MarlboroRed Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Όπως λέω λοιπόν στον τίτλο έχω ένα Dell Inspiron 1545 το οποίο έχει έναν Τ5800 (είχε τον Τ4200 αλλά τον άλλαξα) και θα ήθελα να αγοράσω απ το eBay έναν QX9300 το θέμα μου είναι το εξής 1ον σαν socket ταιριάζει αλλά δεν ξέρω αν σε θέματα ρεύματος και λοιπά μπορεί να αντεπεξέλθει η θα μου τα κάψει όλα 2ον Αξίζει μια τέτοια αναβαθμίσει (υπό την προϋποθέσει ότι το έχω για δουλείες desktop π.χ video editing,ταινίες,internet,μουσική,προγραμματισμο.) επισης έχει 4GB 2x2 ram και θα ήθελα να αγοράσω 4x2 να έχει 8 GB και έναν SSD 850 PRO όμως έχω αμφιβολίες και για αυτά τα 2 που προείπα καθώς δεν ξέρω αν θα μου βλέπει τα 8 μάλλον ναι απ όσο έχω ψάξει και αν ο SSD αφού θα ειναι σε Sata-2 θα έχει πλήρης απόδοση η περιορισμενη άρα και τσάμπα η pro εκδοσή. Ευχαριστώ και περιμένω όλες τις γνώμες.
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Και να τον δεχθει το λαπτοπ σου κατα πασα πιθανοτητα θα εχεις θεμα θερμοκρασιων. Ο δισκος σου ειναι στα 35 βατ ενω ο 4πυρηνος στα 45βατ, αρα μεγαλυτερες θερμοκρασιες , μεγαλυτερος θορυβος του ανεμιστηρα κλπ. Δεν ενδεικνυται να πας σε επεξεργαστη με περισσοτερα βατ απο αυτον που εχει εργοαστασιακα. Επισης, σε σατα 2 συνδεση (ουτε καν σε σατα 3) διαφορες ουσιαστικες δεν θα δεις στους ssd. Τσιμπα τον 840 ή κανενα crucial. Την ιδια αποδοση θα εχεις και περισσοτερα χρηματα στην τσεπη σου. ''επισης έχει 4GB 2x2 ram και θα ήθελα να αγοράσω 4x2 να έχει 8 GB'' 2x4gb εννοεις πως θες να αγορασεις. 2 θεσεις εχει το λαπτοπ σου. Γραψε το ακριβες μοντελο του λαπτοπ σου να δουμε ποση ραμ παιρνεις αν και με τον ssd καλυμμενος θα εισαι πιστευω.
MarlboroRed Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Από θέμα θερμοκρασίας δεν τρελαίνομαι γιατί σκέφτομαι να πάρω μια καλή ψύκτρα (όπως είπα ειναι αραγμένο σαν desktop με RGB σε 32'' Philips) όταν είπα 4x2 εννοω φυσικά 4 GB επί 2 sticks (προφανώς γιατί δεν υπάρχει laptop με 4 Dimm...) όταν λες δεν υπάρχει διαφορά στο Sata-2/3 τι εννοείς προς το καλύτερο δηλαδή ο Pro/Απλός ειναι το ίδιο (εγώ νομίζω ότι θα έχω πιο αργό read/write speed)
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μια χαρα λαπτοπ υπαρχουν που παιρνουν 4 ντιμμς (ενα acer v3-772 που ειχα μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα δεχοταν μεχρι 4x8gb ram). Και καλη ψυκτρα να παρεις αν εχεις +10 βαθμους απο το τωρινο συστημα, ειναι μεγαλη διαφορα. Επισης δεν ειμαι βεβαιος κατα ποσο δεχεται τον συγκεκριμενο επεξεργαστη το λαπτοπ σου. Οσον αφορα τους δισκους, ναι, στις μετρησεις θα δεις διαφορες. Σε μεση χρηση ομως εσυ/μεσος χρηστης δεν θα παρατηρησεις καποια διαφορα στο ματι. Επισης το λαπτοπ σου δεχεται σατα 2 οπως ανεφερες, αρα στα 200mb θα κυμαινεται το read/write σου (μπορει και κατι παραπανω αν και δυσκολο). Οποτε τσαμπα χρηματα ειναι να πας σε κατι ακριβο.
MarlboroRed Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 275 mb το έψαξα τώρα έχεις δίκιο άρα κοιτάω τον πιο φθηνό ssd αλλά ακόμα δεν μου είσαι τελείως ξεκάθαρος, ΔΕΝ με νοιάζει η θερμοκρασία αν ειναι να λιώσει ας λιώσει!!! σαν socket τεχνικά ταιριάζει δεν ξέρω αν η motherboard θα μπορεί να τον δει, και για Ram που κοίταγα παίρνει 2 dimm των 4GB άρα είμαι εντάξει απ αυτό.
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Κατεβασε το cpuz και πες μας ποιο τσιπσετ φοραει η μητρικη σου επανω για να δουμε ποιους επεξεργαστες υποστηριζει. 1
MarlboroRed Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Κατεβασε το cpuz και πες μας ποιο τσιπσετ φοραει η μητρικη σου επανω για να δουμε ποιους επεξεργαστες υποστηριζει. Intel GM45/GM47
xristoforos89 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Συμφωνα με αυτο. http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/GM45_Express.html Το λαπτοπ σου μπορει να δεχθει τον επεξεργαστη που θες να βαλεις. Αλλα η αλλαγη επεξεργαστη στα λαπτοπ δεν ειναι τοσο απλη οσο ενα ντεσκτοπ για παραδειγμα οπου εκει βλεπεις τις συμβατοτητες και τον κουμπωνεις και ολα καλα. Μπορει μεσω του bios να εχεις whitelist απο την ντελλ και να μην δεχεται τον συγκεκριμενο cpu. Γενικα παιζουν πολλα γυρω απο τους επεξεργαστες των λαπτοπ. Συνηθως βλεπεις μεσω αλλων φορουμ (κυριως απο εξωτερικο) αν το εχει επιχειρησει καποιος αλλο κατι παρομοιο, βλεπεις τι αποτελεσματα ειχε και απο εκει κ' επειτα κρινεις αν σε συμφερει να τον βαλεις επανω. Αν δεν βρισκεις αλλο ατομο να εχει επιχειρησει παρομοιο 'χειρουργειο' με αυτο που θες να κανεις, τοτε παιρνεις το ρισκο και..ο,τι κατσει. 1
MarlboroRed Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Το σκεφτομαι, απλά σκέψου ότι αυτούς τους φόραγαν τα Alienware που ειναι υπό εταιρία της Dell, έχω την ελπίδα ότι θα κάνει!
xristoforos89 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Τον επεξεργαστη που θες τον ειχα σε ενα alienware area 51-m15x. Βεβαια ακομα δεν ειχε εξαγορασει την alienware η dell. 2007-08 μοντελο ηταν αν δεν κανω λαθος γιατι δεν θυμαμαι πουθενα να υπηρχε logo της dell. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα