Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να αρθεί η μονιμότητα δεν χρειάζεται αναθεώρηση του συντάγματος? γίνεται αυτή σε μια θητεία, πόσο μάλλον σε μια μέρα?

Στο μπλα μπλα όλα γίνονται.

  • Like 1
Δημοσ.

Τι σημαίνει "τα λεφτά του θα μείνουν εδώ" ; Θα κάνει κουμάντο το κράτος στα λεφτά ενός ιδιώτη και δε θα του επιτρέψει να τα διαχειρίζεται όπως γουστάρει ;

 

 

 

Είναι μεγάλο καθίκι γιατί δε κάθισε στη Γαλλία να του φάει το κράτος τα χρήματά του με 75% φορολογία ; Πολύ καλώς έπραξε.

 

Ναι θα κανει μεχρι τωρα εκανε κουμαντο ο ιδιωτης στα λεφτα του κρατους τωρα το κρατος θα κοιταξει το καλο ολων των πολιτων και οχι μονο των λιγων, ας τα παρει αλλα φυσικα θα φορολογηθει για αυτα οσο ειναι εδω και οταν τα βγαλει παλι θα του κρατηθει ενα ποσο.

 

Ναι γιατι κοιταξε την παρτυ του δηλαδη αντι για 50 εκατομμυρια αν ζουσε με 20 θα παθαινε τιποτα ? Αντιθετα θα βοηθουσε το κοινωνικο κρατος και ανθρωπους που δεν ειχαν την ιδια τυχη με αυτον, αλλο να περναω καλα αλλο να ειμαι απληστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και συνταγματική κατοχύρωση νέου (νέο σύνταγμα εξ αρχής από συντακτική βουλή και όχι αναθεώρηση του υφισταμένου από αναθεωρητική βουλή) ως εξής:

 

1) Η εκλογή των βουλευτών των πολιτικών φορέων γίνεται με την απλή αναλογική μέθοδο. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο μεταξύ 200 και 300. Λόγω κρίσης ορίζεται στο 200.

2) Τίθεται πλαφόν για την είσοδο στη βουλή των κομμάτων το οποίο ορίζεται με νόμο ως ποσοστό επί των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκεντρώνονται μετά από μία εκλογική αναμέτρηση, το οποίο δε μπορεί να είναι μικρότερο από 3%.

3) Όλα τα κόμματα που απαρτίζουν το κοινοβούλιο έχουν αυτοδίκαιο δικαίωμα συμμετοχής στη συγκρότηση κυβέρνησης. Μόνο αν ένα κόμμα του κοινοβουλίου το επιλέξει, μετά από απόφαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, τότε δε συμμετέχει στο σχηματισμό κυβέρνησης.

4) Κάθε κόμμα του κοινοβουλίου που το επιθυμεί συνεισφέρει στο σχηματισμό κυβέρνησης ανάλογα με την πολιτική του δύναμη, η οποία εκφράζεται ως ποσοστό (%) του λόγου του αριθμού των βουλευτών που διαθέτει προς τον ανηγμένο αριθμό βουλευτών. Όταν όλα τα κόμματα αποφασίσουν να συνεισφέρουν στελέχη στην κυβέρνηση τότε ο ανηγμένος αριθμός βουλευτών ισούται με το σύνολο του αριθμού των βουλευτών του κοινοβουλίου. Όταν υπάρχει τουλάχιστον ένα κόμμα του κοινοβουλίου που αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης τότε ο ανηγμένος αριθμός βουλευτών ισούται με τη διαφορά του αριθμού των βουλευτών των κομμάτων που δε συμμετέχουν στην κυβέρνηση από τον συνολικό αριθμό βουλευτών. (Αν για παράδειγμα ένα κόμμα του κοινοβουλίου έχει πολιτική δύναμη 20% τότε το 1/5 των στελεχών της κυβέρνησης είναι στελέχη αυτού του κόμματος)

5) Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης (πρωθυπουργός, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί) εκλέγονται από τον ελληνικό λαό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τον ελληνικό λαό.

6) Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να καταλαμβάνει το πολύ ένα πολιτικό αξίωμα μεταξύ των εξής αξιωμάτων:

α. Πρόεδρος της Δημοκρατίας

β. Πρωθυπουργός

γ. Υπουργός

δ. Αναπληρωτής Υπουργός

ε. Υφυπουργός

στ. Βουλευτής

ζ. Ευρωβουλευτής

η. Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης

θ. Περιφερειάρχης

ι. Αντιπεριφερειάρχης/Περιφερειακός Σύμβουλος

ια. Δήμαρχος

ιβ. Αντιδήμαρχος/Δημοτικός Σύμβουλος

Μεταξύ δύο αξιωμάτων από τα παραπάνω υφίσταται ασυμβίβαστο. Εξαιρείται ο πρωθυπουργός ο οποίος μπορεί να ορίσει τον εαυτό του υπουργό σε ένα υπουργείο.

7) Όσα φυσικά πρόσωπα καταλαμβάνουν πολιτικά αξιώματα των κατηγοριών α έως ιβ τότε δε μπορούν να κατέχουν οποιαδήποτε έμμισθη θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα και δε μπορούν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα, για το διάστημα που κατέχουν αυτό το αξίωμα. Εξαιρούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίου μπορούν να κατέχουν έμμισθη θέση στον ιδιωτικό τομέα ή/και να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

8) Οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητάς τους. Τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος και ο υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας το 45ο έτος της ηλικίας του κατά την ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητάς του.

9) Οι υποψήφιοι για την κατάληψη ενός πολιτικού αξιώματος της παραγράφου 6 πρέπει να έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια και να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα. Επιπλέον οι άρρενες υποψήφιοι για κατάληψη ενός πολιτικού αξιώματος πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί οριστικά από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

10) Για τα ποινικά αδικήματα των φυσικών προσώπων που καταλαμβάνουν πολιτικό αξίωμα εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας όπως και για οποιοδήποτε πολίτη που δεν καταλαμβάνει πολιτικό αξίωμα. Ο σημερινός νόμος περί ευθύνης των υπουργών και το άρθρο του συντάγματος που προβλέπει την έκδοσή του καταργούνται.

11) Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να προκηρύξει έκτακτο δημοψήφισμα όποτε το επιθυμεί. Κατόπιν διενέργειας δημοψηφίσματος και θετική γνώμη του ελληνικού λαού μπορεί να διαλύσει τη βουλή και να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

12) Η σημερινή 4ετής θητεία της κυβέρνησης καταργείται. Εκλογές θα γίνονται όποτε θέλει ο λαός. Γι αυτό το σκοπό καθιερώνεται ο θεσμός του τακτικού δημοψηφίσματος στο οποίο ο λαός καλείται να απαντήσει με "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" στο ερώτημα "θέλετε να διακοπεί η θητεία της κυβέρνησης και να διενεργηθούν εθνικές εκλογές;". Αν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ψηφίσει "ΝΑΙ" τότε η βουλή διαλύεται την επόμενη μέρα και σε 4 εβδομάδες από την ημέρα διενέργειας του δημοψηφίσματος διενεργούνται εθνικές εκλογές. Αν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ψηφίσει "ΟΧΙ" τότε η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Το πρώτο τακτικό δημοψήφισμα θα διενεργηθεί μεταξύ του 12ου και του 13ου μήνα από την ημερομηνία ορκωμοσίας της κυβέρνησης. Κάθε επόμενο τακτικό δημοψήφισμα θα γίνεται μεταξύ του 12ου και του 13ου μήνα από την ημερομηνία ορκωμοσίας της εκάστοτε κυβέρνησης. Τα δημοψηφίσματα και οι εθνικές εκλογές διενεργούνται ημέρα Κυριακή.

13) Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να ορίσει μη εκλεγμένο φυσικό πρόσωπο σε θέση υπουργού, αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού μόνο κατόπιν διενέργειας έκτακτου δημοψηφίσματος και καταφατικής απόφασης της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων. Το ίδιο ισχύει αν επιθυμεί να ορίζει μη εκλεγμένο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού κατόπιν παραιτήσεως του εκλεγμένου πρωθυπουργού.

14) Ιδρύεται ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο στο οποίο θα εξετάζονται τα συνταγματικά αδικήματα. Ενδεικτικά συνταγματικό αδίκημα συνιστά η ψήφιση από τη βουλή αντισυνταγματικών διατάξεων (στην περίπτωση αυτή την ευθύνη φέρουν οι βουλευτές που τις ψήφισαν) και η μη τήρηση των προϋποθέσεων έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου (την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση φέρουν τα στελέχη της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που την υπέγραψαν). Οποιαδήποτε παραβίαση του συντάγματος συνιστά συνταγματικό αδίκημα.

15) Σε κάθε προεκλογική περίοδο την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας είναι πρόσωπα που δεν κατέχουν πολιτικό αξίωμα και δεν θα είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές. Πρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης και πρωθυπουργός της χώρας ορίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση περιλαμβάνει έναν υπουργό σε κάθε υπουργείο και δεν περιλαμβάνει υφυπουργούς ή αναπληρωτές υπουργούς. Οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι πρόσωπα που κατέχουν θεσμική θέση στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα:

α. Ως υπουργός εθνικής άμυνας της υπηρεσιακής κυβέρνησης ορίζεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

β. Ως υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρώπινων δικαιωμάτων ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

γ. Ως υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

δ. Ως υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων ορίζεται ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

ε. Ως υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ορίζεται ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

στ. Ως υπουργός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας ορίζεται ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

ζ. Ως υπουργός δημόσιας τάξης & προστασίας του πολίτη ορίζεται ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

κλπ.

16) Ο σχηματισμός της κυβέρνησης μετά από εκλογές ή ανασχηματισμό πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

17) Δημιουργούνται 4 ασφαλιστικά ταμεία σε όλη την επικράτεια. Ένα για την κύρια σύνταξη, ένα για την επικουρική ασφάλιση, ένα για το εφάπαξ επίδομα πρόνοιας και ένα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων.

18) Το ύψος των συντάξεων, το ύψος των εφάπαξ επιδομάτων και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου είναι ίδια για όλους τους πολίτες. Τα όρια ηλικίας εξαρτώνται από την επικινδυνότητα και τον κόπο του επαγγέλματος (σε άλλη ηλικία ο λογιστής και σε άλλη ο αγρότης ή ο εναερίτης της ΔΕΗ).

19) Όσοι έχουν κριθεί διοριστέοι στο δημόσιο τομέα από το ΑΣΕΠ διορίζονται. Δεν γίνεται καμία πρόσληψη εκτός από αυτούς για τα επόμενα 10-15 χρόνια και όποια έλλειψη παρουσιαστεί σε δημόσια υπηρεσία καλύπτεται από πρόγραμμα κινητικότητας υπαλλήλων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλιπές προσωπικό.

20) Όσοι έχουν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικό για την πρόσληψη στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υφίστανται την εξής τριπλή τιμωρία:

α. Απολύονται από τη θέση που κατέχουν στο δημόσιο τομέα

β. Απαγορεύεται να καταλάβουν οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο τομέα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Γι αυτό το σκοπό συντάσσεται και ενημερώνεται λίστα με τα ονόματα των παραβατών (σαν τον Τειρεσία)

γ. Δεν παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο

21) Καθιερώνεται φορολογική κλίμακα για την φορολόγηση του εισοδήματος με αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους. Αν λόγω κρίσεως δεν είναι αυτό εφικτό τότε 6.000 ευρώ αφορολόγητο για όλους. Τα πολιτικά πρόσωπα φορολογούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

22) Οι καθαρές αποδοχές των βουλευτών και των στελεχών της κυβέρνησης μειώνονται στο μισό λόγω κρίσεως.

23) Οι μηνιαίοι μισθοί των συμβούλων και των υπαλλήλων των υπουργείων που είναι πάνω 3.000 ευρώ μειώνονται στα 3.000 ευρώ λόγω κρίσεως.

24) Οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου της δημοκρατίας μειώνονται σε 100.000 ευρώ το χρόνο από 360.000 ευρώ που είναι σήμερα λόγω κρίσεως.

25) Οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου της τράπεζας της Ελλάδας μειώνονται στις 80.000 ευρώ από τις 200.000 που είναι σήμερα λόγω κρίσεως.

26) Οι ετήσιες αποδοχές του αντιπροέδρου της τράπεζας της Ελλάδας μειώνονται σε 60.000 ευρώ από τις 150.000 που είναι σήμερα λόγω κρίσεως.

27) Ο αριθμός των αστυνομικών που περιφρουρούν τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τα στελέχη της κυβέρνησης μειώνεται στον ελάχιστο δυνατό.

28) Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παραμένουν στην αρμοδιότητα του κράτους. Αστυνομικοί της ελληνικής αστυνομίας μπορούν να περιφρουρούν ιδιώτες μόνο επί πληρωμή παρέχοντας υπηρεσίες διαφύλαξης της σωματικής τους ακεραιότητας.

29) Καμία σύνταξη που είναι κάτω από 1000 ευρώ δεν περικόπτεται. Όποια σύνταξη με ύψος μικρότερο ή ίσο με 1000 ευρώ πριν τη μείωση υπέστη περικοπή, επανέρχεται στο επίπεδο που ήταν πριν την περικοπή. Το ίδιο ισχύει και για τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

30) Τα πολιτικά και ποινικά αδικήματα δεν παραγράφονται.

31) Υποχρεωτική στράτευση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις. Έτσι αυξάνεται το προσωπικό των στρατιωτικών μονάδων και η κανονική θητεία μπορεί να μειωθεί στους 6 μήνες για όλους τους στρατεύσιμους και όλες τις στρατεύσιμες. (Λόγω οικονομικών δυσχερειών είναι αδύνατη η στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων με επαγγελματίες οπλίτες).

32) Μετακίνηση υπαλλήλων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό στα δικαστήρια (μετά από κατάλληλη εκπαίδευση αν απαιτείται) προκειμένου να αυξηθούν οι δικαστικοί κλητήρες και οι δικαστές και να απονέμεται ταχύτερα η δικαιοσύνη.

33) Λυσσαλέα πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

34) Φοροελαφρύνσεις σε νέους επιχειρηματίες γα τα 5 πρώτα έτη.

35) Φοροαπαλλαγές στους πολύτεκνους για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα.

36) Στοιχειώδεις υποδομές σε σχολεία και ΑΕΙ όπως θέρμανση το χειμώνα, κλιματισμό το καλοκαίρι και καθαριότητα.

37) Δωρεάν φοίτηση και δωρεάν συγγράμματα σε όλους τους φοιτητές των δημοσίων ΑΕΙ για το πρώτο πτυχίο, το πρώτο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και το πρώτο διδακτορικό δίπλωμα.

38) Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ τα οποία θα καθορίζουν μόνα τους τον αριθμό των προπτυχιακών φοιτητών που θα δεχθούν σε κάθε τμήμα κάθε χρόνο με πανελλήνιες εξετάσεις, με κατατακτήριες εξετάσεις και με μετεγγραφές. Επίσης θα αποφασίζουν τα ίδια για την ίδρυση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και τον αριθμό των φοιτητών που θα δεχθούν κάθε χρόνο σε αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο ισχύει για την ίδρυση εργαστηρίων και τομέων.

39) Ανάπτυξη της εξωστρέφειας με την ίδρυση προγραμμάτων σπουδών αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα.

40) Ενίσχυση της ναυτιλίας, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης

41) Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

42) Υποχρεωτική η 12χρονη φοίτηση. Υποχρεωτικό το απολυτήριο λυκείου για όλους τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση καθώς θα φοιτούν σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης πιο μορφωμένα άτομα.

43) Δια βίου μάθηση και πιστοποίηση των γνώσεων σε βάθος δεκαετίας ώστε να διασφαλιστεί η επικαιρότητα των γνώσεων και των ικανοτήτων. Μικρό κόστος συμμετοχής στα προγράμματα δια βίου μάθησης προκειμένου να είναι προσβάσιμα από όλους.

44) Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς εκλογής πρώην πρωθυπουργών. Οι πρώην πρωθυπουργοί που είναι υποψήφιοι στις εκλογές εκλέγονται όπως και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που δεν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί στο παρελθόν.

45) Οι αρχηγοί των κομμάτων μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα μόνο σε μία εκλογική περιφέρεια και όχι σε δύο όπως είναι σήμερα. Σε αυτήν την περιφέρεια συγκεντρώνουν όλα τα ψηφοδέλτια (δεν χρειάζεται σταυρό).

46) Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερής αναστολή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και απέλαση των λαθρομεταναστών.

47) Διάθεση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την εγκατάσταση εξοπλισμού για την παρακολούθηση των συνόρων (κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, συρματοπλέγματα, ναρκοπέδια, υψηλοί τοίχοι σκυροδέματος κλπ.)

48) Εξωτερική πολιτική για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τις γείτονες χώρες εκτός από την Τουρκία. Παραπομπή της Τουρκίας σε διεθνές δικαστήριο και στον ΟΗΕ για τη μη τήρηση της διεθνούς σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας του 1982.

49) Μη αποδοχή του μονολεκτικού ονόματος "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ. Παραχώρηση του ονόματος "Σλαβομακεδονία" με την προϋπόθεση να υπογραφεί συνθήκη που δεν θα προσβάλλεται και θα κυρωθεί με νόμο και από τις δύο χώρες στην οποία η ΠΓΔΜ θα δεσμεύεται ότι δεν θα προσαρτήσει ποτέ στο έδαφος της, εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα κατά την ημερομηνία υπογραφής της συνθήκης ή που θα προσαρτηθούν στην Ελλάδα στο μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση δεν γίνεται δεκτό κανένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται η λέξη "Μακεδονία" (π.χ.Verdaska). Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία για το όνομα θα πρέπει να κυρωθεί με απόφαση του ελληνικού λαού μετά από διενέργεια δημοψηφίσματος.

50) Εξωτερική πολιτική με τη Ρωσία στο θέμα της εθνικής άμυνας. Χωρίς να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και χωρίς τη συναίνεση του ΝΑΤΟ κάνουμε διμερή συμφωνία με τη Ρωσία για την ίδρυση Ρωσικών στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά. Η συμφωνία κυρώνεται με νόμο και από τις δύο χώρες.

51) Κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων. Αποδέσμευση του λυκείου από την διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εισαγωγικές εξετάσεις που θα διενεργούνται από κάθε τμήμα/μονοτμηματική σχολή των ΑΕΙ και από κάθε ανώτερη σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δύο φορές το χρόνο. Απαραίτητο το απολυτήριο λυκείου για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αυτό κρίνεται σκόπιμο ώστε στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ να αποδεσμευτεί το κράτος από τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ. Αν η Γενική Συνέλευση ενός τμήματος ΑΕΙ δεν θεσπίσει όριο για τους φοιτητές που θα δεχθεί (στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου) τότε δεν χρειάζεται να διενεργήσει εισαγωγικές εξετάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανώτερες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τμήματα ΑΕΙ και οι ανώτερες σχολές μπορούν να αποφασίσουν ελεύθερα αν θα θέσουν ελάχιστο βαθμολογικό όριο εισαγωγής στο απολυτήριο λυκείου, σε ορισμένα μαθήματα των τάξεων του λυκείου και στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία οι στρατιωτικές σχολές, οι αστυνομικές σχολές, οι ΑΕΝ, οι εκκλησιαστικές ακαδημίες και η σχολή πυροσβεστικής όπου οι εισακτέοι καθορίζονται από τους αρμόδιους υπουργούς και από τον υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων.

52) Ενσωμάτωση της διαδικασίας της Bologna ως εξής:

α. Το Πτυχίο ΤΕ από ΤΕΙ αντιστοιχεί σε προγράμματα σπουδών 3ετούς φοίτησης και 180 ECTS. Αντιστοιχεί στην αγγλική ορολογία "Bachelor". Ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτά τα προγράμματα σπουδών λέγονται προγράμματα προπτυχιακών σπουδών.

β. Το 4ετές Πτυχίο Πανεπιστημίου παραμένει 4ετές και αντιστοιχεί σε 240 ECTS. Αντιστοιχεί στην αγγλική ορολογία "Bachelor (Honours)". Ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτά τα προγράμματα σπουδών λέγονται προγράμματα προπτυχιακών σπουδών.

γ. Τα σημερινά 5ετή/6ετή πτυχία/διπλώματα Πανεπιστημίων/Πολυτεχνείων διατηρούνται και αντιστοιχούν σε 300/360 ECTS. Ονομάζονται Διπλώματα Προχωρημένων Σπουδών και αντιστοιχούν στην αγγλική ορολογία "Integrated Master Degrees". Ολοκληρώνουν τον 1ο και τον 2ο κύκλο σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτά τα προγράμματα σπουδών λέγονται προγράμματα ενιαίων σπουδών.

δ. Τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης αντιστοιχούν στην αγγλική ορολογία "Postgraduate Master Degrees". Ολοκληρώνουν τον 2ο κύκλο σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτά τα προγράμματα σπουδών λέγονται προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

ε. Τα Διδακτορικά Διπλώματα αντιστοιχούν στην αγγλική ορολογία "Doctoral Degrees". Ολοκληρώνουν τον 3ο κύκλο σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτά τα προγράμματα σπουδών λέγονται προγράμματα διδακτορικών σπουδών.

