PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι τρελά για σπουδές master στο Παν/μιο του Τόκυο αλλά απο όσο έψαξα είδα ότι δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις και για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Έτσι κοιτάω παλαιά θέματα προκειμένου να προετοιμαστώ. Αλλά κόλλησα σε ένα συγκεκριμένο θέμα (που είναι στο αρχείο pdf) ειδικά στο δεύτερο υποερώτημα. Από ότι κατάλαβα με απλά ελληνικά ζητά να ορίσουμε την μερική παράγωγω της συνάρτησης S αλλά πέρα απο αυτό δεν κατάλαβα τι θέλει - ζητά ειδικά στο κομμάτι: Also determine value gj(x) (le the ^gj be the value) for x that mimimises the S Δηλαδή τι στο καλό πρέπει να κάνω να βρώ το τοπικό ή Ολικό Ελάχιστο του S? Δεν έχω ιδέα πως να ορίσω αυτήν την τιμή. 2014computer-s1-8ema1.pdf
arc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 offtopic Έλα πες μας την αλήθεια, πας για σπουδές ή τις «γιαπωνεζουλες» ;
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι τρελά για σπουδές master στο Παν/μιο του Τόκυο αλλά απο όσο έψαξα είδα ότι δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις και για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Έτσι κοιτάω παλαιά θέματα προκειμένου να προετοιμαστώ. Αλλά κόλλησα σε ένα συγκεκριμένο θέμα (που είναι στο αρχείο pdf) ειδικά στο δεύτερο υποερώτημα. Από ότι κατάλαβα με απλά ελληνικά ζητά να ορίσουμε την μερική παράγωγω της συνάρτησης S αλλά πέρα απο αυτό δεν κατάλαβα τι θέλει - ζητά ειδικά στο κομμάτι: Δηλαδή τι στο καλό πρέπει να κάνω να βρώ το τοπικό ή Ολικό Ελάχιστο του S? Δεν έχω ιδέα πως να ορίσω αυτήν την τιμή. δεν ειναι απλη συναρτηση ειναι του τυπου f(g(x)) οποτε η παραγωγος ειναι df/dg*dg/dx σε γενικες γραμμες υγ, παλουκακι παντως το διαγωνισμα ειναι καλη ιδεα να παρεις ενα n μικρο σχετικ πχ 5 να δεις πως σου βγαινει γραπτα
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Εγώ κατάλαβα πως η gj(x) είναι η παράγωγος του της S για xj. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να την λύσω. Είναι λίγο παλουκάκι. Δηλαδή για να λύσω το ερώτημα πρέπει να ορίσω την συνάρτηση και μετά να την υπολογίσω για gj(x)? Γιατί κάτι λέιε στην παρένθεση. offtopic Έλα πες μας την αλήθεια, πας για σπουδές ή τις «γιαπωνεζουλες» ; offtopic http://en.wikipedia.org/wiki/Akihabara Μαζί με τις σπουδές. Απλά πάω να ζήσω ένα όνειρο. 2
viper2005 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 offtopic Έλα πες μας την αλήθεια, πας για σπουδές ή τις «γιαπωνεζουλες» ; Χαλαρά το δεύτερο. Επισης Απο ότι ακούω τα πράγματα δεν ειναι εύκολα για όχι γιαπωνεζους.
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Χαλαρά το δεύτερο. Επισης Απο ότι ακούω τα πράγματα δεν ειναι εύκολα για όχι γιαπωνεζους. Εχω ορισει Deadline 3 χρόνια για πορετοιμασία σε οποιοδήποτε επίπεδο. Μετά πάω για την υποτροφία MEXT που δίνει η Ιαπωνική Κυβέρνηση.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Εγώ κατάλαβα πως η gj(x) είναι η παράγωγος του της S για xj. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να την λύσω. Είναι λίγο παλουκάκι. Δηλαδή για να λύσω το ερώτημα πρέπει να ορίσω την συνάρτηση και μετά να την υπολογίσω για gj(x)? Γιατί κάτι λέιε στην παρένθεση. offtopic http://en.wikipedia.org/wiki/Akihabara Μαζί με τις σπουδές. Απλά πάω να ζήσω ένα όνειρο. ναι αυτο ειναι, η παραγωγος, πρεπει να εφαρμοσεις τον τυπο της μερικης παραγωγισης για συναρτησεις με πολλες ανεξαρτητες μεταβλητες κατσε να σου σκαναρω εδω το χαρτι μου. περιμενε sorry για τα ορνιθοσκαλισματα και ελπιζω να μην εχω κανει λαθος, πανε πολλα χρονια απο την τελευταια φορα που χρησιμοποιησα τετοια μαθηματικα. 20150106145611652.pdf 4
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) ναι αυτο ειναι, η παραγωγος, πρεπει να εφαρμοσεις τον τυπο της μερικης παραγωγισης για συναρτησεις με πολλες ανεξαρτητες μεταβλητες κατσε να σου σκαναρω εδω το χαρτι μου. περιμενε sorry για τα ορνιθοσκαλισματα και ελπιζω να μην εχω κανει λαθος, πανε πολλα χρονια απο την τελευταια φορα που χρησιμοποιησα τετοια μαθηματικα. Got it! Αλλά βλέπωνταςε την λύση σου πως υπέθεσες ότι για S minimum ότι το gj πρέπει μα είναι 0; Διόρθωση: Από τον ορισμό του τοπικού ελαχίστου το υπέθεσες Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2015 από PC_MAGAS 1
LongTom Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Χαλαρά το δεύτερο. Επισης Απο ότι ακούω τα πράγματα δεν ειναι εύκολα για όχι γιαπωνεζους. Εδώ τους δικούς τους δεν γουστάρουν,τι λες τώρα. Είχα διαβάσει ότι δεν δίνουν άδεια παραμονής σε γόνους Γιαπωνέζων υπηκόων(και φυλετικά γιάπωνες) που ήταν σε Βραζιλία-Χαβάη και τους έχουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Κι εγω εχω ακουσει οτι η ζωη ειναι δυσκολη στην ιαπωνια, πολυ πιεση. Ωραια τα ανιμια και τα μανγκα (ονειρικο ταξιδι για μενα η ιαπωνια) αλλα η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη. Φοβαμαι οτι αν εμενα εκει θα κατεληγα να την μισησω.
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Κι εγω εχω ακουσει οτι η ζωη ειναι δυσκολη στην ιαπωνια, πολυ πιεση. Ωραια τα ανιμια και τα μανγκα (ονειρικο ταξιδι για μενα η ιαπωνια) αλλα η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη. Φοβαμαι οτι αν εμενα εκει θα κατεληγα να την μισησω. Γι αυτό δεν θα μείνω μόνιμα. Παρα μόνο για σπουδές. BTW στο 3ο ερώτημα λέει the (j,k) element of H. Τι θέλει να πει πάλι ο ποιητής. Όταν τα μεταφράζουν τα βγάζουν από το google translate?
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Γι αυτό δεν θα μείνω μόνιμα. Παρα μόνο για σπουδές. BTW στο 3ο ερώτημα λέει the (j,k) element of H. Τι θέλει να πει πάλι ο ποιητής. Όταν τα μεταφράζουν τα βγάζουν από το google translate? Το Η ειναι ενας πινακας, και το καθε στοιχειο του θα εχει μια γενικη μορφη. Σου δινει τον τυπο με το H-1 αρα με αντιστροφη αυτου του πινακα θα βρεις το Η. To j,i ειναι το στοιχειο της j γραμμης και της i κολωνας
PC_MAGAS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Στο πρώτο θέμα στο τρίτο επειχείρησα να το λύσω προς το παρόν έκανα ότι έχω βάλει στα επισυναπτώμενα αρχεία αλλά ματά τι να επιλύσω την (1) ως προς Hjk και την 2 ως προς hjk? και να κάνω αντικαταστάσεις από την (2) στην (1)? Τι λέται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα