Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό. Αν είναι δυνατόν, αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στη κορυφή της ιεραρχίας του κράτους να παίρνει 1300. Το να παίρνει ο βουλευτής 1300 είναι ξεφτίλα και η ξεφτίλα αυτή δε πέφτει μόνο στο θεσμό του βουλευτή αλλά σ' όλη τη χώρα. Όχι μόνο δε θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του, εγώ τονίζω μόνο ότι σε επίπεδο συμβολισμού δείχνει κακομοιριά. Η βουλή μέσα στη περίοδο της κρίσης αποφάσισε να κόψει τους μισθούς των βουλευτών κατά 50%. Εμένα αυτό μου αρκεί. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν χρεοκοπήσαμε γιατί ο μισθός του βουλευτή είναι 6000 αντί για 1300 ευρώ.

Ναι την φάγαμε την καραμέλα περι αδυναμίας εκτέλεσης καθηκόντων σε περίπτωση που θα περικοπούν οι μισθοί των βουλευτών. Για μένα αν εξαιρέσουμε τους δικαστικούς, σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες ΔΥ πάνω από 1500 ευρώ/μήνα καθαρά δεν νοείται να παίρνει κάποιος. Κι όσο για τις μετακινήσεις τις βενζίνες τα έξοδα γραφείων και όλα αυτά, εγώ είμαι υπερ να τα πληρώνει το κράτος και όχι ο βουλευτής, ας ανακαινήσει το κράτος μερικά από τα χιλιάδες αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου και να δωθούν για να είναι γραφεία βουλευτών και να μην αναγκάζεται ο βουλευτής να πληρώνει ενοίκια, τα ταξίδια των βουλευτών να τα πληρώνει το κράτος μετά από αίτηση του βουλευτή και εξέταση από ειδική αρχή για τους λόγους που πρέπει να πληρωθούν έξοδα για μεταφορά σε Ελλάδα ή εξωτερικό, όχι να κάνουμε τουρισμό και διακοπούλες σε γκλαμουράτα ξενοδοχεία με τα χρήματα των φορολογύμενων. Από εκεί και πέρα μια χαρά είναι τα 1500 ευρώ και δεν δηλώνουν ούτε κακομοιριά ούτε τίποτε, αλλιώς ας παραιτηθει ο βουλευτής και να πάρει άλλος την θέση του. Φτάνει με τις γκρίνιες τύπου Άδωνι.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα εσυ αν θες διορισε και αλλους να βοηθανε τους υπολοιπους να ξυνουν τα @@ τους για να μειωσεις την ανεργια.

Ακου λογικη.

Να μην απολυσεις εναν αχρηστο υπαλληλο, να τον πληρωνει ο ελληνικος λαος για να καθεται, να μην παραγει για να μην αυξηθει η ανεργια. 

Μοντελο που οδηγει απευθειας στο γκρεμο. Περα απο την αδικια προς το υπολοιπο μερος των εργαζομενων και μη.

Οσο για το παραμυθι για την κατσικα του γειτονα. Γιατι να μην ανεβασουμε το μισθο των αλλων και να κατεβασουμε των ΔΥ?

Αν ηταν δυνατο αυτο την παρουσα στιγμη να το συζητουσαμε. Εφοσον δεν ειναι δυνατο θα παμε στην αλλη λυση.

Ολοι οι εργαζομενοι πρεπει να εχουν τις ιδιες ευκαιριες και ανταμοιβη. Οχι απο την μια οι κακομοιρηδες και απο την αλλη οι ιερες αγελαδες...

Απο τις μεγαλυτερες μαστιγες του ελληνικου κρατους. Δημοσιοι υπαλληλοι.

Και φρόντισε αγόρι μου μετά , αφού τους απολύσουν όλους, να ψηφίσεις πάλι αυτούς που τους διόριζαν 40 χρόνια τώρα, γιατί εξυγίαναν το Δημοσιο.