στ. Στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών εισάγονται οι κάτοχοι Πτυχίου ΤΕ, οι κάτοχοι Πτυχίου και οι κάτοχοι Διπλώματος Προχωρημένων Σπουδών

ζ. Στα προγράμματα διδακτορικών σπουδών εισάγονται οι κάτοχοι Διπλώματος Προχωρημένων Σπουδών και οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

η. Οι σχολές ανώτερης εκπαίδευσης προσφέρουν προγράμματα σπουδών διετούς (4 εξάμηνα) ή υπερδιετούς (5 εξάμηνα) κύκλου σπουδών και απονέμουν Δίπλωμα Ανώτερης Εκπαίδευσης. Αντιστοιχεί στην αγγλική ορολογία "Higher National Diploma". Ταξινομείται στο 5ο επίπεδο του εθνικού και του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

θ. Το πτυχίο ΤΕ και το πτυχίο ταξινομούνται στο 6ο επίπεδο του εθνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

ι. Το δίπλωμα προχωρημένων σπουδών και το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ταξινομούνται στο 7ο επίπεδο του εθνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

ια. Το διδακτορικό δίπλωμα ταξινομείται στο 8ο επίπεδο του εθνικού και του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

53) Η μέγιστη διάρκεια φοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των ΑΕΙ θα καθορίζεται ελεύθερα από κάθε ΑΕΙ και δεν θα υπερβαίνει το διπλάσιο των ακαδημαϊκών εξαμήνων/ετών του προβλεπόμενου προγράμματος σπουδών. Οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών πληρώνουν για κάθε επιπλέον εξάμηνο εγγραφής τους παράβολο στη γραμματεία του τμήματος τους ύψους 50 ευρώ και δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση, στέγαση και δελτίο μειωμένου εισιτηρίου.

54) Απαγορεύεται η εγγραφή φοιτητών σε δύο ή περισσότερα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών των ΑΕΙ, εκτός αν έχουν μείνει κενές θέσεις. Σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταγενέστερο του πρώτου πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ΑΕΙ δε δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα. Τα φοιτητικά προνόμια αυτών των φοιτητών (σίτιση, στέγαση, δελτίο μειωμένου εισιτηρίου) πηγάζουν μόνο από το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ΑΕΙ στο οποίο έκαναν πρώτα την εγγραφή τους. Με την επιφύλαξη των προηγούμενων εδαφίων, κάθε φοιτητής μπορεί να υποβάλλει σε κάθε ακαδημαϊκό έτος αίτηση μόνο σε ένα πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών. Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των ΑΕΙ.

55) α. Το απολυτήριο δημοτικού κατατάσσεται στο 1ο επίπεδο του εθνικού πλαισίου προσόντων.

β. Το απολυτήριο γυμνασίου κατατάσσεται στο 2ο επίπεδο του εθνικού πλαισίου προσόντων.

γ. Το απολυτήριο λυκείου κατατάσσεται στο 3ο επίπεδο του εθνικού πλαισίου προσόντων.

δ. Το Δίπλωμα/Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης από ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΕΠΑΣ κατατάσσεται στο 4ο επίπεδο του εθνικού πλαισίου προσόντων. Η εισαγωγή σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΕΠΑΣ προϋποθέτει την κατοχή απολυτηρίου λυκείου. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση.

56) Καθιέρωση του Διπλώματος Προχωρημένων Σπουδών ή του συνδυασμού Πτυχίου ΤΕ/Πτυχίου+Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ως την ελάχιστη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για τα επαγγέλματα του ιατρού, κτηνίατρου, οδοντίατρου, φαρμακοποιού, διαιτολόγου, μηχανικού, γεωπόνου, δασολόγου. Έτσι εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Οι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει επιπρόσθετα του πτυχίου τους να κατέχουν ΜΔΕ στην παιδαγωγική επιστήμη, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

57) Επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας θα είναι το ίδιο μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων ΑΕΙ. Τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα πιστοποιούνται και θα αξιολογούνται από την ΑΔΙΠ όπως και τα δημόσια ΑΕΙ. Το προσωπικό των ιδιωτικών ΑΕΙ θα έχει τα ίδια προσόντα ανά κατηγορία και βαθμίδα με το προσωπικό των δημοσίων ΑΕΙ. Τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα είναι αυτοδιοίκητα όπως και τα δημόσια ΑΕΙ. Η εισαγωγή σε αυτά θα γίνεται με εισαγωγικές εξετάσεις όπως και στα δημόσια ΑΕΙ.

58) Συνταγματική κατοχύρωση φορολογικού και δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ώστε να μη μπορεί να τους αλλάξει κάθε κυβέρνηση.

