Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Απλά πράγματα θα έκανα κατ αρχήν θα έκανα αύξηση κατακόρυφα την φορολογία στους πλούσιους και θα μείωνα στο ελάχιστο στους φτωχούς, θα έκανα έλεγχο σε όλοι την ακίνητη περιουσία που υπάρχει στην χώρα και στα μετρητά στις τράπεζες όσοι δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν θα έκανα άμεση κατάσχεση,

Θα μείωνα όλες τις σύνταξης και στους μισθούς στο δημόσιο με μέγιστο τα 1300 ευρώ και θα έκανα αύξηση στις μικρές συντάξεις, φυσικά 1300 θα έπαιρναν και οι βουλευτές.

Φορολογία στην περιουσία της εκκλησιάς και τον μισθό των ιερέων θα των πληρώνουν μέσω φορολογίας όσοι θέλουν, αν και είμαι ΧΟ άλλο κράτος άλλο εκκλησία.

Τέλος φορολογία στους Έλληνες εφοπλιστές που μέχρι τώρα δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα, αυτά για αρχή.

Δημοσ.

Απλά πράγματα θα έκανα κατ αρχήν θα έκανα αύξηση κατακόρυφα την φορολογία στους πλούσιους και θα μείωνα στο ελάχιστο στους φτωχούς, θα έκανα έλεγχο σε όλοι την ακίνητη περιουσία που υπάρχει στην χώρα και στα μετρητά στις τράπεζες όσοι δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν θα έκανα άμεση κατάσχεση,

Θα μείωνα όλες τις σύνταξης και στους μισθούς στο δημόσιο με μέγιστο τα 1300 ευρώ και θα έκανα αύξηση στις μικρές συντάξεις, φυσικά 1300 θα έπαιρναν και οι βουλευτές.

Φορολογία στην περιουσία της εκκλησιάς και τον μισθό των ιερέων θα των πληρώνουν μέσω φορολογίας όσοι θέλουν, αν και είμαι ΧΟ άλλο κράτος άλλο εκκλησία.

Τέλος φορολογία στους Έλληνες εφοπλιστές που μέχρι τώρα δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα, αυτά για αρχή.

Κι αμα ξαναδεις πλοιο μεγαλυτερο απο τρατα με ελληνικη σημαια, σφυρα μου κλεφτικα.

• Like 4
Δημοσ.

Κι αμα ξαναδεις πλοιο μεγαλυτερο απο τρατα με ελληνικη σημαια, σφυρα μου κλεφτικα.

Δεν θα φορολογησω την σημαια τον ιδιοκτητη θα φορολογησω αν ειναι Ελληνας.

Δημοσ.

Απλά πράγματα θα έκανα κατ αρχήν θα έκανα αύξηση κατακόρυφα την φορολογία στους πλούσιους

Αυτό που λες το έκανε ο Ολάντ στη Γαλλία. Θυμάμαι το ντόρο που είχε γίνει όταν ψηφίστηκε ο νόμος για 75% φορολογία.

Μετά από δύο χρόνια ο Ολάντ αναγκάστηκε να πάρει πίσω το νόμο. Πολύ απλά.

φυσικά 1300 θα έπαιρναν και οι βουλευτές.

Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό. Αν είναι δυνατόν, αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στη κορυφή της ιεραρχίας του κράτους να παίρνει 1300. Το να παίρνει ο βουλευτής 1300 είναι ξεφτίλα και η ξεφτίλα αυτή δε πέφτει μόνο στο θεσμό του βουλευτή αλλά σ' όλη τη χώρα. Όχι μόνο δε θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του, εγώ τονίζω μόνο ότι σε επίπεδο συμβολισμού δείχνει κακομοιριά. Η βουλή μέσα στη περίοδο της κρίσης αποφάσισε να κόψει τους μισθούς των βουλευτών κατά 50%. Εμένα αυτό μου αρκεί. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν χρεοκοπήσαμε γιατί ο μισθός του βουλευτή είναι 6000 αντί για 1300 ευρώ. 

Το έκανε η Αγγλία πριν από λίγα χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν (φορολογικά) πολλοί Έλληνες εφοπλιστές απ' την Αγγλία και να γυρίσουν στην Ελλάδα. Τώρα η Αγγλία τους παρακαλά να επιστρέψουν και τους δίνουν ικανοποιητικά φορολογικά κίνητρα. Άρα η πρόταση που κατέθεσες σου φαίνεται τώρα ότι θα έχει αντίκρυσμα ή όχι ;

Δημοσ.

Ναι να τους δωσουμε φορολογικα κινητρα να μεινουν μετα θα βγουν καποιοι αλλοι θα τους δωσουν νεα κινητρα μειωμενα κατα 0,5% και θα φυγουν. Και φυσικα ασ τσακισουμε τους υπολοιπους που δεν μπορουν να πανε πουθενα.

Ισορροπια χρειαζεται και ενας σωστος πολιτικος δεν βασιζεται σε αυτους σημερα ειναι εδω αυριο θα φυγουν για 50000 λογους συνδεδεμενους με το χρημα.

Δημοσ.