Α και φρόντισε να μάθεις πως πλένουν τα σκατά από τους αρρώστους γιατί οι νοσοκόμες και οι νοσηλευτές δεν θα υπάρχουν. Επίσης να γίνεις και πανεπιστημονας Για να μάθεις γράμματα το παιδί σου γιατί θα υπάρχει ένας καθηγητής για όλα τα μαθήματα.

Η Δημόσια Διοίκηση είναι σάπια εδώ και δεκαετίες .Ξύπνησες αργά. Και δεν εξυγιένεται με Σταλινικές μεθόδους.

Δημοσ.

ας ανακαινήσει το κράτος μερικά από τα χιλιάδες αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου και να δωθούν για να είναι γραφεία βουλευτών και να μην αναγκάζεται ο βουλευτής να πληρώνει ενοίκια

Συμφωνώ στο συγκεκριμένο. 

Ναι την φάγαμε την καραμέλα περι αδυναμίας εκτέλεσης καθηκόντων σε περίπτωση που θα περικοπούν οι μισθοί των βουλευτών. Για μένα αν εξαιρέσουμε τους δικαστικούς, σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες ΔΥ πάνω από 1500 ευρώ/μήνα καθαρά δεν νοείται να παίρνει κάποιος ..., τα ταξίδια των βουλευτών να τα πληρώνει το κράτος μετά από αίτηση του βουλευτή και εξέταση από ειδική αρχή για τους λόγους που πρέπει να πληρωθούν έξοδα για μεταφορά σε Ελλάδα ή εξωτερικό, όχι να κάνουμε τουρισμό και διακοπούλες σε γκλαμουράτα ξενοδοχεία με τα χρήματα των φορολογύμενων. Από εκεί και πέρα μια χαρά είναι τα 1500 ευρώ και δεν δηλώνουν ούτε κακομοιριά ούτε τίποτε, αλλιώς ας παραιτηθει ο βουλευτής και να πάρει άλλος την θέση του. Φτάνει με τις γκρίνιες τύπου Άδωνι.

Δεν είναι παράλογη η αμοιβή του Έλληνος βουλευτή. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ένας πίνακας με την αμοιβή του βουλευτή σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης : http://www.onalert.gr/stories/vouleytes-misthoi-europe/20054

Δημοσ.

Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πλούσιους εκτός συνόρων, όπως έκανε ο γνωστός ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ στη Γαλλία όταν ψηφίστηκε εκεί ο νόμος, αυτό σου εξηγώ. Πρέπει να βρεις ένα σημείο ισορροπίας, ώστε οι πλούσιοι να πληρώνουν μεν αρκετούς φόρους όχι δε υπέρογκους γιατί αλλιώς θα φύγουν και δε θα κερδίσεις τίποτα.

Όχι δεν είναι απλώς ένας δημόσιος υπάλληλος. Είναι ανώτερος αξιωματούχος και θα πληρώνεται ανάλογα. Εγώ μίλησα προηγουμένως ότι σε επίπεδο συμβολισμού μια χώρα που δίνει στους ανώτερους αξιωματούχους της μισθούς πείνας είναι μια μίζερη χώρα και έτσι βέβαια θα την αντιμετωπίζουν και  οι ξένοι. Τώρα όσον αφορά σε επίπεδο καθαρά οικονομικό, εσύ τι ακριβώς θέλεις ; Να έχει τη δυνατότητα να μπει στη βουλή ένας πολίτης απ' τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας ή όχι ; Με 1300 € δε πρόκειται να μπει κανένας τέτοιος πολίτης, διότι απλά τα έξοδα της λειτουργίας του βουλευτή θα είναι κατά πολύ υπέρτερα της μισθοδοσίας του. Αν όχι, δηλαδή να μπαίνουν στη βουλή μόνον οι πλούσιοι, εγώ λέω να μην πληρώνονται με 1300 αλλά με ευρώ.

Αυτος ας παει οπου θελει τα λεφτα του θα μεινουν εδω και αντε πες οτι τα λεφτα τα εβγαλε που δεν θα τα εβγαζε γιατι θα υπηρχαν δικλειδες για να μην μπορει να το κανει τοσο ευκολα τα ακινητα που θα τα πηγαινε ??? Καλα ο Ντεπαρτιε μεγαλο καθικι και τον πηγαινα παλιοτερα, εγω θα τον επαιρα την υποκοτητα στο χαλαρο και δεν θα ειχε κανενα δικαιωμα σαν γαλλος.

