Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν λες όμως ούτε το πως έκανες την προσφορά σου, ούτε πως συμμετέχεις τώρα στην κοινωνία, ούτε το πως έφαγες τα μούτρα σου/τι εισέπραξες.  Κουβέντα να γίνεται δηλαδή.

Το τι προσφερα,αν συμμετεχω και με ποιο τροπο,καθως και πως εφαγα τα μουτρα μου αφορα εμενα και μονο.Δεν ειμαι εδω για να κανω διαφημιση της προσφορας μου (οποια κι αν ηταν αυτη)..Ειπα την γνωμη μου για τους πολιτικους και απαντησα σε οσους θεωρουν ενοχη την αποχη απ τις εκλογες.Καταλαβες τι εννοω ελπιζω."Κουβεντα να γινεται" εσυ ζητας προφανεστατα.Δεν ειναι το θεμα του τιτλου

"Εσεις τι προσφερετε στην κοινωνια;".

Ανοιξε ενα θεμα εσυ αν θελεις με το παραπανω ερωτημα και ανεμενε απαντησεις απο πολλους.Πιστεψε με ,ολοι κατι εχουν προσφερει εκτος απ τους ποιλιτικους.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν λες "δεν ψηφίζω και η γνώμη μου για τους πολιτικούς είναι αυτή επειδή προσέφερα κι έφαγα τα μούτρα μου", καλό θα είναι να πεις και πάνω κάτω τι παίχτηκε και πήρες ανάποδες. Αλλά "κουβέντα να γίνεται" ναι γιατί τέτοια απάντηση περίμενα.

Δημοσ.

Όταν λες "δεν ψηφίζω και η γνώμη μου για τους πολιτικούς είναι αυτή επειδή προσέφερα κι έφαγα τα μούτρα μου", καλό θα είναι να πεις και πάνω κάτω τι παίχτηκε και πήρες ανάποδες. Αλλά "κουβέντα να γίνεται" ναι γιατί τέτοια απάντηση περίμενα.

Σε απαντησα ηδη πανω σ αυτο το ερωτημα σου.Οχι μονο επειδη απογοητευτηκα και αηδιασα.Δεν θα πω τιποτε παραπανω.Δεν κανω διαφημιση της οποιας  προσφορας μου.Ετσι απλα.

Δημοσ.

Προσωπικα, τις θεωριες του τυπου "πρεπει να ψηφιζεις για να εισαι υπευθυνος πολιτης" 'πρεπει να ψηφιζεις για να εισαι ενεργο μελος στην κοινωνια" και ολες τις υπολοιπες ιδιου τυπου ,τις θεωρω τουλαχιστον αστειες.Οποιος τις ασπαζεται και τις λεει (σε μενα τουλαχιστον),τον παραπεμπω να τις πει σε κανα παιδακι μηπως και τον πιστεψει,(αν και αμφιβαλλω πολυ)..Ξερω πολυ καλα τι κανω,σε ποια χωρα γεννηθηκα και μενω..Προσφερα πολλα για 15 χρονια και εφαγα τα μουτρα μου,καθως εισεπραξα μονο θλιψη και αηδια..Δεν με νοιαζει καθολου αν με θεωρει καποιος ενοχο,καθολου ομως.Τις θεωριες λοιπον,ας τις ακουσουν τα προβατακια που μαζευονται σε Αριστοτελους και λοιπα σημεια τις ελλαδας και τους χειροκροτουν σαν βλαμμενοι κοιμισμενοι που ειναι και θα ειναι αιωνιως..

Συγγνωμη για την παραθεση στο σχολιο σου pontez2,δεν απαντω στο δικο σου σχολιο αποκλειστικα,(απαντω και σε σενα εν μερει),απλως μπερδευτηκα και πατησα "παραθεση"...αναφερομαι σε ολους ομως που  θεωρουν ενοχη την αποχη.

Καμια απολυτως ενοχη και καμια τυψη.