Αυτό που λες το έκανε ο Ολάντ στη Γαλλία. Θυμάμαι το ντόρο που είχε γίνει όταν ψηφίστηκε ο νόμος για 75% φορολογία.

Μετά από δύο χρόνια ο Ολάντ αναγκάστηκε να πάρει πίσω το νόμο. Πολύ απλά.

Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό. Αν είναι δυνατόν, αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στη κορυφή της ιεραρχίας του κράτους να παίρνει 1300. Το να παίρνει ο βουλευτής 1300 είναι ξεφτίλα και η ξεφτίλα αυτή δε πέφτει μόνο στο θεσμό του βουλευτή αλλά σ' όλη τη χώρα. Όχι μόνο δε θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του, εγώ τονίζω μόνο ότι σε επίπεδο συμβολισμού δείχνει κακομοιριά. Η βουλή μέσα στη περίοδο της κρίσης αποφάσισε να κόψει τους μισθούς των βουλευτών κατά 50%. Εμένα αυτό μου αρκεί. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν χρεοκοπήσαμε γιατί ο μισθός του βουλευτή είναι 6000 αντί για 1300 ευρώ. 

Το έκανε η Αγγλία πριν από λίγα χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν (φορολογικά) πολλοί Έλληνες εφοπλιστές απ' την Αγγλία και να γυρίσουν στην Ελλάδα. Τώρα η Αγγλία τους παρακαλά να επιστρέψουν και τους δίνουν ικανοποιητικά φορολογικά κίνητρα. Άρα η πρόταση που κατέθεσες τώρα σου φαίνεται ότι θα έχει αντίκρυσμα ή όχι ;

Αλλο Γαλλια αλλο Ελλαδα οταν και αν τα οικονομικα της χωρας ερχοντουσαν σε κανονικα επιπεδα τοτε θα υπηρχε μειωση αλλα οταν η χωρα ειναι σε αναγκη οι πλουσιοι πρεπει να πληρωνουν πιο πολλα σε σχεση με τους φτωχους.

Και επειδη ειναι βουλευτης τι εγινε δημοσιος υπαλληλος ειναι οποτε τα 1300 ειναι αρκετα αν θελει να μην γινει , ο λαος τον τιμαει με την ψηφο του οποτε οσοι θελουν να προσφερουν και αγαπανε πραγματικα την χωρα ας προσέλθουν ολοι οι αλλοι να πανε αλλου.

Δεν γινετε να εισαι η νουμερο ενα χωρα στην ναυτιλια και οι εφοπλιστες να μην φορολουγουνται επαρκος, αν δεν τους αρεσει να φυγουν τοσο απλα δεν μπορει ο συνταξιουχος να πληρωνει μια ζωη και ο εφοπλιστης να καλοπερναει.

Δημοσ.

δωρεαν καλαμια ψαρεματος  σε ολους τους νεους μεχρι 30 χρονων !

• Like 2
Δημοσ.

δωρεαν καλαμια ψαρεματος  σε ολους τους νεους μεχρι 30 χρονων !

Σου εχω πολυ καλύτερη λυση , ανοιγεις δημοσιους οικους ανοχης με δωρεαν εισοδο για νεους ανεργους :P

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο Γαλλια αλλο Ελλαδα οταν και αν τα οικονομικα της χωρας ερχοντουσαν σε κανονικα επιπεδα τοτε θα υπηρχε μειωση αλλα οταν η χωρα ειναι σε αναγκη οι πλουσιοι πρεπει να πληρωνουν πιο πολλα σε σχεση με τους φτωχους.

Δεν γινετε να εισαι η νουμερο ενα χωρα στην ναυτιλια και οι εφοπλιστες να μην φορολουγουνται επαρκος, αν δεν τους αρεσει να φυγουν τοσο απλα δεν μπορει ο συνταξιουχος να πληρωνει μια ζωη και ο εφοπλιστης να καλοπερναει.

Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πλούσιους εκτός συνόρων, όπως έκανε ο γνωστός ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ στη Γαλλία όταν ψηφίστηκε εκεί ο νόμος, αυτό σου εξηγώ. Πρέπει να βρεις ένα σημείο ισορροπίας, ώστε οι πλούσιοι να πληρώνουν μεν αρκετούς φόρους όχι δε υπέρογκους γιατί αλλιώς θα φύγουν και δε θα κερδίσεις τίποτα.

Και επειδη ειναι βουλευτης τι εγινε δημοσιος υπαλληλος ειναι οποτε τα 1300 ειναι αρκετα αν θελει να μην γινει , ο λαος τον τιμαει με την ψηφο του οποτε οσοι θελουν να προσφερουν και αγαπανε πραγματικα την χωρα ας προσέλθουν ολοι οι αλλοι να πανε αλλου.