Και Στρατηγος ανωτερος ειναι και παιρνει τοσα περιπου, το θεμα δεν ειναι να φαινεται καποιος ανώτερος αξιωματούχος αλλα να ειναι και αυτο θα το κανει αν δουλεψει για την πατριδα του και οχι για τα προνομια του βουλευτη και τα φραγκα.

Ναι γιατι τωρα μπαινουν οι φτωχοι ολοι οι μεγαλογιατροι , δικηγοροι , μηχανικοι και δημοσιογραφοι μπαινουν αν θελουν να κανουν προεκλογικο αγωνα υπαρχουν πολυ πιο φθηνη τροπη φυσικα θα αλλαζα τους μηχανισμους που υπαρχουν πχ ολα τα κομματα μα ολα θα εχουν τον ιδιο χρονο σε ΜΜΕ μεγαλης εμβελιας οχι να βλεπουμε εκατο ωρες τα μεγαλα κομματα και τα μικρα 5 λεπτα στις 4 το ξημερωμα.

BTW γιατι δεν του φτανουν 1300 ευρω ? 

Πάντως διακρίνω πολύ μισος για τους δημοσίους υπαλλήλους που καλο θα ηταν αντι να τους μισούμε και να θέλουμε να αποκτήσουν τα χάλια των ιδιωτικών υπαλλήλων να φροντίζαμε για το αντίστροφο

Οχι για ολους αλλα για του πιο πολλους ΔΥ και αυτο γιατι η πλειψηφια μπηκε χωρις να το αξιζει και δεν παραγει το εργο που πρεπει.

Δημοσ.

Την πρώτη ώρα, κόψιμο μισθοδοσίας παπαδαριών απο το κράτος, την μέγιστη φορολογία και αναδρομικά στην Εκκλησία ΑΕ. Επόμενη κίνηση απόλυση του 50% απο τα επόπια και μείωση στους υπόλοιπους στον μισθό τους. Με νόμο θα πρέπει να κάνουνε 4 υπηρεσίες την εβδομάδα ο καθένας. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτος ας παει οπου θελει τα λεφτα του θα μεινουν εδω και αντε πες οτι τα λεφτα τα εβγαλε που δεν θα τα εβγαζε γιατι θα υπηρχαν δικλειδες για να μην μπορει να το κανει τοσο ευκολα τα ακινητα που θα τα πηγαινε ??? 

Τι σημαίνει "τα λεφτά του θα μείνουν εδώ" ; Θα κάνει κουμάντο το κράτος στα λεφτά ενός ιδιώτη και δε θα του επιτρέψει να τα διαχειρίζεται όπως γουστάρει ;

Καλα ο Ντεπαρτιε μεγαλο καθικι και τον πηγαινα παλιοτερα, εγω θα τον επαιρα την υποκοτητα στο χαλαρο και δεν θα ειχε κανενα δικαιωμα σαν γαλλος.

Είναι μεγάλο καθίκι γιατί δε κάθισε στη Γαλλία να του φάει το κράτος τα χρήματά του με 75% φορολογία ; Πολύ καλώς έπραξε.

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι για πάρα πολλούς δεν παίζει καθόλου η προοπτική να γίνει προσπάθεια για ανάπτυξη και επάνοδο του βιοτικού επιπέδου γενικώς, αλλά νομίζουν ότι όλα θα λυθούν αν υποβιβάσουμε τους πάντες.

Μια χαρά περνάει η προπαγάνδα.

• Like 2
Δημοσ.

Και φρόντισε αγόρι μου μετά , αφού τους απολύσουν όλους, να ψηφίσεις πάλι αυτούς που τους διόριζαν 40 χρόνια τώρα, γιατί εξυγίαναν το Δημοσιο.

Α και φρόντισε να μάθεις πως πλένουν τα σκατά από τους αρρώστους γιατί οι νοσοκόμες και οι νοσηλευτές δεν θα υπάρχουν. Επίσης να γίνεις και πανεπιστημονας Για να μάθεις γράμματα το παιδί σου γιατί θα υπάρχει ένας καθηγητής για όλα τα μαθήματα.

Η Δημόσια Διοίκηση είναι σάπια εδώ και δεκαετίες .Ξύπνησες αργά. Και δεν εξυγιένεται με Σταλινικές μεθόδους.

Καταλαβες τι εγραψα ή περα βρεχει;

Ειπα να μεινουν στο δημοσιο οσοι χρειαζονται.

Επομενως θα υπαρχουν οσες νοσοκομες χρειαζονται για να ...ξεσκατιζουν τους ασθενεις, και οσοι καθηγητες χρειαζονται για τα σχολεια.

Οι κηφηνες, που ειναι παρα πολλοι βεβαια, να παρουν τον πουλο!

Εσυ υποστηριξε να παραμεινει η σαπιλα και οι κηφηνες.

Κατι τετοια ακουω και βλεπω πως δεν υπαρχει ελπιδα στο ελλαντα.

Δημοσ.

Κατάργηση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων με νόμους. 5 και πάνω εταιρείες στα πάντα με κίνητρα εισόδου για τις νέες.

Δημόσια παιδεία , υγεία, και σύνταξη (με επιλογή βεβαίως ιδιωτικού φορέα για όποιον το επιθυμεί) και δρόμους

Δημοσ.
  • Κατάργηση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση.
  • Κατάργηση των φοροελαφρύνσεων και επαναδημιουργία με βάση οικονομικά καθαρά κριτήρια.
  • Εγκαθίδρυση επαγγελματικού στρατού και κατάργηση της θητείας.
  • Περιορισμός των διαδηλώσεων.
  • Διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και φορολόγηση του κλήρου.
  • Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άνοιγμα για νέες παρόμοιες επιχειρήσεις.
  • Μερική ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι το τέλος του Λυκείου.
  • Αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσω εξετάσεων εσωτερικά στις σχολές επιλογής.

Αυτά τα λίγα μου έρχονται τώρα.

Δημοσ.

Καλημερα θα θέλα να μου πείτε το πρωτο πράγμα που θα κάνατε για να βελτιώσετε την ελλαδα αν γινόσασταν πρωθυπουργός ! Σας παρακαλω οχι πολιτική αντιπαράθεση ή πολιτικα σχόλια!

Sent from my iPhone using Insomnia

Και απαντώτας στα παραπάνω και τον τίτλο.

Γιατί τόσο ρατσισμός ρε φίλε; Γιατί μόνο να κάνουν post εδώ μέσα όσοι έχουν ένα πρωθυπουργό μέσα τους;

Δηλαδή εμείς που κρύβουμε μέσα μας έναν Δικτάτορα, αν όχι έναν Sith Emperor (τύπου Palpatine), δεν έχουμε δικαίωμα Λόγου;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

για να αρθεί η μονιμότητα δεν χρειάζεται αναθεώρηση του συντάγματος? γίνεται αυτή σε μια θητεία, πόσο μάλλον σε μια μέρα?

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα θα θέλα να μου πείτε το πρωτο πράγμα που θα κάνατε για να βελτιώσετε την ελλαδα αν γινόσασταν πρωθυπουργός ! Σας παρακαλω οχι πολιτική αντιπαράθεση ή πολιτικα σχόλια!

Sent from my iPhone using Insomnia

Και απαντώτας στα παραπάνω και τον τίτλο.

Γιατί τόσο ρατσισμός ρε φίλε; Γιατί μόνο να κάνουν post εδώ μέσα όσοι έχουν ένα πρωθυπουργό μέσα τους;

Δηλαδή εμείς που κρύβουμε μέσα μας έναν Δικτάτορα, αν όχι έναν Sith Emperor (τύπου Palpatine), δεν έχουμε δικαίωμα Λόγου;

Υποτίθεται πως έχουμε δημοκρατια : pSent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...