Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πληρωσω για κατι που δεν εχω ???? Η κοροιδια που μου εχει παιξει???? Ακομα και χθες να εφερνε τεχνικο τα χρηματα ειναι εδω και περιμενουν παρα μονο μου ειπε σημερα...αντε δωσε τα χρηματα να πας στο καλο και καλη καρδια

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πληρωσω για κατι που δεν εχω ???? Η κοροιδια που μου εχει παιξει???? Ακομα και χθες να εφερνε τεχνικο τα χρηματα ειναι εδω και περιμενουν παρα μονο μου ειπε σημερα...αντε δωσε τα χρηματα να πας στο καλο και καλη καρδια

Να πληρώσεις κάτι που έκανες χρήση μήπως; Για δυο μήνες;

Το είχες και δεν το πλήρωνες, δεν πληρώνεις για μελλοντικούς μήνες.

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα δε νομιζω οτι ειναι θεμα ηθικης. Οσο ανηθικο ειναι να μην πληρωσεις δυο νοικια που χρωστας αλλο τοσο ειναι ο ιδιοκτητης να σε εχει να ζεις στους 5 βαθμους κελσιου. Το προσυμφωνημενο μισθιο ηταν για σπιτι με θερμανση, οχι για ιγκλου. Δε θα αρρωστησεις εσυ επειδη η ιδιοκτητρια δε θελει να χαλασει χρηματα. Απο τη στιγμη που δε μπορει να σου κανει τιποτα, να φυγεις χωρις να πληρωσεις δεκαρα.

Η φοροδιαφυγη απο τη μερια της (που ο φορος απο εισπραξη ενοικιων ειναι σημαντικο ποσο) με την τακτικη να μην υπαρχει συμβολαιο, ενεχει τον κινδυνο ο ενοικιαστης να την κανει αφηνοντας πισω του συντριμμια, αρρωστημενους και αγριμια. Σιγουρα το ξερει μιας και δεν πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που το κανει και εχει παρει αυτο το ρισκο. Ας το λουστει.

Σωστότατος.

Με τον αδελφό μου νοικιάζουμε χρόνια τώρα μια γκαρσονιέρα.

Το πρώτο και απαράβατο που κάνω είναι να κάνω το συμβόλαιο και να το πάω στην εφορία. Πάντα απαιτώ κατάθεση του ενοικίου μέσω Τράπεζας για να φαίνεται πότε και πόσο μπήκε. Επιπρόσθετα δίνω από μπλόκ απόδειξη κάθε μήνα.

Το πρώτο που ρωτάω το χειμώνα το παιδί που μένει μέσα είναι αν η θέρμανση είναι ικανοποιητική. Σε μια περίπτωση που όντως δεν ζέσταινε ικανοποιητικά, την επόμενη μέρα βάλαμε 2 θερμοπομπούς με όλα τα έξοδα δικά μας.

Είμαστε οι μαλάκες εμείς λοιπόν αγόρι μου.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω να τηρησω την συμφωνια και να ειμαι κυρια αυτη γιατι οχι???? Γιατι μονο εγω πρεπει να ειμαι σωστη στις υποχρεωσεις μου???? Η δικη της υποχρεωση ειναι μονο να εισπρατει????

Δεν πληρωσα οταν δεν ειχα θερμανση και της ειχα πει οτι δεν θα πληρωσω μεχρι να το φτιαξει.οταν δεν υπηρχε προβλημα πληρωνα και νωριτερα απο την ημερομηνια που επρεπε

Αυτη τη στιγμη φοραω γαντια, μπουφαν εχω αεροθερμο για να σπασει το κρυο και τρεμω σαν να εχω παρκινσον γιατι εξω εχει 0 βαθμους

Δημοσ.

Εγω να τηρησω την συμφωνια και να ειμαι κυρια αυτη γιατι οχι???? Γιατι μονο εγω πρεπει να ειμαι σωστη στις υποχρεωσεις μου???? Η δικη της υποχρεωση ειναι μονο να εισπρατει????Δεν πληρωσα οταν δεν ειχα θερμανση και της ειχα πει οτι δεν θα πληρωσω μεχρι να το φτιαξει.οταν δεν υπηρχε προβλημα πληρωνα και νωριτερα απο την ημερομηνια που επρεπε

Ούτε εσύ τηρείς την συμφωνία γιατί σηκώνεσαι και φεύγεις (και καλά κάνεις).

Η μη πληρωμή των ενοικίων δεν έχει καμιά σχέση.

Και επειδή πολύ το κουράζουμε και τα ίδια λέμε και επαναλαμβανόμαστε και χάνουμε και οι δυο τον καιρό μας άδικα, σε απάντηση στην αρχική σου ερώτηση στο πρώτο ποστ: η προφορική συμφωνία και ενοικίαση δεν είναι παράνομη και ισχύει κανονικότατα. Το χαρτί που υπέγραψες είναι επιπλέον αποδεικτικό της ιδιοκτήτριας ότι έμενες στο σπίτι της (χώρια μαρτυρίες γειτόνων κτλ που σε έβλεπαν 4 μήνες). Επιπλέον υπέγραψες ότι της χρωστάς 2 ενοίκια. Μπορεί να σε κυνηγήσει; Ναι μπορεί, ίσως όχι γιατί φεύγεις αφού δεν έχει θέρμανση το σπίτι και καλά κάνεις (αλλά υπόψιν ότι μπορεί να ισχυριστεί η ιδιοκτήτρια ότι εις γνώσιν σου νοίκιασες σπίτι χωρίς θέρμανση από την στιγμή που δεν έχεις συμβόλαιο ή κάποιο αποδεικτικό στα χέρια σου). Σίγουρα όμως μπορεί να σε κυνηγήσει για τα χρωστούμενα, και να τα πάρει.

Οπότε μπορεί να σε κυνηγήσει; Ναι.

Θα σε κυνηγήσει; Δεν ξέρω, δεν είμαι η ιδιοκτήτρια, ρώτα την ίδια. Ελπίζω να λύθηκε η απορία σου.

Δημοσ.

Ούτε εσύ τηρείς την συμφωνία γιατί σηκώνεσαι και φεύγεις (και καλά κάνεις).

Η μη πληρωμή των ενοικίων δεν έχει καμιά σχέση.

Και επειδή πολύ το κουράζουμε και τα ίδια λέμε και επαναλαμβανόμαστε και χάνουμε και οι δυο τον καιρό μας άδικα, σε απάντηση στην αρχική σου ερώτηση στο πρώτο ποστ: η προφορική συμφωνία και ενοικίαση δεν είναι παράνομη και ισχύει κανονικότατα. Το χαρτί που υπέγραψες είναι επιπλέον αποδεικτικό της ιδιοκτήτριας ότι έμενες στο σπίτι της (χώρια μαρτυρίες γειτόνων κτλ που σε έβλεπαν 4 μήνες). Επιπλέον υπέγραψες ότι της χρωστάς 2 ενοίκια. Μπορεί να σε κυνηγήσει; Ναι μπορεί, ίσως όχι γιατί φεύγεις αφού δεν έχει θέρμανση το σπίτι και καλά κάνεις (αλλά υπόψιν ότι μπορεί να ισχυριστεί η ιδιοκτήτρια ότι εις γνώσιν σου νοίκιασες σπίτι χωρίς θέρμανση από την στιγμή που δεν έχεις συμβόλαιο ή κάποιο αποδεικτικό στα χέρια σου). Σίγουρα όμως μπορεί να σε κυνηγήσει για τα χρωστούμενα, και να τα πάρει.

Οπότε μπορεί να σε κυνηγήσει; Ναι.

Θα σε κυνηγήσει; Δεν ξέρω, δεν είμαι η ιδιοκτήτρια, ρώτα την ίδια. Ελπίζω να λύθηκε η απορία σου.

Τώρα απάντησες πιο σωστά.

Και ts αν σε κυνηγήσει , και εσύ έχεις όπλο το ότι νοίκιαζε σπίτι και φοροδιέφευγε  και ότι θα προχωρήσεις σε καταγγελία.

Πάντως αυτό   

η προφορική συμφωνία και ενοικίαση δεν είναι παράνομη και ισχύει κανονικότατα. από που προκύπτει ;  Και δεν το ρωτάω ειρωνικά.

Δημοσ.

Πάντως αυτό   

η προφορική συμφωνία και ενοικίαση δεν είναι παράνομη και ισχύει κανονικότατα. από που προκύπτει ;  Και δεν το ρωτάω ειρωνικά.

Από γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ, από εδώ στο φόρουμ που έχει συζητηθεί τουλάχιστον σε 20 threads τα τελευταία δύο χρόνια, από τον paredwse που το έχει γράψει πολλές φορές, κτλ

Δημοσ.

απο την στιγμη που δεν σου δινει αποδειξη ισχυρησου οτι της τα πληρωσες τα ενοικια που χρωστας.

Λογικά δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν έχει κάποια απόδειξη ότι τα κατέθεσε πχ και βάλε και το χαρτί που έχει υπογράψει, έστω ανεπίσημο

Δημοσ.

Σήκω και φύγε, για 2 ενοίκια δε τη συμφέρει να τρέχει σε δικηγόρους κτλ, ό,τι χαρτί και να έχεις υπογράψει.

Και πολύ έμεινες.

Αλλά αφού έμεινες που έμεινες γιατί δεν έπαιρνες κάνα καλοριφέρ/αερόθερμο να μη κρυώνεις κιόλας.