Επεξ/σία από michanikaros
Δημοσ.

Ναι θα κανει μεχρι τωρα εκανε κουμαντο ο ιδιωτης στα λεφτα του κρατους τωρα το κρατος θα κοιταξει το καλο ολων των πολιτων και οχι μονο των λιγων, ας τα παρει αλλα φυσικα θα φορολογηθει για αυτα οσο ειναι εδω και οταν τα βγαλει παλι θα του κρατηθει ενα ποσο.

 

Ναι γιατι κοιταξε την παρτυ του δηλαδη αντι για 50 εκατομμυρια αν ζουσε με 20 θα παθαινε τιποτα ? Αντιθετα θα βοηθουσε το κοινωνικο κρατος και ανθρωπους που δεν ειχαν την ιδια τυχη με αυτον, αλλο να περναω καλα αλλο να ειμαι απληστος.

Το λυπηρό δεν είναι να λέει τέτοιες ανωριμότητες κάποιος στο Μπλα-Μπλά, το λυπηρό είναι ότι τις λένε κάποιοι σοβαρά που απλά αγνοουν το πόσο ΠΑΡΑΝΟΜΟ είναι κάτι τέτοιο, πόσο αντίθετο με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ... ενώ παραληλλά μπορεί να μιλά για καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊών χρηματοδοτήσεων ή, στη περίπτωση κάποιου στο μπλα μπλα, να ψάχνει σε άλλα θέματα πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από προγραμματα υποστηριζόμετα από την ΕΕ.

  • Like 1
Δημοσ.

39) Ανάπτυξη της εξωστρέφειας με την ίδρυση προγραμμάτων σπουδών αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα.

Ε, ναι , που θα βρει κάποιος άλλος την ευκαιρία να πληρώνει διδακτρα σε ένα "Α"ΕΙ και ...

 

- να λέει ότι φοίτησε σε ένα ΑΕΙ οριακά μέσα στα ΤΟΡ 500

- να μπορεί να το κλείσει ο καθένας ότι ώρα γουστάρει

- να φάει ξύλο όταν απαιτήσει να πάρει την υπηρεσία που πλήρωσε

- να κάνει σλάλομ σε σκουπίδια

- να έχει καθηγητές που μπορεί να μη πατάνε στο ΑΕΙ

- να διδάσκονται από τον διδακτορικό, γυιο το καθηγητή τους

- να σπουδάζει στα Αγγλικά με τους μισούς να φωνάζουν ότι αυτό θα οδηγήσει στο τέλος του ελληνικού έθνους και τους άλλους μισούς ότι αποτελεί ιμπρεριαλιστική απειλή

- να πρέπει να κινηθεί με τα ελληνικά ΜΜΜ για να πάει στη σχολή του

κλπ

κλπ

 

για ποιό λόγο να το κάνει κάποιος αυτός στην Ελλάδα και όχι αν όχι πχ στην Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία κλπ κλπ ???

β. Ως υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρώπινων δικαιωμάτων ορίζεται ο αρχηγός του Αρείου Πάγου

 

εγώ λέω να βάλουμε το σέντερ φορ καλύτερα

Δημοσ.

@michanikaros

 

Δυστυχώς λίγο διάβασα και έχεις μερικά αντικρουόμενα "άρθρα".

 

Παράδειγμα. Δεν μπορείς να έχεις απλή αναλογική, και όριο το 3% για να μπει κάποιος στην Βουλή.

 

Μιας και δεν μπορείς να έχεις κουτσή Βουλή (με λιγότερους βουλευτές του κανονικού), ενώ αν δώσεις τις κενές θέσεις σε κάποιο μεγαλύτερο κόμμα, δεν έχεις απλή αναλογική.

 

1989-1990 είχαμε 3 εκλογικές αναμετρήσεις γιατί απλά χρειαζόταν 50% για να κάνει κάποιος κυβέρνηση. Ενώ υπήρχαν κόμματα με 0,6% που είχαν βουλευτή ενώ με 0,7% οι Μουσουλμάνοι είχαν 2 Βουλευτές.

Δημοσ.

 

 

Τι σημαίνει "τα λεφτά του θα μείνουν εδώ" ; Θα κάνει κουμάντο το κράτος στα λεφτά ενός ιδιώτη και δε θα του επιτρέψει να τα διαχειρίζεται όπως γουστάρει ;

 

 

 

Είναι μεγάλο καθίκι γιατί δε κάθισε στη Γαλλία να του φάει το κράτος τα χρήματά του με 75% φορολογία ; Πολύ καλώς έπραξε.

 

Ναι θα κανει μεχρι τωρα εκανε κουμαντο ο ιδιωτης στα λεφτα του κρατους τωρα το κρατος θα κοιταξει το καλο ολων των πολιτων και οχι μονο των λιγων, ας τα παρει αλλα φυσικα θα φορολογηθει για αυτα οσο ειναι εδω και οταν τα βγαλει παλι θα του κρατηθει ενα ποσο.

 

Ναι γιατι κοιταξε την παρτυ του δηλαδη αντι για 50 εκατομμυρια αν ζουσε με 20 θα παθαινε τιποτα ? Αντιθετα θα βοηθουσε το κοινωνικο κρατος και ανθρωπους που δεν ειχαν την ιδια τυχη με αυτον, αλλο να περναω καλα αλλο να ειμαι απληστος.

Γουστάρεις κράτος-μπαμπά ε; Που θα αγαπάει και θα φροντίζει τους πολίτες του...και για το καλό τους βρε θα τους βάζει και ας πούμε 70% φόρο εισοδήματος. Ε ναι, γιατί τί να τα κάνουν τα λεφτά που έβγαλαν με προσωπική δουλειά; Τίιιι; Να κάνουν διακοπαρες και να τα ξοδεύουν όπως γουστάρουν; Να τα βάζουν μερικά στην άκρη για σύνταξή τους; Να τα κάνουν ακίνητα για τα παιδιά τους; Όχι βεβαια! Το κρατος-μπαμπάς (και νταβατζής) θα αποφασίσει ποσά χρήματα τους χρειάζονται. Αμ πως.(Σορρυ αλλά δεν άντεξα.)
  • Like 2
Δημοσ.

michanikaros, είπαμε να πούμε καμιά εξυπνάδα να περάσει η ώρα αλλά εσύ έχεις κάνει πρόγραμμα κανονικό! Προλαβαίνεις! :P

  • Like 2
Δημοσ.

@michanikaros

 

Δυστυχώς λίγο διάβασα και έχεις μερικά αντικρουόμενα "άρθρα".

 

Παράδειγμα. Δεν μπορείς να έχεις απλή αναλογική, και όριο το 3% για να μπει κάποιος στην Βουλή.

 

Μιας και δεν μπορείς να έχεις κουτσή Βουλή (με λιγότερους βουλευτές του κανονικού), ενώ αν δώσεις τις κενές θέσεις σε κάποιο μεγαλύτερο κόμμα, δεν έχεις απλή αναλογική.

 

1989-1990 είχαμε 3 εκλογικές αναμετρήσεις γιατί απλά χρειαζόταν 50% για να κάνει κάποιος κυβέρνηση. Ενώ υπήρχαν κόμματα με 0,6% που είχαν βουλευτή ενώ με 0,7% οι Μουσουλμάνοι είχαν 2 Βουλευτές.

 

Για να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα μπαίνει το πλαφόν του 3%.

Με πλαφόν λέγεται απλή αναλογική. Χωρίς πλαφόν λέγεται απλή και άδολη αναλογική.

 

Στην απλή αναλογική γίνεται αναπροσαρμογή των αρχικών ποσοστών των κομμάτων επί των εγκύρων ψηφοδελτίων έτσι ώστε το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που δε μπαίνουν στη βουλή να κατανέμεται στα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή ανάλογα με το αρχικό ποσοστό τους. Ο αριθμός των βουλευτών κάθε κόμματος που μπαίνει στη βουλή καθορίζεται με βάση το τελικό αναπροσαρμοσμένο ποσοστό τους.

Δημοσ.

XAXAXAXAXAAX  :lol:  :lol:  :lol:

 

Πέθανα στο γέλιο !

Γελάς αλλά εγώ το λέω σοβαρά. Αν ήμουν πρωθυπουργός για μια μέρα θα έφερνα δικτατορία ώστε να μπορώ να είμαι πρωθυπουργός μια ζωή και να κάνω ότι γουστάρω χωρίς συνέπειες.

  • Like 1
Δημοσ.

michanikaros, είπαμε να πούμε καμιά εξυπνάδα να περάσει η ώρα αλλά εσύ έχεις κάνει πρόγραμμα κανονικό! Προλαβαίνεις! :P

 

Μη μου βάζεις ιδέες! Μωρέ λες; :P

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...