Όχι δεν είναι απλώς ένας δημόσιος υπάλληλος. Είναι ανώτερος αξιωματούχος και θα πληρώνεται ανάλογα. Εγώ μίλησα προηγουμένως ότι σε επίπεδο συμβολισμού μια χώρα που δίνει στους ανώτερους αξιωματούχους της μισθούς πείνας είναι μια μίζερη χώρα και έτσι βέβαια θα την αντιμετωπίζουν και  οι ξένοι. Τώρα όσον αφορά σε επίπεδο καθαρά οικονομικό, εσύ τι ακριβώς θέλεις ; Να έχει τη δυνατότητα να μπει στη βουλή ένας πολίτης απ' τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας ή όχι ; Με 1300 € δε πρόκειται να μπει κανένας τέτοιος πολίτης, διότι απλά τα έξοδα της λειτουργίας του βουλευτή θα είναι κατά πολύ υπέρτερα της μισθοδοσίας του. Αν όχι, δηλαδή να μπαίνουν στη βουλή μόνον οι πλούσιοι, εγώ λέω να μην πληρώνονται με 1300 αλλά με ευρώ.

Δημοσ.

1) Λιγότερο κράτος.

2) Περισσότερο legalise.

3) Μικρότερος δημόσιος τομέας.

4) Λιγότερη γραφειοκρατία και δημ. υπάλληλοι - περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

5) Κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες και αισθητή μείωση φορολογίας σε μικροεπιχειρήσεις.

6) Θέσπιση Neighbourhood Watch σε κάθε γειτονιά.

7) Κατάργηση/συγχώνευση ανούσιων υπουργείων.

8) Περισσότερος έλεγχος στους εργαζόμενους του κλάδου της Παιδείας. Κατάργηση Πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε σχολή να έχει τις δικές της εξετάσεις και οι υποψήφιοι να διαλέγουν σε ποιά/ποιές θέλουν να δώσουν.

κλπ κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Παραμονή στη Θερινή ώρα χειμώνα καλοκαίρι :wub:

Τα υπόλοιπα τα υλοποίησαν οι προκάτοχοι μου πρωθυπουργοί

Πάντως διακρίνω πολύ μισος για τους δημοσίους υπαλλήλους που καλο θα ηταν αντι να τους μισούμε και να θέλουμε να αποκτήσουν τα χάλια των ιδιωτικών υπαλλήλων να φροντίζαμε για το αντίστροφο

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι μπράβο Einstein μου. Να δημιουργήσεις κάμποσες χιλιάδες ανέργους ακόμα και οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί να σφαχτουνε μεταξύ τους.

Αντί να ανεβάσουμε κάποιους να τους κατεβάσουμε όλους.

Σε έχει υπόψη του Ο Σόιμπλε;

Στείλε κανά βιογραφικό.

Καλα εσυ αν θες διορισε και αλλους να βοηθανε τους υπολοιπους να ξυνουν τα @@ τους για να μειωσεις την ανεργια.

Ακου λογικη.

Να μην απολυσεις εναν αχρηστο υπαλληλο, να τον πληρωνει ο ελληνικος λαος για να καθεται, να μην παραγει για να μην αυξηθει η ανεργια. 

Μοντελο που οδηγει απευθειας στο γκρεμο. Περα απο την αδικια προς το υπολοιπο μερος των εργαζομενων και μη.

Οσο για το παραμυθι για την κατσικα του γειτονα. Γιατι να μην ανεβασουμε το μισθο των αλλων και να κατεβασουμε των ΔΥ?

Αν ηταν δυνατο αυτο την παρουσα στιγμη να το συζητουσαμε. Εφοσον δεν ειναι δυνατο θα παμε στην αλλη λυση.

Ολοι οι εργαζομενοι πρεπει να εχουν τις ιδιες ευκαιριες και ανταμοιβη. Οχι απο την μια οι κακομοιρηδες και απο την αλλη οι ιερες αγελαδες...

Απο τις μεγαλυτερες μαστιγες του ελληνικου κρατους. Δημοσιοι υπαλληλοι.

• Like 1
Δημοσ.

1. Θα ιδιωτικοποιουσα οτι μπορω, το δημοσιο θα ηταν οσο πιο μικρο γινεται και θα εμεναν μονο οι καλυτεροι οι οποιοι πραγματικα θα δουλευαν.

2. Θα μειωνα οσο μπορω τη φορολογια στις επιχειρησεις.

3. Θα προσπαθουσα να φερω επενδυσεις και νεες επιχειρήσεις για να καταπολεμήσω την ανεργια (βλεπε 2).

4. Θα προσπαθουσα να πετυχω καλυτερους ορους στο χρεος αναλογα με τη διαπραγματευτικη μου ισχυ.

5. Θα προσπαθουσα να κανω liquidate οτι μπορω (οχι τον παρθενωνα οκ.. :P)

6. Θα προσπαθουσα να κοψω οσες σπαταλες μπορω και να βρω τροπο να αυξησουμε την παραγωγικοτητα

7. Θα προσπαθουσα να εκμεταλευτω τον τουρισμο οσο μπορω καλυτερα και γενικα τα δυνατα σημεια που εχουμε ως χωρα.

8. Θα Θα Θα......Θα...

6. Θα εκανα το σταυρο μου να πετυχουν εστω και τα μισα απο οσα θελω για να μη με κρεμασουν μετα.. :P

Θα με ψηφίζατε?? :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...