Μπερδευεις ομως αυτους που θελουν να αλλαξει κατι, και ψαχνουν και ψηφιζουν καποιους που θεωρουν σωστους (απο το οποιοδηποτε κομμα), (και μεσα στους οποιους θα επρεπε να βρισκεσαι κι εσυ), με αυτους που αναφερεις που δεν ειναι αλλο απο προβατακια οντως, που ειτε λογω βλακειας, ειτε λογω ατομικων συμφεροντων συνεχιζουν να ψηφισουν τους ιδιους που μας εφεραν μεχρι εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Μπερδευεις ομως αυτους που θελουν να αλλαξει κατι, και ψαχνουν και ψηφιζουν καποιους που θεωρουν σωστους (απο το οποιοδηποτε κομμα), (και μεσα στους οποιους θα επρεπε να βρισκεσαι κι εσυ), με αυτους που αναφερεις που δεν ειναι αλλο απο προβατακια οντως, που ειτε λογω βλακειας, ειτε λογω ατομικων συμφεροντων συνεχιζουν να ψηφισουν τους ιδιους που μας εφεραν μεχρι εδω.

Δεν τους μπερδευω καθολου.Ειναι ομως τοσοι λιγοι που δεν γεμιζουνε ταξι.Ετσι καθε φορα εχουμε μια απο τα ιδια.

Επισης το αν θα πρεπε να ειμαι ψηφοφορος το αποφασιζω εγω.Ετσι θελω- ετσι κανω,η ευθυνη δικη μου,αλλα δεν ειναι μεγαλυτερη απο αυτους που ψηφισουν καθε φορα τους παπαρες.

Παιρνω αναποδες γιατι δεν με αρεσει να με κανουν υποδειξεις για πολλα θεματα και ενα απο αυτα ειναι οι εκλογες.

Δημοσ.

Καλά χαλάρωσε, εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει η ψήφος σου στις εκλογές. Μακάρι όλοι που συζητούν και συνδιαλέγονται σαν εσένα να μην ψηφίσουν. More democracy for me.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τους μπερδευω καθολου.Ειναι ομως τοσοι λιγοι που δεν γεμιζουνε ταξι.Ετσι καθε φορα εχουμε μια απο τα ιδια.

Επισης το αν θα πρεπε να ειμαι ψηφοφορος το αποφασιζω εγω.Ετσι θελω- ετσι κανω,η ευθυνη δικη μου,αλλα δεν ειναι μεγαλυτερη απο αυτους που ψηφισουν καθε φορα τους παπαρες.

Λογικο να ειναι λιγοι, γιατι οι υπολοιποι, αποφασιζουν να μην ψηφισουν. Αν ομως αυτο το μεγαλο ποσοστο αποχης καθε φορα (στο οποιο συμπεριλαμβανεσαι), αποφασιζε να ψηφισει, τοτε δε θα μας εφταναν ουτε τα ταξι της Νεας Υορκης.

Δημοσ.

μου κανει εντυπωση ιδιαιτερα απο ατομα σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες που ακολουθουν πιστα προσωπα και κομματικες επιταγες χωρις καμια αμφισβητηση, και συνεχιζουν να ψηφιζουν τους ιδιους και τους ιδιους παρα την σημερινη κατασταση της κοινωνιας και την οικονομικη ανοχη . θα θελα να δω την αποψη σας σχετικα με το θεμα ,πιστευετε οτι οι πολιτικοι ενδιαφερονται για το καλο της χωρας τους ενδεχομενος η πρωτιστος για την θεση και το πως θα βολευτουν αμφοτεροι στο συστημα, και κατα τελευταιο ,εαν εχουν επιγνωση των συνεπειων των πραξεων τους στη κοινωνια.

το βημα σε σας

Οπως κάθε θέση εξουσίας, έτσι και οι καρέκλες της Βουλής ελκύουν σε μεγάλο βαθμό άτομα με εγωιστικό και άπληστο χαρακτήρα. Ειναι ενα από τα αρνητικά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και νομίζω η εκλογή πολλών τέτοιων προσωπικοτήτων είναι αναπόφευκτη σε οποιαδήποτε χώρα με αντίστοιχο πολιτικό σύστημα.

Από κει και πέρα αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίσει είναι ότι ακόμα και τους πιο τίμιους, λογικούς και προσγειωμένους πολιτικούς, ο μέσος ψηφοφόρος δε θα τους προτιμήσει, επειδή δε θα του πουν αυτό που θέλει να ακούσει. Ο κόσμος βολεύεται με ευθυνόφοβες απόψεις που φορτώνουν όλη την ευθύνη σε 5 ή 10 άτομα. Ο χ που είναι διεφθαρμένος και ο ψ που είναι προδότης κατέστρεψαν την κατά τ άλλα μεχρι προσφάτως υποδειγματική μας κοινωνία... Αντε μετά να του πεις ότι η κακή κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας έχει πολύ βαθύτερες αιτίες από την ψευτοδικαιολογία της παρουσίας μερικών πολιτικών και την υπογραφή των μνημονίων, ότι δεν ήταν/είναι όλοι διευθαρμένοι και προδότες...

Μιλάς για το πρόβλημα των ηλικιωμένων που ψηφιζουν τα ίδια πρόσωπα και κόμματα. Ναι είναι ένα θέμα. Προσωπικά περισσότερο προβληματική βρίσκω πάντως τη προτίμηση που δείχνουν οι νέοι προς νεότερα (για τη πολιτική σκηνή) πρόσωπα με ακραίες ιδεολογίες και άκρως συνωμοσιολογικές απόψεις.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά χαλάρωσε, εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει η ψήφος σου στις εκλογές. Μακάρι όλοι που συζητούν και συνδιαλέγονται σαν εσένα να μην ψηφίσουν. More democracy for me.

Χαλαρος ειμαι,μην ανησυχεις.Επισης σε μενα δεν θα  κανει καλο η ψηφος κανενος.Λογικα πραγματα σε λεω.

Οσο για το 'more democracy for me" ,με κανεις  να γελαω.Δεν υπαρχει δημοκρατια σ αυτη την χωρα.Εκτος αν πιστευετε ορισμενοι οτι ειμαστε σκανδιναβικη χωρα,γιατι σ αυτες τις χωρες υπαρχει δημοκρατια πραγματικη.

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Σίγουρα υπάρχουν λαμόγια που κοιτάνε μόνο το καλό το δικό τους και την τσέπη τους και σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που φοράνε παντελόνια. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον τάδε και τον ανεβοκατεβάζω προδότη γιατι απλά δεν έχω αποδείξεις .

Δημοσ.

Εγω παντως δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να θελει τοσο πολυ να γινει πρωθυπουργος στην Ελλαδα του σημερα, παιζει να ειναι η χειροτερη θεση στο δημοσιο αυτη τη στιγμη. :P Οτι και να κανεις ενα 40% τουλαχιστον θα σε μισει και θα σε κραζει ακομα και ολα σωστα να τα κανεις..

Δημοσ.

Η Γερμανία εχει μεγάλο ποσοστό διαφθοράς. Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν παντού. Οι νόμοι όμως ισχύουν για όλους σε αντίθεση με τη χώρα μας.

Σημειωση. Ζω και εργάζομαι στη Γερμανία. Ελλαδα μονο για δισκοπες πλέον δυστυχώς. Έχουν πολλά θετικά και πολλα αρνητικά. Η τιμιότητα σίγουρα δεν αποτελεί χαρακτηριστικο τους. Να μην αναφερθω στην ανθρωπιά που είναι κατω του μηδεν.

Εχουν βέβαια ισχυρη οικονομία που τους βοηθάει να ενισχύουν τη παιδεία. Τους το αναγνωρίζω. Βεβαια δεν εζησε και ποτε το 70% του πλυθησμου τους στη πεινα. Στη λαμογια όμως βλέπω πολλες ομοιότητες.

Βορεια Γερμανια μενεις, δεν παιζει αλλιως. Γιατι ο Βορρας με τον Νοτο εχει τεραστια διαφορα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...