοντρές όμως παροπονιούνται και λεκτικά πως κρυώνουν, ίσως επειδή οι χοντροί το παίζουν αγέρωχοι και με αντοχή.

Ποια ειναι η εξήγηση? Επειδή έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος αυξάνονται οι θερμικές απώλειες? Ολο το έξτρα λίπος δεν θα έπρεπε να παρέχει καλύτερη θερμομόνωση?

Θυμάμαι και παλιότερα που ήμουν στα χιονια με το μαγιο, ενας κοκκαλιαρης συμμαθητης μου εβγαζε ολο το χειμωνα με κοντομανικο ενω οι χοντροι της ταξης ηταν σαν εσκιμωοι και τουτρουριζαν... Γιατι?

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα οι χοντροί νομίζω κρυώνουν περισσότερο, τους βλέπω πολύ βαριά ντυμένους ακόμα και όταν δεν κάνει πολύ κρύο. Οι χοντρές όμως παροπονιούνται και λεκτικά πως κρυώνουν, ίσως επειδή οι χοντροί το παίζουν αγέρωχοι και με αντοχή.

Ποια ειναι η εξήγηση? Επειδή έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος αυξάνονται οι θερμικές απώλειες? Ολο το έξτρα λίπος δεν θα έπρεπε να παρέχει καλύτερη θερμομόνωση?

Θυμάμαι και παλιότερα που ήμουν στα χιονια με το μαγιο, ενας κοκκαλιαρης συμμαθητης μου εβγαζε ολο το χειμωνα με κοντομανικο ενω οι χοντροι της ταξης ηταν σαν εσκιμωοι και τουτρουριζαν... Γιατι?

Το έξτρα λίπος προσφέρει καλύτερη θερμομόνωση, αλλά στους ανθρώπους τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω εγκεφάλου, ο οποίος μετρά δύο διαφορετικές θερμοκρασίες, του δέρματος και την εσωτερική. Και λόγω λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στο εσωτερικό σώμα, το υποχόνδριο λίπος δηλαδή, ο χοντρός αισθάνεται να κρυώνει περισσότερο γιατί το λίπος απομονώνει το εσωτερικό του σώματος από το πιο δροσερό δέρμα το οποίο έχει αρχίσει ήδη να τουρτουρίζει στην προσπάθειά του να παράγει θερμότητα για να ζεσταθεί.

Για τους λεπτούς δεν ισχύει κάτι, ισχύει όμως για τους γυμνασμένους, γιατί ο μυικός ιστός παράγει θερμότητα. Και οι κοντόσωμοι άνθρωποι γενικά χάνουν περισσότερη θερμότητα (σε σύγκριση εξωτερικής επιφάνειας σε σχέση με τον συνολικό όγκο του σώματος, ο κοντός έχει μεγαλύτερη εξωτερική επιφάνεια από έναν ψηλότερο). Ο συνδυασμός μικρότερου ύψους με λιγότερο μυικό ιστό είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να κρυώνουν περισσότερο.

Οπότε στην ερώτησή σου, αν μια γυναίκα είναι χοντρή και ψηλή αλλά ταυτόχρονα γυμνάζεται και έχει καλή μυική μάζα, θα κρυώνει λιγότερο από έναν άντρα αδύνατο, στο ύψος της αλλά αγύμναστο. Και γενικά αν θέλεις να μην κρυώνεις, ή να κρυώνεις λιγότερο, κανόνισε να είσαι χοντρός και γυμνασμένος :P

Ξεκίνα σούμο!

• Like 5
Δημοσ.

Και λόγω λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στο εσωτερικό σώμα, το υποχόνδριο λίπος δηλαδή, ο χοντρός αισθάνεται να κρυώνει περισσότερο γιατί το λίπος απομονώνει το εσωτερικό του σώματος από το πιο δροσερό δέρμα το οποίο έχει αρχίσει ήδη να τουρτουρίζει στην προσπάθειά του να παράγει θερμότητα για να ζεσταθεί.

:blink: :blink: :blink:

Kαλα ρε πατε(ρ) καλα??

