Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή Χρονια σε όλους!

Ποσό που διαθέτουμε : 1200

Χρήση υπολογιστή : Γενική χρηση, 3D Rendering

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: VRAY, Autocad, Sketh Up

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι. 23-24''. 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Θα το αγοράσω όλα από το e-shop.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Οχι

Σκέφτομαι την επισυναπτομένη σύνθεση. Έχω ξέχασει κατι;

Χρειάζομαι ειδική κάρτα τύπου Quadro ή είναι περιττό για εμένα;

Μπορούμε να ανέβουμε λίγο στη κάρτα γραφικών αν χρειάζετε.

Ευχαριστώ.

E-SHOP.pdf

Δημοσ.

Καλή χρονιά και σε σένα!

Δεν χρειάζεται και τόσο δυνατή κάρτα, αν δεν κάνεις gpu rendering ή αν δεν δουλεύεις πολύ real time. Επίσης, επειδή στα προγράμματα της Autodesk που δουλεύεις γίνεται χρήση Direct3D και όχι OpenGL, με οποιαδήποτε σύγχρονη κάρτα γραφικών θα είχες αξιόλογα fps στο viewport. Δεν είναι ανάγκη να πας σε επαγγελματική, ειδικά με αυτό το budget.

Δεν έχει καλή ισορροπία το σύστημα που έκανες. Θέλεις και παραπάνω μνήμη και καλύτερη οθόνη. Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μια σύνθεση, με βάση τα όσα έχω αποκομίσει δουλεύοντας τα ίδια περίπου προγράμματα και εγώ: 

dTwdUS8.png

Και οθόνη αυτήν http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html?keyphrase=U2414h. Τίποτα λιγότερο στην περίπτωσή σου. Το ποσό βγαίνει παραπάνω από την δική σου σύνθεση (γύρω στα 50€ παραπάνω), αλλά αξίζει αρκετά περισσότερο. Μπορεί να μειωθεί περίπου 50€ αν πας σε 4790 με Η97, αλλά εφόσον θα κάνεις rendering, πάρε τον 4790Κ και άσ' τον να τρέχει στοκ. Είναι αρκετά πιό δυνατός από τον 4790 στο rendering.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Διάλεξα την R9270X γιατί έχει 4 gb vram. Αν πιστεύεις ότι χρειάζετε μπορώ να δώσω κάτι έξτρα.

Δημοσ.

Εξαρτάται από τα μοντέλα που φτιάχνεις. Αν έχεις πολύπλοκα σχέδια, με πολλά polygons, τότε ναι, καλό θα ήταν να πάς σε 4gb. Αν έχεις απλά κτήρια, απλές συνθέσεις γενικώς, τότε τα 2 υπερ-αρκούν. Αυτήν την στιγμή, αν είναι να δώσεις παραπάνω από 150€ που έχει η Ti, για μένα αξίζει μόνο η GTX 970, αλλά ανεβαίνεις κατά 200€. Για μένα περίμενε. Δούλεψε με την 750Ti που είναι εξαιρετική σε αυτά τα προγράμματα και πολύ οικονομική κάρτα από καταναλώσεις κ.λπ., τσέκαρε την χρήση vram και αν δείς ότι όντως χρειάζεσαι παραπάνω από 2gb, τότε κάνε στο μέλλον κίνηση σε μια μεγαλύτερη. Από πλευράς viewport experience ελάχιστες διαφορές θα δείς και με τις μεγαλύτερες κάρτες. Η vram αλλάζει μόνο. Εξάλλου, σε λίγο καιρό από όσο γνωρίζω, θα βγούν και οι Maxwell (970, 980) με 8gb vram. Οπότε, κάνε στο μέλλον την κίνηση μια και καλή, αν δεις ότι χρειάζεται. Εγώ, για αυτά που φτιάχνω μέχρι στιγμής, είμαι καλυμμένος με τα 3gb της GTX780.

Δημοσ.

Οκ σε ευχαριστω. Ησουν πολυ κατατοπιστικός!!

Νά σαι καλά!

Μόνο έχε τον νού σου. Όχι κάτω από 16gb μνήμη με το 3ds max (και γενικώς, τα 3d design προγράμματα της Autodesk). Βάλε 2x8gb όπως σου έχω παραπάνω, για να έχεις την δυνατότητα για επέκταση στα 32gb στο μέλλον. Είναι φαγάνες αυτά τα προγράμματα. Ειδικά αν αρχίσεις να βάζεις γρασίδια, χαλίά στο εσωτερικό κ.λπ.

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός ο pnick! Σε κανένα 6μηνο αν είμαστε καλά θα μου φτιάξεις και εμένα ένα mini-itx να το παίρνω στο εργοτάξιο  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...