Δημοσ.

Πάντως αυτό   

Από γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ, από εδώ στο φόρουμ που έχει συζητηθεί τουλάχιστον σε 20 threads τα τελευταία δύο χρόνια, από τον paredwse που το έχει γράψει πολλές φορές, κτλ

Οι προφορικές συμφωνίες είναι έγκυρες και ισχυρές, φτάνει να μπορείς να αποδείξεις ότι υπάρχουν. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση να αποδείξεις όχι μόνο ότι υπάρχει συμφωνία, αλλά και τους όρους αυτής.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά πως μπορει να είναι νομιμη μια προφορική συμφωνια σχετικά με ενοικιαση ακινήτου , αφού de facto ακολουθεί το αδικημα της φοροδιαφυγής?

Δημοσ.

Να πληρώσεις κάτι που έκανες χρήση μήπως; Για δυο μήνες;

Το είχες και δεν το πλήρωνες, δεν πληρώνεις για μελλοντικούς μήνες.

Greyhorse ιδιοκτήτης και νοικιάζεις σπίτια; Στην έχουν κάνει και σένα έτσι;

@ All

Παρά την υπεραπλουστευμένη "λογική" των ιδιοκτητών ότι τόσα θα παίρνω απο τα ενοίκια τόσα θα μου μένουν από την εφορία άρα τόσα θα βάζω στην τσέπη, ξεχνάνε συνήθως κάτι βασικό, γι' αυτό και ωρύονται ότι τους την κάνουν με δήθεν φέσια οι ενοικιαστές.

Το κάθε οίκημα είναι μια επένδυση για τον ιδιοκτήτη που οφείλει να συντηρεί.

Αν σταματήσει να συντηρείται σταματάει να είναι επένδυση οπότε σταματάει και να αποδίδει.

Σε όποια αγγελία και να κοιτάξετε θα δείτε ότι αναφέρονται οι παροχές για κάθε σπίτι.

Τρόπος θέρμανσης, τζάκια, μπαλκόνια, αποθήκες, parking κοκ.

Όταν επιλέγει ο όποιος ενοικιαστής να νοικιάσει σε συμφωνημένη τιμή ένα οίκημα

επιλέγει να το νοικιάσει σύμφωνα και με τις παροχές. Δεν γράφει καμία αγγελία 4ις τοίχοι, 1 πόρτα, 1 σκεπή.

Η συμφωνία είναι λοιπόν ότι ο ενοικιαστής οφείλει να πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του

και ο ιδιοκτήτης να συντηρεί το σπίτι ώστε να συνεχίσει να παρέχει τις παροχές που νοικιάστηκε με αυτές.

Αν σταματήσει να υπάρχει κάποια παροχή που νοικιάστηκε το σπίτι με αυτή π.χ. θέρμανση, ύδρευση

ο ιδιοκτήτης οφείλει να την φτιάξει για να συνεχίσει να παίρνει το ενοίκιο. Αλλιώς ο ενοικιαστής μπορεί

να μην επέλεγε καν αυτό το σπίτι αν δεν υπήρχε π.χ. θέρμανση. (Ποιός θα το επέλεγε άλλωστε).

Επειδή άνθρωποι είμαστε και επειδή τυχαίνει (τελευταία όλο και πιο συχνά ) να μην υπάρχουν πάντα διαθέσιμα κονδύλια, επί του πρακτικού συνήθως τέτοιες επισκευές κανονίζονται με τα ενοίκια. Αναλαμβάνει δηλ ο ενοικιαστής να φτιάξει αυτό που χάλασε (και τον καίει επειδή μένει μέσα) και αφαιρείται το ποσό από το επόμενο/α ενοίκιο/α. Αυτό δείτε σαν χάρη προς τον ιδιοκτήτη. Είπαμε είναι δική του ευθύνη το οίκημα να συνεχίσει να παρέχει ότι νοικιάστηκε με αυτό.

Αν τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει μόνο να πληρώνεται χωρίς όμως να φροντίζει για τις επισκευές δικό του το κεφάλι, αυτός θα χάσει. Σε ότι αστικό έχω παραστεί ή ακούσει ο ιδιοκτήτης ζημιώνεται χάνοντας τα ενοίκια που θα έπαιρνε επειδή δεν έπραξε τα αυτονόητα, και ο ενοικιαστής ταλαιπωρείται με την εύρεση νέας οικίας και την μετακόμιση.

Προς την κοπέλα που κρυώνει, πάρε προς το παρόν μια ηλεκτρική σόμπα με 30-40€ να ζεσταθείς άμεσα που  μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και αύριο όπου μετακομίσεις, και κάνε μια ερώτηση στο δικηγόρο σου για το νομικό του θέματος.

/sc

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...