Οχι μονο απαντατε σε ενα τρολοτοπικ αλλα λετε και ασυναρτησιες! Το αντιθετο ακριβως ισχυει!

Οι ευσωμοι ΔΕΝ νιωθουν κρυο σε σχεση με τους αδυνατους που τουρτουριζουν, την ιδια στιγμη στο ιδιο περιβαλλον.

Προλαβα και γω!

Δημοσ.

Δεν ειναι τρολοτοπικ ρε εξυπνάκηδες, κοιταξτε λιγο γυρω σας. Τα περισσοτερα παραπονα για το κρυο και ντυσιματα-κρεμμυδι ειναι απο χοντρες γυναικες.  Αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος λογος για αυτο γιατι φαινεται παραλογο.

Δημοσ.

Ίσως επειδή θέλουν να τις ζεστάνεις..? ;)

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ειναι τρολοτοπικ ρε εξυπνάκηδες, κοιταξτε λιγο γυρω σας. Τα περισσοτερα παραπονα για το κρυο και ντυσιματα-κρεμμυδι ειναι απο χοντρες γυναικες. Αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος λογος για αυτο γιατι φαινεται παραλογο.

Οσες ευσωμες γυναικες εχω δει, καμια δεν κρυωνε. Αντιθετα με τις υπόλοιπες.

Πως κ δε το κλείδωσαν ακομα?

Δημοσ.

παλιά μια περίοδο που ήμουν χοντρός γύριζα χειμώνα με το κοντομάνικο και είχε ρίξει χιόνια λίγες ώρες απο την περιοχή μου , δεν καταλάβαινα Χριστό αλλα ήμουν κ λίγο βόδι , καμία σχέση με fat-weak που κυκλοφορεί τελευταία οπότε δεν ξέρω σχετικά με το muscle connection που αναφέρθηκε 
Σε μια περίοδο μεταξύ όγκου-γράμμωσης η διαφορά στην αίσθηση του κρύου ειναι αρκετή
όποιος έχει ρίξει το bf χειμώνα καταλαβαίνει 
τώρα για τους χοντρούς που κρυώνουν υπερβολικά ίσως φταίει οτι δεν κουνιούνται και αρκετά , όσο νάνε αν δεν εισαι active και η μηχανή σου δουλευει με ρυθμούς χελώνας δεν παράγεις ενέργεια άρα δεν παράγεις και αρκετή θερμότητα i guess 

τέλος η πλειοψηφία των γυναικών που ξέρω χοντρές και αδύνατες νιώθουν λιγότερο κρύο απο τον καθένα μας και το λένε, σε αυτό παίζει ρόλο κ οτι η γυναίκα έχει απο φυσικού της πολύ περισσότερο λίπος απο τον άντρα 

Δημοσ.

Ο,τι να ΄'ναι λετε.

Οσο πιο χοντρος εισαι τοσο πιο κατω στην σεξουαλικη πυραμιδα της ζωης.
ΑΡΑ ολα σου φταινε: το κρυο, οι εβραιοι, το νεο cd του παντελιδη...

Μονη λυση: να ψηλωσεις διατηρωντας τα ιδια κιλα. Οποτε ξεκινας μπασκετ για να ψηλωσεις. ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ.

Και αν σε παρουν και στο μπασκετ σαν το αντετοκουκοκυμοουμπο θα τα '΄κονομισεις κι ολας. Δεν σε χαλασε.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι μονο το παχος,αλλα αποτι εχω προσεξει εχει να κανει καθαρα με το αν γυμναζεσαι η οχι.

απο τοτε που ξεκινησα βαρη μαζι με το ποδηλατο κρυωνω δυσκολα.κοινως κυκλοφορω με κοντομανικο κ φουτερ,κ ολοι νομιζουν οτι κανω επιδειξη τα μπρατσα ξερω γω.

απτην αλλη οσοι φιλοι μου εινια λαπαδες κρυωνουν υπερβολικα,ειτε ειναι χοντροι,ειτε ειναι απλα αδυνατοι κ πλαδαροι.

ο λογος για μενα εχει να κανει με τους μηχανισμους που αναπτυσονται μεσω της προπονησης με βαρη,

αρα πρωτεινοσυνθεση=αυξημενη θερμοκρασια σωματος=βελτιομενες καυσεις=καλυτερο κυκλοφορικο που παει παντου το αιμα=μυικη μαζα που καταναλωνει ενεργεια αρα παλι καυσεις κ ζεστασια.

κ δεν ειμαι κανα ντουκι..καμια σχεση.

αρα μποτομ λαιν.καντε βαρη κ αεροβιο.

Δημοσ.

:blink: :blink: :blink:

Kαλα ρε πατε(ρ) καλα??

Οχι μονο απαντατε σε ενα τρολοτοπικ αλλα λετε και ασυναρτησιες! Το αντιθετο ακριβως ισχυει!

Οι ευσωμοι ΔΕΝ νιωθουν κρυο σε σχεση με τους αδυνατους που τουρτουριζουν, την ιδια στιγμη στο ιδιο περιβαλλον.

Προλαβα και γω!

Ασυναρτησίες λες εσύ ο ίδιος, είχα διαβάσει παλιά έρευνα και με ένα γουγλάρισμα 10 δευτερολέπτων μου βγάζει πάνω πάνω σελίδες που λένε το ίδιο.

πχ

http://www.weather.com/health/news/do-fat-people-stay-warmer-cold-weather-thin-people-20140103

http://www.popsci.com/article/science/fyi-do-fat-people-stay-warmer-thin-people

@GreyHorse, θελουμε και θερμοδυναμικη μελετη :P

Τα πιο πάνω λινκ σου κάνουν;
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει. Το προηγούμενο Σάββατο στο mall υπήρχαν αρκετά παχυδερμα που κυκλοφορουσαν με κοντομάνικα και τιραντακια λες και έχουμε Ιούλιο.

Δημοσ.

Δεν ειναι τρολοτοπικ ρε εξυπνάκηδες, κοιταξτε λιγο γυρω σας. Τα περισσοτερα παραπονα για το κρυο και ντυσιματα-κρεμμυδι ειναι απο χοντρες γυναικες.  Αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος λογος για αυτο γιατι φαινεται παραλογο.

Αν δεν ειναι τρολο τοπικ τοτε επρεπε να λες οι εύσωμοι-εύσωμες και οχι χοντροι-χοντρες, για να σου λυσω παντως την απορια εγω σαν χοντρος δεν κρυωνω παραπανω μπορω να πω οτι κρυωνω λιγοτερο.

Δεν ισχύει. Το προηγούμενο Σάββατο στο mall υπήρχαν αρκετά παχυδερμα που κυκλοφορουσαν με κοντομάνικα και τιραντακια λες και έχουμε Ιούλιο.

αχ τι καλη που εισαι  :mrgreen:

• Like 3
Δημοσ.

πάντως τα ζώα που ζουν στους πολους πχ. αρκούδες, φώκιες, θαλασσιοι ελεφαντες κτλ. ειναι καργα στο λιπος...

Οι αρκούδες είναι μέσα στην τρίχα και πέφτουν σε χειμερία νάρκη τον χειμώνα.

Θαλάσσιοι ελέφαντες φώκιες και φάλαινες δεν έχουν ανάγκη το τρέμουλο για να δροσιστούν όταν θερμαίνονται, μπαίνουν στη θάλασσα και δροσίζονται.

Έχετε μπερδέψει μερικοί την υποθερμία με την αίσθηση του κρύου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο εύσωμος λόγω λίπους θα έχει καλύτερη αντοχή στην υποθερμία, αλλά επίσης λόγω λίπους εξωτερικά θα τουρτουρίζει περισσότερο από τον λεπτότερο, γιατί το λίπος του δεν θα επιτρέπει στο δέρμα να έχει την ίδια θερμοκρασία με το εσωτερικό του σώματος.

Δηλαδή ενώ κινδυνεύει λιγότερο από υποθερμία ταυτόχρονα κρυώνει περισσότερο. Το αντίθετο στον λεπτό (χωρίς να λογαριάζουμε μυική μάζα και μπόι, αλλάζουν τα δεδομένα μετά αναλόγως)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...